Tampa – San Jose 3:2 (po pr.) | NY Rangers – Florida 5:2 (kon.) | Philadelphia – Winnipeg 3:1 (kon.)
Boston – Seattle 3:2 (kon.) | Pittsburgh – Washington 3:4 (po pr.) | New Jersey – Toronto 1:7 (kon.)
NY Islanders – Ottawa 4:1 (kon.) | Nashville – Vancouver 4:2 (kon.) | Dallas – Calgary 3:4 (kon.)
Colorado – Arizona 2:3 (0:1 po s.n.) | Vegas – Buffalo 5:2 (kon.)
konec
New York Islanders
4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Ottawa Senators
Středa 02.02.2022, 01:30 • UBS Arena, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    47:44 Adam PELECH - 4:1
     
    47:44
    Islanders právě vstřelili branku!
    Řekl bych, že je rozhodnuto. ADAM PELECH si vlastně celou akci sám začal, když vybojoval puk. Pak se kotouč dostal přes Pageaua na modrou pro Scotta Mayfielda, který viděl, že mu Pelech sjíždí před branku a poslal mu přesnou přihrávku. Obránce Islanders zakončil celou akci brilantně, když vymíchal Forsberga a poslal puk do volné části branky – za nečinného přihlížení obránců Ottawy. Asistence: Scott Mayfield, Jean-Gabriel Pageau.
     
    46:46
    Alex Formenton se objevil naprosto volný před brankou Sorokina, kam také dostal puk. Ruskou stálici v NHL ale zblízka překonat nedokázal a hostům se krátí čas na dramatizaci zápasu.
     
    45:53
    Hned po buly následuje vyloučení na obou stranách. Matt Martin i Clark Bishop předvedli ukázková podrážení a sudí si jejich prohřešků všimli.
     
    43:17
    Zach Parise byl po přihrávce od Baileyho na okamžik sám u levé tyče Forsberga, ale kotouč se mu do branky zamést nepodařilo.
     
    41:24
    Ottawa v útoku propadla, takže se do zakončení dostali domácí. V situaci dva na jednoho vzal na levém kruhu odpovědnost na sebe Cal Clutterbuck, ale Forsberga nepřekvapil.
     
    37:22
    Senators se budou moct dostat znovu do hry, na konci druhé třetiny si zahrají přesilovku, kterou jim daroval Kyle Palmieri za sekání.
    35:50 Mathew BARZAL - 3:1
     
    35:50
    Islanders právě vstřelili branku!
    Za tenhle gól třeba ocenit Anderse Leeho, který dobrým hitem a napadáním získal u mantinelu kotouč pro Scotta Mayfielda na modré. Obránce Islanders dal výbornou přihrávku na levou stranu pro MATTHEWA BARZALA. Ten byl sice již trošku v úhlu, nicméně střelu z první dokázal procedit na bližší tyč Forsberga do sítě. Asistence: Scott Mayfield, Anders Lee.
     
    32:52
    Ottawa měla slibnou šanci na vyrovnání. Tyler Ennis se po další chybě Islanders v rozehrávce dostal mezi kruhy k zakončení. Mířil na lapačku Sorokina, který jí nastavil na správné místo a od této části výstroje ruského brankáře se odrazil puk za branku.
    28:42 Oliver WAHLSTROM - 2:1
     
    28:42
    Islanders právě vstřelili branku!
    10. gól v sezoně pro OLIVERA WAHLSTROMA. Chára vystřelil od modré, protože byl před brankou pořádný provoz. Forsberg toho moc neviděl, proto srazil puk před sebe, kde byl americký forvard rychlejší než Erik Brännström a bekhendem sklepl puk mezi betony gólmana do sítě. Asistence: Zdeno Chára, Noah Dobson.
     
    27:35
    Zaskvěl se také Ilja Sorokin. Domácí zcela propadli ve středním pásmu a Alex Formenton jel sám na ruského gólmana. Zkusil blafák do bekhendu, ale také levý beton brankáře Islanders byl pozorný. Ottawa se tak podruhé v utkání do vedení nedostala.
     
    27:08
    Domácí se v posledních minutách začínají poměrně rozjíždět a jejich útoky jsou čím dál nebezpečnější. Jako třeba nyní, kdy se dobře hrající (až na předešlou chybu) Beauvillier dostal v situaci jeden na jednoho přes obránce, ovšem bekhend přes beton Forsberga do klece nenasměřoval.
     
    19:55
    Ještě v samotném závěru periody měl šanci Tim Stützle, který dorážku před brankou do sítě Sorokina nenasměřoval.
    18:07 Anthony BEAUVILLIER - 1:1
     
    18:07
    Islanders právě vstřelili branku!
    Po tvrdé ráně Dobsona vznikla v brankovišti Ottawy pořádná mela. Rozhodující slovo měl Parise, který nabídl puk na pravou stranu pro ANTHONY BEAUVILLIERA. Jeho první dorážka ještě brankou neskončila, ale ihned poté procedil puk pod betony Forsberga do sítě. Asistence: Zach Parise.
     
    16:09
    Ačkoliv se to domácímu trenérovi věru nelíbí, Clark Bishop jde ven na dvě minuty za zcela jasné hákování proti Ryanu Pulockovi.
     
    08:52
    Casey Cizikas se v situaci jeden na jednoho dokázal prodrat k puku, ovšem Josh Brown ho před vlastní brankou zastavil nedovoleně hákovánímh a přesilovou hru si vyzkouší nejprve domácí hokejisté. To vše po komerční přestávce.
     
    06:11
    Islanders jsou nyní v pořádném tlaku a svírají Ottawu před její brankou. Nicméně Brock Nelson, který byl před brankou na chvilku sám, se dorážkou z předbrankového prostoru neprosadil. Velká šance na srovnání zůstává nevyužita.
     
    05:02
    Krátce po návratu vyloučených hráčů na led zkusil pozornost Forsberga střelou z vrcholu levého kruhu Andy Greene. Jeho nápřah ale skonči ltaké na Forsbergovi.
     
    03:38
    Matt Barzal si při situaci čtyři na čtyři sjel po pravé straně před branku a tlačil kotouč na bližší tyčku, kde byl připravený Anton Forsberg.
     
    02:40
    Vyloučení na obou stranách. Za domácí dostává Oliver Holden dvouminutový trest za hrubost, na druhé straně jde ven Tim Stützle kvůli sekání.
    01:56 Nick HOLDEN - 0:1
     
    01:56
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hosté dobře zakombinovali před brankou Sorokina. Ennis křižnou přihrávkou našel na levém kruhu NICKA HOLDENA, jehož tvrdou ránu sice Sorokin vyrazil, ale poté si domácí hráči srazili kotouč sami do sítě za záda vlastního gólmana. Asistence: Tyler Ennis, Brady Tkachuk.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 19. Beauvillier (Parise), 29. Wahlstrom (Chára, Dobson), 36. Barzal (Mayfield, A. Lee), 48. Pelech (Mayfield, Pageau) – 2. Holden (Ennis, B. Tkachuk)


    New York Islanders: I. Sorokin – Chára, Dobson, Pelech, Pulock, Greene, Mayfield – A. Lee (C), Barzal, Bailey (A) – Beauvillier, Nelson, Palmieri – Parise, Pageau, Wahlstrom – M. Martin, Cizikas, Clutterbuck (A).
    Trenér: Barry Trotz

    Ottawa Senators: A. Forsberg – Chabot (A), Brännström, Zub, Holden, J. Brown, Mete – B. Tkachuk (C), Stützle, Ennis – Formenton, Tierney, Gaudette – Sanford, N. Paul (A), Watson – C. Bishop, Kastelic, J. Sokolov.
    Trenér: D.J. Smith

    Rozhodčí: Rooney, Sutherland – Kelly, Galloway
    bahis siteleri