Chabarovsk – Dynamo Moskva 2:6 (kon.) | Riga – Jaroslavl 0:4 (kon.) | N.Novgorod – Petrohrad 3:2 (kon.)
Viťaz – Jekatěrinburg 3:4 (0:2 po s.n.) | Minsk – Kazaň 5:2 (kon.)
konec
HC Dinamo Minsk
5:2 (1:0, 0:2, 4:0)
Ak Bars Kazaň
Neděle 12.09.2021, 16:10 • Minsk Arena, Minsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:10.
     
    Vítám všechny fanoušky u dalšího zápasu KHL, v němž se proti sobě postaví HC Dinamo Minsk a Ak Bars Kazaň.
     
    Každý z týmů se sice nachází v jiné konferenci, ovšem oba jsou na pozicích zaručující vyřazovací boje, na což je ale ještě velmi brzy. Dokonce oba celky mají stejné skóre 10:10, i když odehrály každý jiný počet střetnutí. Nejprve se pojďme věnovat Minsku. Dinamo do soutěže nastoupilo porážkou s Dynamem Moskva, ovšem následně přehrálo Čerepovec a Jaroslavl, avšak v posledním souboji nestačilo Jekatěrinburg. Běloruský tým je tak se čtyřmi body na osmém místě Západní konference. O souboj více pak odehrála Kazaň, která na úvod KHL přehrála Jokerit. Následně třikrát padla, postupně nestačila na Kunlun, Novgorog a v prodloužení na ambiciózní CSKA. V posledním souboji nastavený čas odehrála lépe, a tak přetlačila Moskevskou oblast. Bars tak najdeme s pěti body na šesté pozici Východní konference.
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA

    Patrik Rybár (MIN) 2 zápasy, úspěšnost 90,39%, 2,5 inkasovaných gólů na zápas
    Jakub Krejčík (MIN) 4 zápasy, 2 body (0+2)
     
    Střetnutí mezi Minskem a Kazaní startuje jako poslední z nedělního programu KHL. Úvodní vhazování je naplánované na 16 hodin 10 minut. V souboji je těžké hledat favorita, a tak se předpokládá, že uvidíme vyrovnanou partii. Ovšem často se stává, že v samotném zápase jdou papírové předpoklady stranou. Jak do bude dnes odpoledne?
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního přenosu, který startuje zhruba za pětačtyřicet minut. Za pár okamžiků si představíme sestavy obou soupeřů.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dinamo Minsk: Kolosov (Šostak) – L. Bengtsson, Korobov (C), Jerjomenko, J. Krejčík, Šinkevič (A), Denisov, Děrjabin, Sapego – Strömwall, M. Kempe, T. Beck (A) – K. Voronin, Graovac, Tedenby – Varfolomejev, R. Gorbunov, Alistrov – Suvorov, Usov, Pinčuk.

    Ak Bars Kazaň: I. Bobkov (T. Biljalov) – Chenkel, Kampfer, Žuravljov, Judin, Rukavišnikov, Ljamkin, Mechovov – M. Gluchov (A), Burmistrov, Lukojanov (A) – Kovalenko, A. Galimov, Kagarlickij – K. Petrov, P. Lindholm, Paňukov – Zaripov (C), Safonov, Voronkov – Brovkin.

    Rozhodčí: Gofman, Morozov – Sadovnikov, Šalagin.
     
    Na ledovou plochu jako první přijela Kazaň, po chvíli se objevil také Minsk! Oba celky se srovnaly na modrých čarách, odkud vyslechnou hymny zúčastněných zemí. Následně vše bude směřovat k zahájení zápasu!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání právě začalo a hostující celek vyhrál vhazování. Ovšem po kotouči se natáhl Taylor Beck, který jej posunul do rohu hrací plochy.
     
    01:02
    Mattias Tedenby se s kotoučem otočil na útočné modré čáře a přihrál doleva, odkud Tyler Graovac posunul puk za branku.
     
    01:54
    Zatím se hraje bez přerušení, ale také bez střeleckého pokusu. Oba celky začínají velmi opatrně.
     
    02:30
    Až nyní přichází na řadu první přerušení, jelikož Kazaň vyhodila na zakázané uvolnění.
     
    02:37
    Po vyhraném vhazování vystřelil od levého mantinelu Taylor Beck, jehož pokus mířil do brusle obránce. Kotouč následně mířil do brankoviště a Igor Bobkov byl připraven zasáhnout.
     
    03:07
    Steven Kampfer zajel s kotoučem do útočného pásma a po mantinelu jej posunul za branku. Kazaň chvíli kombinovala, ovšem znovu bez střely.
     
    03:37
    Na brankovišti se nacházel důrazný Ivan Mechovov, který se pokusil najít odražený kotouč. Avšak Alexej Kolosov se na zemi roztáhl a zasáhl.
     
    04:44
    Hostující celek se znovu usadil v útočném pásmu, ovšem prohrál osobní souboj u zadního mantinelu. Minsku se povedlo alespoň posunout puk pryč.
     
    05:26
    Mezi kruhy si najížděl Mattias Tedenby, jenž měl kolem sebe tři soupeře, kteří mu zabránili ve střele.
     
    06:00
    Lukas Bengtsson si stáhl puk za branku a následně přihrál na modrou čáru. Odtud přišlo nahození, které bylo zastavené ještě před brankářem.
     
    06:34
    Kazaň se nacházela pod tlakem, a tak nic nevymýšlela a vyhodila raději na zakázané uvolnění.
     
    06:57
    Domácí ujížděli do přečíslení, ovšem Alexandr Suvorov nedostal přes obránce přihrávku na zadní tyčku.
     
    08:02
    Dlouho se bojovalo o černou gumu u hrazení, u modré čáry se Minsku povedlo posunout hru do středního pásma.
     
    08:46
    Z osy si do levého kruhu najel Vladimir Alistrov, jehož pokus mířil na zadní tyčku. Avšak Igor Bobkov si připsal snadný zákrok lapačkou.
     
    09:00
    Od pravého mantinelu se střelou prezentoval Arťom Galimov, který netrefil prostor branky!
     
    09:14
    Tentokrát to Minsk sehrál velmi dobře! Taylor Beck přihrával před branku, kde se pohotovou střelou předvedl Malte Strömwall. Ovšem byl velmi blízko brankáři, který se skvěle přesunul a kotouč vyrazil.
     
    10:06
    Dinamu nevyšla přihrávka přes střední pásmo, a tak kotouč zamířil na další icing.
     
    10:41
    Minsk po zakázaném uvolnění potřeboval vystřídat, to se mu povedlo až v tomto momentu!
     
    10:53
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Roman Rukavišnikov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    11:29
    Domácímu mužstvu se zatím přesilová hra vůbec nedaří. Taylor Beck přihrával na modrou čáru, kde puk nezastavil Lukas Bengtsson.
     
    12:06
    Z levého kruhu dvakrát vystřelil Malte Strömwall, jenž převzal přihrávku přes osu. První pokus mu nesedl a druhý zastavil bránící hráč.
     
    13:00
    Kazaň se ubránila a bude zase moci přemýšlet nad útočnou fází. Stav zápasu je stále bez branek.
     
    13:20
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Roman Gorbunov – 2 min., hrubost).
     
    14:10
    Z pravého kruhu vystřelil z jedné Nikolaj Kovalenko, jehož pokus mířil těsně nad ledem k zadní tyči. Alexej Kolosov vytáhl zákrok betonem, akce Kazaně dál trvá.
     
    15:02
    Z druhé strany to vyzkoušel Dmitrij Kagarlickij, ale také jeho pokus zastavil domácí brankář. Kazaň hraje velmi dobře, ovšem nedokáže početní výhody zatím využít.
     
    15:29
    Střelou z vrcholu pravého kruhu to vyzkoušel přes obránce Pär Lindholm, který nemířil přesně. Také Dinamo se ubránilo, a tak je stav také bezbrankový.
     
    17:02
    Dmitrij Voronkov velmi dobře pracoval ve středním pásmu a prohodil obránce. Následně mířil do přečíslení, ale přes druhého beka nepřihrál.
     
    18:08
    Kirill Petrov dostal přihrávku pod tlak a snažil se o kličku před modrou čárou. Ovšem kotouč mu utekl ven z pásma a akce Kazaně končí.
     
    18:23
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Kristian Chenkel – 2 min., podrážení).
     
    19:19
    Taylor Beck se pokoušel o přihrávky přes osu, jelikož na levé straně číhal Malte Strömwall. Ovšem kotouč byl sražen obráncem do ochranné sítě.
     
    19:39
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Domácí mužstvo jednadvacet vteřin před koncem úvodní třetiny otevírají stav zápasu! Od modré čáry vystlal tvrdou ránu Lukas Bengtsson, jehož pokus před sebe vyrazil Igor Bobkov. Nejlépe se zorientoval Mario Kempe, jenž puk posunul doleva, odkud na první tyčku přesně zamířil MALTE STRÖMWALL. Asistence: Mario Kempe a Lukas Bengtsson.
    19:39 Malte STRÖMWALL - 1:0
     
    20:00
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Steven Kampfer – 5 min., sekání + 10 min. osobní trest, sekání). Trest odpyká Artur Brovkin.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Sledovali jsme velmi vyrovnanou úvodní periodu první třetiny. Už to vypadalo, že se půjde do kabin za bezbrankového stavu. Ovšem Minsk jednadvacet vteřin před koncem úvodní dvacetiminutovky využil početní výhodu, když se mezi střelce zápasu zapsal Malte Strömwall. Kazaň si musí dávat pozor na disciplínu, jelikož díky ní prohrává. Uvidíme, co se stane po přestávce.

    Střely na branku: 6:8.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Steven Kampfer dostal v závěru třetiny pětiminutový trest za sekání, Dinamo tak hraje dlouhou dobu v početní výhodě.
     
    21:41
    Domácímu mužstvo se zatím přesilová hra vůbec nedaří! Kazaň se velmi dobře brání a znovu posunula kotouč do středního pásma.
     
    22:15
    Kazani se znovu podařilo vyhodit a také prostřídat svou čtveřici. Domácí celek musí začít od vlastního brankáře.
     
    22:37
    Zakončením z vrcholu pravého kruhu se prezentoval Taylor Beck, jenž netrefil prostor branky. Poté Minsk zase musel opustit útočné pásmo.
     
    23:40
    Z levého kruhu pro vhazování se do střely položil Malte Strömwall, jehož pokus byl nepřesný. Domácí celek se znovu stěhuje z pásma ven.
     
    24:31
    Roman Gorbunov nepočkal na přihrávku na modré čáře, a tak vystavil svůj tým do ofsajdu. Minsku zatím není schopný navýšit své vedení.
     
    25:00
    Kazaň už je v plném počtu! Ovšem ještě se musela bránit, když zleva vystřelil Malte Strömwall. Jeho pokus byl před brankou sražený nad břevno.
     
    25:58
    Bars posunul kotouč po mantinelu, ovšem je z toho jen další zakázané uvolnění.
     
    26:08
    Po vyhraném vhazování přišlo nahození proti brance, které bylo zastaveno brankářem. Igor Bobkov si celou situaci ještě pohlídal a následně jej schoval pod lapačku.
     
    26:40
    Dinamo se po zisku puku vydalo do rychlé protiakce! Pavel Denisov přenechal kotouč za sebe, odkud střílel Malte Strömwall. Jeho snažení vyrazil Igor Bobkov.
     
    27:18
    Kazaň vstřelila branku!
    Tohle byl ohromný tlak Kazaně, která se dočkala vyrovnání! Nejprve ALEXANDR BURMISTROV z předbrankového prostoru nepřekonal domácího maskovaného muže. Avšak akce trvala dál a branku rychle obkroužil Artur Brovkin, jenž na zadní tyči ještě našel lépe postaveného BURMISTROVA, který trefil odkrytou branku. Asistence: Artur Brovkin a Michail Gluchov.
    27:18 Alexandr BURMISTROV - 1:1
     
    28:01
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Jakub Krejčík – 2 min., podrážení).
     
    28:22
    Kazaň vstřelila branku!
    Vyloučení českého obránce stálo Dinamo draho, Kazani se povedlo otočit stav zápasu na svou stranu! Dmitrij Voronkov před brankou zvládl souboj a bruslí přihrál do pravého kruhu, odkud Nikolaj Kovalenko rychle předal puk nalevo. DMITRIJ KAGARLICKIJ využil toho, že se domácí brankář nestihl přesunout a zamířil do horní části brány – 1:2. Asistence: Nikolaj Kovalenko a Dmitrij Voronkov.
    28:22 Dmitrij KAGARLICKIJ - 1:2
     
    30:18
    Nahození od modré čáry vyslal Kristian Chenkel, jehož pokus schoval do lapačky Alexej Kolosov.
     
    30:27
    Kazaň je opravdu při chuti a dalším pokusem od modré čáry se prezentoval Daniil Žuravljov. Domácí brankář na zakončení viděl a znovu jej zneškodnil.
     
    31:07
    Kirill Voronin jel podél levého mantinelu, od kterého také vystřelil. Jeho pokus vyrazil Igor Bobkov ramenem nad branku!
     
    31:32
    Po vyhraném vhazování přišel pas z vlastního pásma na rozjetého Dmitrije Voronkova, kterého cestou ještě atakoval Lukas Bengtsson. Hostující útočník si stáhl puk doprava, ovšem brankáře nepřehodil.
     
    34:13
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Ilja Usov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    34:18
    Hned po vhazování vystřelil zprava Nikolaj Kovalenko, který trefil prvního soupeře. Následně také prohrál souboj u mantinelu a Minsk vyhodil.
     
    34:58
    Arťom Galimov zajel do útočného pásma a od levého mantinelu okamžitě vystřelil. Jeho nahození skončilo v brankářově lapačce.
     
    35:36
    Domácímu mužstvu se znovu podařilo vyhodit, Kazaň se zatím nedokáže usadit před brankou soupeře.
     
    36:03
    Kirill Voronin vyhrál souboj v obranném pásmu a následně přejel celé kluziště. Přečíslení vzal na sebe, avšak zakončil jen nad branku Kazaně.
     
    36:49
    Od modré čáry vystřelil Jakub Krejčík, který trefil prvního bránícího soupeře. Hra se tak rychle otočila a zasahovat musel Alexej Kolosov.
     
    37:08
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Alexandr Burmistrov – 2 min., hákování).
     
    37:32
    Dinamo se nemůže usadit v útočném pásmu, protože Kazaň vyhodila přes všechny čáry. Fanoušci konečně pochopili, že hráči potřebují jejich podporu.
     
    37:55
    Zakončením od modré čáry se prezentoval Lukas Bengtsson, ovšem Igor Bobkov v pohodě zasáhl lapačkou.
     
    38:05
    Na pravém kruhu si položil obránce Tyler Graovac, který následně vystřelil jen nad branku. Tohle byla velmi dobrá příležitost!
     
    38:45
    Minsku není přáno vyrovnat! Z vrcholu pravého kruhu vystřelil Taylor Beck, který zamířil do brankové konstrukce. Igor Bobkov měl tentokrát obrovskou dávku štěstí!
     
    39:59
    Ani tentokrát se nemění stav zápasu! Už to vypadalo, že se půjde do kabin bez dalšího vzrušení, ovšem opak se stal pravdou! Nikolaj Kovalenko obešel soupeře a z předbrankového prostoru mířil bekhendem do protipohybu brankáře. Jenomže Alexej Kolosov se skvěle přesouval a ještě stihl zasáhnout!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Do prostřední třetiny nastoupil Minsk v pětiminutovou přesilovou hrou, kterou ale odehrál bídně a vedení nenavýšil. No a tak se štěstí obrátilo na druhou stranu a Kazaň dokázala otočit průběžný stav. Uvidíme, s čím nastoupí oba týmy do poslední dvacetiminutovky.

    Střely na branku: 15:22.
    Střely na branku ve druhé třetině: 9:14.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Tyler Graovac už se nacházel v útočném pásmu, ovšem nesměl hrát, a tak tak se vrátil do neutrální zóny.
     
    41:22
    V rohu útočného pásma bojoval o kotouč Malte Strömwall, který následně nepřesně přihrál. Hráči Kazaně odjeli do středního pásma.
     
    42:35
    Hostující celek se dostal přes střední pásmo nahozením. Před brankou pracoval Artur Brovkin, jenž v dobré pozici na černou gumu nedosáhl.
     
    43:20
    Minsk se snažil nahodit kotouč do útočného pásma, avšak poslal jej jen mezi diváky. Bude se vhazovat na neutrálním území.
     
    43:59
    Alexej Kolosov musel být pozorný, jelikož kotouč se odrazil od mantinelu a mířil před branku, kam si najížděl také Kirill Petrov.
     
    44:31
    Zakončením od modré čáry se napřáhl Pär Lindholm, jehož pokus na dvakrát zkrotil Alexej Kolosov. Hosté se snažili o dorážku, avšak nedostali možnost.
     
    44:38
    Po vyhraném vhazování vystřelil z osy hrací plochy Michail Gluchov, jeho pumelice zamířila těsně vedle pravé tyče!
     
    46:17
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Běloruské publikum vyletělo, protože je znovu vyrovnáno! Od mantinelu přišla přihrávka mezi kruhy, odkud zamířil přesně k levé tyči VLADIMIR ALISTROV. Celou situaci ještě kontroloval Roman Gorbunov, avšak asi vypomoci nemusel. Asistence: Pavel Varfolomejev.
    46:17 Vladimir ALISTROV - 2:2
     
    46:33
    Při založení další útočné akce, se hostující celek ocitl v ofsajdovém postavení.
     
    47:06
    Proti holi dostal přihrávku Lukas Bengtsson, jehož dělovka z jedné si cestu mezi tři tyče nenašla. Minsk je opět při chuti a hlasitě hnán fanoušky.
     
    49:04
    Přihrávku mezi kruhy dostal atakovaný Mattias Tedenby, který rychle zakončil, ovšem hostujícího brankáře neprostřelil!
     
    50:25
    Pomalu se blížíme ke konci normální hrací doby a stále o vítězi není rozhodnuto. Kdo se bude radovat z vítězství? Nebo uvidíme také prodloužení?
     
    51:04
    Na levém kruhu se nacházel atakovaný Malte Strömwall, jemuž se podařilo vystřelit. Ovšem zamířil pouze vedle protější tyče.
     
    51:38
    Taylor Beck vybojoval kotouč a na levém kruhu jej nechal pro spoluhráče. Malte Strömwall si vzal velké sousto, když zamířil na střed, kde byla trojice soupeřů.
     
    52:55
    Kazaň se znovu nacházela pod tlakem, proto vyhodila puk do středního pásma a odjela na střídačku.
     
    53:28
    Zpoza branky se mezi kruhy dostal trochu krkolomně Nikolaj Kovalenko, kterému v rozhodujícím momentu sjela černá guma z čepele hole.
     
    54:26
    Domácí hráči ve dvou ujížděli na jediného obránce, který si počínal výborně a přihrávku zastavil.
     
    54:45
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Krásná akce, po níž si Minsk bere vedení zpátky! Přihrávka od levého mantinelu zamířila na pravou stranu a k modré čáře, odkud kotouč před branku předal Lukas Bengtsson. poslední otázkou už bylo, zda se MALTE STRÖMWALL bude radovat z branky! A raduje, jelikož pohotově prostřelil bezmocného brankáře. Asistence: Lukas Bengtsson a Taylor Beck.
    54:45 Malte STRÖMWALL - 3:2
     
    55:32
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Myslím, že o vítězi je rozhodnuto! Dmitrij Judin nezvládl rozehrávku, když trefil napadajícího útočníka. Právě VLADIMIR ALISTROV tak ujížděl sám na brankáře, jemuž naznačil kličku do bekhendu, avšak strhl svůj směr do forhendu a zamířil podél betonu do branky. Bez asistence.
    55:32 Vladimir ALISTROV - 4:2
     
    56:37
    Z pravé strany vystřelil Danis Zaripov, jehož pokus na dvakrát zastavil Alexej Kolosov. o dorážku se ještě pokoušel Dmitrij Voronkov, jenže nestihl to.
     
    57:15
    Dinamo je pod tlakem a musí se bránit. Fanoušci svůj tým podporují, čímž mu velmi pomáhají!
     
    57:52
    Do útočného pásma vletěl Vladimir Alistrov, jehož pokus z levého kruhu byl sražený do ochranné sítě. Kazani už moc času nezbývá a stále prohrává o dvě trefy.
     
    58:48
    Igor Bobkov odjel na střídačku a pustil do hry šestého bruslaře Kazaně!
     
    59:32
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Minsk přežil soupeřův tlak do branky! Nikolaj Kovalenko si najel mezi kruhy, odkud trefil brankáře. Následně se Kazaň pokoušela o dorážky, což ji nevyšlo. Po chvíli se hra otočila a TAYLOR BECK ze středního pásma zamířil do opuštěné klece! Asistence: Mario Kempe.
    59:32 Taylor BECK - 5:2
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání, které nabídlo několik zvratů, zvládlo lépe Dinamo! To šlo sice do poslední dvacetiminutovky s jednogólovým mankem, avšak zabral a čtyřmi góly znovu otočil stav na svou stranu. Obrat řídil především Vladimir Alistrov, který v rozhodujících momentech vsítil dvě branky, stejný počin v celém duelu zvládl také Malte Strömwall. Minsk porazil opravdu těžkého soupeře a zapsal do tabulky dva cenné body.

    Střely na branku: 21:28.
    Střely na branku ve třetí třetině: 6:6.
     
    Dnešní utkání sledovalo 7 260 diváků.
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA

    Jakub Krejčík (MIN) 0+0, 0 střel, 2 TM, čas na ledě 19:24
     
    S konstatováním, že Jakub Krejčík s Minskem slaví vítězství, se loučím a přeji vám příjemný zbytek nedělního dne. (18:40:56)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 20. Strömwall (M. Kempe, L. Bengtsson), 47. Alistrov (Varfolomejev), 55. Strömwall (L. Bengtsson, T. Beck), 56. Alistrov, 60. T. Beck (M. Kempe) – 28. Burmistrov (Brovkin, M. Gluchov), 29. Kagarlickij (Kovalenko, Voronkov)


    HC Dinamo Minsk: Kolosov (Šostak) – L. Bengtsson, Korobov (C), Jerjomenko, J. Krejčík, Šinkevič (A), Denisov, Děrjabin, Sapego – Strömwall, M. Kempe, T. Beck (A) – K. Voronin, Graovac, Tedenby – Varfolomejev, R. Gorbunov, Alistrov – Suvorov, Usov, Pinčuk.
    Ak Bars Kazaň: I. Bobkov (T. Biljalov) – Chenkel, Kampfer, Žuravljov, Judin, Rukavišnikov, Ljamkin, Mechovov – M. Gluchov (A), Burmistrov, Lukojanov (A) – Kovalenko, A. Galimov, Kagarlickij – K. Petrov, P. Lindholm, Paňukov – Zaripov (C), Safonov, Voronkov – Brovkin.

    Rozhodčí: Gofman, Morozov – Sadovnikov, Šalagin

    Diváci: 7 260
    bahis siteleri