Frisk Asker – Jastrzębie 3:7 (kon.) | Frölunda – IFK Helsinky 4:1 (kon.) | Växjö – TPS 4:2 (kon.)
Tappara – Skellefteå 4:2 (kon.) | Bremerhaven – Sparta 1:3 (kon.) | Zürich – Mladá Boleslav 7:3 (kon.)
Fribourg – Leksands IF 3:0 (kon.) | Bolzano – Salzburg 3:4 (po pr.) | Rungsted Seier Capital – Rouen 2:4 (kon.)
konec
Frisk Asker
3:7 (0:2, 1:2, 2:3)
JKH GKS Jastrzębie
Úterý 12.10.2021, 18:00 • Askerhallen, Asker • Hokejová Liga mistrů • Skupina H
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:21:38)
     
    V souboji dvou týmů, které již neměly šanci postoupit do play-off, uspělo polské Jastrzębie, které v Norsku porazilo Frisk Asker s přehledem 7:3. Svěřenci slovenského trenéra Kalabera zvládli lépe všechny třetiny. V první i ve druhé skórovali dvakrát, zatímco soupeři povolili jedinou trefu. Divokou přestřelku nabídla závěrečná dvacetiminutovka, v níž padlo hned pět branek, vítězný celek vstřelil tři, poražený dvě. Bodově se dnes nejvíce dařilo Vitaljsi Pavlovsovi, tento Lotyš zaznamenal tři asistence. Jastrzębie se díky vítězství udrželo na třetí příčce, na dnešního soupeře navýšilo náskok na pět bodů.
     
    Dnešnímu utkání přihlíželo 692 diváků.
     
    Střely na bránu: 17 – 43.
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Sondre Vaaler zabalil možnost posledního útoku. Všiml si, že se k Bastiansenovi stáhl Górny, takže se vrátil k Vestavikovi, kde s pukem na holi zřejmě počká až do závěrečné sirény.
     
    59:29
    Ofenzivu podpořil Eriks Ševčenko, jenže přihrávku dostal na brusle. Proto nevystřelil, ale hrací předmět jenom přikopl k protihráči Andresenovi.
     
    59:00
    Probíhá poslední minuta třetí třetiny.
     
    58:47
    Obránce Andreas Hilbertsen nikam nespěchá. Osmnáctiletý mladík mohl zkusit využít pomalého střídání soupeře, ale s kotoučem zůstal za vlastní bránou.
     
    58:20
    Ruslan Baširov zkusil proskočit mezi dvojicí protihráčů. Puk mezi nimi propasíroval, ale sám se mezi Vaalerem a Kuronenem neprocpal.
     
    57:36
    Maciej Urbanowicz ztratil hokejku, čehož Nevalainen využít nedokázal, neboť mu cestu zkřížil Kostek a ve finále jej přispendlil na mantinel.
     
    57:12
    O druhý zásah usiloval Sergej Bogolejša. Tvrdou střelu ovšem Vestavik velmi dobře viděl a zasáhl levým betonem s velkou jistotou.
     
    56:44
    V mezikruží čekal na přihrávku Victor Granholm, Geheb ale nahrál mimo jeho dosah. Volnou černou gumu posléze sebral Górny.
     
    56:15
    O další změnu skóre se mohl zasloužit Anders Bastiansen. Zkušený čtyřicetiletý Nor vypálil z první pouze do výstroje Nechvátala.
    55:19 Frenks RAZGALS - 3:7
     
    55:19
    Jastrzębie právě vstřelilo branku!
    S góly se v závěru střetnutí roztrhl pytel! Pochvalu zaslouží Pavlovs, který zpracoval neposedný puk a bekhendem nahrál přes tři protihráče FRENKSI RAZGALSOVI, ten vypálil pod horní tyč nad ležícího Vestavika. Asistence: Vitalijs Pavlovs.
    54:18 Niklas NEVALAINEN - 3:6
     
    54:18
    Frisk Asker právě vstřelil branku!
    Druhý gól v rozmezí půlminuty, Frisk Asker rázem ztrácí už jen tři góly! NIKLAS NEVALAINEN překvapil osobního strážce potažením kotouče do levého kruhu, z této pozice Fin vypálil nechytatelně do vzdálenějšího horního růžku. Asistence: Sondre Vaaler a Fredrik Björndal.
    53:49 Magnus GEHEB - 2:6

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 28. Kuronen (Fröshaug, Christiansen), 54. Geheb (Bastiansen, Granholm), 55. Nevalainen (Vaaler, Björndal) – 7. Ł. Nalewajka (Pavlovs, Urbanowicz), 15. Bogolejša (Pavlovs, Razgals), 24. R. Nalewajka (Kameneu, Kostek), 26. Rác (Baširov, Kalns), 47. Kalns (Baširov), 53. A. Ševčenko (Mlynarovič), 56. Razgals (Pavlovs)


    Frisk Asker: Vestavik (Dahlberg) – Nevalainen, Vaaler, Kuronen, Thomassen, Andresen, Hilbertsen – Geheb, Bastiansen, Granholm – Björndal, Lagace, Wold – Christiansen, Fröshaug, Fogstad Vold – Tveter, Rian, Jensen.
    JKH GKS Jastrzębie: Nechvátal (Kieler) – Kostek, Bogolejša, Górny, Bryk, E. Ševčenko, Horzelski, Gimiński, Kameneu – Urbanowicz, Pavlovs, Razgals – Baširov, Rác, Kalns – Kasperlík, Mlynarovič, A. Ševčenko – Ł. Nalewajka, Jarosz, R. Nalewajka.

    Rozhodčí: Persson (NOR), Wannerstedt (NOR) – Bakken (NOR), Braaten (NOR)

    Diváci: 692
    thejrc.org