Chabarovsk – CSKA Moskva 3:4 (1:2 po s.n.) | Vladivostok – Minsk 2:3 (kon.) | Novosibirsk – Barys 4:3 (3:2 po s.n.)
Jekatěrinburg – Kazaň 2:3 (kon.) | Magnitogorsk – Čeljabinsk 3:2 (kon.) | Ufa – Čerepovec 2:3 (kon.)
Dynamo Moskva – Jaroslavl 4:1 (kon.) | Kunlun – Nižněkamsk 2:4 (kon.) | Spartak Moskva – N.Novgorod 5:3 (kon.)
Viťaz – Soči 1:3 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
4:1 (0:0, 3:0, 1:1)
Lokomotiv Jaroslavl
Úterý 26.10.2021, 18:30 • VTB Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu Kontinentální hokejové ligy. V rámci úterního programu se proti sobě utkají dva týmy s velkými ambicemi. Od 18:30 vyzve Dynamo Moskva na domácím ledě Lokomotiv Jaroslavl.
     
    Dynamo aktuálně figuruje na čtvrtém místě Západní konference s 28 body a na svého dnešního soupeře má tříbodový náskok. Jaroslavl je v konferenci šestá s 25 body.
     
    Dynamo Moskva:
    Jak už bylo napsáno, Dynamo patří ke špičce Západní konference. 21 zápasů a 28 bodů toho důkazem. Dynamo vyhrálo 13 zápasů a osmkrát odešlo z ledu poraženo (dvakrát za dva body), leč prohrálo poslední dva zápasy, což ho trošku zabrzdilo. Promarnilo tak možnost posunout se ze čtvrtého místa tabulky výše. Čtvrté místo patří moskevskému klubu i dle počtu vstřelených branek – 66, naopak na své poměry už poměrně často inkasovalo, o čemž svědčí 56 obdržených gólů.

    Poslední zápasy Dynama:
    Chabarovsk – Dynamo 3:0
    Novosibirsk – Dynamo 3:2
    Dynamo – Nur-Sultan 6:5
    Dynamo – Vladivostok 3:2
    Dynamo – Spartak 1:2 pr.

    Nejproduktivnější hráč: Vadim Šipačov, 21 zápasů, 33 bodů (12+21)
    Nejlepší střelec: Dmitrij Raševskij, 21 zápasů, 13 gólů.
     
    Lokomotiv Jaroslavl:
    Ani Lokomotiv si nevede zcela špatně, když vezmeme v potaz, že hraje také v silné divizi Tarasova, kde první čtyři týmy patří do první šestky v Západu. Z doposud odehraných 21 zápasů získala Jaroslavl 25 bodů za 11 výher a 10 porážek (z toho tři za bod) při skóre 57:48. Právě defenzívní činností patří Lokomotiv k nejlepším týmům celé soutěže, ale v produktivitě to trošku drhne. Mít o deset branek výše, mohla by Jaroslavl atakovat klidně i druhý Jokerit, na který ztrácí šest bodů.

    Poslední zápasy Jaroslavle:
    Ufa – Jaroslavl 4:3 sn.
    Nur-Sultan – Jaroslavl 1:4
    Jaroslavl – Vladivostok 1:3
    Jaroslavl – Kunlun 4:3
    Jaroslavl – Čerepovec 2:1 pr.

    Nejproduktivnější hráči:
    Pavel Kraskovskij, 21 zápasů, 14 bodů (8+6)
    Denis Alexejev, 20 zápasů, 14 bodů (5+9)
    Reid Boucher, 21 zápasů, 14 bodů (5+9)
    Nejlepší střelec: Pavel Kraskovskij, 21 zápasů, 8 gólů.
     
    Dnešní zápas se odehraje bez české či slovenské účasti, v týmu nefiguruje žádný hokejista této národnosti.
     
    Poslední vzájemné zápasy:
    Jaroslavl – Dynamo 3:1 (11.10.2021)
    Dynamo – Jaroslavl 4:3 sn. (26.11.2020)
    Jaroslavl – Dynamo 3:2 (30.10.2020)
    Jaroslavl – Dynamo 3:2 sn.
    Dynamo – Jaroslavl 2:3
     
    Úvodní sestavy:

    Dynamo Moskva: A. Jerjomenko (I. Bočarov) – Vojnov, A. Mironov (A), S. Bojkov, Andrej Sergejev, Pribylskij, J. Zajcev, N. Novikov – Galijev, Šipačov (C), Raševskij – Klinkhammer, O'Dell (A), Wedin – Fisenko, Igumnov, Trinějev – V. Jefremov, Muranov, Petunin – V. Michajlov.

    Lokomotiv Jaroslavl: Pasquale (D. Isajev) – A. Marčenko (C), Rafikov, Jelesin, Barancev, M. Osipov (A), Čerepanov, Misjul – A. Anisimov (A), Boucher, Maxim Šalunov – Kraskovskij, Polunin, Korškov – Georgij Ivanov, Kajumov, Denis Alexejev – Berjozkin, Perevalov, P. Kudrjavcev – Arťom Iljenko.

    Rozhodčí: Sergej Kulakov, Ivan Fatejev – Alexander Zacharenkov, Tornike Kučava.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:51
    Domácí si hned na úvod rychle nabruslili do útočného pásma. Rob Klinkhammer ukázal rychlé nohy, ale žádnou vážnější šanci nevytvořil.
     
    01:43
    Od prvních minut se hraje hokej nahoru – dolu. To se jistě musí líbit.
     
    02:01
    Pribylskij ztratil puk v útočném pásmu a musí se nyní rychle vracet. Pokus Rafikova od modré ale prolétl vedle pravé tyče Jerjomenka, jenž dnes dostal šanci před Bočarovem.
     
    02:53
    Buly před Jerjomenkem se opakovalo, na druhý pokus byl úspěšnější Maxim Šalunov, nicméně hosté poté rychle přišli o pásmo.
     
    03:48
    Opět aktivní Rob Klinkhammer. Obránci Lokomotivu mu dali dostatek prostoru, aby se mezi kruhy dostal k puku a zkusil bekhendové zakončení. Ale na Edwarda Pasqualeho si nepřišel.
     
    04:29
    Buly na levé straně obranného pásma Dynama vyhráli hosté. Následovala střela, do které obětavě padl Ivan Igumnov a v okamžiku šel na led. Tohle bolelo.
     
    05:01
    Vojnov posunul kotouč na Mironova, který jej pouze ztečoval k brance Lokomotivu. Tam si puk pohlídali hosté.
     
    05:30
    V situaci tři na tři předložil Kraskovskij puk na vrchol levého kruhu pro Polunina, jehož pokus byl zblokován. Hosté ale nadále zůstávají v útočném pásmu.
     
    06:47
    Hra se nyní trošku uklidnila, nahoru – dolu už se tolik nehraje. Přesto ale vidíme hokej, který baví.
     
    07:13
    Eddie Pasquale už chytá nejlepší světové soutěže nějaký ten rok, v KHL už působí tři roky, z toho poslední dva v Lokomotivu. Proto nyní dobře přečetl, že puk bude nahozen po prknech za branku, kde ho zastavil.
     
    08:07
    A po téměř čtyřech minutách je přerušena také hra. Následuje komerční přestávka. Střely na branku: 1-6.
     
    08:15
    Pavel Kraskovskij prohrál buly a domácí se hned přesunuli na druhou stranu. K jejich smůle se ale dlouho na puku neudrželi.
     
    08:43
    Alex Polunin čaroval s pukem v útočném pásmu. Dvakrát se na pravém kruhu vyhnul soupeři, poté kotouč zavezl za branku a přihrávkou hledal spoluhráče, ale nikdo se mu pořádně neuvolnil.
     
    09:19
    Lokomotiv, který je na střely zatím jasně aktivnější, má kotouč před svou brankou. Barancev hledá, komu nahrát.
     
    09:49
    Rozehrávka Artura Kajumova nebyla přesná, puk končí na zakázaném uvolnění a Edward Pasquale se bude muset mít na pozoru.
     
    10:10
    Hosté se ale ihned dostali na druhou stranu a Alex Jerjomenko si zatím na nedostatek práce nemůže stěžovat. Jen těsně se nyní v předbrankovém prostoru nedostal k dorážce Denis Alexejev.
     
    11:35
    Domácí sbírají puk za vlastní klecí, jenže zase si nepomohli dobrou rozehrávkou. Petunin nečekal, že dostane přihrávku takhle do špeku a celá série nepřesností vyplynula ve střelu Rušana Rafikova z osy hřiště, na kterou ale Jerjomenko viděl a zapsal osmý zákrok.
     
    12:08
    Hosté si dělají v útočném pásmu prakticky vše, co chtějí. Až na to, že kombinace jsou kolikrát na úkor střelby, jako nyní otočka Denise Alexejeva mezi kruhy. A navíc přišel jejich faul.
     
    12:15
    Hokejka Alexandra Jelesina vyletěla moc vysoko a dostává tak dvě minuty.
     
    13:20
    Domácí se jen se štěstím udrželi na puku v útočném pásmu, nejsou příliš nebezpeční.
     
    13:33
    A nyní se už hráči Lokomotivu osvobozují.
     
    14:09
    Tvrdou ránu Stanislava Galijeva si našel Edward Pasquale na hrudi, jelikož se nenašel nikdo, jenž by jí tečoval. Krátce před tím si Rob Klinkhammer zahrál před brankou na fotbalistu, když "placírkou" chtěl přikopnout puk spoluhráči, který se k němu ale nedostal.
     
    14:15
    Lokomotiv hraje v plném počtu. V oslabení nemuseli hosté řešit prakticky nic nebezpečného, až na jednu situaci.
     
    15:01
    Odražený puk se dostal mezi kruhy k Ivanu Igumnovovi, který se do něj vší silou opřel. Pasquale kotouč ramenem vyrazil před sebe, kde ještě dotíral Michail Fisenko, jemuž se nepovedlo dostrkat kotouč z velkého úhlu za jeho záda.
     
    15:09
    Domácí hráči propadli na útočné modré, čehož využil Alexandr Polunin nejen k protiútoku, ale také k vybojování přesilové hry.
     
    15:16
    Alexander Polunin byl přišpendlen Bogdanem Trinějevem na hrazení a bek domácích dostává krosček. V pátém zápasu letošní sezony zapisuje první dvě trestné minuty.
     
    15:35
    Hosté vyhráli buly a už kombinují v útočném pásmu. Jenže tvrdá rána Marčenka byla sražená na domácí hole a Dynamo se osvobozuje.
     
    15:58
    Ani druhý pokus o ohrožení branky Jerjomenka nedopadl lépe a hosté začínají s rozehrávkou za svou klecí.
     
    16:59
    Lokomotiv ještě jednou zavezl puk do útočného pásma, jeho přesilovka už pomalu končí. Ránu Rafikova od modré vyráží Jerjomenko a Reid Boucher se k lepší dorážce nedostal. Vzápětí je hra přerušená.
     
    17:16
    Dynamo Moskva první oslabení také zvládlo. Hraje se v plném počtu.
     
    17:48
    Denis Barancev si pohlídal puk směřující na zakázané uvolnění. Bude se vhazovat před brankou domácích.
     
    17:53
    Po vyhraném buly napřahoval až do Chabarovsku obránce Denis Barancev, jenž se navíc výrazně hlásil o přihrávku na střelu z první. K ní se dostal a mířil ideálně maličko nad led, ovšem jeho umístěnou ránu k pravé tyči zastavil beton Jerjomenka. Odražený puk se dostal před branku na Georgije Ivanova, který dorážku poslal vedle. Zatím asi největší šance zápasu.
    17:53 Barancevu ránu vytěsnil Jerjomenko, Ivanov s dorážkou mířil vedle
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:48
    Hosté zkouší ještě poslední útok, který málem vyšel, Křižná přihrávka na pravou stranu směřovala pro Georgije Ivanova, ale zablokoval jí Eric O'Dell.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina je u konce a aktivitou hýřili zejména hráči Lokomotivu Jaroslavl. Ti se do svého soupeře pustili s vervou a přibrzdila je až přesilová hra Dynama. Domácí v ní nebyli nebezpeční a vzápětí se naskytla početní výhoda i hostům, leč se stejnou úspěšností. Nejvýraznější šanci si hosté vytvořili v závěru třetiny, ale tvrdou ránu Baranceva zastavil beton Jerjomenka, který má hlavní podíl na tom, že domácí drží bezbrankovou remízu 0:0.
     
    Statistiky první třetiny:
    Góly: 0-0
    Střely na branku: 6-12
    Zásahy gólmanů: 12-6
    Zblokované střely: 12-10
    Vyhraná buly: 7-9
    Hity: 3-4
    Vyloučení: 1-1
    Bez využití.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:21.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:51
    Vjačeslav Vojnov schytal tvrdou ránu Arťoma Anisimova od modré. Skácel se jako podťatý na led a ihned k němu spěchá doktor. Tohle není nic příjemného.
    20:51 Vojnov koupil ránu Anisimova
     
    20:58
    Vojnov je za pomocí spoluhráčů odvážen na střídačku a přejeme mu, aby byl v pořádku.
     
    21:34
    Mezitím se na útočný výlet pustili domácí po tom, co Pavel Kraskovskij ztratil puk. Ale žádné nebezpečí pro branku Pasqualeho z toho nebylo.
     
    22:20
    Domácí hráči jsou nyní jako opaření a nechávají Lokomotiv kombinovat před brankou Jerjomenka. Ale Georgij Ivanov se z další šance zblízka neprosazuje.
     
    Mezitím vidíme pohled na obránce Vjačeslava Vojnova, který se drží za ústa. Možná dneska nějaký jeho zub odešel do věčných lovišť.
     
    23:23
    Ivan Igumnov bojoval o puk u levého kruhu, jenže vzápětí byl u mantinelu zdvojen a kotouč ztrácí. Dynamo se dnes nemůže zatím pořádně dostat před branku, hrozby Raševskij i Šipačov jsou pořádně bráněny.
     
    24:24
    Šipačov byl nyní trošku více vidět, když dvakrát zabojoval před brankou Pasqualeho o puk. Jenže následovala nepřesná přihrávka na modrou.
     
    24:48
    Opakované záznamy ukázaly, že Lokomotiv měl na ledě zcela jasně šest hráčů. Tento trest hráčské lavice jede odsedět Denis Alexejev a domácí dostávají přesilovku zadarmo. Trenér hostí Igor Nikitin zcela jistě nebude nadšen...
     
    25:38
    Lokomotiv se dokázal osvobodit a poslat puk pryč.
     
    25:55
    Stejně tak jako nyní.
     
    26:07
    Při dalším zavezení přišel Vadim Šipačov za brankou o kotouč a hosté se opět lehce osvobozují.
     
    26:43
    Tahle přesilovka domácích je jednoduše ničemná, přichází další dvě vyhození hostů. Z ochozů se už ozývá první nesmělý pískot. V oslabení totiž nemusel Eddie Pasquale zasahovat ani jednou.
     
    27:32
    Jen co se Denis Alexejev vrátil z trestné lavice, tak ihned ohrozil Alexandra Jerjomenka. Gólman Dynama našel puk mezi betony.
     
    Následuje komerční přestávka. Počet střel na branku: 8-17. Od začátku druhé třetiny do tohoto stavu vystřelili domácí na branku pouze dvakrát...
     
    27:45
    Vladislav Jefremov na obranné modré zastavil podrážením Pavla Kraskovského, který se mu šikovně vyhnul. Přesilovku budou mít i hosté.
     
    28:01
    Domácí tým se hned po buly osvobozuje.
     
    28:19
    Ale hráči Lokomotivu už kombinují před brankou Alexandera Jefremova, který jako jeden z mála domácích dnes snese přísnější měřítko.
     
    28:51
    Domácí se dvakrát po sobě osvobozují, napoprvé dobře zapracoval Ivan Igumnov, poté celá obranná čtyřka.
     
    30:43
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Ačkoliv byli domácí po většunu zápasu zatím horším týmem, nyní jdou do vedení. O'Dell poslal před branku střílenou přihrávku na Raševského, který puk poslal na branku. Pasquale jej vyrazil před sebe na levou stranu, kde si kotouč dojel právě ERIC O'DELL a zblízka zatloukl do sítě svou šestou branku v sezoně. Asistence: Dmitrij Raševskij.
    30:43 Eric O'DELL - 1:0
     
    31:14
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Těžko říct, jestli Edward Pasquale střelu Šipačova podcenil nebo spíše přes svého beka neviděl. Šlo sice o tvrdou ránu, ale z uctivé vzdálenosti. Kanadský gólman draftovaný Atlantou puk vyrazil pouze před sebe na levý kruh, kde se do něj opřel STANISLAV GALIJEV a domácí rázem z ničeho nic vedou o dvě branky. Asistence: Vadim Šipačov.
    31:14 Stanislav GALIJEV - 2:0
     
    32:37
    Pro hosty se samozřejmě jedná o ledovou sprchu, ještě před chvilkou totiž byli lepším týmem a jen díky Jerjomenkovi drželo Dynamo bezbrankový stav.
     
    34:15
    Domácí hráči vyřešili nepřehlednou situaci před svou branou a nabuzení dvěma brankami rozjíždí další útok.
     
    34:40
    Ten sice skončil prakticky dříve, než začal. Ale o kotouč se bojuje v rohu za brankou Dynama, což je místo, odkud nepadají góly.
     
    35:23
    Alexandr Jelesin vypálil od modré a obětavost domácích ukázal také Stanislav Galijev, který nastavil své tělo tvrdému projektilu.
     
    36:32
    Za brankou Pasqualeho poslal Daniil Misjul tvrdě na mantinel Bogdana Trinějeva a tohle je zákrok minimálně na dvě minuty. Je z toho pořádná šarvátka za brankou Lokomotivu.
     
    36:32
    Daniil Misjul dostává dvě minuty za vražení na hrazení a může být rád, že z toho není vyšší trest.
     
    36:40
    Po dalším vhazování domácí získali kotouč a kombinují v pásmu.
     
    37:01
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Přesilová hra po zbytečném faulu Misjula je velmi rychle využitá a hrdinou je VJAČESLAV VOJNOV, který zkraje periody inkasoval tvrdou ránu po tom, co blokoval střelu. Po dobré práci Šipačova u pravého kruhu se k němu dostal puk, jednatřicetiletý bek se zkušenostmi z NHL se opřel tvrdě do kotouče a ten se zastavil až v síti. Třetí branka sezony pro Vojnova. Asistence: Vadim Šipačov.
    37:01 Vjačeslav VOJNOV - 3:0
     
    38:07
    Domácí tým vytváří na své modré neprostupnou hráz, přes kterou se hosté nyní skutečně nemohou dostat. Nyní se provinili nepřesností a je z toho zakázané uvolnění.
     
    38:44
    Po vyhraném buly dával Pribylskij puk po modré na Zajceva, jehož tvrdá rána nenadělala Pasqualemu příliš starostí.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:23
    Ani další útok Lokomotivu nebyl přesný a vzápětí vidíme na ledě menší bitku mezi Georgijem Ivanovem a Bogdanem Trinějevem. Ta je ale rychle uhašena. Šlo o jasnou reakci na to, že Trinějev poslal na led hodně tvrdě Denise Alexejeva.
    39:23 Výměna názorů Trinějeva a Ivanova
     
    39:32
    Vylučuje se ale jen na straně hostí, Georgij Ivanov dostává dvě minuty za hrubost. Není mi jasné, proč nebyl vyloučen i hráč domácích. Budiž.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina byla ukázkou Dynama, jak poslat soupeře na koně. Lokomotiv byl opět lepší, aktivnější a vrcholem byla přesilovka Dynama v pětadvacáté minutě, při které domácí ani nevystřelili na branku. Nicméně přesto je stav 3:0 pro Dynamo Moskva. Ve 31. minutě se totiž prosadil dorážkou Eric O'Dell, jehož střílenou přihrávku těsně před tím neposlal za záda gólmana Raševskij. O půl minuty později střílel tvrdě Šipačov z levého kruhu, Pasquale na jeho ránu příliš neviděl, vyrazil jí na druhý kruh a tam tvrdě a úspěšně zacílil Stanislav Galijev. V závěru třetiny byl za vražení na hrazení zbytečně vyloučen Misjul a domácí přesilovku ihned využili trefou Vjačeslava Vojnova, který byl na začátku třetiny ošetřován po tom, co zblokoval tvrdou ránu od modré.
     
    Statistiky po druhé třetině:
    Góly: 3-0
    Střely na branku: 15-22
    Zásahy gólmanů: 22-12
    Zblokované střely: 19-16
    Vyhraná buly: 20-17
    Hity: 8-7
    Vyloučení: 2-4
    Využití: 1-0.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:20.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:03
    Vývoj prvních minuty třetí třetiny ukázal, že se domácí asi nebudou pouštět do žádných velkých akcí a spíše budou spoléhat na zabezpečenou obranu.
     
    42:40
    I nadále se musí Dynamo bránit útokům soupeře, ale kombinace Jaroslavle v útočném pásmu není příliš nebezpečná.
     
    42:51
    Ještě je tu šance pro hosty, jelikož obránce Jegor Zajcev je vyloučen za zdržování hry.
     
    43:43
    Ačkoliv hráči Lokomotivu hrají v útočném pásmu, přihrávají si a kombinují, moment překvapení nepřichází.
     
    44:03
    A nyní musí hosté začít od svojí branky, jelikož se Dynamo úspěšně osvobodilo.
     
    44:23
    Rána Maxima Šalunova končí na pozorném Alexandru Jerjomenkovi, jenž je dnes jasně nejlepším hráčem Dynama.
     
    44:51
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Zápletka pro hosty! Přesilová hra sice nebyla využita, nicméně tvrdá rána Marčenka z kruhů šla na vyrážečku Jerjomenka, který jí ještě výborně vytěsnil a kotouč směřoval za jeho branku. Jenže u pravé tyče číhal DENIS ALEXEJEV, který puk pohotově doklepl do sítě. Asistence: Alexej Marčenko.
    44:51 Denis ALEXEJEV - 3:1
     
    46:19
    Po delším čase se zahřál také Eddie Pasquale, který raději zastavil střelu z levého kruhu a přerušil hru.
     
    47:12
    Necelých třináct minut před koncem zápasu tak není rozhodně nic jistého. Následuje komerční přestávka, která přijde spíše vhod pro domácí tým.
     
    48:19
    Berjozkin adresoval přihrávku před branku na Arťoma Iljenka a moc nechybělo, aby forvard Lokomotivu usměrnil puk do sítě!
     
    48:33
    Hra je přerušena, ale domácí si na vlastní střídačce už pořádně zakřičeli, jelikož nyní se Lokomotiv málem dostal na kontaktní branku.
     
    49:05
    Přesilovka přijde domácím zcela jistě vhod, budou mít šanci trošku utlumit tlak soupeře. Georgij Ivanov jde dnes znovu ven, tentokrát za sekání a oslabuje svůj tým v nepříliš vhodnou dobu.
     
    49:40
    Další buly vyhráli také domácí a drží se v útočném pásmu na puku.
     
    49:54
    Vjačeslav Vojnov zkusil nahodit puk od modré, ten prošel kolem všech hráčů i vedle branky.
     
    50:28
    Po neúspěšné střele Šipačova se Lokomotiv osvobozuje a čtveřice hráčů v bíločerveném jde střídat.
     
    51:05
    Na střelu Michaila Fisenka brankář hostí viděl a schoval jí bezpečně v lapačce.
     
    51:05
    Hosté hrají v pěti a mohou spřádat plány na kontaktní branku.
     
    52:06
    Necelých osm minut mají hosté na to, aby se zápasem něco udělali. Hra bude navázána po komerční přestávce.
    Střely na branku: 18-28.
     
    52:26
    I nadále domácí velmi dobře brání obranné pásmo a vystavují zde – až na jednu výjimku – ve třetí třetině poměrně neprostupnou zeď.
     
    53:31
    Andrej Sergejev využil nedorozumění hostí, chopil se puku a ujel do zakončení. V poslední chvíli ho ještě rozhodili dva vracející se hráči Lokomotivu, přesto jen těsně neusměrnil puk pod horní tyčku!
     
    54:24
    Kanonýr Dynama Dmitrij Raševskij dnes na gól čeká a bude čekat další dvě minuty marně. A určitě si bude přát, aby to byly celé dvě minuty. Je vyloučen za podrážení.
     
    54:52
    Alexandr Jerjomenko v předbrankovém prostoru vytěsnil dorážku jednoho z hostí, což byl výborný zákrok. Vzápětí vznikla menší rozmíška mezi Fisenkem a Rafikovem.
     
    55:00
    Celá šarvátka vznikla tím, že Reid Broucher narazil na hrazení soupeře. Vzápětí vznikla ona šarvátka. V ní byl aktivní právě tento hráč a také Michail Fisenko, oba dva tak jdou na dvě minuty ven za hrubost a bude se pokračovat při hře pět na čtyři pro hosty.
     
    56:01
    Lokomotiv svírá svého soupeře před brankou Jerjomenka, čtveřice hráčů v modrém už je značně unavená.
     
    56:54
    Dělovka Maxima Šalunova orazítkovala jen pravé rameno Alexandra Jerjomenka, který se i přes svou výstroj hůře zvedá z ledu. Na tomto místě jeho těla asi bude zítra pořádná modřina. Šalunov navíc při své pumelici nalomil hokejku.
     
    57:36
    Buly v obranném pásmu Lokomotivu zvládli lépe hosté a už si to zase kvapí na druhou stranu.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny. Hosté zatím nezkouší hru v šesti bez gólmana Edwarda Pasquala.
     
    58:13
    Nyní ale Jaroslavl vybojovala buly před brankou Jerjomenka a kouč Nikitin si bere oddechový čas. Po něm zřejmě zůstane kanadský strážce svatyně hostí na střídačce.
     
    58:18
    Je tomu tak, hostí hrají v šesti bez gólmana. A vyhození Šipačova hned po buly dojel před prázdnou brankou jeden z hráčů hostí.
     
    58:45
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Podruhé to již vyšlo. VADIM ŠIPAČOV převzal na levé straně útočné modré dlouhou a hlavně přesnou přihrávku od Sergeje Bojkova, zpracoval puk a zamířil nekompromisně do prázdné klece, čímž pojišťuje výhru Dynama Moskva a v tabulce střelců svého týmu se dotahuje s třinácti brankami na Dmitrije Raševského. Asistence: Sergej Bojkov, Ivan Igumnov.
    58:45 Vadim ŠIPAČOV - 4:1
     
    59:51
    V závěru je zde ještě jedno buly před brankou Alexandrem Jerjomenkem, hrdinou domácích, po zakázaném uvolnění Dynama.
     
    Konec zápasu.
     
    První třetina, prakticky jako celá první polovina zápasu, byla v režii Lokomotivu Jaroslavl. Jenže hosté doplatili na to, že nebyli schopní překonat Alexandra Jerjomenka v domácí brance. Ve 31. minutě pak jako blesk z čistého nebe Dynamo udeřilo, když se prosadil dorážkou Eric O'Dell. O půlminuty později vsítil nakonec vítěznou branku Stanislav Galijev, když se prosadil ránou z levého kruhu a na konci třetiny využil zbytečné vyloučení hostí Vjačeslav Vojnov střelou od modré do šibenice.

    Hosté sice na úvod třetí části snížili stav, když Denis Alexejev našel u pravé tyče puk vyražený Jerjomenkem a mířící za branku. Další šance ale už nevyužili a naopak v závěru se prosadil svým třináctým gólem sezony Vadim Šipačov, který trefil prázdnou klec – 4:1:
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 4-1
    Střely na branku: 20-31
    Zásahy gólmanů: 28-19
    Zblokované střely: 30-21
    Vyhraná buly: 29-29
    Hity: 11-10
    Vyloučení: 5-6
    Využití: 1-0
    V oslabení: 0-0.
     
    S konstatováním, že Dynamo Moskva urvalo výhru doma proti Lokomotivu a upevňuje si příslušnost ke špičce Západní konference i divize Tarasova, se s Vámi loučí a hezký den přeje Tomáš Lysý. (21:27:42)

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 31. O'Dell (Raševskij), 32. Galijev (Šipačov), 38. Vojnov (Šipačov), 59. Šipačov (S. Bojkov, Igumnov) – 45. Denis Alexejev (A. Marčenko)


    Dynamo Moskva: A. Jerjomenko (I. Bočarov) – Vojnov, A. Mironov (A), S. Bojkov, Andrej Sergejev, Pribylskij, J. Zajcev, N. Novikov – Galijev, Šipačov (C), Raševskij – Klinkhammer, O'Dell (A), Wedin – Fisenko, Igumnov, Trinějev – V. Jefremov, Muranov, Petunin – V. Michajlov.
    Lokomotiv Jaroslavl: Pasquale (D. Isajev) – A. Marčenko (C), Rafikov, Jelesin, Barancev, M. Osipov (A), Čerepanov, Misjul – A. Anisimov (A), Boucher, Maxim Šalunov – Kraskovskij, Polunin, Korškov – Georgij Ivanov, Kajumov, Denis Alexejev – Berjozkin, Perevalov, P. Kudrjavcev – Arťom Iljenko.

    Rozhodčí: Sergej Kulakov, Ivan Fatejev – Alexander Zacharenkov, Tornike Kučava
    bahis siteleri