Washington – Philadelphia 5:3 (kon.) | St. Louis – Columbus 7:3 (kon.) | Calgary – Winnipeg 3:1 (kon.)
Buffalo – Detroit 3:1 (kon.) | Nashville – Carolina 4:3 (kon.)
konec
Calgary Flames
3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Winnipeg Jets
Sobota 09.10.2021, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    Hezké sobotní ráno u kanadsko-americké NHL. Vrcholí příprava na novou sezonu a hokejisté Calgary Flames dnes v přátelském měření přivítají na svém ledě Winnipeg Jets.
     
    CALGARY FLAMES
    Domácí dnes uzavírají svou zápasovou přípravu, která obsahuje celkově osm duelů. V tom zatím posledním se Flames utkali právě s Winnipegem (2:3) a pozornost svých nadřízených si vybojoval český brankář Daniel Vladař. Podařilo se mu totiž chytit 37 ze 40 střel soupeře. I když to na výhru nakonec nestačilo, šlo o obdivuhodný výkon.

    "Držel nás ve hře. Ukazuje, že se na této úrovni dokáže udržet," chválil následně pro klubové stránky trenér Darryl Sutter. Český mladík ovšem tentokrát dostane volno a ofenzivní choutky Jets bude pro změnu brzdit jednička Jacob Markström. Ať už ale utkání dopadne jakkoliv, je v tuto chvíli zřejmé, že Calgary si bude z této přípravy odnášet negativní bilanci.
     
    WINNIPEG JETS
    Když už jsme nakousli poslední měření mezi těmito soupeři, které Winnipeg ovládl výsledkem 3:2, je třeba také vzpomenout na Nikolaje Ehlerse. Dánský útočník ve službách Jets zaznamenal v onom utkání dvě trefy. Už vloni mu sezona sedla parádně a letos se při větší porci zápasů čeká, že by mohl zářit ještě výrazněji.

    Ofenziva Jets je vůbec silná. A to ještě v předchozím utkání absentoval Mark Scheifele, veledůležitý člen elitního útoku. Pokud se dá pro dnešek dohromady, čekají na Calgary možná ještě daleko větší potíže než předevčírem. Také Winnipeg dnes čeká poslední, šesté přípravné klání. Doposud nasbíral dvě vítězství a tři porážky, může tedy zachránit alespoň vyrovnanou vizitku.
     
    Úvodní sestavy:

    Calgary Flames: Markström (Vladař) – Hanifin, R. Andersson, Välimäki, Ch. Tanev, Kylington, Gudbranson – J. Gaudreau, Monahan, E. Lindholm – Dubé, Backlund, Mangiapane – Lucic, Richardson, Lewis – Kirkland, Gawdin, B. Ritchie

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Comrie) – Dillon, Pionk, Beaulieu, N. Schmidt, Heinola, DeMelo, Stanley – Connor, Scheifele, Harkins – Copp, Dubois, Ehlers – Stastny, Lowry, Perfetti – Toninato, Nash, J. Svečnikov

    Rozhodčí: B. Meier, Rehman – J. Johnson, K. Murchison.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:27
    Nešťastný zákrok Neala Pionka vede k první přesilovce. Dvě minuty za podrážení.
     
    00:40
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Domácímu celku se okamžitě podařilo využít početní převahy a ujímá se vedení. Trvalo to přesně 13 vteřin. Johnny Gaudreau od modré čáry přihrál před branku, a přestože stál ANDREW MANGIAPANE zády k Helebuyckovi, dokázal se otočit a zavěsit kotouč pod horní tyč. Asistence: Johnny Gaudreau a Rasmus Andersson.
    00:40 MANGIAPANE - 1:0
     
    02:13
    Nahození Perfettiho se ocitlo v Markströmově rukavici. Brankář Calgary okamžitě rozehrává.
     
    02:43
    Štěstí zkusil za modrou čarou Välimäki, následně se ovšem musel rychle vracet. Nash si na něj nicméně nepřišel.
     
    03:59
    Pobyt Jets v útočném pásmu dirigoval Harkins. Jeho dvojnásobné objetí kolem mantinelu nakonec vedlo k přihrávce na Stanleyho, který vyzkoušel Markströma.
     
    04:35
    Flames dostal z problémů až Milan Lucic, který vyvezl kotouč do ofenzivy, ale už se mu nepovedla přihrávka na Lewise.
     
    04:43
    Napadající Gawdin si pomohl krosčekem blízko mantinelu a Jets mají šanci na odvetu.
     
    05:01
    Hned v úvodu oslabení málem obraně pláchnul Mikael Backlund, ale Pierre-Luc Dubois ukázal sílu v bruslení a dohnal unikajícího útočníka.
     
    05:48
    Z vlastního pásma začne Heinola. Zatím se Winnipegu nedaří postavit přesilovkový vzorec.
     
    06:02
    Z pravé strany vypálil Andrew Mangiapane. Znamená to, že Calgary při vlastním oslabení počítá už druhou příležitost, kdežto Winnipeg ani jednu.
     
    06:23
    Do středního pásma odevzdává Trevor Lewis. Flames by již měli přežít oslabení bez jediné inkasované střely.
     
    06:43
    Domácí v plném počtu.
     
    07:13
    Z ostrého úhlu zkoušel štěstí Toninato, někdejší útočník Colorado se ovšem nevešel do prostoru tří tyčí.
     
    07:54
    Po početní nevýhodě zůstává Calgary přece jen trochu zakřiknuté. Välimäkimu dvakrát nevyšla rozehrávka, ta druhá dokonce míří na zakázané uvolnění.
     
    08:17
    Do rohu se poslal puk Brett Ritchie. Nakonec jeho napadání přineslo střelu, ale Hellebuyck nemá žádný problém s tím odrazit kotouč do rohu.
     
    08:58
    U modré čáry drží kotouč Perfetti. Dostává ponechanou výhodu.
     
    09:07
    Kvůli dalšímu krosčeku je tentokrát na trestnou lavici odeslán Rasmus Andersson.
     
    10:14
    Pouze nad bránu vypálil Heinola. No a protože o chvíli později už musí jeho formace opustit útočné pásmo, stahuje se také ze hřiště.
     
    11:01
    Nyní už Jets zakončení stihnout nemůžou a zůstanou na dvou střelách v přesilovce.
     
    11:07
    Domácí v plném počtu.
     
    12:01
    Hosté si vypracovali další příležitost, ale střela na Markströma z hole Beaulieu nebyla bůhvíjak nebezpečná. Jets si ovšem zahrají další přesilovku.
     
    12:01
    Nakonec bude početní výhoda patřit domácím. Sudí spatřili zákrok mimo hru, kdy Dominic Toninato zapojil krosček. Kvůli tomuto prohřešku, u nějž NHL hodně zpřísnila pravidla, je některý z hráčů v této třetině vyloučen už potřetí.
     
    12:27
    Poslední akce neodpovídala typickým přesilovkovým vzorcům, ale Backlund viděl přímou cestu k bráně a z levého křídla pálil nahoru. Hellebuyck ucpal prostor ramenem.
     
    13:04
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames si při dílčí ofenzivní krizi znovu pomáhají přesilovkou. Rasmus Andersson u modré čáry nevymýšlel nic složitého. Vypálil zápěstím a pro odražený kotouč si došel Elias Lindholm, který ještě dokázal vytvořit vyloženou šanci pro SEANA MONAHANA. Pak už šlo jen o to, jestli uvolněný útočník trefí odkrytou klec, což se bez problémů povedlo. Asistence: Elias Lindholm a Rasmus Andersson.
    13:04 MONAHAN - 2:0
     
    14:25
    Na bránu soupeře postupoval Adam Lowry, ale měl pocit, že mu v tandemu pomůže Paul Stastny. Jenže to se přepočítal. Přihrávka tedy byla hodně navíc.
     
    15:11
    Krásně hru na střed strhnul Nikolaj Ehlers. A málem k předvčerejšímu dvougólovému příspěvku přidal další. Jeho ránu vytáhnul Markström pomocí nataženého betonu.
     
    16:41
    V brankovišti Jets nadělal pořádný zmatek Trevor Lewis. Bekhendem se natlačil před Hellebuycka, který pak čelil dalším dvěma méně zdařilým dorážkám.
     
    17:22
    Cole Perfetti, možná nejaktivnější útočník ve službách Jets, se znovu krátce podíval do útočného pásma. Stastného snahu ale eliminoval Mangiapane.
     
    18:07
    Jednoduché nahození Gudbransona osvobozuje domácí, kteří by rádi vydrželi do konce třetiny bez inkasované branky.
     
    18:32
    Pas Nikolaje Ehlerse do brankoviště ještě zřejmě prošla tečí, nakonec ji ale Jacob Markström ulovil jako otravnou mouchu.
     
    18:56
    Píská se zakázané uvolnění. Hanifin se sice hodně musel snažil nedohnat kotouč, ale nakonec Stanleyho vyhození v pořádku nebylo a Flames mají jednu z posledních šancí na útok.
     
    19:16
    Přihrávka se nepovedla Trevoru Lewisovi. První formace Winnipegu oxiduje v útočném pásmu jen krátce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodních 20 minut přineslo relativně vyrovnaný obrázek hry, oba týmy měly po dvou přesilovkách. Jenže právě početní převahy dělají zatím zásadní rozdíl. Přestože Calgary vypálilo na bránu jen v osmi případech, díky dobře sehraným přesilovkám se mohl prosadit Andrew Mangiapane a následně také Sean Monahan. Stanovili skóre 2:0. Jets na opravdu velkou šanci stále čekají.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:54
    I s pomocí Monahana dokázal Hanifin udržet na zádech Connora, může tak v klidu rozehrát.
     
    21:34
    Přihrávka Lowryho se nesetkala s holí Stastného, jinak by tu byla zajímavá příležitost.
     
    21:51
    Ve středním pásmu si kotouč parádně převzal Pierre-Luc Dubois. Díky pohybu, kdy si puk prostrčil mezi bruslemi, postupoval sám proti Markströmovi. Také jeho střela nebyla vůbec zlá, ale Jacob Markström ucpal místo na teploměr a zakázal první gól Jets.
    21:51 Samostatný únik Duboise dokázal vystihnout Markström.
     
    22:25
    Velmi dobře dnes ve třetí formaci funguje Trevor Lewis. Znovu se po jeho práci Flames dočkali zakončení, které musí sebrat Hellebuyck.
     
    22:55
    Na hůl Perfettiho nenachystal přihrávku Toninato, který se z levé strany hnal před bránu, ale ke střele prostor postrádal.
     
    23:47
    Kontrolu nad pukem ztratil v neutrální zóně Hanifin. Winnipegu se ale následně nedaří vyhodit a Hellebuyck musí řešit střelu Johnnyho Gaudreaua.
     
    24:08
    Po pokoření modré čáry pálí Adam Lowry, ale beton Markströma stojí na svém místě. Pobyt v ofenzivě pak Jets přináší ještě šanci Stastného, který svůj bekhend namířil do hrudě brankáře.
     
    25:02
    Na rozhodčí se vyčítavě ohlíží Nikolaj Ehlers, ale zakázané uvolnění už neodvolá a bude muset zůstat na hrací ploše.
     
    25:15
    Frustrovaný Ehlers se u mantinelu potkal s Mangiapanem a do souboje přistupoval zbytečně aktivně. V podstatě se sám o brusle soupeře podrazil a následně bohužel také zranil. Okamžitě míří do kabiny, hra běží dál.
     
    26:09
    V rozehrávce zaváhal Stanley, takže Flames dále šlapou na plyn. Přihrávka Monahana jen projela přes brankoviště.
     
    26:51
    Před branku se natlačil Andersson a málem přidal svůj třetí bod v utkání. Jenže prostor tří tyčí nezasáhl.
     
    27:24
    Perfetti a Scheifele předvedli výtečnou výměnu pozic v útoku, jenže střela druhého jmenovaného znovu končí jen na vyrážečce Markströma. Z dorážky se nedařilo Stastnému. Jets dnes v ofenzivě zatím nemají svůj den.
     
    27:53
    Teď dostanou Jets ještě zvýhodněnou pozici. Mikael Backlund totiž při další útočné akci soupeře jednal proti pravidlům a půjde si na dvě minuty odpočinout. Prohřeškem je hákování.
     
    27:53
    Dobrá zpráva nejen pro fanoušky Winnipegu. Dán Nikolaj Ehlers už sedí na střídačce, zřejmě se tedy nezranil.
     
    28:05
    Christopher Tanev zkušeně počkal, až se k němu přiblíží první hráč Jets, což trvalo poměrně dlouho. Až pak vyhazuje přes všechny čáry.
     
    28:39
    Tři protihráči se slétli kolem Mangiapaneho, který už ve vlastním oslabení nezaútočil. Přesto se zdá, jako by domácí v početní nevýhodě hráli lépe než bez ní.
     
    29:19
    Z vlastního pásma opět začíná Neal Pionk. Winnipegu zbývá přibližně 30 vteřin.
     
    29:53
    Domácí v plném počtu.
     
    30:04
    Okamžitě po návratu z trestné lavice zaútočil Mikael Backlund a Hellebuyck se dostal do obrovských problémů. Nejprve střela prvně jmenovaného útočníka, pak dorážka z hole Gawdina a nakonec ještě nepříjemný návrat puku od brusle obránce. Hellebuyck ve stylu Dominika Haška raději zahazuje hokejku a přikrývá kotouč vyrážečkou.
     
    30:44
    Do slotu povedeně přihrával Nathan Beaulieu, ale Riley Nash dnes přes veškerou snahu nezapsal své jméno na střeleckou listinu. To má zatím se svými spoluhráči společné.
     
    31:00
    Před Dillona se natlačil Johnny Gaudreau a obránce Jets musel sáhnout k háčku. V extralize by se patrně v podobné situaci pískalo trestné střílení, tady přijdou jen dvě minuty.
     
    31:36
    Křižná přihrávka Monahana sice prošla, ale nikoliv bez komplikací. Copp pak vcelku snadno vyhnal domácí z pásma.
     
    32:17
    Z levého křídla bez přípravy pálil Dubé, kterému kotouč přistrčil Kylington. Gólová radost z toho není a využít tři ze tří přesilovek nebude snadné.
     
    32:35
    Nyní byl ale poměrně blízko brance Mikael Backlund. Zákrok nejen pro diváky, ale také pro čočky kameramanů a fotografů předvedl Hellebuyck. Moc hezký semafor.
     
    33:00
    Hosté v plném počtu.
     
    33:32
    Na ledě se ocitá Kirkland, který do souboje vlétnul trochu bezhlavě a podklouznul. Naštěstí se u mantinelu pomalu sbírá a bude v pořádku.
     
    33:41
    Od modré čáry si najel Nate Schmidt. Křikl si o pas a také ho dostal, akorát střela postrádala přesnost.
     
    34:03
    Winnipeg poslední střídání ovládnul, přesto nebezpečné zakončení nevymyslel, a to hlavně kvůli neschopnosti zamířit. Dobře se nevedlo ani Connorovi.
     
    34:38
    Šance na obou stranách. Markströma se snažil rozhodit Ehlers, což se domácím hodně nelíbilo a Dána přišpendlili k ledu. Následuje komerční přestávka.
     
    34:38
    Vhazování se ještě zdrží. Jeden z fanoušků potřeboval hostující střídačce vysvětlit některý z předchozích momentů a vystrčil hlavu přes mantinel. Vzhledem k tomu, že ani neměl nasazenou roušku, to skutečně nebyl moc moudrý nápad.
     
    35:43
    Za modrou čáru se sice vměstnal Mark Scheifele, avšak jeho bekhendové zakončení bránu ani nezasáhlo. Nehraje se v žádném strhujícím tempu, to ale vedoucímu Calgary musí vyhovovat.
     
    36:34
    Tvrdě šel po Kylingtonovi Dubois. Jeho hit v rohu hřiště můžeme řadit do kategorie povedených.
     
    37:12
    Andrew Copp splnil úkol, když vjel do útočné třetiny a tam odevzdal kotouč. Může jít spokojeně střídat.
     
    37:36
    Po vhazování okamžitě vypálil Mangiapane, ale Hellebuyck není z brankářů, kteří by se před startem hry nesoustředili.
     
    38:30
    Connora vyhnal do středního pásma Dubé. Calgary se stejně jako v první třetině v závěru spíše brání.
     
    38:49
    Zakázané uvolnění zařídil svým včasným návratem Dillon. Až do předchozí sezony hráč Washingtonu pomohl v létě rozšířit obranné řady Jets.
     
    38:56
    Předevčírem vytáhnul Daniel Vladař 37 zákroků a nyní měl málem na kontě další. Ohrozili ho ale vlastní spoluhráči. Český brankář se musel krýt před kotoučem mířícím na střídačku, nakonec ale přežil bez újmy.
     
    39:55
    Složitý souboj absolvoval Andersson, ale ztrátu už nedopustil. Tím zakončí příběh této periody.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině jsme se branky nedočkali, přestože šancí nebylo málo. Hned ve 22. minutě unikal sám na bránu Pierre-Luc Dubois, jenže střela na zadní tyč neprošla mezi rukou a tělem brankáře Markströma. Calgary si největší příležitost schovalo na úvod 31. minuty, to když Mikael Backlund po návratu z trestné lavice rozjel útok a společně s Gawdinem pořádně roztančil gólmana Hellebuycka. I on si ale poradil, proto přetrvává pro domácí výhodný výsledek 2:0.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:41
    Flames nepustil ze třetiny dobře postavený Neal Pionk. Ale Calgary nakonec únik do bezpečí přece jen našlo.
     
    41:08
    Už podruhé v utkání si na trestnou lavici musí sednout Brenden Dillon. V rozhodujícím momentu prakticky přeseknul hůl Gaudreaua.
     
    41:22
    Už podruhé od startu přesilovky se k zakončení probil Johnny Gaudreau. Zřejmě mu v žaludku leží moment, kdy kvůli faulu nemohl zakončovat z velmi kvalitní pozice.
     
    42:22
    Mikael Backlund už kotouč valící se po modré čáře neudržel. Calgary pak o pásmo přichází ještě jednou.
     
    42:50
    Za záda svého brankáře se vrací Juuso Välimäki. Tato početní převaha se Flames moc nepovedla.
     
    43:08
    Hosté v plném počtu.
     
    43:39
    Do útočného pásma protečoval Kirkland. Čím blíže bude konec zápasu, tím víc budou podobné momenty důležité. Člen čtvrté formace odkládá icing.
     
    44:21
    Marně hledal pohledem pomoc spoluhráčů Mark Scheifele. Nakonec se vyvezl až do rohu hřiště, kde akci utopil.
     
    44:45
    Přečíslení tři na dva vyřešil Cole Perfetti, který se vrátil za pět minut dvanáct. Přihrávka Mangiapaneho tak nedošla na místo určení.
     
    46:19
    Velmi dobře bojoval v útočném pásmu Milan Lucic. Na ledě se zdržel možná o 20 vteřin déle, ty ale Jets na časomíře budou scházet.
     
    46:58
    Kolem svatyně soupeře se jako na kolotoči zatočil Sean Monahan, ale Hellebuyck na zadní tyči beton udržel a situaci ustál.
     
    47:30
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jets se dočkali snížení z poměrně nenápadné akce a utkání je znovu velmi otevřené. Důležitou práci vykonal za brankou Adam Lowry, když vybojoval zdánlivě ztracený kotouč. Ten pak putoval kolem celého útočného pásma, až Nate Schmidt nachystal palebnou pozici pro LOGANA STANLEYHO. Jeho střela zápěstím překvapivě načapala Jacoba Markströma, který si vybírá první slabší moment. Asistence: Nate Schmidt a Paul Stastny.
    47:30 STANLEY - 2:1
     
    48:46
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Pokud dnes Flames skórují, musí u toho být Rasmus Andersson. Potřetí v utkání si připisuje druhou asistenci a znovu dodává svému celku potřebný klid. Nejprve za vlastní klecí srazil Scheifeleho, aby se následně zapojil do útočné akce. Přihrál Johnnymu Gaudreauovi, který pokračoval na ELIASE LINDHOLMA. Jeho střela končí v síti. Asistence: Johnny Gaudreau a Rasmus Andersson.
    48:46 E. LINDHOLM - 3:1
     
    49:44
    Divoká strkanice za brankou Flames, utkání se začíná vyostřovat. Kirkland nechtěně zasáhl Duboise do tváře a pak se strhla hromadná mela.
     
    49:44
    Už je to oficiální, Justin Kirkland je vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl.
     
    50:20
    Po vyhození domácího mužstva musí od začátku budovat akci Neal Pionk. Do konce už zbývá méně než deset minut.
     
    51:28
    Za brankou posílá kotouč Stastny. Winnipeg konečně dokáže kombinovat, ale nikoliv pálit.
     
    51:41
    Z pravé strany vypálil Heinola. Mladý Fin už se nedokázal spokojit s kombinací bez zakončení. Markström se ale přesunout stihnul.
     
    51:44
    Domácí v plném počtu.
     
    51:59
    Hodně špatně si dnes Winnipeg hlídá návraty viníků z trestné lavice. Na led tentokrát dorazil Justin Kirkland a od levého mantinelu snášel do brankoviště střelu. Nebyla sice extra nebezpečná, přesto by se podobné momenty tak často stávat neměly.
     
    52:15
    Bude se hrát čtyři na čtyři. Brenden Dillon si odpyká třetí trest v utkání. Doplní ho Elias Lindholm. Vzájemně se krosčekovali.
     
    53:24
    I se svou monumentální výškou dokáže Logan Stanley pracovat ve velké rychlosti. Zaměstnal Markströma další střelou zápěstím, tentokrát se ale z gólu radovat nemůže.
     
    54:21
    Velký luxus si dovolil Hellebuyck. Tvrdou ránu na něj vyslal Johnny Gaudreau, přesto zůstal brankář Winnipegu stát a ještě vyražený kotouč frajersky odrazil holí ze vzduchu.
     
    55:16
    Při chuti je dnes i Mikael Backlund. Přečíslení dva na jednoho zkoušel vyřešit nájezdem do brankoviště a následnou přihrávkou na Mangiapaneho, objev posledního mistrovství světa ale na kotouč nedosáhl.
     
    56:07
    Harkinsova rána tahem končí v lapačce Markströma. Ke slovu se hlásí poslední komerční přestávka a pak zřejmě začne snaha Winnipegu o závěrečnou stíhací jízdu.
     
    56:53
    Místo toho, aby se Jets dostali do tlaku, dopouštějí další ztrátu buly v útočném pásmu a Backlund mohl bekhendem nahrnout puk do brankoviště.
     
    57:15
    Kotouč ve středním pásmu sebere Harkins. Neutrální zóna je ale hodně zahuštěná.
     
    57:34
    Za vlastní klecí se schovává Heinola. Nyní by měl Winnipeg všechno soustředit na útočnou kartu, to se mu ovšem hrubě nedaří.
     
    58:04
    Hrdina dnešního utkání Andersson je znovu na ledě. Nahodil do útočného pásma, kde budou opět první zástupci Flames.
     
    58:28
    Až nyní se Jets mohli dostat k odvolání Hellebuycka, ale už se nikam neženou. Akce navíc nevyšla Scheifelemu a je jasné, že Winnipeg je s prohrou smířený.
     
    59:05
    Před brankovištěm s pukem operuje Stastny. Je s podivem, že si Paul Maurice nechce ani vyzkoušet variantu šest na pět.
     
    59:47
    Hluboké napadání Andrewa Mangiapaneho stačí k tomu, aby Jets už další střelu nepřidali.
     
    59:59
    Dnešní utkání sledovalo 14 065 diváků, tedy zhruba 73 % z celkové kapacity Scotiabank Saddledome.
     
    Konec zápasu.
     
    I když si možná nestranný fanoušek po trefě Logana Stanleyho sliboval vyrovnanější koncovku zápasu, Calgary zvládlo odpovědět během minuty a 16 vteřin, tudíž bere zasloužené vítězství 3:1. V závěru se již Winnipeg k významnějšímu tlaku nedostal, dokonce ani nesáhl k odvolání brankáře. Oba týmy tak dnes ukončily svou zápasovou přípravu s negativním výsledkem. Flames prohráli pět zápasů a přidali tři výhry, kdežto Jets z šesti utkání uspěli jen dvakrát.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Jacob Markström (CGY) – 22 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,7 %, odchytal 60:00
    Connor Hellebuyck (WPG) – 20 zákroků, 3 OG, úspěšnost 87 %, odchytal 59:32

    Česká a slovenská stopa

    Daniel Vladař (CGY) – náhradní brankář; do zápasu nezasáhl

    Tři hvězdy utkání

    1. Rasmus Andersson (CGY) – 0+3
    2. Johnny Gaudreau (CGY) – 0+2
    3. Elias Lindholm (CGY) – 1+1
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (05:42:12)

    Patrik Czepiec

    Branky a nahrávky: 1. Mangiapane (J. Gaudreau, R. Andersson), 14. Monahan (E. Lindholm, R. Andersson), 49. E. Lindholm (J. Gaudreau, R. Andersson) – 48. Stanley (N. Schmidt, Stastny)


    Calgary Flames: Markström (Vladař) – Hanifin, R. Andersson, Välimäki, Ch. Tanev, Kylington, Gudbranson – J. Gaudreau, Monahan, E. Lindholm – Dubé, Backlund, Mangiapane – Lucic, Richardson, Lewis – Kirkland, Gawdin, B. Ritchie
    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Comrie) – Dillon, Pionk, Beaulieu, N. Schmidt, Heinola, DeMelo, Stanley – Connor, Scheifele, Harkins – Copp, Dubois, Ehlers – Stastny, Lowry, Perfetti – Toninato, Nash, J. Svečnikov

    Rozhodčí: B. Meier, Rehman – J. Johnson, K. Murchison

    Diváci: 14065
    bahis siteleri