Pardubický kraj – Ústecký kraj 0:4 (kon.) | Plzeňský kraj – Středočeský kraj 5:1 (kon.) | Královéhradecký kraj – Praha 4:5 (kon.)
Zlínský kraj – Karlovarský kraj 4:2 (kon.) | Olomoucký kraj – Liberecký kraj 0:10 (kon.) | Moravskoslezský kraj – Jihočeský kraj 3:3 (kon.)
Ústecký kraj – Kraj Vysočina 3:5 (kon.) | Středočeský kraj – Jihomoravský kraj 3:2 (kon.) | Praha – Pardubický kraj 4:0 (kon.)
Karlovarský kraj – Plzeňský kraj 3:5 (kon.) | Královéhradecký kraj – Olomoucký kraj 5:3 (kon.) | Zlínský kraj – Moravskoslezský kraj 2:2 (kon.)
Kraj Vysočina – Liberecký kraj 1:2 (kon.) | Jihomoravský kraj – Jihočeský kraj 2:1 (kon.)
konec
Zlínský kraj
4:2 (2:1, 1:1, 1:0)
Karlovarský kraj
Sobota 22.01.2022, 10:45Mládežnické MČR krajských výběrů • Skupina B
Partner:
     
    Konec zápasu. (12:24:49)
     
    44:53
    Závěr utkání je vyhrocenější, než by se mohlo očekávat. Mořkovský totiž po střetu zůstal ležet na pravém kruhu obranného pásma a drží se za levé koleno. Jeho spoluhráči si to jdou se soupeřem vyříkat.
     
    44:18
    Zlínský kraj si po gólu bere oddechový čas, protože Karlovarští se chystají pokračovat ve hře bez gólmana.
     
    44:18
    Zlínský kraj právě vstřelil branku!
    Tohle je technický gól! TOMÁŠ MIKEL vyhodil kotouč z rohu kluziště do středního pásma, kde se k němu přibližoval Kos. Druhému jmenovanému však dva hráči Karlovarského kraje vysekli hokejku dřív, než se k puku stačil dostat. Asistence: Bez asistence.
     
    43:51
    Karlovarští si při kombinaci příliš nerozuměli a hráči Zlínského kraje protečovávaji puk do středního pásma.
     
    43:36
    Další přerušení. Tentokrát však po dlouhém souboji o puk v rohu kluziště vedle Šimšálkovy branky.
     
    43:11
    Zolnaj svou střelou od modré trefil jen Miklase a jeho spoluhráč vyhazuje. Hra je opět přerušena.
     
    43:03
    A je tady další odpískané zakázané uvolnění.
     
    42:51
    Střela přes celé kluziště do prázdné brány z pravého křídla Zlínským nevyšla. Vhazovat se bude opět po Šimšálkově pravici.
     
    42:41
    Zlínský kraj vyhazuje na zakázané uvolnění. Po přerušení následoval oddechový čas a Karlovarští se vrací s šesti hráči v poli.
     
    42:24
    Zlínskému kraji se podařilo osvobodit a dostat puk za Psohlavcovu bránu, ale sami se domácí do ofenzivy příliš nehrnou. Jde vidět, že jejich cílem se výsledek bez zbytečných chyb ubránit.
     
    41:46
    Karlovarský kraj je směrem dopředu opravdu aktivní a svého soupeře výrazně přehrává. Jílkova střela od modré šla mimo, ale jeho celek si jde za vyrovnáním.
     
    40:38
    Většina přítomných věnovala pozornost střetu Peksy s Wasserbauerem, ale u mantinelu bojovali o kotouč jejich spoluhráči. Se souboji vyšli lépe Karlovarští a Šimšálek zasahuje u své pravé tyče.
     
    40:14
    Karlovarský kraj nemá problém s přechodem do útočného pásma. Po rychlém protiútoku zvolili hráči v červeném zakončení od pravé tyče, po kterém Šimšálek skočil.
     
    39:13
    Po Zolnajově střele od modré, která byla možná ještě v předbrankovém prostoru tečována, zvoní horní tyč Šimšálkovy brány.
     
    38:45
    Valášek vybojoval kotouč u mantinelu útočného pásma a poslal jej na Bětáka, který o něj za brankou přišel. Karlovarské přihrávky při přechodu do útoku ale nejsou přesné a hra se zastavila ve středním pásmu.
     
    38:13
    Nyní se role obrátili a Karlovarští rozehrávají z rohu kluziště za vlastní brankou. Delší dobu jsme neviděli žádné výraznější ohrožení jedné, nebo druhé branky.
     
    37:22
    Sadílek s Miklasem ubránili své pásmo. Hráči Karlovarského kraje jsou však neodbytní.
     
    36:49
    Karlovarští vyhráli vhazování před svým gólmanem a s kotoučem se dostali do útočného pásma. Jenže tam už kralují Zlínští, kteří svého soka o puk obrali a jsou to oni, kdo se může předvést směrem dopředu.
     
    36:12
    V mezikruží neprošel přes bránícího hráče Miklas, na druhé straně hasil zaváhání v obraně Šimšálek, a to dvěma zákroky proti pokusům z pravého křídla.
     
    35:26
    Hra trochu ubrala na tempu. Oba týmy se střídají na kotouči ve středním pásmu.
     
    34:27
    Bednářova střela z vrcholu pravého kruhu mířila k vzdálenější tyči. Šimšálek úspěšně zasahuje.
     
    34:05
    Bálek s Mikešem přebruslili tři bránící hráče Zlínského kraje a dostali se tak do šance na srovnání. Finální přihrávka v předbrankovém prostoru však nebyla přesná a puk končí v rohu kluziště.
     
    33:26
    Wasserbauer je zpět na ledě. Při jeho pobytu na trestné lavici jsme viděli nebezpečné šance a akce na obou stranách.
     
    32:34
    Karlovarský kraj odvádí v útočném pásmu sympatickou práci a Šimšálek má ve své brance plné ruce práce. Zlínský kraj naopak dobře brání a vyhazuje kotouč do středního pásma.
     
    31:33
    Valášek hraje opravdu dobrý zápas. Zblokoval střelu od modré čáry, obešel onoho útočícího hráče a vydal se do brejku. Puk mu však z hole sjel a jako první u něj byl gólman Psohlavec. I jemu Valášek nadělal problémy, nechybělo mnoho a forvrad Zlínského kraje by mohl kompletovat hattrick střelou do prázdné brány.
     
    31:26
    Vyloučení v týmu Zlínský kraj (Wasserbauer – 2 min., napadení).
     
    30:53
    Útočná kombinace se celku v bílých dresech vydařila, a tak pro změnu vybojovali útočné pásmo Karlovarští. Ani oni se však nemohou dostat do zakončení.
     
    30:23
    Karlovarský kapitán je zpět na ledě a Zlínský kraj získává pásmo nahozením na soupeřovu branku. Psohlavec ukrývá kotouč ve své lapačce.
     
    30:09
    Zlínský kraj má k dispozici ještě zbytek přesilovky. Zatím se mu však nedaří přejít přes střední pásmo.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina přinesla po jednom gólu na každé straně, když Karlovarský kraj nejprve vyrovnal a Zlínští se pak v nejméně očekávané chvíli dostali opět do vedení. Po krátké pauze bude navíc Zlínský kraj hrát ještě 23 v početní výhodě.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:40
    Poizl nezachytil zlínskou rozehrávku a vedoucí celek tak může v početní výhodě i nadále kombinovat.
     
    29:09
    Přesilovka Zlínského kraje se zatím neřadí mezi ty povedené. Karlovarskému kraji se daří držet kotouč daleko od vlastní branky a Psohlavec je bez práce.
     
    28:23
    Zde ovšem vidíme faul na hráče Zlínského kraje. Menší trest za podrážení si odpyká hostující kapitán Šilhan.
     
    28:18
    Večerkův útočný výlet zastavil za hranicí modré čáry jeden z karlovarských beků. Zlínský kraj přesto zůstává u Psohlavcovy branky.
     
    27:27
    Zlínský kraj právě vstřelil branku!
    A jedna nepřesná rozehrávka zpoza vlastní branky stačila k tomu, aby JAN VALÁŠEK získal kotouč a zvládl i v pádu v mezikruží zakončit k pravé tyči. Asistence: Bez asistence.
     
    27:14
    U puku jsou Karlovarští, hrají ovšem za vlastní brankou.
     
    26:03
    Karlovarští trochu zariskovali, když vyhodili kotouč přes všechny čáry, ale jako první si jej dobruslil Bálek. S kotoučem na holi objel branku, ale do zakončení se nehrnul, jelikož čekal na své spoluhráče. Puk však neubránil před dotěrnými beky Zlínského kraje, kteří přesměrovávají hru.
     
    25:29
    A nyní už je moravský tým v plném počtu. Přítomnosti všech pěti hráčů na ledě hned využívá k ryché ofenzivě.
     
    24:52
    Zlínský kraj hraje ve čtyřech.
     
    24:49
    Šimšálek na Mikešovu schovanou střelu příliš neviděl, přesto úspěšně zakročil levým betonem.
     
    24:16
    Jeden z hráčů Zlínského kraje obešel tři bránící hráče soupeřova celku. Zakončení ne betony však úspěch neslavilo.
     
    24:02
    Zlínský kraj vyhrál vhazování před svým gólmanem a jeho hráčům se daří držet kotouč ve středním pásmu. Po každém karlovarském přechodu útočné modré čáry následuje reakce v podobě vyhození.
     
    23:29
    Přichází však komplikace pro Zlínský kraj. Na trestnou lavici putuje za podrážení Mikel a domácí tak budou hráč ve třech.
     
    23:24
    Po střele Dobřemysla z větší vzdálenosti předvedl Šimšálek sebejistý zákrok. To nabudilo také jeho spoluhráče, kteří nyní drží kotouč ve svém útočném pásmu.
     
    22:52
    Vyloučení v týmu Zlínský kraj (Mořkovský – 2 min., podrážení).
     
    22:50
    Šimšálek přerušuje zmatek před svým brankovištěm přikrytím puku lapačkou.
     
    22:17
    Karlovarští mohli otočit stav utkání, když se dostali do přečíslení dva na jednoho. Střela na Šimšálkovu bránu šla z pravého křídla a brankář Zlínského kraje ji betonem vykopl před sebe. Druhý z najíždějících hráčů se k dorážce nedostal.
     
    21:19
    Karlovarský kraj právě vstřelil branku!
    Místo toho přichází srovnání na druhé straně. SAMUEL PEKSA dostal nabito od Davida Poizla. Této přesné přihrávky využil ke střele mezi tělo a ruku gólmana. Asistence: David Poizl.
     
    19:35
    Zlínský kraj měl velkou šanci na navýšení svého vedení. Nesrstovi se nepovedlo zakončení mezi betony a Psohlavec si poradil také se střelou a dorážkou Miklase k levé tyči. Proti těmto pokusům zakročil lapačkou a připravený Pláňava už se k dalšímu pokusu nedostal.
     
    18:49
    Karlovarští hrají v plném počtu. Už v oslabení se však nastěhovali do útočného pásma a ve svém tlaku pokračují. Naopak Zlínským se početní výhoda příliš nepovedla, soupeře dostali pod tlak pouze na začátku přesilovky.
     
    18:38
    Útočný výpad Šilhana zastavil na levém kruhu Řimák. Karlovarskému kraji se i přesto podařilo zakončit. Vhazovat se bude po Šimšálkově pravici.
     
    18:24
    Zlínský kraj se v útočném pásmu příliš neohřál, jeho soupeř opět vyhazuje.
     
    17:49
    Hra se přestěhovala do středního pásma, kde buly vyhrál oslabený Karlovarský kraj. Hosté tak mohou okamžitě sbírat cenné sekundy u Šimšálkovy brány.
     
    17:28
    Valášek sám přebruslil celou ledovou plochu a dostal se do útočného pásma. Tam objel branku a počkal na své spoluhráče. Kosovu střelu k levé tyči si gólman Psohlavec pohlídal.
     
    17:06
    Karlovarští vyhráli souboj u mantinelu a vyhazují kotouč na druhou stranu kluziště.
     
    16:49
    Bude se vylučovat. Karlovarský obránce Mikeš dostává dvouminutový trest za podražení Pláňavy.
     
    15:40
    Mořkovský dostal na modrou čáru přihrávku z pravého kruhu. Kotouč po jeho střeleckém pokusu končí v hloučku hráčů před brankou.
     
    15:15
    Zlínský kraj je v plném počtu. Hráči v bílém svého soupeře okamžitě napadají a vydávají se dopředu.
     
    15:08
    Karlovarský kraj potečovává kotouč kolem mantinelu do útočného pásma. Na začátku druhé třetiny hraje ještě 15 sekund v pěti proti čtyřem.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina je za námi. Zlínský kraj se v ní dostal do vedení už po minutě hry a dokázal si vytvořit náskok i po následném srovnání Karlovarský, a to v přesilové hře.
    Druhá třetina začne cca v 11:33.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    13:15
    Vyloučení v týmu Zlínský kraj (Sadílek – 2 min., podrážení).
     
    10:39
    Zlínský kraj právě vstřelil branku!
    A máme tady využitou přesilovku. Druhý gól Zlínského kraje vstřelil TOMÁŠ MIKEL. Asistence: Dominik Kos.
     
    09:17
    Zlínský kraj se v přesilové hře drží před gólmanem soupeře.
     
    08:49
    Vyloučení v týmu Karlovarský kraj (Zahejský – 2 min., hákování).
     
    05:23
    Karlovarský kraj právě vstřelil branku!
    Autorem branky je MATYÁŠ BÁLEK. Asistence: Šimon Kožík.
     
    01:01
    Zlínský kraj právě vstřelil branku!
    Zlínský kraj se dostává do vedení. Volný puk si na levém kruhu útočného pásma našel JAN VALÁŠEK, který kotouč poslal ke vzdálenější tyči, přesně mezi lapačku a levý beton. Asistence: Bez asistence.
     
    00:29
    Okamžitě tak vidíme protiútok na druhé straně, kde se na pravém křídle objevil Zahejský. Ten nadvakrát Šimšálka k levé tyči nepřekonal a neuchytila se ani střela Poizla.
     
    00:19
    Mořkovský obral soupeře o kotouč na hranici vlastního útočného pásma, ale jeho kombinace s Kosem za brankovou čarou neskončila.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Zlínský kraj: Šimšálek (Kaděra) – Schmied, Mikel (C), Mořkovský, Řimák (A), Sadílek (A), Wasserbauer, Dobeš – Majíček, Běták, Miklas, Kos, Nesrsta, Paták, Pláňava, Valášek, Večerka.
    Trenér: Richard Šebestů

    Karlovarský kraj: Psohlavec (M. Kříž) – Š. Kříž, Nešvera, Bednář, Šalamoun, Jílek – Mikeš (A), Šilhan (C), Zahejský, Bálek, Kožík, Dobřemysl, Kirschner, Poizl, Valuš, Zolnaj, Peksa.
    Trenér: David Šalamoun

    Rozhodčí: Květoň – Cícha, Tichý.
     
    Zlínský kraj, vedený v tomto utkání jako domácí, ještě ani jednou nebodoval. Karlovarský kraj získal dva body za vítězství nad Jihočeským krajem. Oba celky tak nalezneme naspodu tabulky skupiny B.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje u online přenosu ze zápasu Mládežnického MČR krajských výběrů ve věkové kategorie U15 mezi celky Zlínského a Karlovarského kraje.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:45.

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 2. Valášek, 11. Mikel (Kos), 28. Valášek, 45. Mikel – 6. Bálek (Kožík), 22. Peksa (Poizl)


    Zlínský kraj: Šimšálek (Kaděra) – Schmied, Mikel (C), Mořkovský, Řimák (A), Sadílek (A), Wasserbauer, Dobeš – Majíček, Běták, Miklas, Kos, Nesrsta, Paták, Pláňava, Valášek, Večerka.
    Trenér: Richard Šebestů

    Karlovarský kraj: Psohlavec (M. Kříž) – Š. Kříž, Nešvera, Bednář, Šalamoun, Jílek – Mikeš (A), Šilhan (C), Zahejský, Bálek, Kožík, Dobřemysl, Kirschner, Poizl, Valuš, Zolnaj, Peksa.
    Trenér: David Šalamoun

    Rozhodčí: Květoň – Cícha, Tichý
    thejrc.org