Kazachstán – Turecko 0:1 (kon.) | Arménie – S. Makedonie 1:2 (kon.) | Polsko – San Marino 3:0 (kon.)
Slovensko – Malta 4:0 (kon.) | Lucembursko – Bosna 0:2 (kon.) | Island – Portugalsko 0:1 (kon.)
Bulharsko – Švýcarsko 0:1 (kon.) | Ukrajina – Faerské ostrovy 1:0 (kon.) | Maďarsko – Německo 1:5 (kon.)
Litva – Rusko 0:3 (kon.) | Černá Hora – Irsko 2:1 (kon.) | Itálie – Švédsko 1:1 (kon.)
Norsko – Estonsko 3:0 (kon.) | Kypr – Řecko 0:0 (odl.) | Bělorusko – Lichtenštejnsko 6:0 (kon.)
Moldavsko – Gibraltar 1:0 (kon.) | Česko – Kosovo 3:0 (kon.) | Izrael – Lotyšsko 2:1 (kon.)
Ázerbájdžán – Chorvatsko 1:5 (kon.) | Finsko – Rakousko 3:1 (kon.) | Srbsko – Francie 0:3 (kon.)
Nizozemsko – Wales 5:0 (kon.) | Belgie – Dánsko 1:0 (kon.) | Španělsko – Sev. Irsko 3:0 (kon.)
konec
Island
0:1 (0:0)
Portugalsko
Úterý 12.10.2021, 17:00 • Víkingsvöllur, Reykjavik • Kvalifikace ME U21 • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    Zápas je u konce! Portugalci nakonec potvrdili roli favorita, když zvítězili 1:0. Islanďané ale nepředvedli vůbec špatný výkon, zejména tedy v první půli. To měli několik šancí na skórování, pokaždé si ale vylámali zuby na brankáři Portugalska. (18:56:20)
     
    90+7
    Konec zápasu.
    90+6.
     
    90+6
    Na druhé straně se radovali Portugalci ze vstřelené branky poté, co míč do sítě dostal Afonso Sousa, rozhodčí ale branku neuznali kvůli ofsajdu!
     
    90+6
    Do útoku se na přímý kop vydal i brankář Islandu, který hlavičkou posunul míč a po závaru před bránou odvrátila obrana hostů!
     
    90+4
    Valgeir Lunddal Fridriksson (Island) už se radoval ze vstřelené branky po centru z pravé strany, ta ale rozhodčím není uznána kvůli faulu na brankáře. Domácí obránce navíc dostává žlutou kartu.
     
    90+3
    Islanďané dělají co mohou, aby získali alespoň bod. Jeden z domácích se nyní dostal do zajímavé šance, vyběhnutého gólmana Portugalska ale nepřekonal.
     
    90+2
    Domácí se nyní dostali s balónem na útočnou polovinu, Tiago Djaló ale odstavil od balónu dotírajícího soupeře. Následuje odkop od brány.
     
    90
    Nastavuje se šest minut nad rámec základní hrací doby.
     
    90
    Paulo Bernardo (Portugalsko) byl v souboji o míč pozdě a nedovoleným zákrokem si vykoledoval žlutou kartu.
     
    89
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Bjarki Steinn Bjarkason, přichází Dagur Dan Thórhallsson.
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Sævar Atli Magnússon, přichází Gísli Laxdal Unnarsson.
     
    88
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Gonçalo Ramos, přichází Francisco Conceição.
     
    88
    Domácí si nyní vypracovali alespoň rohový kop, z toho ale nedokázali ohrozit bránu soupeře.
     
    85
    Portugalci už poměrně dlouho nepustili Islanďany k žádnému ohrožení brány, kterou střeží Celton Biai. I tak ale stále musí být na pozoru, domácí totiž mají kvalitní protiútoky.
     
    82
    Ísak Ólafsson (Island) i s obvázanou hlavou pokračuje v utkání a nyní viděl v rukou rozhodčího žlutou kartu za ostrý skluz.
     
    78
    Hra je nyní přerušena kvůli krvavému zranění v obličeji domácího stopera Ólafssona.
     
    75
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Ágúst Hlynsson, přichází Stefán Árni Geirsson.
     
    73
    Kolbeinn Thórdarson (Island) nyní protestoval proti rozhodnutí rozhodčího a dostává za to žlutou kartu.
     
    71
    Portugalci nyní kontrolovali míč na polovině Islandu a postupnou akcí se dostali až k ohrožení brány. Nakonec zakončoval Goncalo Ramos, v pádu ale nedokázal nijak vystrašit domácího gólmana.
     
    68
    Střídání v týmu Island: ze hřiště odchází Viktor Örlygur Andrason, přichází Orri Hrafn Kjartansson.
     
    67
    Ve druhé půli jsou výrazně aktivnější hráči Portugalska. Po akci z levé strany nyní musel celou situaci hasit zákrokem brankář Andrésson.
     
    66
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Tiago Dantas, přichází Paulo Bernardo.
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází André Almeida, přichází Afonso Sousa.
     
    63
    Naopak na druhé straně mohl skóre navyšovat Goncalo Ramos! Ten byl totiž na konci centru Fábia Vieiry, v pádu ovšem míč netrefil ideálně a netrefil tak poloprázdnou bránu!
     
    62
    Mohlo být vyrovnáno! Domácí útočník Magnússon už se dostával do pozice pro zakončení, doslova na poslední chvíli ale zakročil stoper Quaresma, který míč odvrátil kousek vedle tyče své brány!
     
    62
    Střídání v týmu Portugalsko: ze hřiště odchází Fábio Silva, přichází Tiago Tomás.
     
    61
    Po rohovém kopu Portugalska rozehraném nakrátko napřáhl ke střele z dálky Vitinha, mezi tři tyče nezamířil.
     
    60
    Po faulu na Fábia Silvu na půlící čáře chvíli zůstal na trávníku Hlynsson, ten už se ale zvedá a hra tak může pokračovat.
     
    58
    Goncalo Ramos šel do souboje s Ólafssonem až příliš důrazně a podle rozhodčího Jenkinse se dopustil nedovoleného zákroku.
    55. Fábio VIEIRA - 0:1
     
    55
    Portugalsko právě vstřelilo branku!
    Islaňdané sice v dosavadním průběhu zápasu nebyli výrazně horším týmem, nyní ale poprvé inkasují. Pálmason se dopustil chyby v rozehrávce, které pohotovým zakončením k tyči využil FÁBIO VIEIRA!
     
    52
    Domácí měli volný kop, ze kterého chtěl brankáře překvapit kapitán Thoórdarson. Celton Biai ovšem dával pozor a nenechal se zaskočit.
     
    49
    Portugalci měli chvíli po přestávce výhodu rohového kopu, tu ale nedokázali nijak využít, obrana Islandu odolala.
     
    47
    Islaňdané vstoupili do druhé půle aktivně. Hlynsson nyní vyzkoušel štěstí střelou přes hlavu, trefil ale jen místa, která střežil Celton Biai.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První půle je u konce. Nejzajímavější rozhodně byla desetiminutovka mezi 15. a 25. minutou, kdy měly oba týmy velké šance na skórování. Ovšem jak Celton Biai, tak i Andrésson dnes chytají ve skvělé formě.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    45
    V závěrečných minutách první půle hrají spíše Portugalci. André Almeida nyní hledal spoluhráče, našel ale jen hlavního rozhodčího, hra je tedy přerušena.
     
    42
    Fabio Silva dostal míč pod kontrolu po dlouhém výhozu brankáře Celtona Biai a založil tak útok svého týmu, který skončil neúspěšným rohovým kopem.
     
    38
    Přihrávku do pokutového území dostal Goncalo Ramos, ten ji ovšem nedokázal zpracovat a tak si pro míč v klidu došel brankář Andrésson.
     
    37
    Nuno Tavares dnes ukazuje svou rychlost. Nyní dostihl na hrací ploše téměř ztracený balón po přetaženém centru z pravé strany.
     
    35
    Dvojice domácích hráčů napadala v útočném rohu Goncala Ramose, který byl u míče. Portugalský útočník si ale balón chytře pokryl a následně se nechal faulovat.
     
    31
    Ingason se dostal s míčem do pokutového území a následně se po souboji s Quaresmou ocitl na zemi. Domácí se dožadovali alespoň rohového kopu, ani toho se ale nedočkali.
     
    27
    Nuno Tavares chtěl rozjet akci Portugalců, když vyvedl míč ze své poloviny. Následně chtěl průnikovou přihrávkou najít nabíhajícího spoluhráče, jeden z obránců Islandu byl proti.
     
    25
    Goncalo Ramos nyní tvrdým zákrokem fauloval Ólafssona a tak se hra na chvíli uklidňuje na polovině Islandu.
     
    23
    Nyní se skvělým zákrokem blýskl také domácí Andrésson! Vitinha z levé strany centrem našel Fabia Silvu, jenž zkoušel nůžky a ty mu málem nůžky, brankář Islandu byl proti!
     
    22
    A další velká příležitost na domácí straně! Po zaváhání obrany Portugalska se k míči dostal Ingason, který obešel obránce, jeho zakončení ale znovu vytáhl dnes jistý Celton Biai!
     
    19
    Islanďané poměrně zlobí defenzivu Portugalců. Po centru Thoórdarsona z volného kopu se dostal do zakončení znovu Magnússon a brankář hostů opět vyrazil na kop od rohového praporku.
     
    16
    Velká šance na druhé straně! Po centru Bjarkasona a odrazu od Quaresmy se dostal k ohrožení brány útočník Magnússon, jeho pokus vytáhl Celton Biai na roh!
     
    16
    Z následujícího volného přímého kopu měli hosté slibnou šanci, Tiago Djaló ale před bránou nevyřešil situaci ideálně. U míče jsou nyní Islanďané.
     
    15
    Ágúst Hlynsson (Island) na levé straně sestřelil soupeře a dostává za to žlutou kartu.
     
    13
    S míčem kupředu se vydal obránce Arsenalu Nuno Tavares, jeho průnik po levé straně byl neúspěšný. Ani následný centr Fabia Vieiry nevyšel hostům podle představ.
     
    10
    A následující protiútok Islandu rovněž skončil střelou na bránu. Přetažený centr z levé strany skončil až u Bjarkasona, jehož přízemní střelu vyrazil Celton Biai a rohový kop.
     
    9
    První velká šance hostů! Fabio Silva hlavou prodloužil míč za sebe a Goncalo Ramos byl tváří v tvář proti gólmanovi, balón ale nedokázal dostat pod kontrolu a Andrésson tak vyrazil jeho pokus.
     
    9
    Domácí Ólafsson předskočil protihráče a získal tak míč pro svůj tým. Následná rychlá akce Islandu ale nebyla úspěšná a tak znovu zakládají útok Portugalci.
     
    7
    Hosté vyzkoušeli z přímého kopu nacvičený signál, po přihrávce Fábia Vieiry ale Tiago Dantas bránu Andréssona neohrozil.
     
    6
    Goncalo Ramos dostal míč od Nuna Tavarese na levém křídle a povedeným prvním dotykem se dostal přes obránce, jenž následně fauloval.
     
    4
    Do útoku se poprvé dostali také portugalští hráči. Domácí obrana odvrátila centr jen před pokutové území, kde byli dva volní Portugalci. Ke střele z voleje se odhodlal Vitinha, mezi tři tyče se netrefil.
     
    2
    Další rohový kop, tentokrát z druhé strany. Exekuci si vzal na starosti kapitán Thoórdarson a ten našel hlavu stopera Pálmasona, ten ovšem nezamířil přesně.
     
    1
    Hned v první minutě zápasu budou mít domácí rohový kop. Postaral se o něj Ingasson, který otřel míč o Nuna Tavarese.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Island: Andrésson – Barkarson, Pálmason, Ólafsson, Fridriksson – Hlynsson, Thoórdarson (C), Andrason – Bjarkason, Magnússon, Ingason.
    Náhradníci: Valdimarsson – Valgeirsson, Unnarsson, Heimisson, Thórhallsson, Geirsson, Gunnarsson, Thorvaldsson, Kjartansson.

    Portugalsko: Celton Biai – João Mário, Quaresma, Tiago Djaló, Nuno Tavares – André Almeida, Tiago Dantas, Vitinha (C) – Fábio Vieira – Fábio Silva, Gonçalo Ramos.
    Náhradníci: João Gonçalves – Tomás Tavares, Tomas Handel, Paulo Bernardo, Gonçalo Borges, Tomás Araújo, Afonso Sousa, Tiago Tomás, Francisco Conceição.

    Rozhodčí: Jenkins – Beckett, Bird (všichni WAL).
     
    Portugalská jednadvacítka je plná talentů světového formátu. Nastupuje za ni například obránce Arsenalu Nuno Tavares, či útočník Wolves Fabio Silva. Za zmínku stojí také útočník Goncalo Ramos z Benfiky. Ten sice v klubu moc nenastupuje, v posledním zápase s Lichtenštejnskem se ale blýskl čtyřmi góly. Jeho kolega z útoku Fabio Silva se trefil dvakrát a na další dva góly nahrál. Portugalci vyhráli 11:0 a po dvou odehraných zápasech mají na svém kontě plný počet bodů.
     
    Island zatím odehrál ve skupině D kvalifikace ME dva zápasy, ze kterých posbíral čtyři body. Mladí Islanďané nejprve vyhráli v Bělorusku díky dvěma trefám Haraldssona, následovala domácí remíza 1:1 s Řeckem. V tomto utkání se o jedniou branku seveřanů postaral Kolbeinn Thordarson.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    David Klier

    Branky: 55. Vieira

    Karty:   15. Hlynsson (ISL), 73. Thórdarson (ISL), 82. Ólafsson (ISL), 90+4. Fridriksson (ISL) – 90. Bernardo (POR)


    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 3:10. Fauly: 15:13.
    Island: Andrésson – Barkarson, Pálmason, Ólafsson, Fridriksson – Hlynsson (75 Geirsson), Thoórdarson (C), Andrason (68. Kjartansson) – Bjarkason (89. Thórhallsson), Magnússon (89. Unnarsson), Ingason.
    Náhradníci: Valdimarsson – Valgeirsson, Unnarsson, Heimisson, Thórhallsson, Geirsson, Gunnarsson, Thorvaldsson, Kjartansson.

    Portugalsko: Celton Biai – João Mário, Quaresma, Tiago Djaló, Nuno Tavares – André Almeida (66. Afonso Sousa), Tiago Dantas (66. Paulo Bernardo), Vitinha (C) – Fábio Vieira – Fábio Silva (62. Tiago Tomás), Gonçalo Ramos (89. Francisco Conceição).
    Náhradníci: João Gonçalves – Tomás Tavares, Tomas Handel, Paulo Bernardo, Gonçalo Borges, Tomás Araújo, Afonso Sousa, Tiago Tomás, Francisco Conceição.

    Rozhodčí: Jenkins – Beckett, Bird (všichni WAL)
    bahis siteleri