BO Ostrava – HC UP Olomouc 2:8 (kon.) | Riders Univerzita Pardubice – HC MUNI 5:3 (kon.) | North wings Ústí – Akademici Plzeň 4:3 (1:0 po s.n.)
konec
Riders Univerzita Pardubice
5:3 (2:0, 3:1, 0:2)
HC MUNI
Pondělí 17.01.2022, 19:15Univerzitní liga ledního hokeje • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:15.
     
    Zdravím všechny příznivce a fanoušky univerzitního sportu! Je po Vánocích, zkouškové období už se pomalu chýlí ke konci a to znamená jediné – po dlouhé pauze se vrací Univerzitní liga ledního hokeje, konkrétně tedy její dvanácté kolo. My se dnes zaměříme na souboj dvou tabulkově odlišně postavených soků – do Pardubic na led tamních Riders dorazí HC MUNI!

    Doufám, že si dnešní zápas společně se mnou naplno užijete, přeji příjemnou zábavu!
     
    Riders Pardubice:


    Riders nepatří mezi favority letošního ročníku univerzitní soutěže, přeci jen mezi českou studentskou smetánkou kroutí premiérovou sezonu (nepočítáme li 2 hubené starty v kovidem poznamenané sezoně 2020 – 2021). I tak ovšem nemohou být na Východě Čech vůbec spokojeni... Jezdci drží až osmou pozici v tabulce a k tomu se kdykoli mohou propadnout až na úplný chvost ligového pořadí – Cavaliers totiž ztrácejí pouhé 3 bodíky na to aby Východočechy na jejich místě vystřídali . A aby toho nebylo málo tak mají dva zápasy k dobru, ostatně jako předposlední Olomouc.

    Právě s Univerzitou Palackého sehráli Pardubičtí své poslední utkání – to ještě na začátku prosince 2021. A k tomuto souboji se Jezdci upínali, měl je totiž odrazit k lepším výkonům a především výsledkům. Nestalo se, domácí Olomouc v Uničově zvítězila těsně 6:5 a natáhla tak soupeřovo čekání na výhru na měsíc. Teď už jsou to vinou přestávky měsíce dva....

    Jak se domácím zadaří po dlouhé pauze? Vstoupí do Nového roku výhrou nebo bude jejich trápení pokračovat?


    Poslední zápasy pardubických Riders:

    UP Olomouc vs Riders Pardubice 6:5
    Riders Pardubice vs Engineers Prague 4:8
    Black Dogs Budweis vs Riders Pardubice 13:2
    Riders Pardubice vs North Wings 2:7
    Riders Pardubice vs Akademici Plzeň 6:3


    Pět nejproduktivnějších jezdců:

    Josef Hejný 6+1
    Lukáš Bezděk 1+6
    Jan Vacek 3+3
    Jan Stolín 2+4
    Lukáš Hebek 3+2
     
    HC MUNI:
    Ani v Brně na tom nebyli bůhvíjak dobře.... Je tedy pravda, že Riders by s takovým prohlášením nesouhlasili, co by oni za krásné čtvrté místo se šestnácti body a zápasovým polštářem na všechny nejbližší soky dali! Ale Masarykova Univerzita je ve trochu jiné situaci. Jako celek, který má společně s pražskými Engineers největší zkušenosti, tradici nebo zářezy (a koneckonců i úspěchy) na mezinárodním poli v rámci EUHL mají Medvědi jen ty nejvyšší cíle.

    Ještě v posledním (a jediném) kompletním ročníku ULLH 2019 – 2020 byli jediným týmem, který byl schopen konkurovat právě gigantovi z hlavního města v honbě za pohárem Jana Palacha! Než však mohl přijít velkolepý souboj v play off tak přišel kovid a celou soutěž ukončil.

    Ale zpět so současnosti. Především listopad byl pro MUNI hororový, v tomuto období se kupily spíše porážky včetně ostudného direktu 10:2 od tehdy beznadějně poslední Olomouce a ať se na mě na Hané nezlobí, ale to byl v podání Brňanů zkrat, který dodnes nechápe nejeden skalní fanoušek.

    Od té doby je však situace lepší! Medvědi se zvedli a zapsali dvě výhry (skalp Engineers 5:0 byl obzvlášť cenný), čímž se nejen dobře naladili na Vánoce, ale rovněž se posunuli do pater tabulky, které jsou všem v Brně mnohem sympatičtější! Navíc je zde velký předpoklad pro další posun vzhledem k málo odehraným zápasům oproti jiným týmům ze špičky tabulky...

    Masarykova Univerzita se tak dnes pokusí naplnit papírové předpoklady a dovést cennou výhru, nicméně nebude se jednat o lehký úkol jelikož Riders umí na domácím ledě pořádně kousat.....



    Poslední zápasy HC MUNI:

    North Wings vs HC MUNI 3:5
    HC MUNI vs Engineers Prague 5:0
    HC MUNI vs Akademici Plzeň 3:4 po nájezdech
    UP Olomouc vs HC MUNI 10:2
    HC MUNI vs UK Hokey Prague 3:5


    Pět nejproduktivnějších hráčů HC MUNI:

    Pavel Tomaník 4+7
    Tomáš Račický 5+1
    René Štrauch 2+3
    Adam Strakoš 2+3
    Tadeáš Jakubec 3+1
    Včera tomu bylo 53 let co se upálil student Jan Palach. Právě jeho jméno mimochodem nese pohár pro vítěze Univerzitní soutěže, a jestli zákeřný kovid dovolí tak letos jej vůbec poprvné zvedne jeden z celků nad hlavu!
     
    Vzájemné zápasy:

    HC MUNI vs Riders Pardubice 3:1 (ULLH)
    Riders Pardubice vs HC MUNI 3:10 (přátelský zápas)
    Riders Pardubice vs HC MUNI 3:6 (přátelský zápas)
     
    Koho dnes sledovat?

    Peter Ivičič (MUNI) 4 zápasy 1+2, Slovenský rychlík měl kariéru slibně našlápnutou – stejně jako jeho otec si zahrál v rodné Skalici se kterou sehrál baráž o slovenskou extraligu, hrál v Dánsku i zámoří. S profesionálním hokejem, ale sekl, dal se na studium a trénování. Momentálně je také koučem dorostu v celku Warriors Brno. Letos už se připomněl jednou parádou – gólem v poslední vteřině, který zajistil Masaryčce bod za prohru v prodloužení s Akademiky Plzeň.

    Tomáš Račický (MUNI)8 zápasů 5+1, Hledáte borce na sběr kanadských bodů? Najdete jej v Tomáši Račickém, který díky svým pěti gólům i dnes oblékne zlatou helmu... Zajímavostí je, že kromě startů ve 2. lize už je držitelem průběžného čtvrtého místa v bodování v klubové historii! A klidně by letos mohl skončit první! Na v Brně velmi dobře známého Petera Bustina ztrácí pouhých 14 bodů!

    Jakub Muška (RUP) 4 zápasy 1+4 – Co tento borec proboha dělá v univerzitní soutěži, mohli by jste se ptát... Jakub Muška ještě loni pravidelně nastupoval v Chance lize, svůj defenzivní talent dlouho rozvíjel v Hradci Králové za který si zahrál Extraligu i Ligu Mistrů, reprezentační trenéři ho zvali do mládežnických výběrů a tento šikovný obránce přes to všechno obrátil svou pozornost ke studiu. Pravda, v hokeji si ještě vrátka úplně nezavřel – nastupuje za druholigový Dvůr Králové, kde mimochodem také boduje! Za Pardubice nenastupuje stabilně, odehrál jen 4 zápasy. Uvidíme jej dnes??

    Tereza Topolská: (RUP) 4 zápasy 1+0, První a jediná hráčka univerzitní soutěže. Tereza Topolská je někdejší reprezentantka, účastnice Mistrovství světa do 18 ti let žen a v neposlední řadě útočnice Berounských Lvic za které souběžně nastupuje. Podobně jako Muška nastoupila pouze čtyřikrát a je otázkou zda ji trenéři nasadí dnes....
     
    Úvodní sestavy:

    Riders Univerzita Pardubice: Sodomka (Vaněk) – Obr, Muška, Vacek, Lenoch, Bezděk – Maršík, Maťátko, Bureš, Klííma, Šrámek, Stolín, Králíček, Ladman, Voldán, Jindra, Kmoníček, Hejný

    HC MUNI: Koval (Holub) – Kučera, Bláha, Grman, Plhal, Věžník – Voříšek, Bazala, Aulehla, Pavel, Mokrohajský, Jakubec, Drlík, Kadlic, Tomaník, Ivičič, Strakoš, Stodůlka, Štrauch, Račický

    Rozhodčí: Vepřovský – Bohuněk,Hájková.
     
    Skvělou zprávou pro domácí je, že se dnes budou moci v zadních řadách opřít o Jakuba Mušku, který v ULLH nastoupil naposledy 8. listopadu ve vítězném zápase proti Akademikům Plzeň! Za zmínku také stojí, že za sebou momentálně nechal tři utkání ve 2. lize v řadě s bodem na kontě! Velká vzpruha pro Riders!

    Naopak na Terezu Topolskou jsem Vás lákal marně, ta je dnes mimo sestavu...

    Na druhé straně se hosté mohou mimo Tomáše Račického spolehnout také na důrazného kapitána Pavla Tomaníka, jenž je nejproduktivnějším borcem v mužstvu!

    Naopak chybí defenzivní obr Jan Gonos, k dispozici nejsou ani Ondřej Háněl, David Novosedlík nebo další beci Jakub Uhříček a Timotej Surán a to výčet absencí ještě není kompletní!
     
    V bráně domácího celku se dnes představí Petr Sodomka jenž má stejně jako jeho parťák a dnešní dvojka Jiří Vaněk na kontě 6 zápasů a svými statistikami tedy zatím rozhodně nijak neoslnil – konkrétně se může "pyšnit" úspěšností zákroků 82, 14% a průměrem obdržené branky na zápas 6,21. Je ale pravda, že Jiří Vaněk je na tom ještě hůře(75,40% 6.81 průměr branky na zápas) a tak se není čemu divit, že dnes pouze sedí na střídačce.....

    To na druhé straně by brankoviště mohlo být hlavní zbraní Medvědů! Petr Koval má sice na kontě jen a pouze 2 zápasy, ale drží si skvělá čísla (95,65%, průměrně 1,02 branky na zápas) není se tak čemu divit, že nahradí Davida Holuba, který byl v probíhající sezoně taktéž fantastický nicméně v posledních duelech byl mírně "z formy" a pokazil si výborné statistiky.
     
    Oba celky už jsou na ledové ploše, což znamená jediné – za malý okamžik startujeme!

    Přeji příjemnou zábavu!
     
    Úvodní pětky už se sklánějí na buly, zápas právě započal.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:27
    Do prvního útoku se vrhli hosté, Račický to při forčekingu sice trošku přehnali, ale sudí k písknutí nakonec nevyprovokoval a hra může pokračovat.
     
    01:08
    První střela zápasu a postarali se o ni domácí! Jedovka od modré si však cestu až ke Kovalovi nenašla a kotouč sbírá Masaryčka.
     
    02:03
    Daniel Stodůlka se pokusil zavést puk do pásma, ale chytnul se do pasti líčené na modré čáře a dopředu tedy opět peláší Jezdci.
     
    02:49
    Hrajeme nahoru dolů, zatím se nepřerušovalo!
     
    02:52
    Až teď, píská se icing Riders.
     
    03:14
    Jan Pavel si s pukem poodstoupil v mezikruží, vytočil se a pokusil se zakončit. Tahle střela, ale gólové parametry neměla a Sodomka bez problémů kryje.
     
    03:46
    Zákrok pro Petra Kovala, který schoval kotouč do lapačky a nařídil tak buly před svou klecí.
     
    04:39
    Plhal nabral rychlost po pravé straně, potáhl si puk a chtěl vypálit, jenže neprostřelil obránce, který jej stínoval. Hra se opět obrací a v permanenci je Petr Koval.
     
    06:11
    První tutovka zápasu! Račický šikovně vysunul Strakoše do pásma, ten se pustil do souboje za brankou, získal puk a nalil jej před Sodomkovu klec kde nikým nehlídán vartoval Vojtěch Kadlic! Ten si kotouč pokusil potáhnout a a objet tak vyjetého gólmana v bílém, který si ale se štěstím poradil. Obránci Riders odpalují kus černé gumy do bezpečí.
     
    07:22
    Ofsajd útočících Pardubic.
     
    08:22
    Kučerovo nahození od modré sice Sodomku potrápilo, ale vedení MUNI nepřineslo. Hosté jsou momentálně mírně aktivnější.
     
    08:48
    Vyloučení v týmu HC MUNI (Mirek Bazala – 2 min., nedovolené bránění).

    Mirek Bazala to přehnal při bránění za brankou, zbytečně chytil hůl do obou ruk a sroloval soupeře na mantinel. Čeká nás první přesilovka!
     
    09:20
    MUNI vyhazuje.
     
    09:37
    Tým Riders Univerzita Pardubice právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovku a jdou do vedení! JAKUB MUŠKA ukazuje že bude pro Pardubice obrovským přínosem a po návratu do červeno bílého dresu hned skóruje. Nebyla to sice žádná akce do zlaté helmy – spíše šikovné a nepříjemné nahození od modré čáry, zdálo se mi, že tam ještě byla teč, ale gól platí, skutečně je připsá Muškovi a Riders mohou slavit. 1:0! .Asistence: Lukáš Bezděk.
     
    12:37
    Vyloučení v týmu Riders Univerzita Pardubice (Martin Maťátko – 2 min., podrážení).
     
    12:55
    Riders rychle vyhazují.
     
    13:06
    MUNI se stále ne a ne dostat do pásma...
     
    13:26
    Bláhovu jedovku z dálky kryje Sodomka.
     
    13:31
    Ani tahle akce po bombě z levého kruhu nekončí gólem. Hosté se ještě snažili dorážet, nejaktivnější se jevil Tadeáš Jakubec, ale Petr Sodomka si i tak poradil.
     
    13:31
    Vyloučení v týmu Riders Univerzita Pardubice (Dominik Bureš – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Riders Univerzita Pardubice (Tadeáš Jakubec – 2 min., hrubost).
     
    14:48
    Domácí v plném počtu.
     
    15:35
    Na Vojtěcha Kadlice si počíhala obrana domácích srolovala jej, získala kotouč a založila vlastní akci.
     
    16:19
    Tým Riders Univerzita Pardubice právě vstřelil branku!
    No to se podívejme, už je to 2:0! Jan Vacek vyslal nenápadné nahození od modré a do puku ještě sáhl DANIEL KRÁLÍČEK, který kus černé gumy zvedl, cinkla tyčka a pak už se jen rozvlnila síť! Petr Koval absolutně bez šance. Asistence: Jan Vacek a Jakub Muška.
     
    17:49
    Icing Pardubic
     
    17:57
    Do brankoviště si šikovně sjížděl Daniel Stodůlka, nakonec však netrefil ideálně a Sodomka ani nemusel zasahovat.
     
    18:40
    Marek Ladman se pokusil projet pásmem, o puk však byl okraden a musí se tak rychle vrátit.
     
    18:46
    Další pokus domácích se ze slibných pozic nedokázal rozvinout dále a dopředu tak opět mohou hosté v modrém.
     
    19:51
    Oliver Obr chtěl vyzvat na teč Jana Stolína, který však byl velmi těsně bráněn aa ke kotouči se tak nedostal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Tak kdo by to byl před zápasem řekl, že po dvaceti minutách povedou domácí Jezdci 2:0?

    Nenapovídal tomu ani průběh první třetiny, nějakého kvanta šancí jsme rozhodně svědky nebyli, je však pravda že se nečinili ani hosté z Brna...

    Pardubičtí však dali soupeři lekci z produktivity, dokázali navíc využít přesilovku a tak můžeme směle říkat že vedou zaslouženě!

    Uvidíme jak se zápas bude vyvíjet v dalším průběhu a zda domácí dokáží vedení udržet. Odstrašujícím příkladem jim buď zápas z konce minulého roku, kdy trápili ještě mnohem většího favorita – Engineers Prague, po první třetině vedli, podali famózní výkon, jenže následně zamrzli a především padli 8:4!

    Riders vs MUNI po první třetině 2:0!
     
    Další třetina začne přibližně v 20:01.
     
    Oba celky už jsou zpět, pokračujeme!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:36
    Ostrý zákrok Petra Kovala zastavuje první akci domácích.
     
    20:52
    Tomáš Račický v samostatném úniku! Hostující lídr zkusil střelu kterou však brankář soupeře vyrazil, do brankoviště se ještě cpal Strakoš, ten však byl pro změnu podražen.

    MUNI čeká alespoň přesilovka!
     
    20:52
    Vyloučení v týmu Riders Univerzita Pardubice (Šimon Lenoch – 2 min., podrážení).
     
    22:11
    Hosté se v pásmu usadí vždy jen na chvíli, poté Riders vyhazují.
     
    22:37
    Kotouč je opět mimo Sodomkovo území.
     
    22:52
    Tuhle přesilovku si Brňané za rámeček nedají, domácí už jsou kompletní.
     
    23:23
    Petr Koval teď přikryl puk spíše pro jistotu, jelikož se mu do teritoria cpali nezvaní hosté. Vhazuje se po jeho levici!
     
    23:41
    Tak tohle bylo něco neuvěřitelného! Jiří Šrámek se zjevil nikým nehlídán před úplně prázdnou hostující klecí, napálil však kotouč jen do tyčky! Kus černé gumy se ještě odrazil do tyče druhé aby jí to nebylo líto, nicméně do sítě už nezamířil. Masaryčka ustála kritickou chvíli!
     
    25:10
    Domácí úplně zapomněli na Tomáše Račického, který se vyřítil do už vyprázdněného pásma z rohu a pokusil se překonat Petra Sodomku! Ten vše řeší tygřím skokem ještě dříve než Račický stihl vypálit!
     
    26:42
    Pavel Tomaník se dral do pásma jako lev, nakonec se však k puku neprokousal.
     
    26:48
    Tvrdý hit teď inkasoval Rudolf Klíma, který byl chvíli otřesen. Nakonec ledovou plochu opouští po svých.
     
    27:38
    Tým Riders Univerzita Pardubice právě vstřelil branku!
    Pěkná myšlenka a nakonec i gól! Pohledná akce na jeden dotyk na jejímž startu stál Josef Hejný sice ještě gólem neskončila, ale z následné skrumáže se vymotal Akce na jejím MARTIN MAŤÁTKO, propálil Petra Kovala a dává na 3:0!
     
    28:02
    Tým Riders Univerzita Pardubice právě vstřelil branku!
    Hostům se hra úplně rozpadá! Ondřej Bláha vyrobil v hloubi vlastního pásma trestuhodnou minelu, nalil LUKÁŠI BEZDĚKOVI, který nabídnutou tutovkou nepohrdl, sjel si na pravé kruh a propaluje Petra Kovala po čtvrté. Ten toho má dost a opouští brankoviště!
     
    28:02
    Střídání v týmu HC MUNI: ze hřiště odchází Petr Koval, přichází David Holub.
     
    29:24
    Vyloučení v týmu Riders Univerzita Pardubice (Lukáš Bezděk – 2 min.).
     
    30:02
    Masarykova univerzita právě vstřelila branku!Medvědi už tentokrát nabídnutou možností nepohrdnou a vykřesávají jiskřičku naděje. JAN PAVEL stál na konci povedené akce, dostal puk do mezikruží, z první vypálil a připravuje tak Petra Sodomku o čisté konto! 4:1!
     
    31:19
    Václav Maršík má rychlé nohy! Domácí forward nabral rychlost, přeskočil nestíhajícího obránce a hnal se na Holuba, který dokázal vybruslit a vytrčenou holí poslat kotouč do bezpečí.
     
    31:37
    Výborný David Holub svým přesunem v přečíslení soupeře 2 na 1 dokázal sebrat gól z hole jednomu z útočníků! Střela se mu pravda moc nepovedla, i tak se ale brankář MUNI vyznamenal!
     
    33:02
    Tým Riders Univerzita Pardubice právě vstřelil branku!
    V Enteria aréně propuká čirá radost a to po nádherné kombinaci! Lukáš Bezděk si jako obránce udělal ofenzivní výlet, sjel do mezikruží, oblafl dva bránící hráče a luxusně nahrál na MARKA LADMANA, který už měl na brankovišti s dorážkou lehkou práci a překonává tak Davida Holuba poprvé! Asistence: Lukáš Bezděk.
     
    35:05
    Riders jsou na koni, což je vzhledem k jejich klubovému znaku příhodné, nicméně momentálně soupeře jasně přehrávají!
     
    35:27
    Petr Sodomka si nechtěl přidělávat práci a tak raději přikryl puk a přerušil hru.
     
    35:43
    Další vhazování v útočném pásmu Masaryčky.
     
    35:53
    Tak jako bych to zakřikl... Hosté se vracejí do tempa a obléhají domácí klec. Zatím bez většího tlaku, i tak se však Jezdci museli osvobodit pomocí icingu.
     
    36:34
    Daniel Králíček z ničehio nic zrychlil, začal si dělat nárok n puk a dokonce ohrozil Davida Holuba, který si však bez potíží poradil.
     
    36:49
    Petr Sodomka měl plné ruce práce ve skrumáži v brankovišti, nakonec však svou klec uhájil.
     
    37:02
    A další přetlačovaná v Sodomkově předsíni i když tentokrát si za ni maskovaný muž v bílém mohl tak trochu sám... Adam Grman vyslal střelu, zdálo se že Sodomka se zaskvěl skvělou lapačkou, jenže mu puk vypadl a to byl impuls pro vlčáky v modrém. Nakonec zůstane stav neměnný.
     
    37:36
    Vyloučení v týmu Riders Univerzita Pardubice (Jan Plhal – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu).
     
    38:11
    Masaryčka hraje oslabení výborně a šetří čas.
     
    38:36
    Štěstí na straně Davida Holuba! Domácí se usadili v pásmu, začali kombinovat, přechytračili bránící čtveřici a už se zdálo, že překonají i brněnského brankáře. Kotouč mu však "jen" proletěl brankovištěm a po sléze se vydal na další štaci!
     
    39:13
    Dva na nikoho ve vlastním oslabení! Mirek Bazala zkusil kličku do backhandu, nakonec však ani netrefil bránu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Tak Pardubice dnes nelení a zdá se, že o výhru nejsou ochotni nechat se obrat!

    Především zhruba v polovině zápasu, kdy domácí vsítili několik gólů, které momentálně činí rozdíl mezi oběma celky se Masarykově Univerzitě hra rozsypala a Riders si na ledě dělali co chtěli...

    Hosté se snaží, nicméně značný diskomfort jim situaci dost ztěžuje a je vidět, že dnes to nejsou ti Medvědi na které jsme zvyklí. No posuďte sami – V Brně nejsou zvyklí, že by neskočila proměněna taková tutovka jako přečíslení dva na nikoho! Mirku Bazalovi se podařilo takhle luxusní situaci nevyužít před malou chvílí.... A dost už toho měl i Petr Koval, jenž opustil branku po čtvrtém gólu!

    Riders vs MUNI po dvou třetinách 5:1!
     
    Další třetina začne přibližně v 20:45.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:36
    Náznak přečíslení 3 na 1 a v ní domácí! Matěj Kmoníček však zvolil tvrdou bombu, minul bránu a David Holub ani nemusí zasahovat.
     
    41:01
    Hra vysokou holí, přesouváme se před Holuba.
     
    41:50
    Oba celky střídají, puk mají hosté kteří spřádají plán na ohrožení branky.
     
    42:02
    Masarykova univerzita právě vstřelila branku! Povedlo se! Hosté skutečně založili útok, kotouč dostal na svůj hůl TOMÁŠ RAČICKÝ, projel do pásma a zprava vypálil. Tahle střela měla zůstat v lapačce Petra Sodomky, ten ji však propustil a umožňuje nejlepšímu brněnskému střelci navléknout šestý korálek v sezoně! 5:2 . Asistence: Peter Ivičič.
     
    43:36
    Po pravé straně nebezpečně unikal Peter Ivičič, vypálil a ještě se cpal pro dorážku! Sodomka kryje!
     
    44:32
    Obdobný pokus na druhé straně, taktéž neúspěšný.
     
    44:49
    Další Sodomkův zákrok, vhazuje se po jeho levici.
     
    44:53
    Lukáš Bezděk dojel až do brankoviště kde obtěžoval Davida Holuba, který se však rozhodit nenechal.
     
    45:04
    Masarykova univerzita právě vstřelila branku! Drama je tu! Ač se to nedálo tak hosté se vracejí do zápasu zásluhou VOJTĚCHA KADLICE! Ten dojížděl z druhé vlny do protiútoku, vyškrábl puk, zamířil a přesně vypálil mezi ruku a tělo maskovaného muže v bílém! 5:3b a my se máme na co těšit!. Asistence: Pavel Tomaník.
     
    Timeout pro Riders!
     
    46:35
    Vyloučení v týmu Riders Univerzita Pardubice (Jakub Muška – 2 min., sekání).
     
    47:01
    Riders už podruhé vyvážejí kotouč.
     
    47:24
    Nádherné sólo Pavla Tomaníka! Hostující kapitán projel mezi dvěma beky jako nůž máslem a pokusil se o bekhendový blafák! Petr Sodomka si na něj však počíhal a Tomaníka vyčapal.
     
    47:54
    Bazalova střela po přeneseení hry od modré čáry končí na Sodomkově betonu.
     
    48:21
    Riders vyhazují.
     
    48:40
    Domácí v plném počtu.
     
    48:42
    Další jistý zákrok strážce pardubické svatyně.
     
    48:54
    Martin Maťátko se šikovně protáhl mezi soupeři a mohl vyrazit do přečíslení. Jeho spoluhráč ale tuhle snahu nepochopil a vydal se střídat...
     
    49:32
    Samostatný průnik jednoho z Jezdců dokázal David Holub vyrazit nad sebe, s dotírajícím útočníkem si pak raději poradila obrna než mírně dezorientovaný brankář Medvědů.
     
    51:12
    Další pokus o průnik po levé straně, opět neúspěšný.
     
    51:47
    Zakázané uvolnění Pardubic.
     
    52:36
    Série nepřesností na hostujících hokejkách nedovolilo modrým barvám vypálit.
     
    53:11
    Adam Grman si sjel, napřáhl se a vypálil. Sodomka kryje.
     
    53:52
    Martin Maťátko se snažil proháčkovat až do zakončení, puk mu však byl vypíchnut a z této akce tedy nic nebude.
     
    54:32
    Další kvalitní práce v defenzivě od hráčům v modrém.
     
    55:28
    Šikovně si teď vybruslil Jan Stolín, jenž však trefil jen Holuba.
     
    56:12
    Riders v současné chvíli utahují šrouby, což nehraje do karet soupeři, který by se rád chystal na závěrečný nápor...
     
    57:12
    Martin Maťátko opět v akci! Tentokrát předjel všechny hráče Brna, ale vzhledem k tomu že byl stínován tak zvolil bombu z vrcholku kruhu. Holub chytá, respektive vyráží.
     
    57:47
    Jistý zákrok připraveného a ledově klidného Petra Sodomky na jehož výkonu bude v posledních minutách hodně záležet!
     
    58:17
    Tomáš Račický to zkusil z dálky, když projížděl středem, nicméně střela byla sražena.
     
    René Štrauch se teď dostal do kolize s brankovou konstrukcí, tohle nevypadá vůbec dobře, hostující útočník nemůže došlápnout na pravou nohu!
     
    René Štrauch už opouští za pomoci zdravotníků ledovou plochu a my se můžeme soustředit na závěr dnešního střetnutí.
     
    58:58
    Hosté jsou v pásmu a kombinují – tohle je poslední šance.
     
    59:23
    Jan Vacek v přečíslení tři na dva přestřelil!
     
    59:58
    Mirek Bazala ještě podklouzl při poslední střele – výstižně zhodnocený dnešní zápas z pohledu MUNI...
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec!

    Ač by to málokdo z nás tipoval tak pardubičtí Riders dnes po velmi dobrém výkonu porážejí HC MUNI, a připisují si velmi cenné body do tabulky!

    Ve třetí třetině to ale vypadalo všelijak! Brňané zlepšili svou hru, dali dva slepené góly a v Enteria aréně bylo zaděláno na pořádné drama!

    Domácí nakonec situaci ustáli a zaslouženě inkasují nějaké ty body...

    Riders HC MUNI 5:3!
     
    To je ode mne pro dnešek vše, děkuji Vám za pozornost a zase někdy například právě u univerzitního sportu na shledanou.

    Přeji hezký zbytek večera. (21:29:00)
    Marken.cz

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 10. Muška (Bezděk), 17. Králíček (Vacek, Muška), 28. Maťátko, 29. Bezděk, 34. Ladman (Bezděk) – 31. Pavel, 43. Račický (Ivičič), 46. Kadlic (Tomaník)


    Riders Univerzita Pardubice: Sodomka (Vaněk) – Obr, Muška, Vacek, Lenoch, Bezděk – Maršík, Maťátko, Bureš, Klííma, Šrámek, Stolín, Králíček, Ladman, Voldán, Jindra, Kmoníček, Hejný
    HC MUNI: Koval (Holub) – Kučera, Bláha, Grman, Plhal, Věžník – Voříšek, Bazala, Aulehla, Pavel, Mokrohajský, Jakubec, Drlík, Kadlic, Tomaník, Ivičič, Strakoš, Stodůlka, Štrauch, Račický

    Rozhodčí: Vepřovský – Bohuněk,Hájková
    thejrc.org