Kometa Brno – Pardubice 4:3 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
4:3 (0:2, 3:1, 1:0)
HC Dynamo Pardubice
Středa 22.12.2021, 18:00 • Winning Group Arena • Tipsport extraliga • 34. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:29:41)
     
    Statistiky zápasu:

    Střely na branku – 41:35 (15:15, 21:10, 5:10)
    Zblokované střely – 13:23
    Vyhraná vhazování – 41:27
    Trestné minuty – 4:2
    Hity – 5:2
     
    Brněnská Kometa si spravila chuť po úterní porážce v Mladé Boleslavi a druhý zápas ve dvou dnech zvládla vítězně, na domácím ledě porazila pardubické Dynamo 4:3.

    Úvodní dějství přitom Kometě vůbec nevyšlo, neboť sama nevstřelila ani jeden gól a dva inkasovala. Do druhé části ovšem nastoupil úplně jiný tým a během jedenácti hracích minut domácí překlopili misky vah na svou stranu. Pardubice ovšem utkání nezabalily a ještě před druhou sirénou srovnaly na 3:3. Rozhodující moment střetnutí přišel na sklonku 57. minuty, kdy Zaťovič zadovkou vybídl ke skórování Petra Holíka a ten nepohrdl. Dynamu v závěru nepomohla ani powerplay, na pozdní gól Komety odpověď nenašlo.

    Svěřenci kouče Kalouse přerušili Pardubicím vítěznou sérii čítající sedm zápasů a díky zisku tří bodů se vyšvihli na pátou příčku v tabulce, Dynamo zůstává třetí.
     
    Utkání přihlíželo 1 000 diváků.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Robert Říčka našel v pravém kruhu volného Davida Ciencialu, který se ovšem nezvládl ideálně nastavit k bráně a v krkolomné pozici vypálil slabě, navíc nepřesně.
     
    59:07
    Domácí fanoušci i hráči se hodně zlobí na rozhodčí, že odpískali zakázaného uvolnění. Jejich rozhodnutí nezměnili, buly před Tomkem.
     
    58:55
    Robert Říčka po levém mantinelu nahodil kotouč do útočné třetiny a Dominik Frodl odjel na střídačku. Pardubice v šesti!
     
    58:25
    Pardubicím se nedaří obsadit útočné pásmo. Kometa brání organizované a nedovoluje soupeři vyzkoušet powerplay.
     
    57:53
    Oddechový čas pro Pardubice.
     
    57:53
    Navýšit náskok a rozhodnout o brněnském vítězství chtěl Luboš Horký. Střílel zápěstím přes Válu mezi betony gólmana, Frodl si mezeru pohlídal.
    56:54 Petr HOLÍK - 4:3
     
    56:54
    Kometa právě vstřelila branku!
    S blížícím se koncem základní hrací doby Kometa podruhé v utkání získává vedení na svou stranu! Velké penzum práce odvedl Zaťovič. Domácí kapitán vyjel zpoza brány a zadovkou našel u pravé tyče soupeřovy svatyně PETRA HOLÍKA, který forhendovou střelou z první poslal touš za ležícího Frodla. Asistence: Martin Zaťovič.
     
    56:22
    Robert Kousal nezištnou bekhendovou nahrávkou hledal před bránou Camarou. Skoro to vypadalo, že i Kanaďan je překvapený, že k němu puk dojel, dokonce promáchl.
     
    55:47
    Nedorozumění elitní pardubické útočné formace vedlo k postavení mimo hru. Patrik Poulíček přejel modrou v momentě, kdy už v útočném pásmu stál Říčka.
     
    55:26
    Matej Tomek si rozmyslel výjezd za Nakládalovým nahozením. Situaci nechal na Bartejsovi, který si poradil, odvážně středem zvládl vyhodit do středního pásma.
     
    54:39
    Slovenský zadák Ďaloga tvrdě srazil k ledu Matěje Blümela. Rozhodčí se po sobě podívali, aby se nakonec shodli, že vylučovat nebudou.
     
    54:16
    Kousal projel kolem Tanseyho, ale soupeře výborně zakřižoval Marek Ďaloga, který zkušeného útočníka za záda nepustil.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 21. P. Mueller (Gulaši), 26. Tansey (Zaťovič, P. Holík), 31. P. Mueller (Ďaloga, P. Holík), 57. P. Holík (Zaťovič) – 5. R. Kousal (Košťálek), 6. Anděl, 37. Paulovič (J. Mikuš)


    HC Kometa Brno: Tomek (J. Sedláček) – Bartejs, Ďaloga, R. Holland, Kučeřík, Roth, Gulaši (A), Tansey – P. Mueller (A), P. Holík, Zaťovič (C) – L. Horký, Krištof, Šik – Vincour, Rákos, R. Pavlík – T. Šoustal, Dočekal, Meluzín.
    Trenér: Jiří Kalous

    HC Dynamo Pardubice: Frodl (Klouček) – Nakládal (C), O. Vála, Košťálek, D. Robertson, J. Zdráhal, J. Mikuš, Kaštánek – Cienciala, Poulíček (A), Říčka – Camara, A. Musil, R. Kousal – Blümel, Paulovič, Hecl – O. Rohlík, O. Roman, Anděl.
    Trenér: Richard Král

    Rozhodčí: Hejduk, Ondráček – Brejcha, Malý

    Diváci: 1 000
    ocianews.com