Frisk Asker – Bolzano 1:5 (kon.) | Doněck – Rouen 2:1 (kon.) | Sparta – TPS cz 3:2 (kon.)
Jastrzębie – Salzburg 2:3 (kon.) | Tappara – Lugano 3:2 (po pr.) | Bremerhaven – Växjö 2:1 (kon.)
Skellefteå – Eisbären 5:3 (kon.) | EC-KAC – Rungsted Seier Capital 3:2 (po pr.)
po prodl.
Tappara Tampere
3:2 (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)
HC Lugano
Neděle 05.09.2021, 18:00Hokejová Liga mistrů • Skupina E
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec. Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Tappary, která svého soupeře porazila poměrem 3:2 po prodloužení. Ani třetí třetina nám nepřinesla zrovna atraktivní podívanou, spíše jsme sledovali hodně opatrný hokej. Finský celek si své jednobrankové vedení nakonec nedokázal pohlídat, soupeř vyrovnal v poslední minutě. Přesto si druhý plusový bod zajistil právě finský celek. (20:30:52)
     
    Konec zápasu.
    62:38 AUSTIN - 3:2
     
    62:38
    Tappara právě vstřelila branku!
    Domácí rozhodují v přesilové hře! BRADY AUSTIN si hned dvakrát vyměnil puk s vedle stojícím protihráčem a poté nahazoval směrem na hostující branku. Schlegel zřejmě vůbec nic neviděl a puk skončil za jeho zády. Asistence: Kristian Kuusela, Patrik Virta.
     
    62:06
    Vyloučení v týmu HC Lugano (Loeffel – 2 min., sekání).
     
    62:06
    Tappara se stále s pukem nedostala do pásma soupeře a spíše hraje jen soupeř, který momentálně operuje kousek od své branky.
     
    61:01
    Hosté stále obléhali pásmo soupeře, jenomže jsme sledovali zpětnou nahrávku na brankáře Schlegela, který rozehrál přesně na Arcobella.
     
    60:10
    Luganu se lépe povedlo úvodní vhazování, načež se za vlastní branku dostal obránce Alatalo, kterému se povedlo rozehrát.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
    59:13 FAZZINI - 2:2
     
    59:13
    Lugano vstřelilo branku! Hostující celek v závěru srovnává krok! Po kombinaci se totiž před brankovištěm dostal k zakončení LUCA FAZZINI, kterému se povedlo prostřelit domácího brankáře přesně mezi betony.
     
    59:10
    Lugano hraje v šesti!
     
    59:00
    Minuta do konce třetí třetiny.
     
    58:10
    K pravému kruhu se nyní dostal hostující Herburger, který ještě nabízel kotouč před branku, kde ho ovšem dokázal zachytit brankář Heljanko.
     
    57:21
    Lugano zahrálo natolik zkušeně, že z toho nebyl icing. Heljanko si ovšem další zákrok nepřipsal, jeho celek se totiž svižně dostal na druhou stranu.
     
    56:17
    Peltola nyní zavezl kotouč do útočného pásma, kde jeho celek nasbíral další cenné vteřinky. Hostující celek se ovšem po zisku puku dostal k brankáři.
     
    55:18
    Obranný zákrok nyní předvedl domácí Austin, který dokázal odhodit soupeře od puku. Tappara se posléze postaral o vyvezení puku na druhou stranu.
     
    54:22
    Švýcarský celek se nyní nadechoval k náporu, jenomže po zisku kotouče se domácím povedlo vyhodit na druhou stranu a oba celky tak vystřídaly.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 7. Jürgens (Salonen), 29. Vanhatalo (Merelä, Levtchi), 63. Austin (Kuusela, Virta) – 40. Riva (Carr, Arcobello), 60. Fazzini


    Tappara Tampere: Heljanko (Piiroinen) – Tuulola, Vittasmaki, Seppala, Austin, Kinnunen, Jurgens, Hamara, Salminen – Kuusela, Rauhala, Levtchi – Peltola, Platzer, Salonen – Merela, Virta, Bertrand – Vanhatalo, Moilanen, Puhakka
    HC Lugano: Schlegel (Fadani) – Alatalo, Riva, Loeffel, Müller, Chiesa, Guerra, Nodari, Wolf – Fazzini, Arcobello, Carr – Boedker, Morini, Herburger – Bertaggia, Thurkauf, Josephs – Traber, Tschumi, Walker
    thejrc.org