Kazachstán – Finsko 0:2 (kon.) | Portugalsko – Lucembursko 5:0 (kon.) | Srbsko – Ázerbájdžán 3:1 (kon.)
Kosovo – Gruzie 1:2 (kon.) | Švédsko – Řecko 2:0 (kon.) | Bulharsko – Sev. Irsko 2:1 (kon.)
Litva – Švýcarsko 0:4 (kon.) | Ukrajina – Bosna 1:1 (kon.) | Dánsko – Rakousko 1:0 (kon.)
Faerské ostrovy – Skotsko 0:1 (kon.) | Izrael – Moldavsko 2:1 (kon.) | Albánie – Polsko 0:1 (kon.)
Anglie – Maďarsko 1:1 (kon.) | San Marino – Andorra 0:3 (kon.)
konec
Albánie
0:1 (0:0)
Polsko
Úterý 12.10.2021, 20:45 • Air Albania Stadium, Tirana • Kvalifikace MS (Evropa) • Skupina I
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný úterní večer. Vítám vás při sledování kvalifikace na světový šampionát, u zápasu skupiny I mezi Albánií a Polskem.
     
    Albánie

    Albánie je zatím nejpříjemnějším překvapením skupiny I, to je bez debat. Po sedmi zápasech okupují druhou příčku za suverénní Anglií a dnešní utkání hodně napoví, zda si skutečně zaslouží baráž, neboť Polsko je třetí s odstupem jediného bodu. Svěřenci kouče Reji mají na kontě pět vítězství a dvě porážky, ty přišly doma s Anglií a v Polsku. Cenní vítězství urvala Albánie hlavně proti Maďarsku, doma i venku zvítězila těsně 1:0.
     
    Polsko

    Očekávalo se, že Polsko může být konkurentem Anglii v boji o místenku, ale skutečnost je jiná, naopak bude mít velké problémy, aby vůbec proniklo do baráže. Sousova družina má na kontě čtrnáct bodů a na dnešního soupeře ztrácí jeden bod. Poláci ztratili už třikrát. Postupně za remízu 3:3 s Maďarskem, prohru 1:2 v Anglii a domácí remízu 1:1 s Anglií. Kvalifikace na mistrovství světa Polákům proložilo EURO, ve společnosti Španělska, Švédska a Slovenska skončili překvapivě poslední.
     
    Úvodní sestavy:

    Albánie: Beriša (C) – Hysaj, Ismajli, Kumbulla, Veseli – Bare, Ramadani, Traši – Uzuni, Manaj, Roši.
    Náhradníci: Selmani, Strakoša – N. Bajrami, Broja, Çokaj, Dermaku, Lenjani, Mihaj.

    Polsko: Szczęsny – Dawidowicz, Bednarek, Glik, Puchacz – Jóźwiak, Krychowiak, Moder, P. Zieliński – Lewandowski (C), Buksa.
    Náhradníci: Majecki, Skorupski – Bereszynski, Frankowski, Gumny, Helik, Kędziora, Klich, Kozłowski, K. Piątek, Płacheta, Świderski.

    Rozhodčí: Turpin (FRA) – Danos (FRA), Gringore (FRA).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních červených dresech. Také hosté vsadili na klasiku, pro dnešní střetnutí oblékli dresy barvy bílé.
     
    3
    Po ztrátě Krychowiaka ve středu hřiště vyrazil do brejku Keidi Bare. Nedostalo se mu ale podpory, sám proti Bednarekovi neuspěl.
     
    4
    Domácí fotbalisté vstoupili do zápasu bez přehnaného respektu. Myrto Uzuni si narazil s Manajem, načež vypálil pravačkou nad břevno.
     
    5
    Za dlouhým nákopem Ismajliho vystartoval Odise Roši. Cestu mu zablokoval Puchacz, proto je výsledkem pouze polské vhazování.
     
    6
    Více volného prostoru po levé lajně využil Tymoteusz Puchacz. K centru se ale nedostal, čistým skluzem jej obral o míč Hysaj.
     
    7
    Penalty se dožadoval Adam Buksa. Arbitr Turpin si však všiml, že útočník pádu hodně přidal, Kumbulla totiž ve skluzu včas stáhl nohy za sebe.
     
    8
    Kdo naopak fauloval, to byl polský kapitán Robert Lewandowski. Do souboje s Kumbullou přiběhl pozdě a nešetrně jej podrazil.
     
    9
    Nohama si zahrál i Wojciech Szczęsny. Zpracování zvládl na jedničku, následně přenesl hru k pravé lajně na volného Dawidowicze.
     
    10
    V ofsajdovém postavení se nechal nachytat Adam Buksa. Za obranu vystartoval příliš brzy, Moder si spoluhráče naopak všiml moc pozdě.
     
    11
    Myrto Uzuni si všiml lépe postaveného spoluhráče Manaje pozdě. Špičkou kopačky k němu ještě posunul míč, ale zvedl ho do oblasti kolen, albánský forvard si s hracím předmětem neporadil.
     
    12
    Špatného zpracování Krychowiaka využil Ylber Ramadani. Posunul si míč a vystřelil pravačkou z dvaceti metrů vysoko nad bránu.
     
    13
    Albánská snaha o vedoucí gól pokračuje. Pravou stranou utekl Uzuni, jeho centr zblokoval Dawidowicz za cenu rohového kopu.
     
    14
    Exekuce se chopil Rey Manaj. Centroval na přední tyč, kde situaci pohlídal Jan Bednarek, kulatý nesmysl odhlavičkoval do bezpečí.
     
    15
    Zleva vyslal polovysoký balón do vnitra šestnáctky Tymoteusz Puchacz. Vysoko vyskočil Lewandowski, ještě o něco výše bránící Ismajli.
     
    16
    U levé lajny vybojoval faul na svou osobu Piotr Zieliński. Záložník Neapole si výborně pokryl balón a zezadu se nechal podrazit Veselim.
     
    17
    Rozehrávku si vzal na starosti faulovaný Piotr Zieliński. Povedený centr proskákal pokutovým územím, mimo hru se odrazil zásluhou dobrého obranného zákroku Kumbully.
     
    18
    Odvrátit centr od rohového praporku se Kumbullovi nepodařilo, naopak nabil do velkého vápna Krychowiak, překvapený středopolař pravačkou přestřelil.
     
    19
    Adam Buksa znovu na zemi a opět se dožadoval odpískání faulu. Ale i v tomto případě si Elseid Hysaj proti němu počínal povoleným způsobem.
     
    20
    Fanoušci hlasitě podpořili do brejku unikajícího Reye Manaje. Tomu ovšem zkřížil cestu Paweł Dawidowicz a zabránil hrozícímu nebezpečí.
     
    21
    Útočným faulem se prezentoval Adam Buksa. Snažil se přetlačit Kumbullu, ale ten soka výborně udržel na zádech, spadl až po zatažení za dres.
     
    22
    Pro vysoký centr Kamila Jóźwiaka vyběhl gólman Etrit Beriša. Poradil si s velkým přehledem, ze vzduchu lapil balón do rukavic.
     
    23
    Na dlouhou nohu ještě Keidi Bare zvládl nastřelit Grzegorze Krychowiaka a tím vybojovat autové vhazování. Albánie pokračuje v aktivním pojetí hry.
     
    24
    Rey Manaj zlostně rozhodil rukama poté, co mu francouzský rozhodčí Turpin odpískal faul na Bednareka. Je ale pravdou, že útočník nejprve trefil nohy soka, až pak míč.
     
    25
    Pravý obránce Elseid Hysaj mohl střílet, avšak nevěřil si. Posunul balón po levici nabíhajícímu Trašimu, jeho technický pokus prosvištěl nad břevnem.
     
    26
    Poláci se zatím nedokáží dostat ke své hře, většinu času pod jsou souvislým albánským tlakem. Nyní zkouší kombinaci rozjet stoper Glik.
     
    27
    Albánci si jsou vědomi nebezpečí v podobě Roberta Lewandowského, jehož stopeři zdvojili. Ostrostřelec proto přihrál volnému Buksovi, jehož křižný pokus těsně minul bránu.
     
    28
    Dlouhý aut Veseliho prodloužil za sebe Traši. Roši vzápětí podstoupil neúspěšný osobní souboj s Dawidowiczem, pravý bek se výborně zapřel.
     
    29
    Hosté v ofenzivě spoléhají na Lewandowského, to je zřejmé. Útočník střílel pravačkou z prvního doteku, trefil obětavě blokujícího Kumbullu.
     
    30
    Z osmnácti metrů od brány vystřelil Piotr Zieliński. Jeho pokus zpomalil Frederic Veseli, Etrit Beriša tak neměl se zákrokem žádné potíže.
     
    31
    Přetažený centr Hysaje zpracoval na prsa Keidi Bare. K zakončení se už nedostal, před nosem mu kulatý nesmysl odpálil pozorný Paweł Dawidowicz.
     
    32
    Keidi Bare natlačil tělo před Kamila Glika, jímž se nechal na polovině hřiště faulovat. Zkušený stoper se rozhodnutí sudího hodně divil.
     
    33
    Na mizerné zpracování doplatil Grzegorz Krychowiak. Čelem k vlastní bráně si poslal míč až moc před tělo, čehož využil Ramadani, soupeřem byl následně tvrdě poslán k zemi.
     
    34
    První žlutou kartu střetnutí obdržel Ardian Ismajli. Albánský stoper zezadu nešetrně podrazil Buksu, ve zbytku utkání si bude muset dávat na podobné zákroky velký pozor.
     
    35
    Albánie překvapila rychle rozehraným přímým kopem. Lorenc Traši zapojil do hry Manaje, jemuž rána levou nohou hrubě nevyšla.
     
    36
    Dalekonosný projektil vyzkoušel Myrto Uzuni. Pravačkou mířil do pravé šibenice, Wojciech Szczęsny vytlačil balón na břevno očima.
     
    37
    Poláci postupně přebírají iniciativu do své moci. Již delší dobu kombinují na útočné polovině a hledají mezeru v defenzivě soupeře. Zatím bez úspěchu.
     
    38
    Etrit Beriša sebral balón na kraji šestnáctky, vzápětí do něj úplně zbytečně naletěl Adam Buksa. Arbitr Turpin vyřešil roztržku ústní domluvou.
     
    39
    Adam Buksa si nedal říct a předvedl další zbytečný faul, když naletěl do hlavičkujícího Kumbully. Tentokráte se již žlutému trestu nevyhnul.
     
    40
    Pro dlouhý obranný odkop Ismajliho vyběhl až mimo šestnáctku Wojciech Szczęsny. Dlouho neotálel a zapojil do hry beka Puchacze.
     
    41
    Polský útok skončil neúspěchem. Kamil Jóźwiak hledal uličku na Jakuba Modera, ten však úmysl spoluhráče pochopil příliš pozdě.
     
    42
    Centr Piotra Zielińského na přední tyč prodloužil stoper Maraš Kumbulla do boční sítě. Akce Poláků pokračuje rohovým kopem.
     
    43
    Balón ani nedopadl, když se ozval hvizd sudího. Útočným faulem se provinil Paweł Dawidowicz, když odhodil Hysaje do brankáře.
     
    44
    Robert Lewandowski udržel na zádech Ismajliho, ale ztratil kontrolu nad míčem, na nějž ani v pádu nedosáhl, chopil se ho Odise Roši.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.
     
    45+1
    Poslední akci úvodního dějství zazdil Kamil Jóźwiak. Píchl si míč po pravé lajně, ale natlačit tělo před něj dokázal Frederic Veseli.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas zápasu mezi Albánií a Polskem branku nepřinesl. Úvod střetnutí patřil domácím, kteří na favorita vlétli bez respektu, nicméně nastolené tempo neudrželi a Poláci postupně převzali iniciativu na svou stranu. Na dobře organizovanou defenzivu soupeře ale nevyzráli, nevypracovali si ani jednu gólovou příležitost. Bezbrankové skóre odpovídá obrazu hry na trávníku.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:47.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Jakub Moder, přichází Mateusz Klich.
     
    47
    Zatímco albánský kouč neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě, tak polský trenér k jedné změně sáhl, nevýrazného Moder anahradil Klichem.
     
    48
    První útok druhého dějství patřil domácím. Středem zkusil štěstí Rey Manaj, čistým zákrokem ho obral stoper Jan Bednarek.
     
    49
    Druhým potrestaným Albáncem v utkání se stal Elseid Hysaj. Pravý obránce přiběhl do souboje s Lewandowským pozdě, ve skluzu trefil jen protihráče.
     
    50
    Žlutá karta vzápětí i na druhé straně. Po špatně rozehraném přímém kopu vystartoval do brejku Myrto Uzuni, toho zastavil Jan Bednarek bez zjevné snahy hrát míč.
     
    51
    Jelikož na zemi zůstal ležet Kamil Jóźwiak, tak Keidi Bare sportovně zakopl balón do zámezí. Zdá se, že polský reprezentant nebude potřebovat lékařskou péči.
     
    52
    Sportovní gesto i na druhé straně. Arbitr Turpin hodil balón Klichovi, jenž dlouhým nákopem vrátil míč do držení Albánie, jmenovitě gólmana Beriši.
     
    53
    Na malém prostoru se velmi dobře orientoval Rey Manaj. Prohodil si balón mezi dvojicí středopolařů, Grzegorz Krychowiak ho zastavil nedovoleně.
     
    54
    Adam Buksa chytře pustil nahrávku za sebe Lewandowskému, jenž stál v lepší pozici. Míč si však zpracoval za sebe, v záklonu vypálil nepřesně.
     
    55
    Proti přesile si Piotr Zieliński počínal nad očekávání. Šikovně nastřelil nastavenou nohu Hysaje a vybojoval rohový kop.
     
    56
    Piotr Zieliński se chopil exekuce rohového kopu, ale neporadil si dobře. Vysoký centr odvrátil do bezpečí vysoko vyskočivší Maraš Kumbulla.
     
    57
    Odražený balón si našel Mateusz Klich, jenž jej okamžitě vrátil Zielińskému, ten se ale nestihl stáhnout s obránci, proto mu byl odpískán ofsajd.
     
    58
    Střídání v týmu Albánie: ze hřiště odchází Myrto Uzuni, přichází Armando Broja.
     
    59
    Adam Buksa vyslal po pravé lajně příliš dlouhou nahrávku na Lewandowského, útočná polská hvězda dostihla balón mimo hrací plochu.
     
    60
    Hodina z utkání je minulostí, do konce zápasu zbývá posledních třicet minut. Albánie s Polskem hraje stále bez branek, marně čekáme i na první vážnější příležitost.
     
    61
    Do pokutového území se vrhnul Robert Lewandowski, který sice přetlačil Bareho, nicméně z velkého úhlu zakončil slabě přímo do Beriši.
     
    62
    Obranné povinnosti splnil Grzegorz Krychowiak na jedničku. Odcouval společně s Manajem, jehož kličku po levé lajně očekával a míč mu vypíchl.
     
    63
    Příliš dlouhý Krychowiakův lob prodloužil Kamil Jóźwiak pouze za sebe do země nikoho, pro volný balón si doběhl albánský gólman.
     
    64
    Přes Zielińského a Jóźwiaka se balón dostal do pokutového území Albánie. Skvěle zapracoval Frederic Veseli, který předskočil Buksu a míč odpálil mimo nebezpečí.
     
    65
    Střídání v týmu Albánie: ze hřiště odchází Lorenc Traši, přichází Ermir Lenjani.
     
    66
    Polský tlak se stupňuje. Kamil Jóźwiak si od pravé lajny navedl balón na střed, ale na zakončení si netroufl, přenesl hru doleva na Dawidowicze.
     
    67
    V pokutovém území se k míči prodral Robert Lewandowski. Hledal místo, odkud by mohl vypálit, přes trojici protihráčů ho nenašel.
     
    68
    Střílený centr Jóźwiaka odvrátil Maraš Kumbulla pouze k Buksovi. Útočník měl smůlu, že stoper nakopl míč prudce, takže bylo prakticky nemožné míč dobře zpracovat.
     
    69
    Adam Buksa hýří velkou aktivitou. Krásně si prohodil balón kolem Bareho, následně ale nezvládl natlačit tělo přes solidně zapřeného Veseliho.
     
    70
    Ani podruhé v krátkém časovém sledu Grzegorzi Krychowiakovi nevyšel oblouček za obranu. Lewandowski se za míčem vůbec nerozběhl.
     
    71
    Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Adam Buksa, přichází Karol Świderski.
    Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Kamil Jóźwiak, přichází Przemysław Frankowski.
     
    72
    První velkou šanci na změnu skóre měl Grzegorz Krychowiak. Čistým způsobem obral váhajícího Kumbullu a z pravé strany postupoval sám na bránu, Beriša jeho střelu na zadní tyč vykopl pravou nohou. Dorážející Piotr Zieliński pak zamířil vysoko nad bránu.
    72. Krychowiak na Berišu nevyzrál, Zieliński vzápětí přestřelil
     
    73
    Jan Bednarek si musí na fauly dávat pozor, protože jednu žlutou kartu na kontě už má. Nyní ve vzdušném souboji sestřelil Manaje, ten musí být dokonce ošetřován.
     
    74
    Domácí útočník může pokračovat v utkání. Podle pravidel ale musel opustit hrací plochu, neboť byl v péči zdravotníků.
     
    75
    Útočným faulem pozastavil polskou akci Przemysław Frankowski. Armando Broja se s ním výborně vrátil a v rychlostním souboji uspěl, načež ho konkurent z boku podrazil.
     
    76
    Polsko kombinuje kolem poloviny hřiště. Grzegorz Krychowiak chtěl akci zrychlit středem nahrávkou Lewandowskému, toho skvěle dostoupil Lenjani.
     
    77
    Polsko právě vstřelilo branku!
    Polským hrdinou se stává střídající KAROL ŚWIDERSKI! Na zadní tyči si naběhl na skvěle provedený centr z pravé strany od Klicha, střelou k bližší tyčce pak viditelně zaskočil Berišu, který volný prostor nestihl včas zakrýt.
    77. Karol ŚWIDERSKI - 0:1
     
    77
    Podobné momenty do fotbalu nepatří. Karol Świderski vstřelil gól před albánským kotlem. Podle očekávání se k němu okamžitě sběhli spoluhráči, načež Poláci dostali nepříjemné rány od kelímků vhozených z tribun. Rozhodčí přerušuje hru, hráče posílá zatím jen ke střídačkám.
    77. Polsko vstřelilo gól a hráči byli zasypány kelímky z hlediště, rozhodčí se rozhodli utkání přerušit.
     
    77
    Rozhodčí se momentálně radí, jak postupovat. Poláci již odešli do útrob stadiónu, domácí se podle gestikulace snaží nějakým způsobem omluvit chování vlastních příznivců, s čímž ale s velkou pravděpodobností nepochodí.
     
    Troufnu si tvrdit, že nedošlo k tak velkému přečinu, že by zápas musel být předčasně ukončen. Žádné náznaky, že by fanoušci měli vběhnout na trávník k vidění nebyli, jen si hosté budou muset dávat pozor, kudy zrovna probíhají.
     
    Fanoušci na stadiónu se baví. Většina z nich zapnula svítilny na telefonu a hlasitě povzbuzují domácí mužstvo, ačkoli na hřišti nikdo není.
     
    Už i domácí hráči zamířili do kabin. Na trávníku není jediná lidská bytost, stejně tak ani u střídaček. Jakmile bude o dalším průběhu jasno, tak se znovu přihlásíme.
     
    Hráči jsou zpět na hrací ploše. Po krátké rozcvičce bude utkání pokračovat!
     
    77
    Střídání v týmu Albánie: ze hřiště odchází Odise Roši, přichází Nedim Bajrami.
    Střídání v týmu Albánie: ze hřiště odchází Keidi Bare, přichází Enis Çokaj.
     
    78
    Armando Broja se prodral přes Bednareka, ale Paweł Dawidowicz již byl nad jeho síly, nepovedlo se mu prohodit míč mezi nohama obránce.
     
    79
    Wojciech Szczęsny obdržel malou domů od Krychowiaka. Dovolil si balón zpcovat, načež jej volným prostorem poslal ke Glikovi.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Polsko disponuje těsným vedením, houževnatá Albánie ale bojuje a snaží se urvat alespoň bod.
     
    81
    Nedovoleným zákrokem se prezentoval Mateusz Klich, když lehce zatahal za dres Broju, nicméně i tím jej vyvedl z rovnováhy.
     
    82
    Ústní varování si pěkně zblízka vyslechl Kamil Glik. Polský stoper nesmyslně dohrál Broju, jemuž stoupl na pravou nohu.
     
    83
    Etrit Beriša podcenil dlouhý nákop Tymoteusze Puchacze, jako první byl u míče Robert Lewandowski. Míč si hodil ale daleko od levé nohy, z velkého úhlu si na zakončení netroufl.
     
    84
    Tělem si pokryl míč Mateusz Klich, vzápětí ho zezadu tvrdě dohrál Frederic Veseli. Jasný faul, který francouzský sudí Turpin také odpískal.
     
    85
    Ze všech sil se Robert Lewandowski pohlídat své postavení, jenže nahrávku od Karola Świderského dostal opravdu příliš pozdě a do ofsajdu.
     
    86
    Je jasné, že Polsko nikam spěchat nebude. Hosté kombinují kolem poloviny hřiště a Albánie má velké problémy získat míč i navzdory vysokému presinku.
     
    87
    Grzegorz Krychowiak předvedl tak smolný obranný zákrok, že míč poslal přímo do běhu Manajovi. Měl štěstí, že střílený centr soka odvrátil mimo nebezpečí Glik.
     
    88
    Ylber Ramadani fauloval Świderského s jasným cílem, přerušit protiútok. Cíl splnil a moc dobře věděl, že následovat bude žlutá karta.
     
    89
    Až do poutového území se míčem na kopačkách prohnal Armando Broja. Střílel ale z velkého úhlu, Wojciech Szczęsny si připsal snadný zákrok.
     
    90
    Za zdržování hry při střídání si vysloužil kartu žluté barvy Tymoteusz Puchacz. Byl upozorněn Turpinem, aby přidal do kroku, nicméně se zdálo, že naopak ještě zpomalil.
     
    90
    Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Tymoteusz Puchacz, přichází Bartosz Bereszynski.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    90+2
    Střídání v týmu Polsko: ze hřiště odchází Jan Bednarek, přichází Michał Helik.
     
    90+3
    Volný přímý kop Albánie těsně za polovinou hřiště si vzal na starosti Nedim Bajrami. Dlouhým nákopem napálil balón do pokutového území, bránící Paweł Dawidowicz zvládl souboj s Manajem vítězně.
     
    90+4
    Polsko je velmi blízko vítězství. Po pravé lajně zkusil štěstí Enis Çoka, avšak Michał Helik ho odzbrojil čistým způsobem míč navíc udržel ve hře.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 2:2. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 17:24.
     
    Fotbalisté Polska udělali důležitý krok směrem k postupu do baráže, když v přímém souboji o druhou pozici zvítězili v Tiraně nad Albánií nejtěsnějším možným výsledkem 1:0.

    Bojovné utkání moc vyložených příležitostí nenabídlo. V prvním poločase nebyla jediná, kralovaly defenzivy. Pohnout výsledkem mohl v 72. minutě Grzegorz Krychowiak, který ale z úhlu na Berišu nevyzrál. Jen o pět minut později rozjásal Poláky Karol Świderski, jenž centr Klicha uklidil neomylně k pravé tyči. Po vstřeleném gólu bylo utkání na pár minut přerušeno, protože albánští fanoušci naházeli na slavící Poláky kelímky, nicméně situace se uklidnila a zápas se mohl dohrát. Albánci podle očekávání přidali po znovuobnovení hry více do ofenzivy, ale na Szczęsného recept nenašli, Polsko udrželo těsné vítězství až do závěrečného hvizdu.

    Svěřenci kouče Sousy se posunuli na druhou příčku před Albánii a stále ještě mohou pomýšlet na první místo, na Anglii ztrácejí tři body. Pro jeho zisk ale musí porazit Andorru a Maďarsko, zároveň doufat v alespoň jednu porážku ostrovanů. Albánie je třetí s odstupem dvou bodů na Poláky.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:12:38)

    Milan Huppert

    Branky: 77. Świderski (Klich)

    Karty:   34. Ismajli (ALB), 49. Hysaj (ALB), 88. Ramadani (ALB) – 39. Buksa (POL), 50. Bednarek (POL), 90. Puchacz (POL)


    Držení míče: 44 % : 56 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 2:2. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 17:24.
    Albánie: Beriša (C) – Hysaj, Ismajli, Kumbulla, Veseli – Bare (77. Çokaj), Ramadani, Traši (65. Lenjani) – Uzuni (58. Broja), Manaj, Roši (77. N. Bajrami).
    Náhradníci: Selmani, Strakoša – N. Bajrami, Broja, Çokaj, Dermaku, Lenjani, Mihaj.

    Polsko: Szczęsny – Dawidowicz, Bednarek (90+2. Helik), Glik, Puchacz (90. Bereszynski) – Jóźwiak (71. Frankowski), Krychowiak, Moder (46. Klich), P. Zieliński – Lewandowski (C), Buksa (71. Świderski).
    Náhradníci: Majecki, Skorupski – Bereszynski, Frankowski, Gumny, Helik, Kędziora, Klich, Kozłowski, K. Piątek, Płacheta, Świderski.

    Rozhodčí: Turpin (FRA) – Danos (FRA), Gringore (FRA)
    bahis siteleri