Vsetín – Přerov 5:3 (kon.) | Kadaň – Litoměřice 0:5 (kont.) | Šumperk – Slavia 3:4 (kon.)
Kolín – Třebíč 1:2 (kon.) | Benátky n/J – Sokolov 3:4 (po pr.) | Frýdek-M. – Prostějov 5:2 (kon.)
Havířov – Ústí n/L 2:3 (po pr.) | Jihlava – Vrchlabí 9:2 (kon.)
konec
DRACI PARS ŠUMPERK
3:4 (2:0, 1:0, 0:4)
HC Slavia Praha
Sobota 20.11.2021, 17:00 • Škoda aréna, Šumperk • Chance liga • 22. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z dnešního šíleného zápasu vše. Děkuji za pozornost a nashledanou. (19:25:08)
     
    Neuvěřitelné! Drakům zkrátka nenáleží porazit pražskou Slavii. Ještě nikdy v historii k tomu šumperské mužstvo nebylo blíž. Tentokrát Draky zastavil výpadek ve třetí třetině, kdy dostali 4 branky po gólech Machače, Krejčího a Šteinera. Slavia odjíždí se všemi body!
     
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Draci bojují, ale hosté vyhazují.
     
    59:20
    Šumperk hraje bez brankáře!
    58:41 David ŠTEINER - 3:4
     
    58:41
    Slavia právě vstřelila branku!
    Wow! Tak tomuhle se říká obrat! Slavia ještě na konci zápasu dokázala vstřelit branku a úplně zvrátit děj utkání. Střelou ze zápěstí se prosadil DAVID ŠTEINER. Asistence: Mikuláš Hovorka a Jaroslav Brož.
     
    57:55
    Po vhazování střílel z ostrého úhlu Duda, ale Mokry byl včas přitisknutý u své pravé tyče! Následně se do protiútoku dostal Spratek.
     
    57:17
    Březák dobře odstavil Machače v obranném pásmu, ale střele kterou vyslal Michal Poletín už zabránit nemohl. Hru přerušil Vojtěch Mokry a vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    56:23
    Hosté v plném počtu.
     
    55:56
    Střelu Gewieseho zblokoval jeden ze Sešívaných a výrazně tím pomohl svému týmu k osvobození.
     
    55:30
    Drtil kombinoval s Žálčíkem a nakonec poslali puk přes pásmo na Kindla, který minul a vyhnal svůj tým z útočné třetiny.
     
    54:23
    Přesilová hra pro Šumperk! Vyloučen byl obránce Zelinger za krosček a Draci mají možnost vzít si vedení zpět.
     
    54:07
    Žálčík se rychlým obkroužením brány snažil vstřelit branku, ale nepodařilo se mu to. Poté z ostrého úhlu pálil kapitán Draků Denis Kindl. Ani on si ale na Málka nepřišel. Následně přišla střela Brože a Mokry zastavil hru.
    51:57 Daniel KREJČÍ - 3:3
     
    51:57
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté se zasluhují o obrovské drama a vyrovnávají skóre utkání. Tentokrát se prosadil nejproduktivnější obránce hostů DANIEL KREJČÍ a ve Škoda aréně je pořádně bouřlivo! Asistence: Michal Poletín.
    51:42 Patrik MACHAČ - 3:2
     
    51:42
    Slavia právě vstřelila branku!
    Slavia je v kontaktu! Michal Poletín byl dobře zaparkovaný před Mokrym a úplně mu zastínil výhled. PATRIK MACHAČ si potom pouze nabruslil na levý kruh a skóroval. Asistence: Daniel Krejčí a Tomáš Knotek.
     
    51:26
    Šumperk jde do tří. Kratochvíl se dopustil podrážení a Šumperk zažije krušné chvíle.
     
    50:47
    Slávistický tlak si nese svoje ovoce. Držením protihráče se provinil Rok Macuh a hosté se dostanou k početní výhodě, která může být pro Draky doslova fatální!
     
    49:32
    Šumperk pouze brání a nyní se nedokáže vyrovnat s tlakem hostů. V akci opět první lajna hostů, která nastřeluje puky od modré čáry a útočící hráči tečují.
     
    49:00
    U kotouče první lajna Slavie. Machač nadělal Drakům velké problémy. Vildumetz ale nakonec dokázal vyhodit. Poté se dobrým hitem blýskl Šteiner na Gewieseho. Slavia je na koni.
     
    47:41
    Sešívaní okupují obranné pásmo Draků a ve Škoda aréně to vypadá na drama až do posledních chvil! Tomáš Duda nahodil a do šance se dostal Žejdl. Slavia bruslí v neskutečném tempu a domácí nestíhají.
     
    45:58
    Drtil vyhodil do středního pásma, protože byl v tísni několika protihráčů. Slavia ale do poslední periody nastoupila jako úplně nový tým! Tentokrát dobře objížděl branku Poletín.
     
    44:20
    Jakub Březák se teď napřáhl doslova až ke stropu haly a vypálil. Jeho střela sice nenašla svůj cíl, ale Draci dobře potrápili hosty v jejich pásmu a snažili se odpovědět na první gól Sešívaných.
     
    43:36
    Dobrá příležitost Slavie dostat se do kontaktu! Vojtěch Mokry byl ale proti a vystavil Pšeničkovi stopku lapačkou.
     
    42:30
    Nyní proběhla ve Škoda aréně zajímavá pasáž hry, ve které se obě mužstva dokázala dostat do svých šancí. Z této části hry ale těží více pražský celek.
    41:14 Patrik MACHAČ - 3:1
     
    41:14
    Slavia právě vstřelila branku!
    Tak pozor! Slavia rozhodně zápas nebalí. PATRIK MACHAČ, centr první formace se prosadil po samostatném úniku a vlil svému mužstvu novou krev do žil. Asistence: Vítězslav Bílek a Michal Poletín.
     
    40:49
    Do poslední periody vstoupili opět o něco lépe hosté a hned ze začátku si vytvořili slušný tlak.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Hlasatelé právě vyhlásili, že na dnešní utkání přišlo skvělých 1148 diváků! Ve Škoda aréně je v současnosti opravdu dobrá atmosféra, která každého fanouška jistě vtáhla hluboko do děje.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 18:46.
     
    Je za námi i prostřední část dnešního klání o 9. místo v CHANCE ligové tabulce. Domácí navázali na dobrou první třetinu a do Svatyně Sešívaných přidali další branku. Tentokrát z hole nyní nejlepšího kanonýra ligy Lukáše Žálčíka. Ve druhé části se Jiří Doležal dopustil zákroku hodně za hranou pravidel, když poslal Vildumetzce hlavou na mantinel. Za tento počin dostal trest 5+OK.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:26
    Na konci třetiny se ještě Slavia dostala k celkem slušnému tlaku, ale brankář domácích byl pozorný a nedopustil se žádné chyby.
     
    38:40
    Vachutka prodloužil na Kratochvíla. Ten se ale v útoku neprosadil a puk si vzali hosté. Pšenička se pokusil překvapit Mokryho z dálky, ale neuspěl. Alespoň získal pro svůj celek pásmo.
     
    37:53
    Jan Kern se blýskl krásnou útočnou akcí. Jeho přihrávka do střelecké pozice pro svého spoluhráče byla ale nepřesná. Slavii teď chybí klid na hokejkách a Šumperk toho náležitě využívá. Sešívaným nezbyde nic jiného, než tuhle třetinu hodit za hlavu a do poslední části vstoupit s čistou hlavou.
     
    37:00
    Domácí ustáli i druhé oslabení v krátkém sledu a míří kupředu. V útočné třetině se snažilo prosadit duo Kindl – Žálčík. Na konci kombinace ale stál připravený Málek.
     
    36:14
    Domácí v plném počtu.
     
    35:55
    Draci opět vyhodili a Slavii se krátí čas.
     
    35:13
    Okamžitě po buly se ke střele dostal Krejčí, Mokry ale vyrazil puk před sebe a domácí obrana ho vyhodila napříč hrací plochou. Poté museli hosté na několikrát rozehrát, než se dostali do útočného pásma.
     
    34:14
    Šumperk jde opět do oslabení. Ve středním pásmu se hákováním provinil domácí oblíbenec Daniel Vachutka.
     
    34:10
    Krejčí udělal perfektní stahovačku na modré a vystřelil. Poté se ale hra dostala do středního pásma.
     
    33:55
    Domácí v plném počtu.
     
    33:40
    Hala burácí! V obrovské šanci se octili Sešívaní, ale nedokázali proměnit. Poté přišel další ostrý zákrok. Tentokrát na Březáka.
     
    33:20
    Hovorka dostal příliš vysoký pas na to, aby ho dokázal na modré zpracovat a hra se opět přesunula před Málka.
     
    32:34
    Dobrým pohybem si Slavia vybojovala početní výhodu a dostala tak od Šumperka dobrou šanci vrátit se do zápasu. Draci ale okamžitě vyhodili a při pokusu hostů dostat se zpět, byl odpískán ofsajd.
     
    31:55
    Vyloučení v týmu DRACI PARS ŠUMPERK (Rok Macuh – 2 min., držení).
     
    30:48
    Slavia se ale nehodlá vzdát, a okamžitě se snaží odpovědět. Střelu Havela ale lapil Mokry. Hosté zamkli Draky v jejich pásmu.
    29:36 Lukáš ŽÁLČÍK - 3:0
     
    29:36
    Draci právě vstřelili branku!
    Škoda aréna je na nohou! Nejlepší šumperský střelec LUKÁŠ ŽÁLČÍK je nyní vyvoláván napříč stadionem. Po krásném individuálním průniku prostřelil z pravé strany Málka a zvýšil na 3:0! Asistence: Daniel Vachutka.
     
    29:00
    Právě proběhla komerční přestávka, ve které měl kouč hostů Veber proslov a udělil hráčům spousty nápadů, které jim kreslil na desku.
     
    28:10
    Hejda s Hovorkou krouží při rozehrávce Draků ve středním pásmu a číhají na jejich útok. Ten se jim podařilo zastavit a v útočném pásmu se angažovala první Slávistická pětka.
     
    27:00
    Na ledě se začíná hodně přiostřovat! Slavia je po hodně nepovedeném vstupu do zápasu lehce podrážděná a tamní bijci se snaží vyvolat nějaký impulz, který by zvedl hru mužstva.
     
    25:50
    Hosté v plném počtu.
     
    25:35
    Obrovský závar před Málkovou bránou! Ani jeden ze šumperských nedokázal téměř překonaného Málka přehodit.
     
    25:20
    V akci zpátky druhá přesilovková lajna s Macuhem. Krejčí s Veberem ale řídí obrannou hru hostů skvěle.
     
    24:10
    Nepřesně pálil od modré Drtil a po střele dokonce kontroloval, jestli si nezlomil hůl. Draci hodně kombinují, zatím proti nim ale stojí Slávistická zeď jménem Roman Málek!
     
    22:36
    V dobré střelecké pozici pálil domácí kapitán Denis Kindl, Roman Málek si jeho střelu zápěstím pohlídal a poté předvedl fantastický zákrok proti Vildumetzovi, který už je zpět na ledě.
     
    21:30
    Rok Macuh zkoušel kombinovat s Kratochvílem, přihrávku napříč pásmem ale hosté přečetli a vyhodili přes všechny čáry.
     
    20:50
    Ostrý zákrok u mantinelu na Vildumetce. Ten vypadá hodně otřesený a na led musel i doktor! Za potlesku domácích fanoušků ale odjel z ledu po svých a nyní celou situaci rozdýchává. Doležal dostal pět minut a do konce utkání.
     
    20:44
    Úvodní buly vyhrál KIndl a do akce vyrazil Vildumetz. K první střele se ale dostal Zelinger a jsou to Sešívaní, kteří do druhé periody vstoupili lépe.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Rozhodčí jsou již na ledě a druhá část za chvíli vypukne!
     
    Druhá třetina začne přibližně v 17:55.

    Střely na branku po první části: 14:11.
    Zblokované střely: 3:2.
     
    První dějství této nádherné bitvy mezi Draky a pražskou Slavii je minulostí. Do zápasu vstoupili lépe svěřenci šumperského kouče Martina Janečka po gólech Aleše Furcha a Petra Gewieseho. Za zmínku jistě stojí druhá branka. Šumperská čtyřiačtyřicítka předvedla v přechodu přes modrou čáru nádhernou stahovačku, na kterou nikdo ze Slávistů nedokázal zareagovat.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:20
    Žejdl s Poletínem se vydali do dobrého útočného výpadu, ale šumperská obrana si je pohlídala.
    18:24 Petr GEWIESE - 2:0
     
    18:24
    Draci právě vstřelili branku!
    Domácí hokejisté odskakují Slavii už o dvě branky. Petr Gewiese se opět blýskl krásným sólem a ve finální fázi propálil Málka tvrdou a přesnou střelou. Asistence: Jakub Horký.
     
    17:49
    Vojtěch Mokry předvedl fantastický zákrok proti Knotkovi a vysloužil si velký potlesk domácích fanoušků.
     
    17:37
    Hosté v plném počtu.
     
    17:15
    Sešívaní se opět lehce osvobodili hned dvakrát za sebou a nedali Šumperku šanci na kombinaci.
     
    16:45
    David Šteiner vyhodil přes všechny čáry. Za brankou Mokryho byl ale první Doležal a pokusil se o gól v oslabení. Poté pálil Žálčík.
     
    15:55
    Od modré vypálil Gewiese a jeho střelu se snažil tečovat Spratek. Málek ale lapil puk do své náruče.
     
    15:37
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Patrik Machač – 2 min., sekání).
     
    15:30
    Po krátké přestávce se do útoku vydal Machač společně s jeho lajnou. Zakončil Bílek, ale nepřesně. Poté se v obří šanci ocitl kapitán domácích Kindl, a byl faulovaný. Draci hráli dlouho v šesti nakonec se ale přerušilo.
     
    14:25
    Právě proběhla komerční přestávka, ve které oba hlavní trenéři dávali svým svěřencům několik taktických pokynů. Uvidíme, které mužstvo se nakonec prosadí.
     
    14:19
    Hosté v plném počtu.
     
    14:03
    Přesilová hra se Šumperku nedaří. Tentokrát jejich akci zastavil ofsajd. Slavia skvěle brání! Dokonce si připsala i střelu.
     
    13:21
    Žálčík založil po vyhození hostů z vlastního pásma a nakonec on sám stál na konci kombinace. Tento hráč ale pálil mimo a Draci museli ven z útočné třetiny.
     
    12:19
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (David Šteiner – 2 min., držení).
     
    12:00
    Havel byl dobrým pressem Draků vyhodit do středního pásma. Tam si ho ale vzali jeho spoluhráči a Mokry musel být v pozoru.
     
    11:10
    Po vyhozeném puku mimo hrací plochu se vhazovalo v obranném pásmu Slavie. Buly sice vyhráli domácí, ale útok nakonec zakládal Kern.
     
    10:36
    Velký tlak první šumperské letky. Nejprve se po střele Vildumetze dostal k odraženému puku Kindl, ale neproměnil. Poté z pravého kruhu pálil Žálčík, Málek je ovšem velmi rychlý a zatím si počíná na výbornou.
     
    09:28
    Po buly v útočném pásmu Draků vystřelil z první Březák, ale Málek si jeho střelu našel lapačkou. Poté se do protiakce vydali hosté, tam jim ale odebral puk Furch.
     
    08:04
    Vachutka dostal v přečíslení dva na jednoho rychlý a přesný pas přímo na čepel hole. Bohužel pro něj už přejel optimální střelecký úhel a Málek se stihl přesunout k levé tyči.
     
    07:39
    Vítězslav Bílek už najížděl sám na Mokryho. Jenže přihrávka, která mířila na jeho hůl byla mírně zpomalená a Bílek se vystavil ofsajdu.
     
    06:20
    Sešívaní na chvíli sevřeli Draky v jejich pásmu, na ledě byla ale první pětka Šumperka a ta se s klidem osvobodila.
     
    05:48
    Slavia ale po gólu vypadá ještě hladovější. Hned z další útočné akce si Mokry musel připsat několik zákroků.
    04:52 Aleš FURCH - 1:0
     
    04:52
    Draci právě vstřelili branku!
    Domácí hokejisté otevírají skóre. Za brankou míchal s kotoučem Spratek a přesnou přihrávkou vybídl ALEŠE FURCHA, který stál před bránou. Furch poslal puk po ledě přímo do brány sešívaných. Asistence: Daniel Spratek a Adam Scheuter.
     
    04:20
    Doležal protečoval do útočné třetiny, tam se ale kotouče zmocnila domácí obrana a vyráží do útoku.
     
    03:39
    Na druhé straně kluziště si střelu ze zápěstí připsal nejlepší kanonýr CHANCE ligy Žálčík. Málek ovšem v pozoru.
     
    03:00
    Drtil dobře rozehrál a do útoku se vydal Rutar. Čtvrtá lajna Šumperka se ale neprosadila a místo toho se do obrovské šance dostal Pšenička! Vojtěch Morky podržel Draky.
     
    02:16
    Po nepřesné rozehrávce Březáka se pískalo zakázané uvolnění. Do hry se opět vrátila první lajna Slavie a Machač s Bílkem nadělali Drakům v pásmu pěknou neplechu.
     
    01:30
    Po offsajdu následovalo vhazování v obranném pásmu domácích. To vyhrál slovinský Macuh a vydal se dopředu. V útoku si připsal první střelu Petr Gweiese.
     
    00:53
    Úvodní buly vyhráli hosté a Havel rovnou nahodil do útočného pásma. Tam si ale puk přebrali Draci a v rychlém protiútoku se zkoušel prosadit Denis Kindl.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Krásné odpoledne ze šumperské Škoda arény. Za malou chvíli se hokejisté pozdraví na ledové ploše a zápas vypukne! Domácí hráči pro dnešní utkání zvolili modrou variantu dresů a hosté jsou v trikotu bílém.
     
    Úvodní sestavy:

    DRACI PARS ŠUMPERK: Mokry (M. Holík) – Pěnčík, Drtil (A), Gewiese, Hrachovský, Dajčar, Březák – Vildumetz, D. Kindl (C), Žálčík (A) – Vachutka, Macuh, P. Kratochvíl – Scheuter, Spratek, A. Furch – Antoníček, L. Rutar, J. Horký – Kohút.

    HC Slavia Praha: R. Málek (M. Michajlov) – R. Havel, Zelingr, Daniel Krejčí, Veber, Hejda, Mikuláš Hovorka, T. Duda – T. Knotek (A), P. Machač, V. Bílek – Poletín (C), Žejdl, J. Doležal – Jaroslav Brož (A), T. Pšenička, Šteiner – Kern, D. Petrov.

    Rozhodčí: Čech, Šudoma – Zidek, Roischel.
     
    DRACI PARS ŠUMPERK
    Šumperští hokejisté nesou na svých bedrech bilanci jedna výhra, jedna prohra. Nyní je tedy čas na vítězství. Na domácím ledě Draci předvádí velice kvalitní výkony, které podporuje v dobré formě chytající Vojtěch Mokry a současně nejlepší střelec soutěže Lukáš Žálčík. Šumperk má se Slavii ovšem menší problém. Ještě nikdy ji v rámci první ligy nedokázal porazit. V zářijovém klání mezi těmito celky k tomu neměl daleko, ale opět výsledek o gól utekl. V sobotu se zároveň nehraje extraliga, a proto by Draky mohl posílit některý z hráčů partnerských Vítkovic. Uvidíme, jestli domácí mužstvo dokáže před skvělou tamní kulisou ukořistit další body a poprvé zdolat pražskou Slavii.

    Nejproduktivnější hráči:
    Lukáš Žálčík (17+7)
    Tomáš Vildumetz (6+17)
    Denis Kindl (7+12)
     
    HC Slavia Praha
    Pražané měli sice po vydařeném startu do sezóny menší výpadek, ve kterém prohráli sedm utkání v řadě, ale nyní jsou zpět na vítězné vlně. Do Šumperka si bezpochyby jedou pro všechny body. V zádech mají zároveň i poslední vzájemný zápas, který v divoké přestřelce nakonec Slavia vyhrála 5:4. V minulém kole CHANCE ligy pražský celek zlikvidoval kolínské Kozly a do sobotního klání tak možná vstoupí v lepším rozpoložení než domácí, kteří poslední zápas prohráli. Na domácím ledě proti nim ale bude stát skvěle chytající Vojtěch Mokry, jenž před šumperskými fanoušky občas doslova čaruje. Dokáže Slavia vyloupit hnízdo šumperských Draků?

    Zároveň ale Slavia na svém webu zveřejnila informaci, že se mužstvo potýká s velkou marodkou. Chybí například Kafka, Vracovský, Ondráček a další... Bude to pro Pražany problém, nebo přijede už v nejsilnější sestavě?

    Nejproduktivnější hráči:
    Tomáš Knotek (13+15)
    Lukáš Žejdl (11+8)
    Petr Kafka (4+13)
     
    Poslední vzájemné zápasy

    Slavia Šumperk 5:4
    Slavia Šumperk 9:5
    Šumperk Slavia 0:4
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání mezi týmy DRACI PARS ŠUMPERK a HC Slavia Praha začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Michal Krobot

    Branky a nahrávky: 5. A. Furch (Spratek, Scheuter), 19. Gewiese (J. Horký), 30. Žálčík (Vachutka) – 42. P. Machač (V. Bílek, Poletín), 52. P. Machač (Daniel Krejčí, T. Knotek), 52. Daniel Krejčí (Poletín), 59. Šteiner (Mikuláš Hovorka, Jaroslav Brož)


    DRACI PARS ŠUMPERK: Mokry (M. Holík) – Pěnčík, Drtil (A), Gewiese, Hrachovský, Dajčar, Březák – Vildumetz, D. Kindl (C), Žálčík (A) – Vachutka, Macuh, P. Kratochvíl – Scheuter, Spratek, A. Furch – Antoníček, L. Rutar, J. Horký – Kohút.
    HC Slavia Praha: R. Málek (M. Michajlov) – R. Havel, Zelingr, Daniel Krejčí, Veber, Hejda, Mikuláš Hovorka, T. Duda – T. Knotek (A), P. Machač, V. Bílek – Poletín (C), Žejdl, J. Doležal – Jaroslav Brož (A), T. Pšenička, Šteiner – Kern, D. Petrov.

    Rozhodčí: Čech, Šudoma – Zidek, Roischel

    Diváci: 1148
    bahis siteleri