Humenné – Topoľčany 2:5 (kon.) | Martin – Dubnica 4:1 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
4:1 (1:0, 0:1, 3:0) Stav série: 3:2
TSS GROUP Dubnica
sk Středa 16.03.2022, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga play-off (SR) • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Roman Chatrnúch (tréner TSS GROUP Spartak Dubnica): "Diváci, ktorí chodia na stretnutia tejto série, či už v Martine alebo Dubnici, nemajú čo ľutovať. Každé jedno stretnutie bolo zaujímavé, s hokejovým nábojom, bojovnosťou. Aj dnes sme dúfali, že by sme mohli byť tímom, ktorý sa ujme vedenia. Príležitosti sme k tomu mali. Opäť sa ale presadili domáci hráči, čo im po psychickej stránke pomohlo. Nám sa síce podarilo vyrovnať, po tretej tretine však môžeme povedať, že to bolo len ďalšie stretnutie, ktoré sme si prehrali našimi vylúčeniami. Dvakrát sme boli vylúčení a dvakrát sme inkasovali. Žiaľ, počas presilových hier sme strelecky menej aktívni ako súper. Ten nešpekuluje, strieľa a padá mu to tam. Miroslav Kristín dnes takisto potvrdil, prečo je tu a prečo je kapitánom. Poznám ho dlhé roky, viem, čo v ňom je. Viem, že aj keď bude mať 50 rokov, hodí sa do strely. Viem, že keď bude mať 55, bude bojovať v každom súboji. Ja mu prajem, aby mal ešte dlhú kariéru, pretože má čo dať spoluhráčom, najmä mladým hráčom, ktorí v súčasnosti ponímajú hokej inak. Veľmi hľadia na osobné štatistiky a vlastný prospech. Miro je práve príkladom toho, ako sa bojuje za mančaft, za klub, za všetkých. V sérii ešte nechceme skončiť. Veríme, že šiesty zápas bude preto pre nás úspešný. Určite by sme si víťazstvo zaslúžili, keďže všetci, čo sem chodia, vidia, že sú stretnutia vyrovnané. V Martine sme síce prehrali dvakrát 4:1, inkasovali sme ale góly do prázdnej bránky a všetky odohrané stretnutia boli vzácne vyrovnané. Myslím si, že toto je najlepšia pozvánka pre fanúšikov v piatok do Dubnice."

    Daniel Babka (tréner HK VITAR Martin): "Úvodných desať minút patrilo Dubnici. Jej hráči sa dostali do niekoľkých prečíslení troch na dvoch. Po jednej z chýb, kedy sme zaváhali v okolí bránkoviska sme mohli prehrávať. V druhej polovici úvodnej tretiny sme už boli lepším tímom, strelili sme gól a do druhej tretiny sme vstupovali s miernym náskokom. Druhá tretina však nebola z našej strany najlepšia, dopustili sme sa faulu a inkasovali vyrovnávajúci gól. Zostali sme zaskočení, nedarilo sa nám posúvať puk z obranného pásma a dostávali sme sa pod následný tlak. Hostia však nedokázali streliť druhý gól, ktorý by bol pre náš tím psychickou záťažou a následne inkasovali dva góly v početnom oslabení. Na začiatku úvodnej presilovej hry ale mali paradoxne hostia príležitosť skórovať, z protiútoku sme sa ale dokázali presadiť my a následne sa opäť dokázal presadiť Kosťa, ktorému zápas jednoducho sadol. Dubnica sa v závere dejstva rozhodla pre power-play, my sme si verili, že by sme mohli výsledok ubrániť, prípadne jeden gól pretlačiť do prázdnej bránky. Máme brejkových hráčov, Tomáš Nauš dokázal dokorčuľovať puk a trafiť bránku. V celej sérii nás drží Vlado Glosár. To, čo sme si po zápase povedali, je to, že sa nám po viac ako dvoch rokoch vrátil život na štadión, čo je pre nás dnes najväčšia výhra. Puk je placatý, séria je vyrovnaná a Dubnica v piatok urobí všetko pre to, aby pre ňu sezóna neskončila. Ak v piatok nezvládne zápas, už nemá možnosť opravy. Hovorí sa, že posledný krok býva najťažší, chalani sú ale motivovaní, budú chcieť zvíťaziť na ľade Dubnice, o čom niet najmenších pochýb. Čakáme však veľmi tuhý odpor."

    Dominik Hegyi (útočník TSS GROUP Spartak Dubnica): "Do stretnutia sme vstupovali s úmyslom nielen dobre brániť, ale v prípade akcií sa aj vracať dozadu. Všetky tieto dôležité veci, ktoré sme si ale v šatni povedali, sa akosi nepodarilo v tretej tretine dostať na ľad. Zbytočnými faulami sme dovolili súperovi odohrať dve presilové hry, ktoré dokázal využiť. V takto dôležitom zápase rozhoduje pritom každá chyba. Určite sme mali po predchádzajúcom domácom stretnutí dostatok času na regeneráciu, boli to dva dni, ktoré sme naplno využili. Dnes sme však potvrdili štatistiku najnedisciplinovanejšieho mužstva v súťaži, takto sa v play-off nehrá. V hlavách sa však musíme čo najskôr nastaviť na stretnutie v piatok. My urobíme všetko pre to, aby sme doma zvíťazili. V domácom prostredí si musíme dávať pozor nielen na herné výpadky, najmä na početné vylúčenia, z ktorých inkasujeme góly. V tejto sérii práve štandardné situácie rozhodujú o prehre či výhre. My ideme v šiestom stretnutí série zvíťaziť, nič iné si nepripúšťame."

    Vladimír Glosár (brankár HK VITAR Martin): "Čo sa týka útočnej fázy, dnes sme odohrali náš najlepší zápas v sérii. Hlavne v úvodnej tretine podržal hostí brankár. Škoda nepremenených príležitostí, ak by sme dokázali súperovi odskočiť na dva či tri góly, nemuseli sme sa biť o výsledok do konca zápasu. Dubnica mala v druhej tretine niekoľko príležitostí, dokázala vyrovnať, našťastie nám strelecky vyšla tretia tretina. Všetci veríme tomu, že v piatok môžeme využiť príležitosť a ukončiť sériu, aby sme si pred semifinále oddýchli. Aktuálne však všetci myslíme na stretnutie v piatok v Dubnici, ktoré musíme všetci zvládnuť. Play-off zápasy sú o bojovnosti, túžbe po víťazstve, keďže každý chce postúpiť ďalej. Do zápasu dávajú oba tímy maximum, čo je vidieť v jednotlivých zápasoch. Či už my alebo súper, nikto nechce predčasne skončiť. Ak chce byť tím úspešný, musí sa o výsledok jednoducho pobiť. Konečne sme sa mohli poďakovať našim fanúšikom na ľade. Najskôr nám to prekazil Covid, v závere základnej časti sme si to pokazili sami po sérii prehier. Dnes sa nám podarilo nakloniť si fanúšikov na svoju stranu, boli našim šiestym hráčom na ľade a všetci veríme, že ich bude chodiť v ďalších zápasoch ešte viac. Veríme, že v piatok urobíme všetko pre postup ďalej, urobíme preň všetko." (22:33:19)
     
    Martin si zopakoval výsledok 4:1 z druhého vzájomného zápasu a v sérii sa ujal po prvýkrát vedenia. Góly: 17. Tiainen (Charvát), 41. Makarov (Fafrák, Murček), 55. Makarov (Fafrák, Charvát), 59. Nauš (Lavička, Krempaský) – 38. Hegyi (Tábi, Haščák).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Dohrávané stretnutie. Ani jeden z tímov už nejaví záujem o útočenie.
     
    59:10
    Svietiace mobily v hľadisku. Domáci priaznivci sa takto radujú z víťazstva.
     
    58:28
    Martin dal gól!
    Gól do prázdnej bránky. TOMÁŠ NAUŠ nemal po prihrávke Matúša Lukáša Lavičku inú možnosť ako trafiť prázdnu bránku. Druhú asistenciu si pripisuje Martin Krempaský.
     
    58:09
    Lavička sa spolu s Dírerom pokúšajú vyhodiť puk. Zatiaľ sa im to nedarí.
     
    57:43
    Švec na Tyczynskeho. Vzápätí Ďurišova dorážka.
     
    57:15
    Prázdna hosťujúca bránka. Dubnica sa uchyľuje k power-play.
     
    57:14
    Oddychový čas hostí.
     
    56:43
    Ďuriš prešiel popred domácu bránku. Ohroziť sa mu ju nepodarilo.
     
    56:17
    Tyczynski bojuje o puk s Poliačekom. Súboj sa odohráva v strednom pásme.
     
    55:46
    Charvátom vyhodený puk. Domáci teraz vyčkávajú.
     
    55:18
    Meszároš triafa Tiainena. Puk na domácich hokejkách.
     
    54:52
    Martin dal gól!
    Využitá presilová hra. Marek Charvát mal na ľavej strane Miloša Fafráka, ktorý ešte neuspel. Na pravej však bol pripravený KONSTANTIN MAKAROV, ktorý využil voľného priestoru pri presúvaní brankára.
     
    54:15
    Roman Vaňo (DUB) inkasuje dve minúty za podrazenie.
     
    53:46
    Vaňo sa prebil až do zakončenia. Chýbalo len veľmi málo.
     
    53:10
    K Juščákovi sa ešte pri striedaní dostal puk. Skúsil preto vystreliť z diaľky.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 17. Tiainen (Charvát), 41. Makarov (Fafrák, Murček), 55. Makarov (Fafrák, Charvát), 59. Nauš (Lavička, Krempaský) – 38. Hegyi (Tábi, Haščák)


    HK VITAR Martin: Glosár (Nagy) – Dvořák, Charvát – Nátny, Bobček – Lavička, Krempaský – Nemec, Pacalaj – Juščák, Huhtela, Tiainen – Toma, Dírer, Nauš – Fafrák, Murček, Poliaček – Makarov, Thomka, Bartoš A.
    Trenér: Daniel Babka

    TSS GROUP Dubnica: Kristín Ma. (Gabriš) – Švec, Mikuš – Dubeň, Trška – Putala, Janík – Meszároš, Vaňo – Hegyi, Tyczynski, Tábi – Beták, Ďuriš, Kristín Mi. – Síkela, Ferenyi, Haščák – Andrisík, Korbel, Cerda
    Trenér: Roman Chatrnúch

    Rozhodčí: Hronský, Baluška – Crman, Synek, Jonák (inštruktor)

    Diváci: 1111
    Martin 4 3 Dubnica
    #1 Úterý 08.03.2022 • 18:00
    Martin - Dubnica 2:3 po prodl.
    #2 Středa 09.03.2022 • 18:00
    Martin - Dubnica 4:1
    #3 Sobota 12.03.2022 • 18:00
    Dubnica - Martin 1:0 po s.n. (2:1)
    #4 Neděle 13.03.2022 • 18:00
    Dubnica - Martin 2:3 po prodl.
    #5 Středa 16.03.2022 • 18:00
    Martin - Dubnica 4:1
    #6 Pátek 18.03.2022 • 18:00
    Dubnica - Martin 3:0
    #7 Neděle 20.03.2022 • 18:00
    Martin - Dubnica 4:1
    thejrc.org