Omsk – Ufa 2:1 (kon.) | Dynamo Moskva – Petrohrad 2:3 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
2:3 (1:2, 0:1, 1:0)
SKA Petrohrad
Pátek 29.10.2021, 18:30 • VTB Arena, Moskva • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Střely na bránu 24:18
    Vhazování 33:27
    Hity 13:8
    Čas v útoku 10:55 – 7:45
    Vyloučení 2:3, navíc Kemppainen (PET) 5 minut a do konce
    Využití 1:0

    Do zápasu nezasáhli čeští ani slovenští hokejisté. (21:21:32)
     
    Hotovo, dobojováno! Dá se říct, že klíčovou částí zápasu byly hned úvodní minuty. V nich se SKA dostal do dvoubrankového vedení. Moskevské Dynamo korigovalo na jednobrankový rozdíl, nicméně ke srovnání se po celou dobu utkání nedostalo. Hrdinou dnešního zápasu je Andrej Kuzmenko, jenž zapsal do statistik hned dva přesné zásahy. V brance pak podal parádní výkon také Lars Johansson. Z dnešního utkání je to tedy vše, děkujeme za pozornost!
     
    Dnešní utkání sledovalo 2498 diváků.
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    A vypadá to, že už se nic nestane. Hostující celek se chopil kotouče a vyhazuje ho do středního pásma. Dynamo nemá dostatečný čas pro vyrovnání, dnes se tedy bude muset obejít bez bodového zisku.
     
    59:41
    Vadim Šipačov nahodil kotouč od modré čáry a hned sjížděl do nepřehledné situace. Tu ale stihl Johansson vyřešit dříve, než došlo k němčemu nebezpečnému. Udržel puk pod lapačkou a bude se tedy vhazovat. Mezitím to domácí zkoušejí s odkrytými zády bez brankáře.
     
    58:25
    Daniil Pylenkov s koncem přesilové hry jeho týmu vypálil z vrcholku kruhu, ale vůbec ne špatně! Na jeho pokus Jerjomenko nedosáhl a měl štěstí, kotouč totiž nakonec letěl mimo horní růžek. A na opačnou stranu hned míří domácí.
     
    57:50
    Vladislav Jefremov se vrhnul agilně k dorážce! A na domácích tribunách to jen zahučelo, domácí hráč nebyl daleko od srovnání. Jefremov ale trefil jen část branky, kde se zrovna pohyboval Johansson. Ten puk dokázal udržet před brankovou čárou a to i v následné nepřehledné situaci.
     
    57:13
    Petrohrad se snažil usadit v útočném pásmu, domácí obrana měla co dělat, nakonec však soupeře do pásma nepustila.
     
    56:17
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Michail Fisenko – 2 min., hákování).
     
    55:45
    Je po přesilové hře, Kemppainen sledoval, jak jeho spoluhráči obdrželi korigující branku na 2:3. Zdá se, že tlak Dynama je tu, uvidíme, zda to domácí dotáhnou až do vyrovnání.
     
    54:50
    Vadim Šipačov si sjížděl nenápadně k pravé tyčce z brankářova pohledu. Poté, co si sebral puk, pak hned vypálil. Opět ale jen těsně vedle, zatím tedy oba Šipačovovy pokusy letěly mimo pravou tyč.
    52:57 Andrej SERGEJEV - 2:3
     
    52:57
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Domácí fanoušci se radují, přesilovka navíc pokračuje. Raševskij poslal přihrávku na ANDREJE SERGEJEVA. Ten vypálil z první a trefil naprosto přesně! Johansson na kotouč zřejmě celou dobu viděl, ale s takto trefenou pumelicí mohl něco dělat jen těžko. Asistence: Dmitrij Raševskij, Andrej Mironov.
     
    52:23
    Daniil Pylenkov skvěle v defenzivě! Dynamo se stále drží v pásmu a snaží se zužitkovat pětiminutovou přesilovku, zatím neúspěšně. A to právě i díky Pylenkovovi, který lehl do střely a vyrazil ji mimo nebezpečí.
     
    51:10
    Vadim Šipačov stojí na pravém kruhu z brankářova pohledu. Tam také dostal pas od modré čáry. Šipačovův pokus pak nebyl vůbec špatný, musel hostující fanoušky vylekat, nicméně puk nakonec těsně přeletěl bližší horní růžek.
     
    50:48
    Vjačeslav Vojnov sjel ze středního pásma do útoku. Směřoval na něj rovnou kotouč, tak jej Vojnov napálil směrem na branku. Lars Johansson puk celou dobu viděl, a proto mu nedělalo problém lapit ho do lapačky.
     
    50:16
    Joonas Kemppainen při vhazování zasáhl Michaila Fisenka do obličeje. Nakonec šlo o krvavé zranění, které tak hostujícímu hráči přisuzuje trest na pět minut. Že by šance pro Dynamo?

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 12. Raševskij (Wedin), 53. Andrej Sergejev (Raševskij, A. Mironov) – 1. Kuzmenko, 4. Švec-Rogovoj, 29. Kuzmenko


    Dynamo Moskva: A. Jerjomenko (I. Bočarov) – A. Mironov, Vojnov, Andrej Sergejev, S. Bojkov, J. Zajcev, Volkov, N. Novikov – Petunin, Šipačov, Galijev – Raševskij, O'Dell, Wedin – Igumnov, Fisenko, Trinějev – Muranov, V. Jefremov, V. Michajlov.
    SKA Petrohrad: Lars Johansson (Samonov) – Fantenberg, M. Lehtonen, M. Robinson, Falkovskij, Pylenkov, Smirnov – K. Marčenko, Švec-Rogovoj, Kemppainen – Kuzmenko, Cicjura, Ivan Morozov – N. Gusev, Ketov, Danila Moisejev – Chusnutdinov, E. Galimov, M. Vorobjov.

    Rozhodčí: Bělov, Naumov – Černyšov, Šalagin

    Diváci: 2498
    ocianews.com