Lipt. Mikuláš – Nitra 3:2 (po pr.) | Zvolen – Banská Bystrica 5:4 (po pr.) | Michalovce – HC Slovan 1:6 (kon.)
Nové Zámky – Spišská N. Ves 1:4 (kon.) | Prešov – Košice 3:2 (kon.)
konec
HC MIKRON Nové Zámky
1:4 (0:3, 0:1, 1:0)
HK Spišská Nová Ves
sk Pátek 19.11.2021, 18:00 • Zimný štadión Nové Zámky (Nové Zámky) • Tipos Extraliga (SR) • 17. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Spišská Nová Ves vyhrala na ľade Nových Zámkov, pričom pevné základy víťazstva hostia položili už v prvej tretine. Domácich môžu mrzieť chyby Lackoviča, naopak striedajúci Mičík neinkasoval ani raz pri svojej premiére a týmto výkonom si možno vypýtal miesto v základnej zostave do nasledujúceho zápasu. O góly hostí sa postarali Štrauch, Nieminen, Rapáč a Hamráček. Nové Zámky sa predsa len presadili aspoň raz vďaka Ondruškovi, ale zahodili aj veľa gólových možností, preto nedosiahli na lepší výsledok. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok piatkového večera! (20:23:05)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:39
    Hostia sa ešte snažia prekonať stopercentného Mičíka, ale zrejme to už nestihnú, keďže striedajúci brankár si poradil aj so strelou Kuruho.
     
    58:07
    Vylúčenie v tíme HC Nové Zámky (Langkow – 2 min., podrazenie).
     
    57:50
    Mičík už na chvíľu odišiel na striedačku a domáci hrali v šiestich, lenže po krátkej chvíle sa musel do brány vrátiť, keďže vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    56:20
    Ondrušek aspoň mohol pridať svoj druhý gól v zápase, ale jeho dorážky pred bránkoviskom nestačili na pripraveného Melicherčíka.
     
    55:30
    Nové Zámky nevyužili ďalšiu šancu na zdramatizovanie zápasu, keďže nezužitkovali presilovú hru a hostia sú už veľmi blízko k trom bodom.
     
    53:13
    Vylúčenie v tíme HK Spišská Nová Ves (Vrábeľ – 2 min., hrubosť).
     
    52:56
    Aj hostia na opačnej strane zahadzujú nemožné, boli to dve strely a veľký závar, ktoré však nezobrali čisté konto výbornému Mičíkovi.
     
    52:03
    Langkow vymyslel výbornú prihrávku spoza brány na Števuliaka, ktorý však ani na dvakrát nepretlačil puk za Melicherčíka, a tak registrujeme len ďalšiu nevyužitú príležitosť Nových Zámkov.
     
    50:58
    Hostia nezohrali presilovku podľa predstáv a Jackson dokonca mohol vykresať nádej pre domácich, ale nezužitkoval rýchly brejk a bekhendové zakončenie skončilo len u istého Melicherčíka.
     
    48:11
    Vylúčenie v tíme HC Nové Zámky (Fereta – 2 min., podrazenie).
     
    48:08
    Majdanove napádanie sa vyplatilo, keď vybojoval puk pre Kuruho, ktorý mohol vrátiť pokoj na stranu Spišskej Novej Vsi a streliť piaty gól, ale zrejme ani netrafil bránu Mičíka z vynikajúcej pozície.
     
    47:25
    Hra sa začína kúskovať, tentokrát sa puk odrazil na ochrannú sieť a vhadzovať sa bude pre Mičíkom.
     
    46:33
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domáci konečne prekonali Melicherčíka, aj keď na to opäť potrebovali až dve šance. Kurbatov ešte nedostal puk do brány hostí, ale pokračoval v akcii a všimol si RICHARDA ONDRUŠEKA, ktorý prišiel práve zo striedačky a nekompromisnou strelou zrušil nádej Melicherčíka na čisté konto! Asistencie: Kurbatov, Fetkovič
     
    45:15
    Na opačnej strane to vyzeralo tiež nebezpečne pre Melicherčíkom, ale hostia sa ubránili aj vďaka vyhodenému puku cez všetky čiary.
     
    43:10
    Mičík pri svojej premiére stále drží čisté konto po vystriedaní Lackoviča a nedovolil Giľákovi streliť piaty gól hostí, ale dokázal vyraziť puk betónom.
     
    41:38
    Domáci prešli do útočného pásma nedovoleným spôsobom, takže vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    41:12
    Klempa preveril Melicherčíka a aspoň získal útočné pásmo pre Nové Zámky. stále sa hrá štyria proti štyrom.

    Filip Kosnáč

    Branky a nahrávky: 47. Ondrušek (Kurbatov, Fetkovič) – 7. Štrauch (Tyczynski, Majdan), 12. Nieminen (Beaudry, Atwal), 20. Rapáč (Ordzovenský, Romaňák), 23. Hamráček (Romaňák, Vrábeľ)


    HC MIKRON Nové Zámky: Lackovič(Mičík) – Bull, Hatala, Jackson, Šiška, Varga – Holenda, Fereta, Klempa, Langkow, Števuliak – Roman, Ligas, Ondrušek, Fetkovič, Kurbatov – Hrabčák, Ferenyi, Tóth
    HK Spišská Nová Ves: Melicherčík(Surák) – Beaudry, Malina, Štrauch, Tyczynski, Majdan – Česánek, Atwal, Nieminen, Kuru, Rapáč – Romaňák, Ordzovenský, Hamráček, Vrábeľ, Ščurko – Chovan, Tomala, Vartovník, Giľák

    Rozhodčí: Novák, Goga – Kacej, Jedlička
    thejrc.org