Humenné – Pov. Bystrica 4:1 (kon.) | Topoľčany – Skalica 1:7 (kon.) | Martin – Levice 4:0 (kon.)
Dubnica – Vlci Žilina 3:2 (po s.n.)
konec
HK VITAR Martin
4:0 (2:0, 2:0, 0:0)
HK Levice
sk Pátek 29.10.2021, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 13. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Dušan Gregor (tréner HK Levice): "Aj napriek prehre, ktorá vyzerá možno jednoznačne, hovorím, že priebeh hry tomuto výsledku nenaznačoval. Prvý gól bol vlastný, kedy si mladý hráč zrazil puk letiaci cez bránkovisko do vlastnej bránky. Pri druhom góle vyťažil súper z minima maximum. Domáci sa dokázali strelecky v zápase presadiť, my aj napriek veľkej snahe, nie. Aj napriek prehre nemám mužstvu čo vytknúť. Bojovalo, driapalo. S tímom som len krátko, dnes som však videl veci, o ktorých sa v kabíne rozprávame. Prehra samozrejme mrzí, ideme však ďalej. Každá prehra je pre nás poučením, školou a my sa vďaka tomu pripravujeme na ďalšie zápasy. Už najbližší zápas proti Žiaru je pre nás veľmi dôležitý. Mrzia ma zbytočné vylúčenia, ktoré nás v zápase pribrzdili. Nie je to ani sekera, alebo niečo iné, je to len náznak kontaktu, ktorý sa ale dnes bežne píska. Toto si nemôžeme dovoliť. Množstvo vylúčených sme mali aj doma, rovnako ako dnes. Proti takejto kvalite, akú Martin po príchode posíl má, sa nám takéto niečo nemôžeme v zápase stávať. Mužstvo však ukazuje charakter, ochotu a ako som už povedal predtým, napriek tomu, že výsledok hovorí jasnou rečou, je vzhľadom k predvedenej hre, pre nás až príliš krutý."

    Ján Tabaček (asistent trénera HK VITAR Martin): "Prejavila sa pohoda v tíme, ktorá pramenila z predchádzajúcich zápasov. Mali sme dobrý vstup do stretnutia, kontrolu nad priebehom úvodného dejstva, potvrdenú streleným druhým gólom. V druhej tretine sme mali hluchú chvíľku, hráči však opäť zabrali a pridali dva góly. Miestami potom vymýšľali, chceli streliť exhibičný gól. Možno by výsledok vyzeral inak, zápas sme však mali pod kontrolou. Všetci veríme, že to bude ešte lepšie. Začiatok súťaže nám nevyšiel, boli sme v kríze. Mužstvo sa ale posilnilo, našli sme vhodné typy do tímu, ktoré ukazujú, že sú veľkým prínosom. Zároveň hráči, ktorým to zo začiatku nešlo, sa zdvihli. Vlado (Glosár) sa takisto rozchytal a dostal do formy z leta. Dnes svoj progres potvrdil nulou. Veríme, že tento stav vydrží čo najdlhšie a už sa nevrátime naspäť. Príchodom fínskych hráčov do tímu sa zvýšila zároveň motivácia pre ostatných, ktorí vidia ako to môže vyzerať. Stačil jeden tréning, zároveň celá formácia vyzerá veľmi dobre. Sú to hráči s veľkým rozsahom, je ich plný ľad a nám nezostáva nič iné, len veriť, že im to pôjde takto aj v ďalších zápasoch. V budúcom týždni na nás čakajú zápasy v Považskej Bystrici a proti Skalici. Z našej strany musíme potvrdiť výsledky, ktoré sme dosiahli. Potom nás čaká prestávka, nemáme sa na čo šetriť. Je však potrebné zostať na zemi, tešiť sa do polnoci, počas víkendu si oddýchnuť a zobrať si to pozitívne zo zápasov. Na víťaznej vlne by sme sa radi viezli čo najdlhšie."

    Samir Saliji (útočník HK Levice): "Prišli sme sem s cieľom odniesť si domov nejaké tie body. Tento cieľ nám ušiel v prvej tretine, kedy sme inkasovali dva góly. Myslím si, že to i napriek tomu bola vyrovnaná tretina. Príležitosti boli tak na domácej, ako aj na našej strane. Výsledok nás možno stáli aj zbytočné vylúčenia, ktorých sme sa dopustili. Naša hra sa však postupne po príchode trénera Dušana Gregora zlepšuje, pričom nemám obavu o to, že by toto mužstvo pod jeho vedením nešlo hore. Ak by sme v zápase strelili úvodný gól, naháňať by nás museli domáci hráči. Zápas sme odohrali ako tím, nevynechali sme ani jedného hráča a každý sa zapojil do hry. Len tvrdou prácou sa ale budeme pomaly dvíhať z dna tabuľky. Teraz si môžeme na chvíľku oddýchnuť, čakajú nás dva domácej zápasy. Verím, že v nich získame šesť bodov. Mužstvo nepatrí na chvost tabuľky, máme tu skúsených i mladších hráčov. Tréner už dáva tímu novú tvár než akú malo predtým. Osobne verím nielen trénerovi, ale aj hráčom, že spoločne pôjdeme vyššie."

    Riku Petteri Tiainen (útočník HK VITAR Martin): "Neviem, či môžem stretnutie označiť za jednoduché. Dnes som sa mohol spoľahnúť na spoluhráčov, vďaka nim mi to išlo výborne. Samozrejme, tešia ma dva strelené góly, skvele hral ale celý tím. Som nadšený z toho, že do tímu prišiel ďalší fínsky mladík, s ktorým sa mi hrá naozaj veľmi dobre. Funguje medzi nami chémia, verím, že to časom bude ešte lepšie a spoločne tak budeme môcť prispieť k ďalším streleným gólom. Určite nebolo mojou myšlienkou mať tu ďalšieho fínskeho hokejistu. Jednoducho za mnou prišiel tréner s otázkou, či tohto hráča poznám a čo si o ňom myslím. Všetko sa následne zrealizovalo veľmi rýchlo a dnes sme už v tíme dvaja. Dosiahnuté víťazstvá ako aj séria nás veľmi tešia. Zároveň treba zdôrazniť, že je to každým zápasom lepšie a lepšie. Ako tím môžeme poraziť akéhokoľvek súpera v súťaži a potiahnuť našu sériu ďalej. Počas víkendu naberieme nových síl, v pondelok už nás čaká ďalší tréning na ľade a samozrejme najbližší súperi." (22:01:51)
     
    Martin si poradil doma s Levicami 4:0. Góly: 3. Poliaček (Bartoš), 15. Tiainen (Huhtela), 21. Tiainen (Paulíny, Murček), 23. Bartoš (Poliaček, Murček).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:46
    Domáci sa už len snažia držať puk na svojich hokejkách. Zdá sa, že sa už nič nestane.
     
    59:06
    Richard Huna získal útočné pásmo. Posledná z príležitostí skórovať.
     
    58:38
    Chovanec zakončil vedľa bránky. Ďalekonosný pokus.
     
    57:59
    Nahodený puk z hokejky Suľovského. Korčuľoval za ním Saliji.
     
    57:21
    Vorobyev chcel zmazať Glosárovi čisté konto. Ten nateraz odoláva.
     
    56:38
    Paulíny zastavuje puk na modrej. Tiainen sa k nemu chce dostať.
     
    56:02
    Zakázané uvoľnenie. Na domácej strane.
     
    55:30
    Róbert Huna v ďalšom úniku. Vyskúšal pozornosť brankára z ostrého uhla.
     
    54:52
    Hostia v plnom počte. Uhnák na ľadovej ploche.
     
    54:22
    Toma, ktorý prichádza o puk. Je to zakázané uvoľnenie.
     
    53:46
    Dvořák z prvej. Veľmi nepresne.
     
    53:24
    Piačka to chcel skúsiť v oslabení. Ďaleko nedošiel.
     
    52:51
    Martin Uhnák (HCL) inkasuje dve minúty za hákovanie.
     
    52:51
    Hostia v plnom počte. Socha na ľadovej ploche.
     
    51:46
    Vyhodený puk v podaní hostí. Chovanec to urobil najlepšie ako mohol.
     
    51:24
    Paulíny padá pri strele z prvej. Brankár tak nemal väčšie problémy s jej spracovaním.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 3. Poliaček (Bartoš), 15. Tiainen (Huhtela), 21. Tiainen (Paulíny, Murček), 23. Bartoš (Poliaček, Murček)


    HK VITAR Martin: Glosár (Maťovčík) – Lavička, Burzík – Charvát, Dvořák – Thomka, Pacalaj – Bartoš A. – Toma, Dírer, Nauš – Paulíny, Huhtela, Tiainen – Bartoš J., Murček, Poliaček – Juščák, Babka, Ďurina
    HK Levice: Rychlík (Beržinec) – Chovanec, Bulák – Klinecký, Pastucha – Socha, Štefanka – Adámik, Valente – Suľovský, Saliji, Uhnák – Huna Ri., Huna Ró., Olejník – Piačka, Tužinský, Matoušek – Romanov, Svitana, Vorobyev

    Rozhodčí: Jobbágy, Homola – Tomáš, Majling, Mižák (inštruktor)

    Diváci: 410
    ocianews.com