Zlín – Olomouc 3:2 (kon.) | Vítkovice – Sparta 3:2 (kon.) | Litvínov – Mladá Boleslav 5:0 (kon.)
K. Vary – Pardubice 4:1 (kon.) | Mountfield HK – Plzeň 7:4 (kon.) | Liberec – Třinec 2:4 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
2:4 (0:1, 0:1, 2:2)
HC Oceláři Třinec
Pátek 19.11.2021, 18:00 • Home Credit Arena, Liberec • Tipsport extraliga • 24. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Děkuji za pozornost a přeji hezký večer. (20:22:02)
     
    Je dobojováno. Přestože Liberec nic nevzdal a v závěru duel hned dvakrát zdramatizoval, Třinec dnes tahal za delší konec provazu a zaslouženě si ze severočeské metropole odveze kompletní balíček tří bodů.

    Střely na branku – 18:19.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jakub Šedivý – 2 min., napadení).
    59:41 Marko DAŇO - 2:4
     
    59:41
    Třinec právě vstřelil branku!
    I poslední liberecký vzdor Oceláři potlačují. Martin Růžička odehrál kotouč z obranného pásma, jako první u něj byl MARKO DAŇO a poslal ho do opuštěné klece. Asistence: Martin Růžička, Petr Vrána.
     
    59:05
    Domácí rázem mají znovu šanci a berou si oddechový čas. Je jasné, že hned, jakmile to znovu půjde, zamíří Kváča na střídačku.
    59:05 Michal BIRNER - 2:3
     
    59:05
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši při hře bez brankáře snižují na rozdíl jediného gólu! Tomáš Filippi přihrál na pravou stranu MICHALU BIRNEROVI, který se s tím nepáral a výbornou dělovkou upravil na 2:3. Asistence: Tomáš Filippi.
     
    58:32
    Tygři si dávali přednost v zakončení. Od modré čáry pak vypálil Tomáš Filippi, který třineckou branku přestřelil.
     
    57:42
    Liberec to zkusí v šesti!
     
    57:27
    Petr Kolmann si řekl o přihrávku na vrcholu pravého kruhu. Pak to zkusil bez přípravy, ale Marek Mazanec na jeho projektil dobře viděl.
     
    57:23
    Ofsajd Třince.
     
    56:56
    Michal Ivan nabil na modrou čáru Marku Zacharovi. Ten netypicky pálil z dálky, jenže i jeho pokus skončil hned na prvním blokujícím hráči.
    55:43 Patrik HREHORČÁK - 1:3
     
    55:43
    Třinec právě vstřelil branku!
    Domácí byli na dostřel jen chvilku. Mislav Rosandič ranou od modré trefil PATRIKA HREHORČÁKA, který se vydal do samostatného úniku a chladnokrevně překonal Petra Kváču mezi betony. Bez asistence.
     
    54:49
    Jakub Klepiš to už tentokrát zkusil na branku, z ostrého úhlu však Marka Mazance nepřekvapil. Najman následně ztratil puk za bránou.
    53:41 Jaroslav VLACH - 1:2
     
    53:41
    Liberec právě vstřelil branku!
    Petr Jelínek čistě vyhrál buly v útočném pásmu a JAROSLAV VLACH parádní ranou bez přípravy propálil Marka Mazance. Bílí Tygři se bleskovou akcí ze vhazování vracejí do utkání! Asistence: Petr Jelínek.
     
    53:28
    Liberec mířil do pásma v situaci tři na tři, jenže Filippi se nepohodl s Birnerem a při křížení se sami připravili o kotouč.
     
    Střely na branku – 13:16.
     
    52:12
    Ofsajd Severočechů, následuje dnes poslední komerční přestávka.
     
    50:36
    A další obrovská šance Tygrů zůstává nevyužita. Tomáš Filippi tentokrát po příhodném odrazu puku střílel za už překonaného Mazance, jenže trefil pouze horní tyčku poloprázdné klece!
     
    50:09
    Fantastický zákrok Marka Mazance! Ze skrumáže mezi kruhy vyplaval kotouč do strany ideálně pro Tomáše Filippi, proti jehož ráně se gólman nádherně přesunul.
     
    49:47
    Na ledě zůstal v předklonu Jaroslav Vlach a rozhodčí raději přerušili hru. Vypadá to ale, že Vlach bude v pořádku. Do konce domácí přesilovky zbývá osmnáct vteřin a vhazuje se v obranném pásmu Liberce.
     
    49:16
    Jaroslav Vlach od levého mantinelu dával puk před branku na teč. K ní nedošlo a Oceláři se znovu osvobozují.
     
    48:36
    Domácí chvíli otáleli se střelbou, až to zkusil zpoza levého kruhu Michal Birner. Rána nicméně zamířila mimo třineckou klec.
     
    48:05
    Možná jedna z posledních šancí pro Tygry, jak se vrátit do zápasu. Slezané totiž hráli v šesti, trest pro hráčskou lavici odpyká Martin Růžička.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 863 diváků.
     
    47:45
    Michal Birner se v krátké přesilovce Liberce snažil procedit kotouč z kruhu do brankoviště. Třinečtí se ale ubránili a i oni už budou kompletní.
     
    46:43
    Liberečtí na chvíli přečíslili soupeře v útočném pásmu, jenže pak Jakub Klepiš dnes už podruhé místo střely z dobré pozice raději přihrával. Tentokrát dokonce naslepo a u puku jsou hosté.
     
    45:48
    Netrvalo dlouho a do čtyř jdou i hosté. Tomáš Marcinko (TRI) se provinil podrážením.
     
    45:25
    Přesilovku si zahrají i Slezané. Michal Ivan (LIB) si jde odpočinout za sevření puku rukou.
     
    45:08
    Oceláři už jsou kompletní, a moc se na to nenadřeli. Liberec to musí zkusit proti pěti.
     
    44:40
    Nevýrazná přesilovka domácích pokračovala chybou na útočné modré čáře, Tomáš Marcinko se pak málem dostal ke střele v oslabení.
     
    43:51
    Liberečtí kombinovali v útočném pásmu, ale bez střelby. Dávid Gríger to pak myslel dobře, nepřesnou přihrávkou však daroval puk Slezanům.
     
    43:02
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Ondrej Šedivý – 2 min., nedovolené bránění).
     
    43:02
    Úvod třetí dvacetiminutovky moc atraktivity nepobral. Až v ponechané výhodě to zkusil Adam Dlouhý, střela skončila po teči v ochranné síti.
     
    41:59
    Zakázané uvolnění Třince vrací hru před branku Marka Mazance.
     
    40:53
    Petr Kolmann založil útok Liberce a pak si sám sjížděl před branku na teč. Přihrávka Dávida Grígera se k němu ke smůle Tygrů nedostala.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:43.
     
    Také prostřední dějství bylo spíše bitvou, než nadstandardním hokejovým představením. A znovu ho o jeden gól ovládli Oceláři, doposud jedinou přesilovku hostů v utkání využil Roman. Bílí Tygři mají ještě dvacet minut na vrácení se do zápasu.

    Střely na branku – 11:17.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:21
    Tomáš Marcinko si připsal dnes už několikátý střelecký pokus, když se opřel do kotouče na vrcholu kruhů. Petr Kváča si připsal dobrý zákrok.
     
    38:52
    Jakub Klepiš už byl v hodně zajímavé střelecké pozici, ale rozhodl se nevypálit. Akci pak zakončoval až Michal Ivan, jenže ten už trefil jen blokujícího hráče.
     
    37:48
    Sledujeme hodně neatraktivní pasáž se spoustou nepřesností na obou stranách.
     
    36:20
    T.J. Melancon to zkusil znovu, tentokrát už střela prošla. Skončila ale mimo třineckou branku.
     
    35:51
    T.J. Melancon dobře schoval své nahození od modré lajny, Marek Mazanec podle všeho vůbec neviděl. Měl ale štěstí, kotouč se ztratil ve změti těl před brankovištěm.
     
    Střely na branku – 11:15.
     
    34:43
    Velká chyba Třince! Jaroslav Vlach na modré čáře rukou zachytil laxní vyhození a mezi kruhy se nápřahem opřel do kotouče. Dělovka zamířila nad břevno.
     
    33:39
    Libereckým to příliš nelepí a na straně Tygrů už jsou znát negativní emoce. Po nečekaném odrazu puku se do těžké pozice na útočné modré čáře dostal mladý bek Jakub Šedivý, který ale dokázal kotouč omést do bezpečí.
     
    32:50
    Oceláři poměrně dlouho operovali v útočném pásmu. Podstatnou část svého pobytu ve třetině ale strávili za brankou, kde se snažili vydolovat zašlápnutý puk. Domácí se pak osvobozují za cenu icingu.
    30:57 Miloš ROMAN - 0:2
     
    30:57
    Třinec právě vstřelil branku!
    Slezanům se přesilovka dlouho moc nedařila, ale přesto ji v závěru dokázali zužitkovat. Martin Růžička delikátní křižnou přihrávkou od levého mantinelu našel na druhé straně čekajícího MILOŠE ROMANA, který puk trefil bez přípravy a rozvlnil síť za Petrem Kváčou. Asistence: Martin Růžička.
     
    30:04
    Teď se Marek Zachar dokonce v oslabení dostal do zakončení, když se prokličkoval z levé strany až k bekhendové střele, která zamířila mimo tři tyče.
     
    29:53
    Další vyhození šelem přidává Marek Zachar.
     
    29:38
    Liberečtí oslabení rozehráli velmi dobře.
     
    29:10
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec (Jaroslav Vlach – 2 min., krosček).
     
    29:10
    Na ledě zůstal ležet Marko Daňo, ke kterému už spěchají zdravotníci. Třineckým se dnes ohledně podobných nešťastných událostí zatím lepí smůla na paty, teď to ale podle všeho bylo s faulem. Přesilovka pro Oceláře!
     
    Střely na branku – 10:8.
     
    28:04
    Marek Zachar se mezi kruhy chopil odraženého puku, ale měl to na bekhend. Střela mu každopádně sedla a hosté mohli být rádi, že ji srazili.
     
    27:45
    Petr Kolmann marně naháněl aktivního Tomáše Marcinka, který ostře vystřelil z pravé strany. Petr Kváča si bližší tyčku pohlídal.
     
    27:07
    Po hodně divokém úvodu druhé třetiny se hra trošku zklidnila, a to i kvůli nepřesnostem na obou stranách. Teď se píská zakázané uvolnění v neprospěch Slezanů.
     
    26:19
    Po třineckém ofsajdu dostává prostor komerční pauza.
     
    25:38
    Jakub Šedivý zpoza branky mazácky našel Jakuba Klepiše, který přes brankoviště vyzýval Adama Najmana. Před ním puk na poslední chvíli hosté ztečovali.
     
    24:25
    Ondřej Kovařčík přejel modrou čáru příliš rychle, chystá se postavení mimo hru. Liberečtí po vhazování vyrazili do útoku a z těžké pozice střílel Mislav Rosandić, který skákavý puk nasměroval do zadního plexiskla.
     
    23:35
    Tomáš Marcinko hned dvakrát pálil z pravé strany. První rána neprošla, další ve své výstroji ztlumil pozorný Petr Kváča.
     
    22:50
    Úvod druhé třetiny pořádně baví. Třinečtí vyhráli buly příhodně pro Martina Růžičku, který potvrdil pověst kanonýra a okamžitě střílel. Za Petrem Kváčou zazvonila tyčka!
     
    21:44
    Šance teď střídá šanci! Adam Najman se objevil za zády třineckých obránců. Nakonec se přece jenom dostal trošku pod tlak protihráče, přesto zakončoval z velice nadějné pozice. Marek Mazanec ho každopádně vychytal.
     
    21:20
    Zahrozili i hosté. Andrej Nestrašil zakončoval z pravého křídla přečíslení tři na dva. Po zákroku Petra Kváči to už vypadalo, že bude Michal Kovařčík moci dorážet do prázdné klece, ale Liberečtí mu v tom na poslední chvíli zabránili.
     
    20:12
    Hned zkraje třetiny zajímavá šance pro Tygry! Michal Birner nebezpečně střílel z levého kruhu a Marek Mazanec puk vyrazil před sebe. Tam jen kousek chyběl Dávidu Grígerovi.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:50.
     
    V lepším rozpoložení odcházejí po první části do kabin Oceláři. Herně to zatím je hodně vyrovnané, nicméně hosté využili svoji šanci zásluhou tečujícího Andreje Nestrašila. Po střelecké stránce jsme doposud sledovali velice skromné představení, tak uvidíme, jak se zápas bude vyvíjet dál.

    Střely na branku – 4:4.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:44
    Hosté dohrávají třetinu s kotoučem na svých hokejkách, už se s ním nikam neženou.
     
    18:40
    Michal Kovařčík zůstal zapomenutý před libereckou brankou a obdržel přesnou přihrávku od zadního mantinelu. Štětí pro Tygry, že následná střela z výborné pozice zamířila mimo tři tyče!
     
    18:01
    Lukáš Derner hned po vyhraném vhazování v útočném pásmu pálil od modré čáry. Povedlo se mu prostřelit blokující hráče, ale ne už Mazance.
     
    17:58
    Zbrklá rozehrávka Milana Doudery skončila až na hráčské lavici Třince, puk navíc podle všeho hodně nepříjemně trefil kapitána Petra Vránu! Vypadá to na zásah do obličeje, Vrána je v péči zdravotnického personálu odváděn do kabiny. Věřme, že se nejedná o nic vážného.
     
    16:46
    Liberečtí se okamžitě snaží zareagovat, ale přes organizovanou defenzivu soupeře to dnes zatím mají hodně těžké. Třinečtí jsou ve vlastním obranném pásmu téměř vždy u puku první.
    15:31 Andrej NESTRAŠIL - 0:1
     
    15:31
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři jdou do vedení! Ondřej Kovařčík povedenou střílenou přihrávkou z pravé strany našel čepel hokejky ANDREJE NESTRAŠILA, proti jehož jemné teči neměl Petr Kváča šanci zasáhnout. Asistence: Ondřej Kovařčík, Michal Kovařčík.
     
    14:48
    Petr Kváča se přimáčkl k tyčce, okolo které se Třinečtí snažili procpat kotouč za čáru. Rozhodčí je dlouho nechali Kváču dobývat, nakonec je hra přece jenom přerušena.
     
    14:20
    Třinec už je kompletní.
     
    13:48
    Severočechům se přesilovka zatím moc nedaří. Oceláři se bez větších problémů brání.
     
    13:20
    Tomáš Marcinko vybojoval puk pro Hrehorčáka, který chtěl střílet z otočky. Přes protihráče se mu to nicméně nepodařilo.
     
    12:58
    Tygři sehráli kombinaci na Tomáše Filippi, který naznačil střelu z pravého kruhu. Pak ještě skvěle přenesl hru na Michala Birnera, který se svému kolegovi přihrávku neúspěšně pokusil oplatit.
     
    12:19
    Na trestnou lavici putuje za podrážení Miloš Roman (TRI).
     
    12:19
    Liberec měl obrovský tlak v ponechané výhodě, hosty vysvobodilo až odpískané postavení útočícího hráče v brankovišti. Po komerční přestávce začne první přesilová hra dnešního večera.
     
    11:35
    První velká šance Liberce! T.J. Melancon si najel před bránu, kde ho našel Filippi. Kanadský obránce ovšem nedokázal puk zasunout do volného místa u tyčky!
     
    10:54
    Petr Kolmann trestuhodně chyboval ve středním pásmu a Třinečtí se nahrnuli do útočné třetiny. Puk odražený zpoza brány si Kváča pohlídal.
     
    10:12
    Petr Vrána se mrštně protáhl po pravém křídle a vyřadil ze hry rovnou dva bránící hráče. Následně svižně vystřelil, Petr Kváča měl co dělat!
     
    Střely na branku – 2:3
     
    09:36
    Mislav Rosandić se rozjel středem hřiště a z neutrálního pásma prověřil Mazancovu pozornost. Puk končí v ochranné síti, na řadě je komerční přestávka.
     
    09:00
    Lukáš Derner nahazoval z ostrého úhlu a jeden ze spoluhráčů se pokoušel o teč. K té ale nedošlo, Marek Mazanec si bližší tyčku dobře pohlídal.
     
    08:32
    Liberec je v posledních minutách aktivní a donutil soupeře k vyhození na zakázané uvolnění. Vhazovat se bude po levé ruce třineckého gólmana Mazance.
     
    07:44
    Tomáš Filippi dostal nabídku od Michala Birnera a z poměrně velké dálky se opřel do rány. Tentokrát už musel Marek Mazanec zasahovat, pomohl si lapačkou.
     
    06:28
    Jan Ordoš hezky našel Jaroslava Vlacha, který střílel bez přípravy z levého kruhu. Puk mu nicméně nepřišel na hůl úplně ideálně a nízkou střelu zblokoval bránící hráč. Slezané posléze vyhazují na icing.
     
    05:57
    Puk se dostal na libereckou střídačku, bude se vhazovat po levé ruce Petra Kváči.
     
    05:16
    Nahození z hole Milana Doudery zblokoval Jan Šír. Domácí se poté marně snažili přejít přes střední pásmo, kde mají zatím Oceláři trošku navrch.
     
    05:03
    Nepřesná rozehrávka Petra Kolmanna končí na zakázaném úvolnění.
     
    04:09
    Teď už to vypadalo nebezpečněji, Marcinko se natahoval po kotouči u brankoviště, ale ve skrumáži nezvládl zakončit.
     
    03:45
    Puk se schoval v tlačenici za libereckou brankou. Pak se dostal na modrou čáru a clonící Tomáš Marcinko se snažil tečovat nahození. Domácí se zatím úspěšně brání.
     
    02:51
    Patrik Hrehorčák rychlou střelou od modré čáry možná překvapil Petra Kváču, který Hrehorčákův pokus trošku neortodoxně vyrazil do ochranné sítě. Následuje buly.
     
    01:58
    Dlouho se hrálo bez přerušení, až se rozehrávka nepovedla Tomáši Kundrátkovi. Píská se zakázané uvolnění a hra se přesouvá před třineckou branku.
     
    00:59
    První náznak šance si připravili také Liberečtí. Puk se z brankoviště odrazil na Michala Ivana, který pálil z levého kruhu. Trefil však jednoho z hokejistů Třince.
     
    00:36
    Oceláři vyrazili do zajímavého protiútoku. Martin Růžička dal kotouč za sebe na Martina Marinčina, který už nic velkého vymyslet nedokázal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – M. Rosandić, Kolmann, M. Ivan, Melancon, Derner, Štibingr, J. Šedivý – Birner (A), Filippi, Gríger – A. Najman, Klepiš, M. Zachar – J. Vlach, P. Jelínek (C), Ordoš – A. Dlouhý, J. Šír, Čederle.

    HC Oceláři Třinec: Marek Mazanec (Kacetl) – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský, Zahradníček, M. Adámek – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Marcinko (A), Miloš Roman – O. Šedivý, R. Szturc, Chmielewski.

    Rozhodčí: Lacina, Kika – Brejcha, Votrubec.
     
    HC OCELÁŘI TŘINEC

    Třinečtí jsou na tom zatím lépe, vedou totiž extraligovou tabulku a z posledních deseti duelů devět vyhráli. Opřít se mohou zejména o výbornou hru do defenzivy, méně branek inkasoval pouze Hradec. Slezané zápasy často vyhrávají na nízký počet vstřelených gólů, což se potvrdilo i o víkendu před reprezentační pauzou – hráči s drakem na prsou nejprve přetlačili 2:0 Kladno, pak 2:1 Vítkovice.
     
    BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

    Bílí Tygři to v posledních týdnech měli jako na houpačce. Po nepovedeném období se zvedli a bodovali pětkrát v řadě, přičemž hned čtyřikrát zvítězili v základní hrací době. Pak ale doma nestačili na Olomouc, která v Home Credit Areně v posledním utkání před reprezentační přestávkou uspěla po přestřelce 6:4. Severočechům v tabulce patří až deváté místo.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Tipsport extraliga pokračuje, na pořadu dne je její 24. kolo. Jedním z taháků pátečního programu bude repríza loňského finále mezi Libercem a Třincem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 54. J. Vlach (P. Jelínek), 60. Birner (Filippi) – 16. A. Nestrašil (O. Kovařčík, M. Kovařčík), 31. Miloš Roman (Martin Růžička), 56. Hrehorčák, 60. Daňo (Martin Růžička, P. Vrána)


    Bílí Tygři Liberec: Kváča (J. Pavelka) – M. Rosandić, Kolmann, M. Ivan, Melancon, Derner, Štibingr, J. Šedivý – Birner (A), Filippi, Gríger – A. Najman, Klepiš, M. Zachar – J. Vlach, P. Jelínek (C), Ordoš – A. Dlouhý, J. Šír, Čederle.
    HC Oceláři Třinec: Marek Mazanec (Kacetl) – M. Doudera, Marinčin, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský, Zahradníček, M. Adámek – Daňo, P. Vrána (C), Martin Růžička (A) – A. Nestrašil, M. Kovařčík, O. Kovařčík – Hrehorčák, Marcinko (A), Miloš Roman – O. Šedivý, R. Szturc, Chmielewski.

    Rozhodčí: Lacina, Kika – Brejcha, Votrubec.

    Diváci: 3 863
    bahis siteleri