Frölunda – Leksands IF 3:3 (kon.) | Rögle BK – Sparta 1:3 (kon.) | Rouen – Tappara 0:4 (kon.)
Mnichov – Rauma 2:1 (po pr.)
konec
Les Dragons de Rouen
0:4 (0:0, 0:2, 0:2) Stav série: 0:1
Tappara Tampere
Úterý 14.12.2021, 19:30 • Île Lacroix (Rouen) • Play-off Hokejové Ligy mistrů • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou.
     
    Toto utkání sledovalo 3016 diváků. (21:58:58)
     
    Střely na bránu v třetí třetině (celkem):

    Les Dragons de Rouen – 10 (19)
    Tappara Tampere – 12 (53)
     
    Duel mezi Rouenem a Tapparou tak končí očekávaným vítězstvím finského celku v poměru 4:0, když poslední dvě branky padly do prázdné svatyně. Tampere bylo po celý zápas lepším celkem a skutečnou otázkou duelu nebylo, kdo vyhraje, ale jakým rozdílem zvítězí svěřenci Jussiho Tapoly. Ti tak postupují do semifinále hokejové Ligy mistrů!
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Vyloučení v týmu Les Dragons de Rouen (Dorion – 2+2 min, nesportovní chování).
     
    59:58
    Tappara Tampere se dostává s pukem na zadní mantinel, kde už ovšem zakončení nevymyslí. Trápit ji to ale nemusí.
     
    59:30
    Finský celek krouží po pásmu Rouenu s pukem na čepelích a hledá prostor pro ještě jedno finální zakončení.
     
    58:59
    Rouen ještě jednou nahazuje kotouč po pravém hrazení do útočného pásma. O postupujícím do semifinále je už jasno.
    58:29 BERTRAND - 0:4
     
    58:29
    Tappara právě vstřelila branku!
    Tampere přidává další branku do prázdné svatyně! CHARLES BERTRAND dostal přihrávku z pravého kruhu od Kuusely a pohodlně z mezikruží zamířil do prázdné klece Rouenu! 4:0 pro Tampere. Asistence: Kristian Kuusela.
     
    57:50
    Draci se ještě tlačí do útočného pásma a znovu odvolávají brankáře! Jenže se nepřesnou kombinací sami vyhnali ze třetiny!
     
    57:16
    Znovu se vhazuje před brankářem Pintaričem, který je zpět v bráně. Jeho spoluhráči tentokrát na buly uspěli. Nahozený kotouč po levém hrazení ale zastavuje obrana Tappary.
    56:37 SEPPÄLÄ - 0:3
     
    56:37
    Tappara právě vstřelila branku!
    Máme definitivně rozhodnuto! Tappara zvyšuje na 3:0. Střelou do prázdné brány z mezikruží, přidává razítko na výhru Tampere MIKAEL SEPPÄLÄ, jemuž nahrál Kuusela. Asistence: Kristian Kuusela.
     
    56:31
    Buly před Heljnakem vyhrál finský celek, který po hrazení poslal kotouč do útočného pásma, kde se o kotouč bojuje u hrazení.
     
    56:20
    Heljanko si připisuje snadný zákrok proti nahození Lampériera z prostoru těsně za útočnou modrou. Následně si Rouen bere oddechový čas a trenér Lhenry nabádá své svěřence k tomu, aby všechno poslali na bránu. Pintarič zůstává na střídačce, Draci to zkusí se šesti bruslaři v poli.
     
    56:05
    Nesa ztratil kotouč, když nedokázal zpracovat přihrávku k levému hrazení. Díky tomu je Tampere znovu v prostoru před Pintaričem.
     
    55:38
    Francouzský celek nahazuje kotouč na zadní mantinel, kde jsou však první obránci Tappary, kteří pohodlně přesouvají hru na opačný konec kluziště.
     
    55:05
    Heljanko chytá ránu z levé strany od modré čáry od Yea. Následovat bude vhazování po pravé ruce brankáře Tappary.
     
    54:49
    Seppälä se snažil vyhodit kotouč, přitom ho Tessier naremploval čistě na hrazení. Tampere se nyní nemůže dostat z obranného pásma.
     
    54:25
    Draci se dostali ve vlastním pásmu na kotouč a Lampérier jej okamžitě po levém hrazení vyváží až k Heljankovi.
     
    54:01
    Buly před klecí francouzského celku vyhráli hráči Tappary, kteří se ihned snaží kombinací podél hrazení dostat do dobrého střeleckého postavení.
     
    53:30
    Na levé straně se ke střeleckému pokusu dostal Luoto, jenž pálil tvrdě z nápřahu, brankář Pintarič jeho ránu kryje v náruči. Následuje poslední komerční brejk.
     
    53:09
    Tappara rozehrává zpoza vlastní klece, Merelä si to namířil přímo do dvou soupeřů a byl na útočné modré odzbrojen.
     
    52:35
    Francouzské mužstvo je kompletní, Salonen se na pravé straně snažil přejít přes soupeře, který ho ale na hranici faulu poslal k zemi.
     
    52:08
    Znovu se finský celek dostal do prostoru před bránou Rouenu, jeho kombinace ale byla příliš uspěchaná a nevedla k zakončení.
     
    51:33
    Ke střele z pravého kruhu se po křižné přihrávce Rantakariho dostal Tanus, ale svůj pokus na přední tyč namířil jen do betonu Pintariče.
     
    51:05
    Rantakari střílel z levého kruhu, ale ranou na přední tyč minul klec Rouenu, kombinace Tappary však může pokračovat dál.
     
    50:38
    Kotouč okamžitě letí přes všechny čáry až za bránu Heljanka, který ani nespěchá s rozehrávkou. Dobře ví, že čas hraje v prospěch Tappary.
     
    50:20
    Další přesilovka pro finský celek, Caron za svou branou zbytečně podrazil zakončujícího soupeře a Tappara tak má k dispozici další početní výhodu.
     
    50:08
    Tampere zavřelo svého protivníka v obranném pásmu, jako by hrálo přesilovku a Puhakka na levé straně hledá přihrávkou spoluhráče.
     
    49:38
    Luoto špatně zpracoval dlouhou přihrávku na pravý kruh, kde se musel s kotoučem otáčet a dostal se až za klec Pintariče.
     
    49:08
    Vhazování před Pintaričem vyhráli opět hokejisté finského celku, kteří ale nedokázali rozvinout svou kombinaci v útočném pásmu.
     
    48:37
    Johnston v rohu kluziště kotouč na čepeli neudržel, díky čemuž mohou hokejisté Tampere založit protiakci, kterou táhne Virta.
     
    48:18
    Buly před svým brankářem hráči Tappary vyhráli a poslali hrací předmět do útočného pásma, kde s ním však příliš dlouho nepobyli.
     
    47:58
    Lampérier se dostal do parádní situace na levém kruhu po přihrávce Cantagalla a ostrou ranou mířil jen těsně nad břevno svatyně Tappary!
     
    47:26
    Merelä pěkně obkroužil klec soupeře a z rohu chtěl přihrávat do předbrankového prostoru, kde však byli dostatečně důrazní beci Rouenu.
     
    46:58
    Puhakka nahazuje touš za klec Rouenu, kde o něj jeho spoluhráči bojují s obranou Draků. Tento miniduel ale prohráli.
     
    46:28
    Flood se šikovně otočil na pravé straně, když zjistil, že stojí proti dvěma soupeřům a cestu má zavřenou, kotouč se mu povedlo udržet na holi.
     
    45:49
    Virta na pravém kruhu nezpracoval kotouč, jenž mu spoluhráč servíroval od hrazení a puk tak prošel nedotčen až na protější hrazení.
     
    45:19
    Hra má ve třetí třetině zatím solidní tempo, skoro se nepřerušuje a jedna akce navazuje na druhou. Nyní to vypadá na větší strkanici ve středu hřiště, sudí ji ale zvládli rozehnat bez přerušení.
     
    44:45
    Opět se Tappara tlačí před bránu soupeře, Jürgens nastřeluje kotouč z půlící čáry na zadní mantinel za klec Draků.
     
    44:09
    Finský tým vyhrál buly před svatyní soupeřem a Pintarič musel zastavovat zakončení Levtchiho z bezprostřední blízkosti, což se mu nakonec povedlo.
     
    43:58
    Francouzskému mužstvu se nyní vůbec nepodařila rozehrávka, která končí zakázaným uvolněním. Buly před Pintaričem.
     
    43:28
    Rouen ještě tlačí na obranu finského celku, nyní se ale s pukem musí stáhnout až za obrannou modrou a rozjet další akci.
     
    42:58
    Caron pálil z levého kruhu do poloprázdné klece, když Heljanko předtím vyrazil ránu z osy hřiště, trestuhodně však minul!
     
    42:26
    Finský celek opět vyváží kotouč přes všechny čáry a dokonce se mu daří ho podržet v rohu, kde ho na hrazení za klecí Pintariče tlačí Virta.
     
    41:49
    Draci se do útočného pásma dostali jen na chvíli, než se hokejistům Tappary podařilo vyhodit kotouč přes všechny čáry.
     
    41:28
    Guimond nahazoval kotouč z levé strany od modré čáry, Heljanko jeho pokus zvládl vyrazit. Bude si však muset dávat pozor i nadále, Kinnunen dostává dvě minuty za držení, přesilovka Rouen.
     
    41:05
    Reynaud se po levé straně probíjel ke střele z kruhu, jenže byl vytlačen obranou Tappary do rohu kluziště. O pokus se tak postaral až Salve ranou od modré, Heljanko chytá.
     
    40:33
    Finský celek se jednoduchým nahozením dostal na zadní mantinel, jenže jeho hráči následně ztratili touš a musí spěchat k vlastní kleci.
     
    40:09
    Úvodní buly třetího dějství vyhráli hráči Tappary. Následně se přerušuje kvůli ofsajdu, do něhož se dostali hráči Rouenu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Fanoušci v hale opět hlasitě pískají a bučí na sudí i vracející se hráče finského mužstva. Třetí dějství začne za malou chvilku.
     
    Nutno ještě poznamenat, že sudí odcházeli do kabin za téměř ohlušujícího pískotu, ačkoliv v hale nemůže být o moc víc než dva a půl tisíce lidí. Uvidíme, jak se německým arbitrům podaří ukočírovat střetnutí v třetím dějství, které bývá nejvypjatější.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 21:10.
     
    Střely na bránu v druhé třetině (celkem):

    Les Dragons de Rouen – 2
    Tappara Tampere – 26
     
    Druhá třetina souboje Draků s Tampere je za námi. Pokud v prvním dějství finský celek dominoval, druhou třetinu ovládl úplně, Rouen naprosto vymazal z ledu, francouzský tým za dvacet minut hry vyslal na bránu soupeře pouhé dvě střely! To Tappara se konečně prosadila také brankově. V 21. minutě otevřel skóre Platzer a o tři minuty později zdvojnásobil její vedení Salonen. Finské mužstvo tak vstoupí do třetí části hry s dvoubrankovým náskokem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:50
    Draci se ještě na poslední chvíli natlačili přes útočnou modrou na levé straně, do zakončení se ale dostat nestihli.
     
    39:28
    O touš se bojuje v rohu kluziště za klecí Rouenu. Salonena srazil k zemi v mezikruží Johnston, pravděpodobně šlo o čistý hit ramenem.
     
    39:05
    Vhazování před Heljankem vyhráli Draci, když ihned po vhazování vypálil z levého kruhu Bedin, jehož pokus brankář finského celku vykopl betonem!
     
    38:38
    Draci se v oslabení snažili zaútočit, ale k zakončení se nedostali a o chvíli později už je soupeř zase svírá u jejich klece. Finskému celku se ale píská úmyslný ofsajd.
     
    38:05
    Tato početní výhoda zatím Tampere nevychází, ránu od modré čáry Rantakariho Pintarič poměrně snadno sbírá do lapačky.
     
    37:29
    Tampere postavilo přesilovkový vzorec a snaží se najít palebnou pozici, ze které by ohrozilo svatyni protivníka, což se zatím nepovedlo.
     
    37:03
    Ihned po buly dostal puk na osu hřiště k modré čáře Kinnunen, jenž tvrdě vypálil z nápřahu, Pintarič jeho ránu zvládl udržet na hrudi.
     
    36:57
    Hokejisté Draků se nedokázali osvobodit vyhozením. Následně se opět vylučuje. Na trestnou lavici putuje útočník Rouenu Caron, jenž vyfasuje dvě minuty za držení soupeře za svou klecí.
     
    36:41
    Bertrand z levého kruhu pěkně našel Virtu, jenž ale špatně zpracoval, následně se snažil objet bránu Draků a zasunout na zadní tyči puk do sítě, což se mu ale nepovedlo.
     
    36:39
    Buly před klecí Draků vyhráli hokejisté finského mužstva, kteří ale museli hrát dozadu a dostali se s pukem až k vlastní kleci.
     
    36:13
    Tampere se nyní pěkně usadilo za útočnou modrou a Salminen na zakončoval v předbrankovém prostoru po šikovné otočce na brankovišti. Pintarič byl připraven. Následuje komerční pauza.
     
    35:38
    Finský celek šikovně vyhodil kotouč z obranného pásma a Pintarič musel ven z brány, aby pomohl svým bekům s rozehrávkou.
     
    35:09
    Yeo vrací kotouč dozadu do vlastního obranného pásma. Následně táhne akci Rouenu po pravé straně Tessier.
     
    34:33
    Přesilovka finského celku je u konce a Draci mohou kupředu, útočí ale do postavené obrany a musí hrát podél hrazení.
     
    34:05
    Kuusela se nyní snažil na levé straně dorážet, ale jeho pokus byl zblokován, stejně jako o chvilku později, Pintarič zasahovat nemusel.
     
    33:38
    Na ledě se přiostřuje, hráči finského celku po dvou střetech ztratili puk za svou klecí, o rozehrávku se tak postaral Heljanko.
     
    33:05
    Draci vyhazují kotouč z obranného pásma a spěchají napadat. Finský celek se však snadno dostává díky Morleymu zpět za útočnou modrou.
     
    32:33
    Rantakari dostal kotouč na vrchol levého kruhu a okamžitě pálil na klec Rouenu, Pintarič jeho střelu ve své náruči udržel.
     
    32:26
    Do úniku šel nyní jeden z hráčů Rouenu, snad Lampérier, jenž byl v úniku podražen, na což sudí nereagovali. Po zakončení na klec Draků se pak strhla mela a nyní už se vylučovat bude. Johnston fasuje dvě minuty za hrubost, přesilovka Tampere.
     
    31:44
    Seppälä se dostal do šance na pravé straně, respektive by se do ní dostal, kdyby od hrazení stihl rychleji zakončit.
     
    31:10
    Morley se nyní objevil v další šanci Tappary na ose hřiště a svou ranou prozkoušel Pintariče, jenž se nyní peče jako prase na ohni, tento zákrok ale zvládl a podržel svůj tým.
     
    30:32
    Strašně snadno se finský celek dostává do přečíslení, nyní situaci tři na dva zakončoval Puhakka, jenž z levé strany trefil přední tyč!
     
    30:05
    Salonen nabral sebevědomí a na levém kruhu nyní zkoušel jakousi střílenou přihrávku do brankoviště, kterou ovšem Pintarič vyrazil do rohu hrací plochy.
     
    29:28
    Tampere zamklo svého soupeře v jeho pásmu a Seppälä střílel z osy hřiště od modré čáry. Jeho pokus zvládla obrana Draků srazit do rohu.
     
    29:06
    Rouen ve druhé třetině nestačí svému soupeři ještě výrazněji než v prvním dějství. Osvobodit se nyní musí za cenu zakázaného uvolnění.
     
    28:43
    Tampere je opět natlačené před Pintaričem a kombinací hledá vhodnou palebnou pozici. Vlastně to vypadá jako permanentní přesilovka Tappary.
     
    28:19
    Finský celek opět zavřel soupeře v jeho třetině a posílá si kotouč podél hrazení. Do zakončení se ale nyní Tappara nedostala.
     
    27:58
    Tampere zavřelo Draky v jejich obranném pásmu a Kinnunen vyzkoušel Pintariče od modré čáry, gólman Rouenu byl připraven.
     
    27:05
    Kombinace Tappary teď vypadala hrozně snadně. Do šance se dostal Levtchi, jenž v obrovské možnosti z mezikruží nepropálil Pintariče!
     
    26:50
    O touš se bojuje v rohu hrací plochy za klecí Rouenu, kde jej domácí beci zvládli vyšťourat, jenže následně nezvládli rozehrát.
     
    26:29
    Vhazování před Pintaričem skončilo úspěchem hokejistů Rouenu, kteří ale nedokázali udržet puk a Tappara šla do situace dva na jednoho, přihrávka Puhakky však byla zastavena obranou Draků.
     
    26:01
    Na druhé straně se do možnosti dostali hokejisté Rouenu, Lampérierova rána z levého kruhu končí v lapačce Heljanka. Virta si ještě vyříkává se sudími předchozí situaci. Následuje komerční pauza.
     
    25:33
    Rouen drží kotouč za vlastní klecí a čeká, až oba celky prostřídají formace. Do velké šance se následně tlačil Virta, ale i díky drobnému háčku bránícího hráče zakončit nedokázal.
     
    25:19
    Ihned po buly pálil od modré čáry Yeo, ale jeho pokus na bránu finského celku neprošel, takže Heljanko neměl žádnou práci.
     
    24:44
    Draci nahazují touš na zadní mantinel, tam jsou však první obránci finského celku, kteří se rozhodli nekomplikovat si život a posílají puk na zakázané uvolnění.
     
    24:24
    Pintarič si nyní příliš dlouho rozmýšlel, zda kotouč podrží v rukavici, nebo rozehraje. Než touš z lapačky vytřepal, sudí hru přerušil.
     
    23:58
    Sepälä rozehrává zpoza vlastní svatyně na pravý mantinel, kde však jeho spoluhráči o touš přišli a musí se rychle vracet k vlastní kleci.
    23:29 SALONEN - 0:2
     
    23:29
    Tappara právě vstřelila branku!
    Tampere vede již 2:0! Po pěkné kombinaci finského mužstva se prosazuje SAMUEL SALONEN, jenž dostal přihrávku ze zadního mantinelu od Puhakky a z bezprostřední blízkosti propálil Pintariče opět mezi betony! Tappara zdvojnásobuje své vedení! Asistence: Petteri Puhakka.
     
    22:58
    Draci opět posílají kupředu dlouhou přihrávku, která je však snadnou kořistí obrany finského celku a Jürgens vyráží do protiútoku.
     
    22:13
    Bertrand krásně nahrál z levé strany na pravou, kde pálil Virta, jehož pokus z vrcholu kruhu však Pintarič vytěsnil vyrážečkou!
     
    21:49
    Rouen nahodil kotouč do útočného pásma, kam však jeho hráči nestihnou dobruslit, aby mohli atakovat rozehrávku Tuuloly.
     
    21:25
    Na druhé straně byl k zákroku donucen také brankář Heljanko, následné buly před ním však jeho spoluhráči vyhráli a dostávají kotouč do bezpečné vzdálenosti od jeho svatyně.
    20:55 PLATZER - 0:1
     
    20:55
    Tappara právě vstřelila branku!
    Tappara jde na začátku druhé třetiny do vedení, když využívá přesilovou hru! KYLE PLATZER dostal přihrávku od Rantakariho z osy hřiště na levý kruh a přízemní ranou propálil Pintariče mezi betony! Tampere vede 1:0! Asistence: Otso Rantakari.
     
    20:38
    Tappara je pořád v útočném pásmu, Luoto dostal kotouč na levou stranu, ranou z kruhu však klec Rouenu netrefil.
     
    20:18
    Tappara vyhrála úvodní vhazování a okamžitě se přesunula do útočného pásma, kde má nyní hodně prostoru na kombinaci.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Ještě 14 sekund se bude hrát přesilovka čtyři na tři Tappary, poté bude pokračovat její klasická početní výhoda.
     
    Oba celky se vrací na hrací plochu, druhá třetina odstartuje za malou chvilku.
     
    Druhá třetina začne přibližně ve 20:20.
     
    Střely na bránu v první třetině:

    Les Dragons de Rouen – 7
    Tappara Tampere – 15
     
    První třetina duelu mezi Rouenem a Tapparou přinesla očekávaný obraz hry. Finský tým je podstatně aktivnějším celkem, který má značnou převahu, zatím ale selhává v koncovce, protože Draky drží skvělý brankář Matija Pintarič, který si jen za první dějství duelu připsal slušných patnáct zákroků! Uvidíme, zda převaha Tampere přinese nějaké branky v druhé části hry.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:49
    Pěkná kombinace finského celku byla k vidění a to dokonce dvakrát, přesto však Virta nedokázal z bezprostřední blízkosti propálit skvělého Pintariče, jenž teď předvedl zákrok poslední záchrany lapačkou a drží svůj tým nad vodou!
     
    19:38
    Hokejistům Rouenu se nepovedlo vyhrát buly před gólmanem, přesto zvládli kotouč vyvézt z pásma. Protiakce Levtchiho nakonec nebezpečná nebyla.
     
    19:15
    Gilbert v rohu kluziště podrazil jednoho ze soupeřů a dostává dvě trestné minuty za podrážení. Rouen se tak bude muset v závěrečné minutě bránit dalšímu tlaku Tappary.
     
    18:47
    Rauhala šel po pravé straně do velké šance, na pravém kruhu vypálil, Pintaričovi jeho rána na zadní tyč vypadla a jeho beci pod něj museli puk rychle zatlačit!
     
    18:14
    Po zákroku Pintariče proti dorážce Virty se vylučuje na obou stranách. Yeo fasuje dvě minuty za hrubost, Bertrand za sekání. Pokračuje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    18:06
    Yeo se na levé straně dostal do ostrého úhlu, takže střelu ani nezkoušel, následně jej ale obránce finského celku přišpendlil na mantinel a bylo po akci.
     
    17:40
    Buly před Heljankem vyhráli hokejisté Tappary, kteří následně po pravém hrazení přenesli hru na druhou stranu hrací plochy.
     
    17:19
    Draci šli nyní do situace tři na dva, kterou řešil na pravém kruhu Bedin ranou na zadní tyč, kterou však Heljanko zvládl vyrážečkou vytěsnit.
     
    16:42
    Tampere nyní pěkně zamklo soupeře a po první střele jednoho ze spoluhráčů dorážel z pravého kruhu Morley, jenž ovšem mířil nepřesně!
     
    16:16
    Znovu drží hráči Tappary touš za svou klecí a čekají na dostřídání formací. Následně vyráží po levém hrazení kupředu.
     
    15:33
    Finský celek šel nyní do situace dva na jednoho, po přihrávce na levou stranu pálil Rauhala z kruhu nad poloprázdnou klec Rouenu!
     
    15:11
    Tampere opět obléhá útočné pásmo, nicméně kotouč se mu nyní nepovedlo udržet. Rozehrávat od své svatyně bude Jürgens.
     
    14:45
    Vhazování před Heljankem vyhráli hokejisté Rouenu, po něm se ke střele z levého hrazení dostal Chakiachvili, jenž ale finskou klec minul.
     
    14:09
    Seppälä rozehrává zpoza vlastní klece, přihrávka mu příliš nevyšla, ale soupeř se do šance nedostal, následně finský celek zahrál na zakázané uvolnění.
     
    13:39
    Salminen pálil z pravé strany od modré čáry, ale Pintarič zasahovat nemusel, Tappara svírá svého soupeře v kleštích.
     
    13:17
    Po zakázaném uvolnění Rouenu se bude opět vhazovat před klecí Draků. Sudí ještě ze střídačky vrací na led hráče Rouenu, kteří chtěli uniknout z kluziště.
     
    13:05
    Kinnunen se dostal ke střele z osy hřiště na vrcholu kruhů, klec soupeře však o hodně přestřelil, Pintarič mohl zůstat v klidu.
     
    12:38
    Morley nyní na pravé straně prokázal své rychlé nohy a díky tomu se zakázané uvolnění pískat nebude.
     
    12:07
    Další vhazování před gólmanem Rouenu opět vyhráli hokejisté Tappary, kteří však se svou kombinací naložili bídně a musí rozehrát od vlastní svatyně.
     
    11:38
    Finský celek má stále jistou převahu, nyní Rauhala navezl kotouč do brankoviště Rouenu, kde však puk přikryl Pintarič lapačkou.
     
    11:11
    Celek z Tampere svírá svého soupeře pevně v jeho obranném pásmu, následně po nepovedené kombinaci Tappary oba týmy střídají.
     
    10:39
    Tappara vyhrála vhazování před brankářem Rouenu, ale delší dobu se v útočném pásmu nezdržela a musí se do tohoto prostoru složitě vracet.
     
    10:17
    Finský celek se delší dobu nezdržel v útočném pásmu, do kterého se však rychle vrátil a ránu Levtchiho z osy hřiště chytá Pintarič do lapačky.
     
    09:48
    Rouen pěkně zamkl Tapparu v obranném pásmu a byl to Kapitán Flood, kdo pálil z levé strany od modré čáry. Heljanko jeho pokus zkrotil v náruči.
     
    09:16
    Tappara jde kupředu středem hřiště, její zakončení však Pintaričovi tentokrát žádné potíže nenadělalo a Draci rychle otáčí hru.
     
    08:58
    Buly před klecí Draků dopadlo lépe pro finský celek, Rantakari nastřeluje kotouč podél hrazení za klec Rouenu.
     
    08:38
    Kristian Tanus nyní zajímavě obkroužil klec Rouenu a výjezdem zpoza klece Draků se snažil zaskočit Pintariče, jenž však měl přední tyč dobře pokrytou. Následuje komerční pauza.
     
    07:58
    Draci napadají soupeřovu rozehrávku u svatyně Tappary. Obránci finského celku však zatáhli touš za svou klec a nechají obě mužstva vystřídat.
     
    07:28
    Tampere drží svého soupeře v jeho třetině a hraje zatím podél hrazení, aniž by se dostalo do zajímavější palebné pozice.
     
    06:54
    Tak tohle byla velká šance, ve které se ocitl Virta, jenž po krásné kombinaci zakončoval na levé straně brankoviště, klec Rouenu však zblízka trestuhodně minul, když trefil boční síť! Draci jsou kompletní.
     
    06:28
    Draci opět posílají černou pryž přes všechny čáry a nyní se jim daří i napadat, takže zdržují finskou rozehrávku a přechod útočné modré protivníka.
     
    05:58
    Rouenu se podařilo vyhodit touš z obranného pásma, Tappara se vrátila a Pintarič musel krotit ránu Platzera z levého kruhu i Salonena od modré čáry.
     
    05:18
    Draci okamžitě vyhodili kotouč přes všechny čáry, nicméně Tappara se okamžitě nastěhovala zpět před Pintariče a Puhakka rozehrává z pravého kruhu.
     
    04:50
    Johnston sekl na útočné modré pronikajícího soupeře a nyní tak bude následovat přesilovka Tampere, uvidíme, zda ji finský celek zvládne využít.
     
    04:18
    Pintarič vyjíždí za svou klec, aby pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Jeho spoluhráči následně nahodili kotouč za klec soupeře a jdou střídat.
     
    03:57
    Salve pálil z vrcholu levého kruhu, jenže přímo do náruče připraveného Heljanka, který uschoval puk ve výstroji a přesilovka Draků je pryč.
     
    03:29
    Rouen se drží za útočnou modrou, jenže zpětná přihrávka z předbrankového prostoru šla na slepo a nenašla žádného spoluhráče.
     
    02:58
    Rouenu chvíli trvalo dostat hrací předmět pod kontrolu, vypomoct musí také brankář Pintarič, Drakům se početní výhoda nedaří.
     
    02:18
    Drakům se podařilo postavit přesilovkový vzorec, ale z něj se po chvíli vymanil Puhakka, jenž se na pravé straně dostal i k zakončení, které však bylo zblokováno.
     
    01:51
    Salminen je vyloučen, když se provinil nedovoleným bráněním v útočném pásmu a Rouen si zahraje první přesilovku.
     
    01:38
    Znovu to byli hráči Tappary, kteří zvládli vyhrát buly před Pintaričem a rozjíždějí kolotoč přihrávek, Salminen nahazuje z pravé strany od modré čáry.
     
    01:18
    Finský celek vyhrál buly v útočném pásmu a Jürgens pálil od modré čáry, jeho rána však až k Pintaričovi projít nedokázala.
     
    00:49
    Hokejisté Rouenu nahodili kotouč do útočného pásma, ve kterém se dokázali zdržet jen chvilku, o chvilku později už akci Tampere zakončoval z předbrankového prostoru Luoto, před nímž však Pintarič stihl přikrýt touš lapačkou.
     
    00:17
    Hokejisté Tappary vyhráli úvodní vhazování a Morley nahazoval z pravé strany kotouč do předbrankového prostoru, kde se však žádný z jeho spoluhráčů nenacházel.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Na kluzišti už zůstávají pouze zahajovací formace, utkání tedy za chvilku začne.
     
    Hokejisté obou celků již přichází na ledovou plochu a řadí se na modré čáry k úvodnímu ceremoniálu. Zní hymna hokejové Ligy mistrů. Ještě jednou připomínám, že 1. zápas skončil remízou 3:3, takže dnes se hraje o vše, kdo vyhraje zde v Rouenu, postoupí dál. Vyslechneme si také hymny Finska a Francie.
     
    Všem příznivcům ledního hokeje přeji ještě jednou pěkný večer. Do startu odvety čtvrtfinále Ligy mistrů mezi Rouenem a Tapparou zbývá již necelých dvacet minut. Vy si níže můžete prohlédnout sestavy obou mužstev.
     
    Úvodní sestavy:

    Les Dragons de Rouen: Pintarič (Duquenne) – Flood (C), Yeo, Dorion, Guimond, Cantagallo, Chakiachvili, Salve – Bedin, Tessier, Lampérier (A) – Vigners, Caron, Johnston – Gilbert, Guttig (A), Nesa – Reynaud.
    Trenér: Fabrice Lhenry.

    Tappara: Heljanko (Piiroinen) – Rantakari, Tuulola, Kinnunen, Jürgens, Salminen, Seppälä – Merelä, Morley, Levtchi – Tanus, Platzer, Luoto – Kuusela (A), Virta (A), Bertrand – Salonen, Rauhala (C), Puhakka.
    Trenér: Jussi Tapola.

    Rozhodčí: Kopitz, Schukies (oba GER) – Constantineau, Goncalves (oba FRA).
     
    První utkání čtvrtfinále skončilo nerozhodně 3:3. Jako první šla do vedení Tappara, když Kyle Platzer využil přesilovku. Dvě a půl minuty před první sirénou ještě přidali domácí jednu branku, když Waltteri Merela zakončil úspěšně brejk po akci soupeře.

    V polovině druhé třetiny ale využili přesilovku i Draci, a to hned dvakrát. Nejprve se trefil Loice Lamperier, o tři a půl minuty později přišlo srovnání od Joela Cardona. Početních výhod ale i poté bylo dosti a vyrovnaný stav platil pouhých 2,5 minuty. To poslal Tapparu do vedení Kristian Tanus. Hosté si vystřelili srovnání stavu ve 55. minutě, když se jako poslední do střeleckých statistik zapsal Andrew Johnston.
     
    Hezký hokejový podvečer, všechny formy života, a vítejte u Play-off Hokejové Ligy mistrů! V odvetném utkání se dnes potkají proti sobě Les Dragons de Rouen a finská Tappara!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 21. Platzer (Rantakari), 24. Salonen (Puhakka), 57. Seppälä (Kuusela.), 59. Bertrand (Kuusela)


    Les Dragons de Rouen: Pintarič (Duquenne) – Flood (C), Yeo, Dorion, Guimond, Cantagallo, Chakiachvili, Salve – Bedin, Tessier, Lampérier (A) – Vigners, Caron, Johnston – Gilbert, Guttig (A), Nesa – Reynaud.
    Trenér: Fabrice Lhenry.

    Tappara Tampere: Heljanko (Piiroinen) – Rantakari, Tuulola, Kinnunen, Jürgens, Salminen, Seppälä – Merelä, Morley, Levtchi – Tanus, Platzer, Luoto – Kuusela (A), Virta (A), Bertrand – Salonen, Rauhala (C), Puhakka.
    Trenér: Jussi Tapola.

    Rozhodčí: Kopitz, Schukies (oba GER) – Constantineau, Goncalves (oba FRA)

    Diváci: 3016
    07.12.2021
    Tappara - Rouen 3:3

    Branky a nahrávky: 7. Platzer (Rantakari), 18. Merela (Levtchi, Rauhala), 35. Tanus (Rantakari, Platzer) – 29. Lamperier (Johnston, Chakiachvilli), 32. Caron (Vigners), 55. Johnston (Flood)

    Rouen 0 1 Tappara
    #1 Úterý 07.12.2021 • 18:00
    Tappara - Rouen 3:3
    #2 Úterý 14.12.2021 • 19:30
    Rouen - Tappara 0:4
    bahis siteleri