Barys – Magnitogorsk 1:2 (kon.) | Jekatěrinburg – Ufa 2:4 (kon.) | Čerepovec – Minsk 1:4 (kon.)
Kazaň – N.Novgorod 1:3 (kon.) | Dynamo Moskva – Novosibirsk 4:0 (kon.)
konec
Ak Bars Kazaň
1:3 (0:1, 0:0, 1:2)
Torpedo Nižnij Novgorod
Neděle 05.09.2021, 16:00 • Tatněfť Arena, Kazaň • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Kontinentální hokejová liga má na programu další zápasy dalšího kola, my budeme společně sledovat souboj mezi Ak Bars Kazaň a Torpedo Nižnij Novgorod.
     
    Ak Bars Kazaň

    Kazaň v minulém ročníku ovládla Východní divizi, když v 60 zápasech dokázala nasbírat celkem 90 bodů! Dalo se předpokládat, že v play off výrazně promluví a nakonec se dostala až do semifinále, kde padla s pozdějším celkovým vítězem, s Omskem (4:3 na zápasy). I v letošní sezóně bude mít Kazaň samozřejmě ty největší ambice a tou je bezpochyby zisk Gagarinova poháru. Kazaň bude v tomto duelu velkým favoritem, ze dvou odehraných zápasů letošního ročníku má zatím na svém kontě dva body.
     
    Torpedo Nižnij Novgorod

    I když Torpedo v minulé sezoně urvalo až poslední postupové místo Východní konference, rozhodně nešlo o náhodnou kvalifikaci do play off. Devátý Novosibirsk totiž na tým z centrálního Ruska ztrácel devět bodů. Velmi důrazně se na výsledku svého celku podílel Damir Žafjarov, který skončil na třetím místě ligové produktivity se ziskem 61 bodů (21+40). Stál tak u větší třetiny branek svého týmu. V Novgorodu pokračuje i letos. V prvním kole následného play off Nižnij Novgorod nestačil na Kazaň, když s ní padl po čtyřech zápasech. I proto musely přijít změny v sestavě Torpeda. Jednou z nových akvizic je třeba slovenský útočník Marek Hrivík, účastník posledního světového šampionátu a za minulou sezonu autor 51 bodů v dresu švédského Leksandu. Českou stopu v týmu nenalezneme.
     
    Československá stopa

    Marek Hrivík (NNO)
     
    Úvodní sestavy:

    Ak Bars Kazaň: Bobkov (Achtjamov) – Kampfer, Rukavišnikov, Ljamkin, Valijev, Judin, Žuravljov, Adamčuk – Kagarlickij, A. Galimov, P. Lindholm – Voronkov (A), Kovalenko, Paňukov – Weal, Safonov, M. Gluchov (A) – Dyňak, Lukojanov (C).

    Torpedo Nižnij Novgorod: Tichomirov (Kočetkov) – Lennström, Orlov, Turbin, Martynov, Mišarin, Pajgin – Žafjarov (A), Agostino, Miele – Čechovič, Hrivík, Zaar – Gončaruk, Šenfeld (C), A. Michejev – Belevič, Fedotov, Urakov (A)..
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí celek, který se ihned dostal do svého pásma, odkud rozehrával Kampfer.
     
    00:40
    Sledovali jsme první zakončení tohoto zápasu. Rukavišnikov od modré čáry trefil pouze hokejku obránce.
     
    01:11
    Poprvé si s pukem zahrál také domácí brankář Bobkov, který ho nechal za brankou pro obránce Ljamkina. Ten se pokoušel rozehrál podél mantinelu.
     
    01:40
    Torpedo chybovalo a do první vyložené šance se protlačil Lindholm, který ovšem z velké blízkosti nedokázal překonat Tichomirova.
     
    02:10
    Vhazovalo se před brankářem Bobkovkem a úspěšnější byl právě domácí celek. Ten se prodral na opačnou stranu, kde vysoko nad branku pálil Mechovov.
     
    02:49
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Je tu úvodní branka tohoto zápasu! Krátce po vhazování se k puku dostal obránce Pajgin, který spíše nahazoval na branku. Jeho střelecký pokus ještě tečoval DAMIR ŽAFJAROV, který dokonale zaskočil domácího brankáře Bobkova. Asistence: Zijat Pajgin, Jegor Martynov.
    02:49 Damir ŽAFJAROV - 0:1
     
    03:30
    Za nahozeným kotoučem se posléze pokoušel dostat domácí Krutov, který byl u puku jako druhý. Na opačné straně na nahrávku nedosáhl Belevič.
     
    04:17
    Za nahozeným kotoučem se pokoušel dostat hostující Michejev, který ovšem prohrál souboj u mantinelu a naopak se na druhou stranu dostává Kampfer.
     
    05:26
    Kazaň se ovšem daleko s kotoučem nedostala, jednalo se o postavení mimo hru a následovat tak bude úvodní komerční přestávka zápasu.
     
    06:17
    Nyní se do volného prostoru dostával domácí Voronkov, který si nakonec našel prostor pro zakončení, avšak brankář Tichomirov si připsal další zákrok.
     
    07:05
    Torpedo Nižnij Novgorod znovu pouze nahazovalo na druhou stranu, kde situaci dokázal vyřešit obránce Kampfer, po jehož nahrávce pálil Kagarlickij.
     
    08:20
    Bobkov musel být pozorný, vhazovalo se po jeho pravé ruce. Domácí celek se ovšem dokázal prosadit na vhazování a puk se dostal ven z pásma.
     
    08:34
    Zaar neprošel kolem protihráče, k volnému touši se ovšem dostal Hrivík.
     
    09:30
    Hostující kapitán Šenfeld se pokoušel nahrát do tandemu na Michejeva, který se neprodral kolem dvojice protihráčů a o rozehrávku se postaral Valijev.
     
    10:00
    Máme za sebou úvodní desetiminutovku tohoto zápasu. Zatím jsme se dočkali jediné branky, o kterou se postaral hostující útočník Damir Žafjarov.
     
    11:11
    Za modrou čáru se poté dostal domácí Krutov, který to zkoušel z velké vzdálenosti. Jeho rána putovala vedle branky, na opačné straně Zaar trefil soupeře.
     
    12:25
    Domácí Safonoiv poté nabízel kotouč k modré čáře, odkud nahazoval na hostující branku Judin. Jeho střela nebyla přesná, Tichomirov nemusel zasahovat.
     
    13:13
    V krátkém časovém sledu další zakázané uvolnění, hra se pro změnu přestěhuje před brankáře Tichomirova.
     
    13:17
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Michail Orlov – 2 min., podrážení).
     
    14:10
    U levého kruhu se k zakončení protlačil domácí Kovalenko, který mířil do připraveného brankáře. Z následného protiútoku se k šanci nedostal Agostino.
     
    15:44
    A posléze střela z velkého úhlu, se kterou si hostující brankář dokázal poradit. Domácím se nepovedlo využít úvodní přesilovku, i když nebyla nejhorší.
     
    16:07
    Do protiútoku se poté dostával hostující Miele, který se rychlostně prodral kolem protihráče, jenomže ten mu do střely strčil hokejku a Bobkov nezasahoval.
     
    17:12
    Po dalším přerušení rozehrávalo Torpedo z vlastního pásma. Po odrazu se k puku dostal domácí Lindholm, který ho nedokázal zpracovat před Čechovičem.
     
    17:21
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Kirill Paňukov – 2 min., držení).
     
    18:43
    Hostujícímu celku se přesilová hra zatím moc nedaří. V oslabení se navíc k zakončení dostal domácí Dyňak, který to zkoušel zakončením z velkého úhlu.
     
    19:19
    Až nyní se Torpedo konečně usadilo v pásmu soupeře. Nahozením to zkoušel obránce Lennström, který trefil pouze hokejku protihráče.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nakonec nabídla jedinou branku, o kterou se po vhazování postaral hostující Žafjarov. Více ze hry sice má Kazaň, jenomže ta se při svých útočných akcích spíše trápí a na Tichomirova ani jednou nevyzrála. Torpedo Nižnij Novgorod to bude mít stejně dost složité.
     
    Střely na branku: 12 – 6.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který ihned hrál směrem k brankáři, načež se k puku dostal Lennström.
     
    20:41
    Torpedo Nižnij Novgorod zkoušelo další útočnou akci založit nahrávkou k modré čáře, kde se daleko nedostal Miele. Toho čistým způsobem zastavil soupeř.
     
    21:11
    Po hezké kombinaci se do šance dostával domácí Voronkov, který si dával kotouč do bekhendu, jenomže své zakončení poslal do obětavého protihráče.
     
    21:31
    Kovalenko to zkoušel nahozením na branku, Tichomirov až nadvakrát dokázal zkrotit kotouč.
     
    22:47
    Do protiútoku se málem dokázal dostat hostující Michejev, který ovšem narazil pouze do protihráče. Posléze se o rozehrávku pokoušel domácí Kampfer.
     
    23:10
    Do zajímavé šance si před malým momentem nabruslil hostující Čechovič, který nejprve objel protihráče, jenomže své zakončení poslal do betonu brankáře.
     
    24:10
    Hra musela být přerušena. Domácí celek totiž nedokázal ideálním způsobem přejít přes modrou čáru a jednalo se tak o postavení mimo hru.
     
    24:42
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    25:25
    Směrem dozadu posléze zapracoval domácí Žuravljov, který si poradil s těžkou nahrávkou. Následně jsme sledovali rozehrávku podél pravého hrazení.
     
    26:10
    Napadající Hrivík ještě u mantinelu dokázal dohrát protihráče, jenomže k zisku puku to nevedlo. Turbin od červené čáry dokázal nahodit až za branku.
     
    27:11
    Kazani se v krátkém časovém sledu povedlo vyhodit až na druhou stranu, kde se nejlépe zorientoval obránce Orlov, který nahrával do tandemu na Mieleho.
     
    28:05
    Torpedo Nižnij Novgorod se znovu díky nahození dostalo do pásma soupeře, kde si s těžkou nahrávkou nedokázal poradit Hrivík, kterého obral soupeř.
     
    29:30
    Po vhazování se k volnému touši dostal hostující Turbin, který se ho pokoušel vyvézt vpřed, jenomže po odrazu se dostal až na střídačku.
     
    30:00
    Máme za sebou přesnou polovinu řádné hrací doby. Torpedo Nižnij Novgorod stále vede o jednu branku, o kterou se již v úvodu postaral Žafjarov.
     
    30:03
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Michail Orlov – 2 min., podrážení).
     
    31:13
    Kazani se sice povedlo uspět na vhazování, jenomže po ztrátě puku se do protiútoku dostával hostující Agostino, kterému se nepovedlo nasbírat vteřinky.
     
    32:20
    Domácím se ani tato početní převaha zrovna moc nepovedla. Torpedo Nižnij Novgorod se sice dostalo pod tlak, Tichomirov si připsal další zákroky.
     
    33:13
    Po dalším přerušení přichází na řadu druhá komerční přestávka prostřední periody.
     
    34:10
    Na modré čáře číhal domácí Voronkov, který měl problém se zpracováním, přesto se dostal do úniku na hostující branku. Svižné zakončení ale poslal vedle.
     
    35:11
    Torpedo Nižnij Novgorod se staralo o rozehrávku z vlastního obranného pásma. Orlov to zkoušel prudkou nahrávkou na Mieleho, který nezpracoval.
     
    36:30
    V posledních minutách se nám hodně přerušuje. Gluchov to zkoušel výpadem za modrou čáru, své spoluhráče ale vystavil pouze do ofsajdu.
     
    37:11
    Ak Bars se nyní usadil v pásmu soupeře, jenomže hostující obrana si znovu počínala ukázkově a povedlo se jí čistým způsobem vybojovat touš zpátky.
     
    38:05
    Tichomirov v krátkém časovém sledu hned dvakrát zasahoval, ve druhém případě proti ráně z hole Safonova. Domácí znovu pořádně přitlačili na soupeře.
     
    39:22
    V poslední minutě druhé třetiny se do protiútoku po pravém křídle dostával hostující Šenfeld, který svůj pokus poslal pouze doprostřed branky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Je za námi také druhá třetina, která nám pro změnu nepřinesla ani jednu branku. Kazaň na svého soupeře pořádně přitlačila, jenomže k vyloženým šancím to zrovna moc nevede. Domácí jsou sice směrem dopředu aktivnější, avšak Tichomirov stále drží čisté konto a Torpedo má blíže k vítězství. Ještě je před námi poslední perioda.
     
    Střely na branku: 20 – 18.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro hostující celek, který se ihned v úvodu musel vracet ke své brance.
     
    40:44
    Posléze se v rychlostním souboji dokázal prosadit domácí Galimov, který ovšem nedostal kotouč do bezpečí.
     
    41:44
    Torpedo Nižnij Novgorod to nyní zkoušelo střelou z levého kruhu, se kterou si Bobkov nemusel poradit. Rána totiž putovala zhruba metr vedle branky.
     
    42:10
    Dobrou pozici u pravého kruhu poté měl hostující Miele, který to zkoušel střelou z jedničky. Jeho dělovka nakonec putovala vedle branky soupeře.
     
    43:12
    Směrem dozadu nyní dokázal zapracovat také Šenfeld, který následně nahrával na pravé křídlo. Michejev se ovšem nedostal kolem pozorného soupeře.
     
    43:40
    Nabídkou na teč před brankou to poté zkoušel Zaar, jeho přihrávka byla pro Hrivíka nepřesná.
     
    44:15
    Judin raději uklidnil hru za vlastní brankou, načež se jeho celek dostal na opačnou stranu. Krutov se ovšem k puku nedostal a hrát tak může znovu soupeř.
     
    45:05
    Torpedo Nižnij Novgorod se dokázalo zorientovat ve vlastním obranném pásmu. Na druhou stranu se poté dostával Žafjarov, který nahrával na Orlova.
     
    45:46
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Michail Gluchov – 2 min., podrážení).
     
    45:50
    Do úniku se navíc poté dostal hostující Hrivík, který ovšem ve vyložené šanci nedokázal vyzrát na Bobkova.
     
    46:03
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Dmitrij Judin – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    46:07
    Nyní musel směrem dozadu pracovat také Turbin, kterému se za vlastní brankou povedlo čistě zastavit soupeře a hosté tak znovu vyrazili směrem kupředu.
     
    46:14
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Hostující celek využívá dvojnásobnou přesilovou hru! Torpedo Nižnij Novgorod se totiž po vhazování usadilo v pásmu soupeře, u levého kruhu měl napřaženo KEN AGOSTINO, jehož dělovka směřovala přesně pod víko. Asistence: Marek Hrivík.
    46:14 Kenny AGOSTINO - 0:2
     
    47:04
    Kazaň to bude mít najednou hodně složité, prohrává totiž o dvě branky, i tak do konce tohoto zápasu zbývá ještě hodně času.
     
    47:42
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Hostující celek využívá také klasickou přesilovou hru! KIRILL URAKOV si u levého kruhu řekl o nahrávku a posléze si sjel do palebné pozice, odkud střelou po ledě vyzrál na domácího brankáře Bobkova. Asistence: ANTON ŠENFELD, Theodor Lennström.
    47:42 Kirill URAKOV - 0:3
     
    48:10
    Za modrou čáru se posléze prodral hostující Miele, kterému se ale nepovedlo zrovna nahrát přesně a puk se poté odrazil až do moci Tichomirova.
     
    49:10
    Zpoza vlastní branky nyní musel rozehrát hostující obránce Orlov, který našel pouze hokejku soupeře a domácí celek se konečně usadil v pásmu.
     
    50:00
    Do konce řádné hrací doby zbývá poslední desetiminutovka. Torpedo Nižnij Novgorod vede již o tři branky a domácí celek to bude mít hodně složité.
     
    50:48
    Kazaň vstřelila branku!
    Domácí celek se konečně dokázal prosadit! DMITRIJ KAGARLICKIJ se dostal k puku u branky soupeře a po velkém zmatku ho dokázal přeci jenom zasunout za záda brankáře Tichomirova, jenž nevěděl, kde má kotouč.
    50:48 Dmitrij KAGARLICKIJ - 1:3
     
    51:11
    Před brankou soupeře se nacházel naprosto volný hostující Agostino, na kterého nakonec nahrávka neproletěla. Na opačné straně zasahoval Tichomirov.
     
    51:14
    Vyloučení v týmu Torpedo Nižnij Novgorod (Georgij Mišarin – 2 min., držení).
     
    52:10
    Tichomirovi vypadl kotouč a znovu jsme sledovali velký závar. Tentokráte kotouč skončil pouze na tyči, načež hostující brankář zastavil hru.
     
    53:33
    Nyní to na sebe vzal domácí Lindholm, kterému se povedlo dostat kotouč za opačnou modrou čáru, načež jsme sledovali přetlačovanou u levého hrazení.
     
    54:02
    Kazaň znovu dostala kotouč pod brankáře Tichomirova. Ten znovu řešil zmatky u své branky, přesto se mu povedlo pozastavit hru.
     
    55:07
    Po delší době měl práci také domácí brankář Bobkov, avšak se nejednalo o nic vážného a o rozehrávku se tak staral domácí obránce Rukavišnikov.
     
    56:30
    Bobkov nyní svému celku pomohl s rozehrávkou. Následně jsme sledovali nahození v podání Kampfera, který to zkoušel pasem do rohu mantinelu.
     
    57:01
    Hosté se v posledních minutách spíš brání, jenomže soupeře nepouštějí do vyložených šancí. Stejně tomu tak bylo také v tomto případě.
     
    57:05
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Steven Kampfer – 2 min., držení).
     
    58:11
    Hostující celek se pokoušel kombinovat, jenomže místo toho jsme sledovali nepřesnou nahrávku a do protiútoku se tak vydal domácí Voronkov.
     
    59:00
    Minuta do konce třetí třetiny.
     
    59:30
    Kazaň to zkouší v šesti!
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Torpedo Nižnij Novgorod nakonec dokázalo v tomto duelu zvítězit, svého soupeře porazilo poměrem 3:1. Hosté si v průběhu třetí třetiny vyzkoušeli přesilovou hru pět na tři, během které se dokázali hned dvakrát prosadit. Kazaň pochopitelně recept nenašla, hostujícího brankáře dokázala překonat pouze jednou, což na body stačit nemohlo.
     
    Statistiky

    Střely na branku:
    31:25
    Zásahy brankářů: 22:30
    Vyhraná vhazování: 43:25
    Hity: 13:12
    Trestné minuty: 5:3
     
    Československá stopa

    Marek Hrivík (NNO) 0+1, 1 střela, čas na ledě 17:01 (18:26:18)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 51. Kagarlickij – 3. Žafjarov (Pajgin, Martynov), 47. Agostino (Hrivík), 48. Urakov (Šenfeld, Lennström)


    Ak Bars Kazaň: Bobkov (Achtjamov) – Kampfer, Rukavišnikov, Ljamkin, Valijev, Judin, Žuravljov, Adamčuk – Krutov, Kagarlickij, A. Galimov – P. Lindholm, Voronkov (A), Kovalenko – Paňukov, Weal, Safonov – Mechovov, M. Gluchov (A), Dyňak – Lukojanov (C).
    Torpedo Nižnij Novgorod: Tichomirov (Kočetkov) – Lennström, Orlov, Turbin, Martynov, Mišarin, Pajgin – Žafjarov (A), Miele, Agostino – Zaar, Hrivík, Čechovič – Gončaruk, A. Michejev, Šenfeld (C) – Ťanulin, Belevič, Urakov (A) – Fedotov.

    Rozhodčí: Birin, Fatejev – Ivanov, Novikov

    Diváci: 3414
    bahis siteleri