CSKA Moskva – Minsk 6:4 (kon.) | Riga – Kunlun 3:2 (2:0 po s.n.) | Jokerit – Omsk 1:5 (kon.)
konec
Jokerit Helsinky
1:5 (0:1, 1:2, 0:2)
Avangard Omsk
Neděle 26.12.2021, 17:30 • Hartwall Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Střely na branku: 22 – 23 (19:59:16)
     
    Česká a slovenská stopa v utkání

    David Sklenička (JOK) – 1+0, 2 střely, čas na ledě 20:44
    Peter Cehlárik (OMS) – 0+1, 2 střely, čas na ledě 17:43
    Šimon Hrubec (OMS) – 21 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,4%
     
    Je konec! Avangard Omsk nakonec vítězí na ledě Jokeritu Helsinky 5:1. Hned v úvodu třetí části přidal pojistku hostujícího celku Dmitrij Ševčenko. Jokerit poté ještě otevřel hru a tlačil se vpřed. Poslední pátý zásah však v přesilovce přidal Nikolaj Prochornik.
     
    Konec zápasu.
     
    59:10
    Alexandr Děrgačov uspěl v souboji za klecí Šimona Hrubce, udržel kotouč pro Avangard a rozehrál odrazem o hrazení.
     
    58:16
    Prochorkin puk ze středního pásma nahodil za domácí klec a podobně jako jeho spoluhráči vyrazil na střídačku. Jokerit může zaútočit.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:35
    Finský celek se usadil v útočném pásmu, ale Jokerit brzdí řada nepřesných přihrávek u modré čáry. Hosté už se nikam neženou.
    57:06 Nikolaj PROCHORKIN - 1:5
     
    57:06
    Avangard právě vstřelil branku!
    Další branka Omsku! Hosté dokázali využít přesilovou hru. V početní převaze se Omsk usadil v útočném pásmu. Přihrávku na levou stranu dostal NIKOLAJ PROCHORKIN, který zápěstím prostřelil brankáře!
     
    56:34
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Veli-Matti Savinainen – 2 min., držení).
     
    56:30
    Veli-Matti Savinainen se s pukem na čepeli dostal do útočného pásma, ale scházela mu podpora spoluhráčů v tmavých dresech Jokeritu.
     
    55:32
    Philip Holm nahodil puk z levé strany útočného pásma na branku soupeře, ale Šimon Hrubec si mezírku u pravé tyčky dobře pohlídal.
     
    55:10
    Veli-Matti Savinainen získal puk ve středním pásmu, poslal přihrávku na levou stranu, ale Jordan Schroeder s pukem branku soupeře neohrozil.
     
    54:35
    Domácí se sice tlač do útoku, ale defenziva Omsku pokračuje v koncentrovaném výkonu a zadáci v bílém soupeřům nenechávají prostor.
     
    54:10
    Niklas Friman získal puk v obranném pásmu a nahodil jej do pásma středního. Jeho následný průnik si defenziva Avangardu pohlídala.
     
    53:20
    Cehlárik poslal přihrávku na levou stranu, kam si sjel Jemelin, ale proti přesile obránců v černém kotouč dlouho na holi neudržel.
     
    52:36
    Jensen se z levé strany prodral do útočného pásma, ale jeho následný pokus skončil vedle levé tyčky soupeřovy klece.
     
    52:10
    Jokerit se usadil v útočném pásmu, ale přihrávka z levé strany skončila mezi kruhy, kde zasáhli zadáci Avangardu Omsk.
     
    51:26
    Do dalšího zakončení se prodral Holm, nicméně z ostrého úhlu mířil přesně do lapačky dobře postaveného Šimona Hrubce.
     
    51:10
    Jordan Schroeder získal puk na pravé straně útočného pásma, odkud pohotově střílel příklepem, ale jeho rána trefila jen vnější oblouk branky.
     
    50:19
    Šimin Hrubec neměl s nahozením od modré čáry sebemenší problémy a jednoduše schoval kotouč do lapačky. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    50:00
    Do konce základní hrací doby zbývá posledních deset minut a Omsk si stále drží luxusní náskok. Hosté navíc přestáli dvojnásobnou přesilovku Jokeritu.
     
    49:19
    Hosté v plném počtu.
     
    49:00
    Omsk se znovu ubránil vyhozením kotouče přes celé kluziště. Na hráčích Jokeritu už jsou patrné známky frustrace.
     
    48:25
    Cehlárik už je zpátky na ledě a Omsk pokračuje ve čtyřech.
     
    48:00
    Omsk zatím hru ve třech zvládá velmi dobře a domácí celek vůbec nepouští do útočného pásma. Hra Jokeritu je plná nepřesných přihrávek.
     
    47:19
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Nikolaj Prochorkin – 2 min., podrážení).
     
    47:00
    Omsk se zatím v oslabení brání na jedničku. Defenziva hostujícího celku pokračuje ve výborné poziční hře a nepouští domácí Jokerit do šancí.
     
    46:25
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Peter Cehlárik – 2 min., sekání).
     
    46:19
    Domácí sice dostali kotouč do branky, ale sudí dává jasným gestem najevo, že branka platit nebude!
     
    46:10
    Veli-Matti Savinainen vybojoval kotouč na levé straně útočného pásma a podél hrazení přihrál na modrou čáru. Jeho pobídku obrana soupeře protečovala do bezpečí.
     
    45:36
    Petteri Lindbohm projel do útočného pásma, ale scházela mu podpora spoluhráčů v tmavých dresech domácího Jokeritu Helsinky.
     
    45:10
    David Sklenička si sjel na přihrávku na modrou čáru, odkud vyzkoušel další ránu příklepem, ale svůj projektil z druhé třetiny zatím nenapodobil.
     
    44:10
    Teemu Turunen projel po levém křídle do útočného pásma a vypálil zápěstím. Jeho projektil směřoval přímo do lapačky Šimona Hrubce.
     
    43:29
    Corban Knight ustál souboj v rohu útočného pásma, odkud následně přihrál na modrou čáru, ale jeho pobídka skončila u obránce v tmavém dresu.
     
    43:10
    Domácí jsou po obdržení čtvrté branky poněkud zaskočení a nyní se jim vůbec nedaří při přechodu do ofenzivy.
    42:58 Dmitrij ŠEVČENKO - 1:4
     
    42:58
    Avangard právě vstřelil branku!
    Hostující celek se po třech minutách třetí třetiny přibližuje k vítězství! Po rychlém protiútoku vyrazil domácí brankář puk jen před sebe a důrazný DMITRIJ ŠEVČENKO puk zadovkou doklepl do sítě! Asistence: Corban Knight.
     
    42:29
    Marko Anttila se otočil na pravém kruhu a pokusil se překvapit Šimona Hrubce. Českému brankáři ve službách Avangardu pomohl obránce.
     
    42:07
    Šimon Hrubec musel poprvé ve třetí třetině zasahovat. Český brankář dělovku od modré čáry dobře viděl a vykopl kotouč betonem do rohu.
     
    41:26
    Nicklas Jensen si sjel pro kotouč do obranného pásma, kde se dobře otočil a rozehrál na pravou stranu. Hosté ale přitvrdili ve středním pásmu.
     
    41:12
    Domácí jsou v úvodu třetí třetiny aktivní a napadají rozehrávku Avangardu Omsk. Naopak defenziva soupeře má v kombinaci velké problémy.
     
    40:36
    Tommi Kivistö nahodil puk do rohu útočného pásma, kde se k němu dostali hráči v bílém. Avangard s rozehrávkou rozhodně spěchat nebude.
     
    40:10
    Hosté uspěli na úvodním vhazování třetí třetiny. Avangard si v závěrečné periodě bude chtít pohlídat své dvoubrankové vedení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Střely na branku: 11 – 18
     
    Druhá část končí! I po čtyřiceti minutách mohou být spokojenější hokejisté Avangardu Omsk. V úvodu druhé části navýšil vedení hostů Brjukvin. V polovině základní hrací doby pak udeřil Běreglazov. V samotném závěru třetiny ale vykřesal Jokeritu šanci David Sklenička.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:32 David SKLENIČKA - 1:3
     
    39:32
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Jokerit se v samotném závěru druhé části dočkal vytoužené branky! Domácí se usadili v útočném pásmu. Přihrávku na modrou čáru dostal DAVID SKLENIČKA, který příklepem překonal brankáře!
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    38:20
    Hosté si v obraně nechtějí přidělávat starosti a zatím jednoduše vyhazují kotouče z obranného pásma do pásma středního.
     
    38:00
    Jordan Schroeder mezi kruhy tečoval nahození od modré čáry, ale od špičky jeho čepele se kotouč odrazil mimo tři tyče.
     
    37:32
    Jordan Schroeder se zbytečně pustil do potyčky s Jemelinem. Rozhodčí oba kohouty rychle odehnali od sebe.
     
    37:06
    Jensen střílel od modré čáry, ale do rány dánského hráče se položil jeden z obránců, který kotouč srazil do ochranné sítě.
     
    36:36
    Nicklas Jensen na pravé straně útočného pásma získal kotouč pro Jokerit a bekhendem jej poslal za branku. Hosté se opět ubránili.
     
    36:10
    Omsk se nyní nikam nežene a snaží se hrát spíše jednoduše. Domácí celek naopak brzdí velké procento nepřesných přihrávek.
     
    35:26
    Gricjuk se z levé strany útočného pásma opřel do odraženého kotouče, ale jeho dělovka příklepem skončila sražená v ochranné síti.
     
    35:06
    Alexej Běreglazov uspěl v souboji na modré čáře, odkud poslal kotouč do útočného pásma, ale nikdo v bílém dresu Omsku jeho pobídku nepochopil.
     
    34:19
    Jensen si ještě prodloužil pobyt na ledové ploše, dostal přihrávku na levou stranu útočného pásma, ale jeho dělovku Hrubec opět vytěsnil.
     
    34:02
    Nicklas Jensen si sjel na přihrávku na levou stranu útočného pásma, odkud vypálil příklepem, ale jeho ránu Šimon Hrubec viděl čistě.
     
    33:22
    Jokerit se dostal do tlaku v útočném pásmu, ale nikdo v tmavém dresu zatím nezakončil. Obrana Avangardu naopak pracuje na jedničku.
     
    32:32
    Vasilij Děmčenko se stáhl do rohu obranného pásma, kde vybojoval puk pro hráče Omsku. Oba trenéři posílají na led čerstvé síly.
     
    32:06
    Nicklas Jensen se po pravé straně dostal do rohu útočného pásma, odkud přihrál mezi kruhy, ale našel jen připravené zadáky v bílém.
     
    31:36
    Iiro Pakarinen projel s pukem na čepeli do útočného pásma, nicméně důrazný obránce Avangardu se k němu rychle stáhl a odstavil jej od puku.
     
    31:10
    Niklas Friman dostal přihrávku na pravou stranu, projel do útočného pásma, ale jeho dělovka skončila vedle levé tyčky hostující klece.
     
    30:26
    Niklas Friman si počkal na přihrávku na modrou čáru, odkud pohotově vypálil příklepem, ale jeho dělovka skončila vedle pravé tyčky.
     
    30:00
    Je za námi polovina základní hrací doby a hostující Omsk zatím kráčí za dalším důležitým vítězstvím. Jokerit se trápí směrem vpřed.
     
    29:04
    Oddechový čas pro domácí.
    29:04 Alexej BĚREGLAZOV - 0:3
     
    29:04
    Avangard právě vstřelil branku!
    Hostující celek přidává další branku a výrazně se přibližuje k vítězství! ALEXEJ BĚREGLAZOV se v útočném pásmu dostal k volnému puku, přehodil si jej na bekhend a uklidil jej pod břevno! Asistence: Nikolaj Prochorkin.
     
    28:29
    Dmitrij Ševčenko střílel z pravé strany útočného pásma, ale jeho dělovka byla hodně nepřesná a jen zaduněla o zadní mantinel.
     
    28:00
    Domácí v plném počtu.
     
    27:36
    Nyní se domácím znovu podařilo vyhodit kotouč přes celé kluziště za branku Avangardu. Přesilovka hostů se pomalu chýlí ke konci.
     
    27:10
    Arsenij Gricjuk střílel příklepem od modré čáry, ale jeho dělovka skončila na betonu připraveného brankáře. Omsk se stále drží v útočném pásmu.
     
    26:20
    Domácí se hned v úvodu oslabení dostali ke kotouči a vyhodili jej přes celé kluziště za branku Šimona Hrubce.
     
    26:00
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Niklas Friman – 2 min., podrážení).
    25:09 Vladimir BRJUKVIN - 0:2
     
    25:09
    Avangard právě vstřelil branku!
    Hostující celek přidává druhou branku! Omsk se po vyhraném vhazování usadil v útočném pásmu. První ránu domácí brankář ještě vyrazil, ale pohotový VLADIMIR BRJUKVIN puk dostal do sítě! Asistence: Alexandr Děrgačov, Alexej Jemelin.
     
    25:03
    Nikolaj Prochorkin se z levé strany dostal do útočného pásma, kde se zbavil obránce a vystřelil zápěstím. Jeho pokus postrádal přesnost.
     
    24:29
    Jokerit se dostal do útočného pásma, ale Iiro Pakarinen trefil příklepem prvního soupeře, od nějž se kotouč vymrštil do ochranné sítě.
     
    24:10
    Arsenij Gricjuk se hnal za přihrávkou mezi kruhy, ale domácí obránce mu na poslední chvíli stačil přizvednout hokejku.
     
    23:39
    Hostující celek má ve finské metropoli solidní podporu. Z tribun je slyšet fanoušky Omsku povzbuzující své oblíbence.
     
    23:08
    Šimon Hrubec vyjel ven z branky a před napadajícím soupeřem odehrál kotouč do středního pásma. Gólman Omsku pokračuje v jistém výkonu.
     
    22:34
    Omsk se z tlaku Jokeritu vymanil vyhozením přes celé kluziště. Vhazování se rychle vrátí zpět před Šimona Hrubce.
     
    22:12
    Omsk se usadil v útočném pásmu, ale nikdo v bílém nedostal ani kousek prostoru zadarmo. Pokračuje boj o každý metr ledu.
     
    21:29
    Jokerit zůstal i po skončení přesilové hry nastěhovaný v útočném pásmu, ale nikdo v černém dresu nezakončil. Domácím v ofenzivní fázi něco chybí.
     
    21:07
    Hosté v plném počtu.
     
    20:36
    Julius Junttila se dostal do zakončení z levé strany útočného pásma, ale jeho ránu srazil obránce v bílém dresu Avangardu do ochranné sítě.
     
    20:10
    Jokerit uspěl na úvodním vhazování druhé třetiny. Finský celek se ihned dostal do útoku, ale nahození skončilo v moci obránců.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku: 5 – 13
     
    První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce je na tom lépe hostující Omsk. Přitom jsme sledovali velký boj o každý metr ledové plochy. O jedinou branku utkání se postaral Nikolaj Prochorkin. Jokerit hrál v závěru úvodní části přesilovku, ale Hrubce zatím neohrozil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:07
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Alexej Běreglazov – 2 min., podrážení).
     
    19:00
    Probíhá poslední minuty první třetiny!
     
    18:30
    Domácí zadáci uklidňují rozehrávku v obranném pásmu. Nikdo v bílém dresu Omsku kombinaci finského mužstva prakticky neatakuje.
     
    17:45
    Janne Juvonen se v obranném pásmu natlačil před soupeře a pod tlakem vyhodil puk po hrazení ven z obranného pásma.
     
    17:15
    Marko Antilla se dostal do útočného pásma, kde střílel příklepem, ale jeho rána prolétla kolem zadní tyčky soupeřovy klece.
     
    16:30
    Hosté se z tlaku Jokeritu vymanili jen vyhozením kotouče přes celé kluziště na zakázané uvolnění.
     
    15:42
    Tommi Kivistö nahodil pu kod mantinelu na branku soupeře, ale jeho dělovka byla sražená do ochranné sítě.
     
    15:10
    Domácí se usadili v útočném pásmu, ale nikdo v tmavém dresu Jokeritu si zatím netroufl na zakončení. Omsk brání velmi obětavě.
     
    14:12
    Šimon Hrubec hodně riskoval při rozehrávce z obranného pásma a málem puk nabídl jednomu z domácích hokejistů.
     
    13:26
    Omsk pokračuje v ofenzivě, ale domácí brání opravdu velmi dobře a nepouští soupeře do dalších šancí.
     
    12:41
    Jeden z domácích obránců si obětavě lehl do rány od modré čáry a nenechal kotouč projít na klec Jokeritu Helsinky.
     
    12:19
    Corban Knight projel po pravé straně do útočného pásma, kde si kotouč posunul příliš daleko před sebe a už nezakončil.
     
    11:12
    Hostující Omsk je po vstřelení úvodní branky na koni a nadále se tlačí do ofenzivy. Obránci Jokeritu si nyní rozhodně nemohou stěžovat na nedostatek práce.
    10:15 Nikolaj PROCHORKIN - 0:1
     
    10:15
    Avangard právě vstřelil branku!
    Avangard Omsk se dostává do vedení! Hosté se nastěhovali do útočného pásma, kde si na přihrávku počkal NIKOLAJ PROCHORNIK a pohotově překonal domácího brankáře! Asistence: Nail Jakupov, Peter Cehlárik.
     
    10:00
    Šimon Hrubec v první třetině působí jistým dojmem. Brankář Avangardu je v dnešním duelu připraven a zatím z něj kotouče nevypadávají.
     
    09:15
    Viktor Svedberg dostal nabito na modrou čáru, odkud zakončil příklepem, ale jeho dělovka jen zaduněla o zadní mantinel.
     
    08:29
    Hrubec si hravě poradil se slabým nahozením od modré čáry a ještě stačil puk vyklepat z lapačky na spluhráče.
     
    08:12
    Marko Anttila se dostal do útočného pásma, ale místo zakončení zvolil zbytečnou zadovku, kterou nenašel spoluhráče.
     
    07:00
    Hrubec vyjel za svou klec, kde zastavil rodící se akci soupeře a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou.
     
    06:20
    Hraje se dlouhou dobu bez přerušení. Ani jeden z týmů se zatím nedostává do tlaku a sledujeme hlavně souboj o střední pásmo.
     
    05:34
    Alexej Běreglazov projel po pravém křídle podél mantinelu do útočného pásma, ale Tommi Kivistö jej čistým hitem poslal na hrazení.
     
    05:00
    Je za námi úvodních pět minut dnešního souboje a zatím sledujeme obrovskou bitvu. Jokerit je v úvodu utkání o něco aktivnější.
     
    04:12
    Marko Anttila se dostal do útočného pásma, kde se příklepem položil do odraženého kotouče, ale jeho dělovka postrádala přesnost.
     
    03:45
    Corban Knight zakončil z pravé strany útočného pásma, jenže domácí brankář měl čistý výhled a puk s přehledem vytěsnil ramenem.
     
    03:10
    Omsk se z tlaku domácího Jokeritu vymanil jen za cenu vyhození kotouče na zakázané uvolnění. Hra se vrátí před klec Avangardu.
     
    02:26
    Avangard se usadil v útočném pásmu, ale série zakončení branku domácího Jokeritu prakticky neohrozila.
     
    02:00
    Také domácí brankář si raději pohlídal nahození ze středního pásma a schoval kotouč do lapačky. Vhazuje se po jeho levici.
     
    01:12
    Hostující brankář Šimon Hrubec si povyjel proti zakončení z pravé strany a reflexivně vykopl kotouč pravým betonem mimo tři tyče.
     
    00:10
    Domácí uspěli na úvodním vhazování první třetiny a ihned se vydali do útoku. Nahození ale skončilo v moci soupeře.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Jokerit Helsinky: Juvonen (Lindbäck) – P. Holm, Lindbohm, D. Sklenička, O. Leskinen, Kivistö, Friman – Nicklas Jensen, Schroeder, Turunen – Pakarinen, Norman, Savinainen – M. Anttila, Björninen, Junttila – H. Ikonen, Kombe, Hännikäinen.

    Avangard Omsk: Š. Hrubec (Vasilij Děmčenko) – Pokka, Šaripzjanov, Běreglazov, V. Svedberg, Kaski, Jemelin, Čisťakov – Gricjuk, C. Knight, Sošnikov – N. Jakupov, Prochorkin, Cehlárik – Brjukvin, Děrgačov, Dědunov – N. Komarov, Kablukov, D. Ševčenko..
     
    Jokerit Helsinky

    Domácí Jokerit je na tom o něco lépe. Jediný finský celek v Kontinentální hokejové lize získal ve čtyřiceti dvou zápasech padesát šest bodů a patří mu třetí příčka Západní konference. Na vedoucí Petrohrad zatím ztrácí pouhé čtyři body. Ze zadních pozic se na něj ale tlačí CSKA i Lokomotiv Jaroslavl. Naposledy doma Jokerit přehrál Dynamo Minsk 2:1 v prodloužení. Nejproduktivnějším hráčem Jokeritu je O´Neill s třiceti devíti body.
     
    Avangard Omsk

    Hostující Avangard Omsk v letošním ročníku není tak suverénní. Ve čtyřiceti jedna odehraných zápasech získal Omsk padesát bodů a patří mu pátá pozice Východní konference. Na vedoucí Magnitogorsk tak ztrácí už propastných patnáct bodů. Zejména na kluzištích soupeřů se Omsk zatím trápí. Vybojoval na nich pouze osmnáct bodů. V posledním duelu doma přehrál 4:2 Magnitogorsk. Nejproduktivnějším hráčem Omsku je Corban Knight se čtyřiceti body.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání KHL mezi Jokeritem Helsinky a Avangardem Omsk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 40. D. Sklenička – 11. Prochorkin (N. Jakupov, Cehlárik), 26. Brjukvin (Děrgačov, Jemelin), 30. Běreglazov (Prochorkin), 43. D. Ševčenko (C. Knight), 58. Prochorkin


    Jokerit Helsinky: Juvonen (Lindbäck) – P. Holm, Lindbohm, D. Sklenička, O. Leskinen, Kivistö, Friman – Nicklas Jensen, Schroeder, Turunen – Pakarinen, Norman, Savinainen – M. Anttila, Björninen, Junttila – H. Ikonen, Kombe, Hännikäinen.
    Avangard Omsk: Š. Hrubec (Vasilij Děmčenko) – Pokka, Šaripzjanov, Běreglazov, V. Svedberg, Kaski, Jemelin, Čisťakov – Gricjuk, C. Knight, Sošnikov – N. Jakupov, Prochorkin, Cehlárik – Brjukvin, Děrgačov, Dědunov – N. Komarov, Kablukov, D. Ševčenko.