Lazio – Venezia 1:0 (kon.)
konec
S. S. Lazio
1:0 (0:0)
Venezia FC
Pondělí 14.03.2022, 20:45 • Stadio Olimpico, Řím • Italská Serie A • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Fotbalisté Lazia v pondělní dohrávce 29. kola italské Serie A potvrdili roli favorita a Venezii porazili nejtěsnějším možným rozdílem 1:0.

    Po bezbrankovém úvodním dějství se domácí radovali z vedoucí trefy ve 49. minutě, avšak gól Cira Immobileho byl po konzultaci s VARem odvolán pro ofsajd. Italský ostrostřelec se však jedním neúspěchem nenechal odradit a byl to právě on, kdo rozhodl o třech bodech svého týmu. Ciro Immobile si po faulu na Felipeho vzal v 58. minutě na starost penaltu, kterou proměnil prudkou ránou k pravé tyči. Ve zbývajícím průběhu střetnutí Lazio výrazně zvolnilo a udržovalo těsný náskok, který uhájilo až do závěrečného hvizdu.

    Svěřenci kouče Sarriho se díky vítězství vyšvihli na pátou příčku a Atalantu a městského rivala AS. Venezia zůstává v sestupovém pásmu, z osmnácté příčky ztrácí na Cagliari tři body. (22:46:57)
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:13.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Po faulu Immobileho na polovině hřiště měla Venezia poslední šanci. Do vnitra pokutového území Lazia poslal dlouhý nákop gólman Niki Mäenpää. Nebezpečí zažehnal Luiz Felipe, který odtlačil Henryho a balón nechal doletět k brankáři Strakošovi.
     
    90+3
    Sarriho družina je blízko. V honbě konkurenta za vyrovnáním přežili i akci Ethana Ampadua, tou nevyšla odvážná klička do dvou protihráčů.
     
    90+2
    Volnějším středem hřiště chtěl proběhnout do střelecké pozice Sofian Kiyine. Úmysl protihráče přečetl Felipe Anderson a v souboji tělo na tělo byl tím úspěšnějším.
     
    90+1
    Luiz Felipe splnil defenzivní povinnosti na jedničku. Odcouval spolu se Sigurdssonem a hlavou zkušeně prodloužil míč do rukavic Strakoši.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Střední záložník Toma Bašić chtěl vyslat do gólové příležitosti Cira Immobileho. Marco Modolo očekával pas na největší útočnou hvězdu soupeře, nataženou pravou nohou balón úspěšně zastavil.
     
    88
    Střídání v týmu Venezia FC: ze hřiště odchází Luca Fiordilino, přichází Arnór Sigurdsson.
     
    87
    Brazilský fotbalista Felipe Anderson se zlobí na Milinkoviće-Saviće, protože sprintoval po levé lajně dobrých třicet metrů, přesto se míče nedočkal. Srb místo toho odcentroval do rukavic gólmana.
     
    86
    Otevřenější obrany hostů chtěl využít Ciro Immobile. Zkusil si kulatý nesmysl hodit mezi dva obránce, což se mu i povedlo, ale protihráči jej pak skřípli do neřešitelných kleští.
     
    85
    Už to vypadalo, že Thomas Henry bude zakončovat z velmi zajímavé pozice. Ještě před střelou se však ozval hvizd arbitra Manganiella, ten reagoval na zdvižený praporek pomezního. Ofsajd.
     
    84
    Střídání v týmu S. S. Lazio: ze hřiště odchází Luis Alberto, přichází Toma Bašić.
     
    83
    Ofenzivu podpořil i Mattia Caldara. Byl to právě on, kdo sáhl k centru od pravé lajny, vzdušenému prostoru kraloval Elseid Hysaj.
     
    82
    Manuel Lazzari je na hřišti krátce, proto je ještě plný cil. Po pravé lajně unikl Ebuehimu, jenže pak dlouho váhal s centrem, protihráč jej doběhl a balón ve finále zblokoval do autu.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Lazio udržuje těsné jednobrankové vedení, nicméně v posledních minutách polevilo a Venezia tak stále může živit naději alespoň na bod.
     
    80
    Francesco Acerbi dlouho váhal s rozehrávkou a nebezpečně se k němu přiblížil Thomas Henry. Stoper si nakonec poradil, hru přenesl k pravé lajně na Luize Felipeho.

    Milan Huppert

    Branky: 58. Immobile (pen.)

    Karty:   42. Zaccagni (LAZ) – 29. Matějů (VEN)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 11:13.
    S. S. Lazio: Strakoša – Patric (78. Lazzari), Luiz Felipe, Acerbi, Hysaj – S. Milinković-Savić, Lucas Leiva, Luis Alberto (84. Bašić) – Felipe Anderson, Immobile (C), Zaccagni (71. Pedro).
    Náhradníci: Adamonis, Reina – Akpa-Akpro, A. Anderson, Bašić, Cabral, Floriani, Kamenović, Lazzari, Moro, Pedro, Romero.

    Trenér: Maurizio Sarri

    Venezia FC: Mäenpää – Matějů (46. Ebuehi), Caldara, Modolo (C), Haps – Črnigoj (64. Kiyine), Fiordilino (88. Sigurdsson), Ampadu – Busio (79. Nani), Nsamé (64. Henry) – Okereke.
    Náhradníci: Bertinato, Lazar – Ceccaroni, Ebuehi, Henry, Kiyine, Nani, Dor Peretz, Sigurdsson, Svoboda, Tessmann, Ullmann.

    Trenér: Paolo Zanetti

    Rozhodčí: Manganiello – Longo, Liberti
    bahis siteleri