Česko – Rusko 3:4 (kon.)
konec
Česko
3:4 (2:1, 1:1, 0:2)
Rusko
Pátek 08.10.2021, 17:30 • Zimní stadion Příbram • Reprezentace do 18 let
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký páteční podvečer přeji všem příznivcům hokeje. Na programu mají své reprezentační zápasy čeští mladíci do osmnácti let, kteří v Příbrami od pátku do neděle postupně třikrát vyzvou stejně staré Rusy.
     
    Nominace Ruska

    Brankáři:
    Jegor Korzin (Spartak Moskva), Sergej Murašov (Jaroslavl), Gleb Sarančuk (SKA-Varjagové Petrohrad).

    Obránci:
    Arťom Baraboša, Kirill Volkov (oba Rudá armáda Moskva), Alexandr Dil (Spartak Moskva), Kirill Žukov (Magnitogorsk), Jegor Nikitin (Dynamo Petrohrad), Alexandr Pelevin (Nižnij Novgorod), Adel Safin, Rajan Chuzichanov (oba Irbis Kazaň), Dmitrij Chlopikov (Omsk), Jaroslav Culygin (Ufa).

    Útočníci:
    Leonid Bojkov, Daniil Davydov (oba Dynamo Petrohrad), Kirill Dolženkov, Alexandr Legkov (oba Rudá armáda Moskva), Jaroslav Jemelin, Daniil Rangajev (oba Togliatti), Roman Kantserov (Magnitogorsk), Vjačeslav Lekarev (Stupino), Matvej Poljakov, Nikita Cevaljuk (oba SKA-Varjagové Petrohrad), Gleb Trikozov (Omsk), Jegor Firsov (Ufa), German Šulenin (Spartak Moskva), Raul Jakupov (Nižněkamsk)
     
    Nominace Česka

    Brankáři:
    Jan Špunar (Olomouc), Štěpán Vopravil (Liberec), Štěpán Maleček (České Budějovice).

    Obránci:
    František David (Sparta Praha), Šimon Němec (Mladá Boleslav), František Němec (Kometa Brno), Matěj Prčík (Vítkovice), Filip Krajčík (Karlovy Vary), Matěj Vovsík (Jihlava), Jakub Hrdlička (Slavia Praha).

    Útočníci:
    Matěj Kozlík (Třinec), Vojtěch Polák (Mladá Boleslav), Adam Dvořák, Marek Soukup (oba Plzeň), Eduard Šalé (Kometa Brno), Matyáš Melovský (Vítkovice), Dominik Rymon, Robin Sapoušek, Samuel Šmajda (všichni Karlovy Vary), Jonáš Jungwirth (Jihlava), František Formánek, Dominik Pavlata (oba Pardubice), Ondřej Becher (Havířov).
     
    Rusové v létě vyhráli prestižní Hlinka Gretzky Cup a v této věkové kategorii nyní patří ke špičce. Z tohoto výběru ale v Příbrami nastoupí jen čtyři hráči, trenéři ruské osmnáctky tak vyzkoušejí další talentované hráče.
     
    Na straně českého týmu figuruje na soupisce devět hráčů z Hlinka Gretzky Cupu, sedm jich pak čeká vůbec první reprezentační štace. Čeká nás tak zajímavý duel, ve kterém se oba celky střetnou poprvé v rámci celého víkendu.
     
    Program duelů s Ruskem

    Pátek 8. října:
    17:30 Česko – Rusko

    Sobota 9. října:
    17:30 Česko – Rusko

    Neděle 10. října:
    15:00 Česko – Rusko
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Špunar (Vopravil) – F. Němec, Prčík (A), Š. Němec, Krajčík, Hrdlička, Vovsík, F. David (A) – Šmajda, Sapoušek, Rymon (C) – Formánek, Melovský, Šalé – A. Dvořák, Soukup, Pavlata – Polák, Senčák, Jungwirth – Kozlík

    Rusko: Murašov (Sarančuk) – Baraboša (A), Žukov, Pelevin (C), Safin, Nikitin, Volkov, Culygin, Chuzichanov – Trikozov, Davydov, Kancerov – Legkov, Firsov, Dolženkov(A) – Bojkov, Šulenin, Dil – Rangajev, Cevaljuk – Lekarev

    Rozhodčí: Horák, Micka – Brejcha, Šimánek.
     
    Hymny obou zemí dozněly a za chvíli utkání mezi osmnáctkami Česka a Ruska bude moci začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:16
    Do akce se hned po buly vydali Rusové, ale před českým brankářem nic nevymysleli. Následuje otočení hry českých mladíků.
     
    00:53
    Eduard Šalé si šel pro přihrávku do prostoru mezi kruhy, ale nakonec se jí nedočkal. Beci Ruska pak Čechy o puk připravili a znovu se dostávají před branku Česka.
     
    01:50
    Alexandr Dil se zjevil před českou klecí, ale jeho následný pokus jen zablokovala obrana českého celku. Ten tak znovu pádí do útočné akce.
     
    02:58
    Robin Sapoušek v obranném pásmu získal puk a poté ho sám zavezl až do pásma Rusů.
     
    03:17
    Vyloučení v týmu Rusko (Gleb Trikozov – 2 min., vysoká hůl).
     
    04:10
    Češi mají přesilovou hru a už se usadili v pásmu soupeře, od modré čáry střílel Adam Dvořák, ale jeho pokus byl zastaven obranou Ruska. To se hned na to osvobozuje.
     
    04:32
    České mladíky nyní v přechodu do útočné třetiny zastavilo postavení mimo hru.
     
    04:51
    A další výhoz puku Rusy až před branku českého celku a tohle oslabení Rusové už zvládnou.
     
    05:17
    Rusko je v plném počtu.
     
    05:38
    Vyloučení v týmu Česko (Matyáš Melovský – 2 min., hákování).
     
    06:05
    Teď mají zase početní výhodu k dispozici Rusové a už se snaží před Špunarem o akci, která by mohla vést k vedoucí brance.
     
    06:32
    Nakonec se to povedlo, ale střela Alexandra Pelevina z levého kruhu českou branku minula. Nicméně Rusové stále před Špunarem operují.
     
    07:05
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A přesilová hra Rusů je využita. Nepovedená střela Pelevina se odrazila na pravou stranu, kde byl volný ROMAN KANCEROV a neměl problém kotouč pověsit do odkryté Špunarovy sítě – 0:1. Asistence: Alexandr Pelevin.
    07:05 Roman KANCEROV - 0:1
     
    08:27
    Po ofsajdu českého týmu se vhazovalo ve středním pásmu, poté se hned čeští mladíci dostali před Murašova, ale překonat ho nedokázali.
     
    09:12
    Matyáš Melovský dojížděl puk v útočné třetině, ale už neměl tolik sil, aby na něj dosáhl. Místo toho ho získala obrana ruského týmu a ta otáčí hru na opačný konec kluziště.
     
    10:42
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno. Po převzetí kotouče od Šalého ho nakonec před dotěrnou obranou Ruska udržel FRANTIŠEK FORMÁNEK, který se dostal na levou stranu a přízemním pokusem pak nachytal Sergeje Murašova – 1:1. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Eduard Šalé a Matyáš Melovský.
    10:42 František FORMÁNEK - 1:1
     
    12:12
    Rusové pronikala do útočného pásma, Davydova ale zastavilo postavení mimo hru a ta se přestěhovala zpět do neutrální zóny.
     
    12:56
    Česká osmnáctka se znovu dostala do zakončení před Murašovem, ovšem nakonec se pokus Dominika Rymona neujal a skončil jen vedle Murašovovy brány.
     
    13:54
    Vyloučení v týmu Česko (Eduard Šalé – 2 min., hákování).
     
    14:20
    Rusové mají šanci strhnout znovu v utkání vedení na svou stranu, když mají další přesilovou hru.
     
    14:58
    Češi se zatím dobře brání a nepouštějí soupeře do přesnějšího zakončení.
     
    15:54
    Čeští mladíci své oslabení zvládli bez úhony a už jsou v plném počtu.
     
    15:56
    Vyloučení v týmu Rusko (Gleb Trikozov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    16:40
    Teď jsou v přesile zase Češi a už se řítí do útočného pásma.
     
    16:49
    Česko právě vstřelilo branku!
    Svou početní výhodu Češi využívají, a to velmi rychle. EDUARD ŠALÉ z levé strany posílal kotouč před branku soupeře, kde obránce Jegor Nikitin chtěl dostat puk do bezpečí, místo toho ho však poslal špičkou brusle mezi betony vlastního brankáře – 2:1. Asistence: Matyáš Melovský a Matěj Prčík.
    16:49 Eduard ŠALÉ - 2:1
     
    17:09
    Vyloučení v týmu Rusko (Nikita Cevaljuk – 2 min., podrážení).
     
    18:21
    Rusové se už dvakrát dokázali ubránit a poslali puk před českou branku. Nyní už česká osmnáctka operuje před Murašovem.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:09
    Rusové jsou v plném počtu.
     
    19:47
    Český tým ubránil akci Ruska a ještě se snažil dostat se s pukem před Murašova. To se povedlo, ale zakončení před ním už se nekonalo.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. V ní se do vedení dostal ruský celek, ovšem Češi dokázali brzy vyrovnat. Nakonec pak v přesilové hře strhli vedení na svou stranu a jsou to oni, komu se šlo poprvé do kabin s lepší náladou.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:17.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Češi se na úvod druhé třetiny dostali na puk, ale dále než před útočnou modrou čáru se s ním nedostali.
     
    20:30
    Nyní už operovali před Sergejem Murašovem, ale marně dobývali jeho klec. Hned na to pak ruský tým získal touš a otočil hru na opačnou stranu.
     
    21:23
    Od svého brankáře jdou do další akce Rusové, obránci českého týmu už se snaží pokazit jejich akci.
     
    21:45
    Česko právě vstřelilo branku!
    A je to 3:1. Šikovně se MAREK SOUKUP dostal do útočného pásma, na pravé straně těsně u Murašova pak vystřelil a nakonec procedil puk za jeho záda svou bekhendovou střelou a vyhnal ho z branky – 3:1. Asistence: Filip Krajčík.
    21:45 Marek SOUKUP - 3:1
     
    21:45
    Střídání v týmu Rusko: ze hřiště odchází Sergej Murašov, přichází Gleb Sarančuk.
     
    24:20
    Češi jsou na koni a znovu se dostali do akce, ale tu ukončila pozorná obrana Rusů.
     
    24:59
    Další obléhání branky Rusů, nakonec beci dostali kotouč do středního pásma a pokoušejí se projít před branku Jana Špunara.
     
    25:56
    Dobrá obranná hra Čechů, kteří získali zpět ztracený kotouč a už jsou znovu před brankou Gleba Sarančuka, kde ho prověřil střelou švihem Sapoušek.
     
    26:40
    Dominik Rymon napřáhl mezi kruhy a jeho prudkou ránu pak chytá Gleb Sarančuk. Další zákrok ruského brankáře a hra je přerušena. Vhazování proběhne po jeho pravé ruce.
     
    27:01
    Vyloučení v týmu Česko (František Formánek – 2 min., vražení na hrazení).
     
    27:24
    Rusové dostali výhodu přesilové hry a pokusí se v ní dostat se svému soupeři na dostřel jediné branky.
     
    27:50
    Adel Safin z otočky vystřelil na Špunara, ten nemusel zasahovat, protože mu pomohla obrana a ta hned poslala kotouč do bezpečí, a sice až před ruskou klec.
     
    28:23
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A Rusům se také povedla přesilová hra, snižují tak na rozdíl jediného gólu. ARŤOM BARABOŠA od modré čáry poslal přízemní střelu, která si svou dalekou cestou našla cestu v cíli – 3:2. Rusové jsou zpět ve hře. Asistence: Roman Kancerov.
    28:23 Arťom BARABOŠA - 3:2
     
    30:04
    Češi se nezalekli a dvakrát se dostali do útočného pásma. Podruhé ale nezakončili, dopustili se zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před Jana Špunara. Buly po jeho pravé ruce.
     
    30:32
    Vyloučení v týmu Rusko (Jaroslav Culygin – 2 min., nedovolené bránění).
     
    31:12
    V oslabení se Rusové dostali do zajímavé akce, na pravé straně ale jeden z nich netrefil trochu odkryté místo Špunarovy klece.
     
    32:15
    Hezká kombinace českého národního týmu, zpětnou střelou ale Eduard Šalé Gleba Sarančuka nepřekvapil.
     
    32:32
    Rusko je v plném počtu.
     
    33:06
    Jen co se Rusové ubránili a šli do plného počtu, usadili se před brankou Jana Špunara. Ten byl pozorný a nedovolil, aby za jeho záda někdo z Rusů dostal puk.
     
    34:19
    Alexandr Legkov se snažil projít na osu hřiště, ale zabránil mu v tom obránce českého týmu a pomohl tak Špunarovi, který do zákroku nemusel.
     
    35:15
    Do ofsajdové pasti se dostali Rusové, hra je tedy přerušena a stěhuje se do středního pásma, kde se bude vhazovat blíže české brance.
     
    36:10
    Neúspěšná střela českého týmu a Rusové hned po zisku puku otočili hru. Ale s kotoučem se dostali jen před útočnou modrou čáru.
     
    36:48
    Už se rodila akce Rusů, ale u levého hrazení puk zachytil Jakub Hrdlička a nasměroval ho daleko od území českého národního týmu.
     
    37:59
    Alexandr Legkov se na levé straně nedostal ke kotouči a ten pak beci Česka dostali ven z obranného pásma.
     
    38:38
    Eduard Šalé se neprodral skrze obránce Rusů do útočného pásma, na druhé straně pak Rusové nebezpečně dotírali před Janem Špunarem, ale nedokázali dostat puk za jeho záda.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:31
    Eduard Šalé se vystavil ofsajdové pasti a znovu je hra vrácena zpět do neutrální zóny.
     
    39:50
    Rusové to ještě zkoušeli před Špunarem, ale ohrozit ho už nedovedli. Vypadá to, že prostřední část hry je pomalu u konce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je minulostí. V něm český tým zvýšil své vedení na 3:1. Ale Rusové v přesilové hře vsítili kontaktní branku a vrátili se zpět do hry. Uvidíme, co nám nabídne třetí dějství, které bude zcela jistě ještě hodně zajímavé.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:05.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Rusové se natlačili do útočného pásma, Špunar byl ale pozorný ve svém brankovišti, které uhájil před dotěrným soupeřem.
     
    41:19
    Matyáš Melovský objel ruskou branku a poté od zadního mantinelu poslal puk na modrou čáru, kde ho ale spoluhráč nezachytil.
     
    42:07
    V rohu obranného pásma Čechů vybojovala česká osmnáctka kotouč a dostávala ho ven. Ovšem Rusové puk zachytili a vrátili hru před Jana Špunara.
     
    43:18
    Další menší závar před českou brankou mladíci ubránili a dostali puk až před ruskou klec. Jenže tam ho zase na své hokejky dostali hráči Ruska.
     
    44:16
    Alexandr Legkov se protlačil před Špunara a poté na brankovišti několikrát chtěl puk dopíchnout za jeho záda, ale nakonec zakročil český brankář a přerušuje hru!
    44:16 Legkov několikrát dotíral před Špunarem, ale nakonec to český gólman zvládl
     
    44:52
    Na vrcholu kruhů střílel jeden z českých hráčů, ale bek před ním jeho pokus zastavil.
     
    45:39
    Vyloučení v týmu Rusko (Nikita Cevaljuk – 2 min., hrubost).
     
    46:06
    Vyloučení v týmu Česko (Matěj Prčík – 2 min., sekání).
     
    46:53
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Nedůslednost české obrany nyní Rusové trestají. KIRILL DOLŽENKOV na modré čáře vypíchl puk a šel před Špunara, kterého pak zblízka svižnou ranou překonal – 3:3. Začíná se tak znovu od začátku. Bez asistence.
    46:53 Kirill DOLŽENKOV - 3:3
     
    47:48
    Vyloučení v týmu Rusko (Jegor Nikitin – 2 min., podrážení).
     
    48:06
    Češi jsou v plném počtu a začíná jejich zkrácená přesilová hra.
     
    48:50
    Alexandr Pelevin se natlačil až před Špunara, zblízka ho však nepřekonal. Český brankář tak své brankoviště uhájil bez ztráty kytičky.
     
    49:48
    Rusko je v plném počtu.
     
    50:19
    Češi se teď dostali dvakrát do slibného zakončení, ale pokaždé Sarančuka nepřekonali. Nyní jdou do akce zase hráči Ruska.
     
    51:16
    Jan Špunar musel být ve svém brankovišti znovu pozorný, když na něho šla nebezpečná střela z levého kruhu. Tu ustál a poté kotouč přenechal spoluhráčům.
     
    52:18
    Vyloučení v týmu Rusko (German Šulenin – 2 min., krosček).
     
    53:01
    Matěj Prčík byl za vlastní brankou tísněn soupeřem, nakonec vytáhl kotouč ven a Češi tak míří do přesilovkové akce.
     
    53:40
    Rusové své oslabení hrají dobře, i nyní obtěžovali rozehrávku českého týmu. Nakonec pak Češi zahrozili, Sapouškův pokus ale našel v lapačce Sarančuk po efektním semaforu.
     
    54:05
    Asi poslední akce v přesilové hře. Rusům se už oslabení hodně krátí a zřejmě už se ubrání.
     
    54:18
    Rusové jsou kompletní.
     
    54:56
    Vyloučení v týmu Česko (Adam Dvořák – 2 min., nedovolené bránění).
     
    55:21
    Závar před Špunarem, český brankář pak po kotouči sáhl a dostal ho pod lapačku. Hra je přerušena a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    56:15
    Rusové jsou před českou klecí nebezpeční, ale obrana v čele s Janem Špunarem stále drží akcie českého týmu.
     
    56:32
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Nyní se to už Rusům povedlo a z přesilové hry jdou znovu do vedení. Legkov poslal puk na levou stranu, kde těsně u tyče nastavil svoji hůl KIRILL DOLŽENKOV a kotouč zapadl za brankovou čáru – 3:4. Asistence: Alexandr Legkov a Gleb Trikozov.
    56:32 Kirill DOLŽENKOV - 3:4
     
    57:39
    Jan Špunar opět musel být pozorný a zakročil proti další střele ruského celku.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:50
    Češi jsou bez brankáře, zkoušejí to se šesti bruslaři v poli.
     
    59:28
    Jedovka Matěje Prčíka končí na Sarančukovovi a Rusové pak raději puk posílají na zakázané uvolnění.
     
    59:44
    Lavička českého týmu si bere oddechový čas. Do konce řádné hrací doby zbývá ještě šestnáct vteřin.
     
    59:55
    Sarančuk zakročil proti střele z pravé strany a dostal puk mezi betony, které sklapl. Hra je zastavena a buly po jeho levé ruce.
     
    59:58
    A ještě pálil Adam Dvořák z dálky a po jeho ráně nastavil lapačku Gleb Sarančuk a má puk pod kontrolou. Ještě se bude vhazovat před jeho klecí.
    59:58 Dvořákova střela v závěru třetí třetiny skončila v lapačce Sarančuka
     
    Konec zápasu.
     
    Zápas je u konce, poprvé vítězí Rusové. Češi neubránili vedení 3:1. Rusové postupně srovnali a v závěru pak otočili hru a dostali se do vedení. Dvě vteřiny před koncem třetí třetiny měl ještě na holi velkou šanci Adam Dvořák, ale jeho pokus lapil semaforem Gleb Sarančuk a definitivně tak pohřbil naděje Čechů na úspěch v tomto duelu.
     
    Druhý duel je na programu v Příbrami zase zítra od 17:30. Češi se pokusí uspět a prohru Rusům vrátit.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (19:39:14)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 11. Formánek (Šalé, Melovský), 17. Šalé (Melovský, Prčík), 22. Soukup (Krajčík) – 8. Kancerov (Pelevin), 29. Baraboša (Kancerov), 47. Dolženkov, 57. Dolženkov (Legkov, Trikozov)


    Česko: Špunar (Vopravil) – F. Němec, Prčík (A), Š. Němec, Krajčík, Hrdlička, Vovsík, F. David (A) – Šmajda, Sapoušek, Rymon (C) – Formánek, Melovský, Šalé – A. Dvořák, Soukup, Pavlata – Polák, Senčák, Jungwirth – Kozlík
    Rusko: Murašov (22. Sarančuk) – Baraboša (A), Žukov, Pelevin (C), Safin, Nikitin, Volkov, Culygin, Chuzichanov – Trikozov, Davydov, Kancerov – Legkov, Firsov, Dolženkov(A) – Bojkov, Šulenin, Dil – Rangajev, Cevaljuk – Lekarev

    Rozhodčí: Horák, Micka – Brejcha, Šimánek
    bahis siteleri