Ottawa – Philadelphia 3:1 (kon.) | Carolina – Washington 3:4 (0:1 po s.n.) | Winnipeg – Boston 2:4 (kon.)
Calgary – Buffalo 0:1 (po pr.) | Anaheim – Florida 0:3 (kon.) | San Jose – Colorado 3:5 (kon.)
Minnesota – Chicago 3:1 (kon.) | NY Islanders – Dallas 4:2 (kon.) | Edmonton – New Jersey 6:3 (kon.)
Vegas – Los Angeles 5:1 (kon.) | Arizona – Pittsburgh 1:4 (kon.) | Columbus – St. Louis 5:4 (kon.)
konec
Arizona Coyotes
1:4 (0:0, 1:1, 0:3)
Pittsburgh Penguins
Sobota 19.03.2022, 22:00 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 22:00.
     
    Pittsburgh vyhrál tři z posledních pěti zápasů a v sobotu večer se navíc představí na ledě Arizony, která je po Montrealu a Seattlu třetím nejhorším týmem v letošní sezóně NHL. Penguins nemohou vypustit žádný zápas a musí bojovat o vítězství v každém utkání, pokud se chtějí dostat ve velice nabité konkurenci do playoff.
     
    Arizona Coyotes

    Arizona má po šedesáti odehraných zápasech pouze 44 bodů a v Západní konferenci je předposlední, zatímco v Centrální divizi úplně poslední. Coyotes trápí rozsáhla marodka, na které je osm hokejistů, včetně českého útočníka Dmitrije Jaškina. Ačkoliv si mohou nechat domácí o playoff zdát, během posledních dnů se jim dařilo. Arizona vyhrála šest z posledních sedmi utkání.
     
    Pittsburgh Penguins

    Penguins měli fantastickou venkovní bilanci, když v období od 16. ledna do 13. února vyhráli na ledě soupeřů šestkrát v řadě. Během posledních šesti venkovních utkání ale mají bilanci vyrovnanou, když porazili Columbus, Tampu Bay a naposledy St. Louis, a naopak nestačili na trio Toronto, Carolina a Nashville. Pittsburgh táhne s 60 body Jake Guentzel (29+31).
     
    Československá stopa v utkání

    Radim Zohorna (PIT) – 11 zápasů, 1+2, +7 účast, 6 střel na bránu, TM 2
    Dominik Simon (PIT) – 54 zápasů, 3+6, 0 účast, 65 střel na bránu, TM 28
     
    Úvodní sestavy:

    Arizona Coyotes: Wedgewood (K. Vejmelka) – Mayo, Gostisbehere, Strälman (A), Capobianco, Koljačonok, Dineen – N. Schmaltz, T. Boyd, Keller (A) – Kessel, Riley Nash, Galchenyuk – L. Eriksson, Hayton, N. Ritchie – Crouse, Ch. Fischer, Maccelli.
    Trenér: André Tourigny

    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, Marino, Matheson, Ruhwedel, M. Pettersson – Rodrigues, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), D. Heinen – Kasperi Kapanen, J. Carter, R. Zohorna – D. Simon, Blueger, Boyle.
    Trenér: Mike Sullivan

    Rozhodčí: Graham Skilliter, Brad Meier. Čároví: Vaughan Rody, Tyson Baker.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Sidney Crosby nahodil puk do útočného pásma, jenže za bránou Arizony byl první Shayne Gostisbehere.
     
    01:10
    Proti Penguins bylo zřejmě odpískáno zakázané uvolnění. Tak nakonec ne, jednalo se o postavení mimo hru a vhazovalo se ve středním pásmu.
     
    01:52
    Nick Schmaltz na pravém křídle vypálil z úhlu a Tristan Jarry zasáhl levým ramenem, zatímco střelu Nicka Ritchieho z levého kruhu poté ukryl ve své lapačce.
     
    02:11
    Kasperi Kapanen využil volného prostoru na pravém křídle a na bodu kruhu pro vhazování napřáhl ke střele zápěstím, která skončila v náručí Scotta Wedgewooda.
     
    02:29
    A další zákrok domácího brankáře lapačkou, tentokrát ovšem proti nahození Briana Boylea. Hra přerušena.
     
    03:04
    Michael Matheson předvedl v pravém kruhu krásnou stahovačku a po ledě mířil k přední pravé tyči, kde Scott Wedgewood úspěšně zasáhl levým betonem.
     
    03:56
    Kris Letang na pravém křídle vypálil od modré čáry a jeho střela s příklepem mířila do vzdálenějšího levého horního rohu, domácí brankář ale zasáhl vyrážečkou.
     
    04:26
    Coyotes odpověděli štiplavou střelou z pravého kruhu pro vhazování, kterou Tristan Jarry snadno kryl.
     
    05:41
    Arizona vzápětí vyrazila do přečíslení dva na jednoho a už to vypadalo, že se v mezikruží dostane do zakončení, jenže skvělou práci odvedl v obraně Michael Matheson.
     
    06:20
    Jevgenij Malkin se ocitl na levém křídle v postavení mimo hru a prostor dostává krátká reklamní přestávka.
     
    07:07
    Phil Kessel chtěl napálit v jízdě a pravém kruhu pro vhazování kotouč bez přípravy, jenže ho minul a byl z toho protiútok Penguins. Střela ale byla zablokována.
     
    07:58
    Dysin Mayo se postavil do cesty Sidneymu Crosbymu a dostal dvě minuty za nedovolené bránění. Hra 4 proti 5.
     
    08:39
    Jevgenij Malkin vystřelil na ose útočného pásma od modré čáry na teč, jenže k ní nedošlo a Scott Wedgewood nemusel řešit žádnou vážnou příležitost.
     
    09:46
    Kasperi Kapanen vystřelil na pravém křídle a jeho pokus skončil v ochranné síti, ještě předtím ale Scott Wedgewood vytáhl dva velice dobré zákroky. Stále 0:0.
     
    10:51
    Coyotes předvedli strašidelnou rozehrávku a Dominik Simon se pokoušel u pravé tyče trefit poskakující kotouč, brána Arizony ale opět odolala. Tlak hostí.
     
    12:14
    Evan Rodrigues měl kotouč na bodu levého kruhu trochu pod sebou, přesto dokázal vypálit bez přípravy a Scott Wedgewood zasáhl lapačkou. Reklamní přestávka.
     
    13:16
    Jeff Carter nabral rychlost na pravém křídle a od hrazení nahodil puk po ledě před bránu, kde nakonec k teči nedošlo a Scott Wedgewood zasáhl pravým betonem.
     
    14:54
    Brian Dumoulin vystřelil na bodu pravého kruhu a dobře mířil pod horní tyč, Scott Wedgewood ale vyrazil puk vyrážečkou do ochranné sítě. Komerční přestávka.
     
    15:21
    Scott Wedgewood už čelil patnácti střelám Penguins, všechny je ale pochytal a drží nulu. Hraje se bez gólu.
     
    16:29
    Marcus Pettersson vypálil na ose útočného pásma od modré čáry a jeho rána s příklepem minula vzdálenější pravou tyč. Scott Wedgewood se pouze ohlédl.
     
    17:43
    Coyotes dostali na chvíli Penguins pod tlak, puk ale vyhodil do středního pásma Radim Zohorna.
     
    18:31
    Jevgenij Malkin zkusil na levém křídle vypálit z téměř nulového úhlu, Scott Wedgewood ale zasahovat nemusel, protože jeho střela byla před bránou zablokována.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Arizona dokázala odolat obrovskému tlaku Penguins a Scott Wedgewood zatím chytá brilantně. Pittsburgh svého soupeře jasně přestřílel, zatím je mu to ale k ničemu. Skóre po první třetině jednostranného střetnutí v Arizoně. Arizona Coyotes 0 Pittsburgh Penguins 0.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 22:57.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 5-19; Zablokované střely: 2-5; Vhazování: 62%-38%; Hity: 9-11; Přesilové hry: 0/0-0/1; Trestné minuty: 2-0.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Sidney Crosby vyhrál úvodní vhazování druhé třetiny, do které oba týmy vstupují za bezbrankového skóre, přestože Penguins měli obrovskou střeleckou převahu.
     
    21:12
    Anton Strälman napálil puk z vrcholu pravého kruhu na vzdálenější levou tyč, kde málem došlo k teči. Brankář Tristan Jarry ovšem nakonec nemusel zasahovat.
     
    22:09
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    KASPERI KAPANEN si najel na vzdálenější levé tyči na fantastickou přihrávku Jeffa Cartera napříč brankovištěm z pravé strany a po zakleknutí zametl kotouč do odkryté sítě! Penguins vedou 1:0! Asistence: Jeff Carter.
    22:09 Kasperi KAPANEN - 0:1
     
    24:22
    Bryan Rust předvedl u pravé tyče místo střely zadovku a Danton Heinen vypálil v jízdě bez přípravy, jeho ostrá střela s příklepem ale minula vzdálenější levou tyč.
     
    26:04
    Utkání má obrovské tempo a po přestávce se přerušuje minimálně. Coyotes se ale ocitli na levé straně v postavení mimo hru a následuje reklamní přestávka.
     
    26:46
    Kris Letang si najel v mezikruží na přihrávku Sidneyho Crosbyho z pravého křídla a po zpracování puku se ocitl v obrovské šanci, obránce Penguins mířil dobře nad lapačku domácího brankáře, toho ale zachránila vzdálenější pravá tyč! Arizona je pod tlakem.
    26:46 Kris Letang orazítkoval nádhernou střelou pravou tyč!
     
    29:19
    Coyotes se dostali po hodně dlouhé době ke střele na pravém křídle, Tristan Jarry byl ale opět připraven.
     
    30:23
    Brian Dumoulin nahodil puk na ose útočného pásma od modré čáry směrem na vzdálenější levou tyč, žádný z jeho spoluhráčů ho ale nedokázal ve vzduchu tečovat.
     
    31:31
    Arizona právě vstřelila branku!
    CLAYTON KELLER se řítil po nádherné přihrávce mezi dva hráče Penguins do samostatného úniku a s obrovským štěstím procedil puk mezi betony Tristana Jarryho do sítě! Tamní Arizona rychle odpověděla – 1:1. Asistence: Anton Strälman.
    31:31 Clayton KELLER - 1:1
     
    31:43
    Domácí Arizona toho v dnešním zápase příliš mnoho nepředvedla, přesto se jí podařilo před pár okamžiky vyrovnat. Po přerušení hry následuje komerční brejk.
     
    32:39
    Danton Heinen se řítil na ose ledové plochy sám na bránu a mohl vrátit Penguins vedení zpátky, jenže střelou zápěstím minul levý horní roh!
    32:39 Danton Heinen se také řítil sám na bránu, jak dopadl?
     
    34:30
    Tristan Jarry zastavil střelu Coyotes z pravého křídla a následuje další krátká komerční přestávka. Stav je 1:1.
     
    35:36
    Cameron Dineen udělal obrovskou chybu před vlastní bránou a čelil přečíslení Penguins dva na jednoho, které pokazil špatnou přihrávkou český hráč Dominik Simon.
     
    35:47
    Jevgenij Malkin vlétl ostře do brankáře Arizony a i kdyby Pens skórovali, gól by kvůli faulu neplatil. Přesilová hra.
     
    36:40
    Bryan Rust nyní skvěle vystihl přihrávku Coyotes a z obranného pásma vyrazil do protiútoku dva na dva, který v pravém kruhu zakončil střelou mířící nad bránu.
     
    38:13
    Brian Dumoulin neuspěl se střelou s příklepem, zatímco Jevgenij Malkin ve velké šanci u pravé tyče! Kdyby puk zpracoval napoprvé, asi by skóroval. Na kdyby se ovšem nehraje. Stav 1:1.
     
    38:59
    Barrett Hayton byl vyloučen za hákování a Penguins si zahrají v závěru druhé třetiny druhou přesilovou hru.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    39:33
    Clayton Keller je vyloučen na dvě minuty za podrážení a Penguins si zahrají přesilovou hru 5 na 3! Velká šance.
     
    39:57
    Sidney Crosby se opřel do puku u pravé tyče a vypadalo to, že jeho rána bez přípravy zamíří do odkryté sítě, jenže Scott Wedgewood vytáhl spektakulární zákrok! To byla obrovská krádež.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Penguins krátce po přestávce využili obrovské střelecké převahy a Kasperi Kapanen poslal hosty do vedení, jenže v polovině utkání se řítil sám na bránu Clayton Keller a dokázal procedit puk mezi betony Tristana Jarryho do sítě. Skóre po druhé třetině napínavého střetnutí. Arizona Coyotes 1 Pittsburgh Penguins 1.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 23:52.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 15-33; Zablokované střely: 3-8; Vhazování: 50%-50%; Hity: 22-23; Přesilové hry: 0/1-0/3; Trestné minuty: 6-2.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:59
    Barrett Hayton se vrátil z trestné lavice zpět na ledovou plochu a Arizona je z nejhoršího tedy venku. Stále 1:1.
     
    42:07
    Kasperi Kapanen nabral na pravém křídle obrovskou rychlost a pokusil se skórovat podruhé v zápase, Scott Wedgewood byl ale proti a zasáhl. Hraje se 5 na 5.
     
    42:58
    Coyotes měli obrovskou šanci otočit skóre, jenže z blízkosti ležícího Tristana Jarryho nepřekonali!
     
    43:42
    Bryan Rust mířil z pravého kruhu pro vhazování nepřesně a poté přišla střela z opačné strany, Scott Wedgewood byl ale opět připraven a přerušil hru.
     
    44:12
    Kasperi Kapanen zavezl puk na levém křídle do útočného pásma a parádní přihrávkou našel před bránou najíždějícího Bryana Rusta, jeho bekhendové zakončení ale minulo levou tyč!
     
    45:26
    Clayton Keller byl podražen v mezikruží a Kasperi Kapanen musí odsedět na trestné lavici dvě minuty.
     
    47:27
    Vyloučený Kasperi Kapanen se vrátil z trestné lavice zpět na led a Arizona se během přesilové hry nedostala ani k jedné střele. Penguins zvládli oslabení skvěle.
     
    48:11
    Michael Matheson zvedl hlavu a na levém křídle práskl do puku, jeho rána od modré čáry ale minula vzdálenější pravou tyč a Scott Wedgewood nezasahoval.
     
    49:18
    Coyotes předvedli před vlastní bránou hodně riskantní rozehrávku, nakonec jim to ale prošlo. Skóre utkání 1:1.
     
    50:01
    Christian Fischer si sjel z levého křídla před bránu a pokoušel se zasunout puk k bližší tyči, po pěkné stahovačce ale narazil na Tristana Jarryho. Komerční přestávka.
     
    50:14
    Bryan Rust prohrál na levém křídle závod o puk a proti Penguins se tedy pískalo zakázané uvolnění.
     
    50:55
    Pittsburgh už vyslal na bránu soupeře 39 pokusů, Scott Wedgewood ale inkasoval pouze jednou. Arizona vstřelila jeden gól z devatenácti střel. Obrovský rozdíl.
     
    51:01
    Jake Guentzel zahrál vysokou holí, což neuniklo zrakům rozhodčích. Následuje komerční přestávka. Stav je 1:1.
     
    51:36
    Michael Matheson na levém křídle vystřelil od modré čáry a puk minul vzdálenější pravý horní roh brány. Jeden z hráčů Penguins poté zahrál vysokou holí.
     
    51:53
    John Marino dobře vystřelil na vrcholu pravého kruhu zápěstím, jeho pokus ale minul vzdálenější levý horní roh brány a Scott Wedgewood situaci kontroloval.
     
    52:36
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Scott Wedgewood sice opět dělal vše, co mohl, JEVGENIJ MALKIN se ale dostal u pravé tyče v rychlém sledu dvakrát do zakončení a jeho dorážka už skončila v síti! Asistence: Bryan Rust.
    52:36 Jevgenij MALKIN - 1:2
     
    53:25
    Kris Letang vystřelil na pravém křídle od modré čáry a na přední tyči došlo k drobné teči, Scott Wedgewood si ale dokázal puk najít a zmrazil ho pod lapačkou.
     
    54:59
    Loui Eriksson se dostal do zakončení v blízkosti pravé tyče, Tristan Jarry ale puk vyrazil hrudí za bránu.
     
    55:55
    Evan Rodrigues zamíchal s pukem na vrcholu levého kruhu pro vhazování a jeho pokus zápěstím byl přizvednut do ochranné sítě. Následuje reklamní brejk.
     
    56:13
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Útočník Jake Guentzel předvedl v levém kruhu nádhernou stahovačku, když si puk prohodil do jízdy mezi bruslemi protihráče, a poté ho poslal na vzdálenější pravou tyč, kde se se štěstím prosadil SIDNEY CROSBY! Hostující kapitán poslal puk do sítě o ležícího brankáře Arizony. Pens už to zvládnou. Asistence: Jake Guentzel.
    56:13 Sidney CROSBY - 1:3
     
    58:10
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    SIDNEY CROSBY převzal puk na útočné modré čáře po zadovce Jakea Guentzela, poté se parádní stahovačkou zbavil jednoho protihráče, aby před druhým dovezl puk do prázdné sítě! Je to 1:4. Asistence: Jake Guentzel a Kris Letang.
    58:10 Sidney CROSBY - 1:4
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    Konec zápasu.
     
    Hokejisté Pittsburghu se pořádně nadřeli, nakonec ale úlohu papírových favoritů na ledě Arizony potvrdili, když se v závěru zápasu dvakrát prosadil kapitán Sidney Crosby a vítězný gól vstřelil Jevgenij Malkin. Scott Wedgewood odchytal parádní zápas, ale obrovská ofenzivní síla Pittsburghu nakonec byla nad jeho síly. Výsledek. Arizona Coyotes 1 Pittsburgh Penguins 4.
     
    Statistiky: Střely na bránu: 21-49; Zablokované střely: 8-15; Vhazování: 51%-49%; Hity: 26-25; Přesilové hry: 0/2-0/3; Trestné minuty: 6-4.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?

    Scott Wedgewood (ARI) – 45 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,8%, odchytal 59:15
    Tristan Jarry (PIT) – 20 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,2%, odchytal 59:51

    Česká a slovenská stopa

    Radim Zohorna (PIT) – 0+0, +1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 10:04
    Dominik Simon (PIT) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 9:31

    Tři hvězdy utkání

    1. Sidney Crosby (PIT) 2+0
    2. Scott Wedgewood (ARI)
    3. Clayton Keller (ARI) 1+0 (00:37:48)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 32. Keller (Strälman) – 23. Kasperi Kapanen (J. Carter), 53. Malkin (Rust), 57. Crosby (Guentzel), 59. Crosby (Guentzel, Letang)


    Arizona Coyotes: Wedgewood (K. Vejmelka) – Mayo, Gostisbehere, Strälman (A), Capobianco, Koljačonok, Dineen – N. Schmaltz, T. Boyd, Keller (A) – Kessel, Riley Nash, Galchenyuk – L. Eriksson, Hayton, N. Ritchie – Crouse, Ch. Fischer, Maccelli.
    Trenér: André Tourigny

    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, Marino, Matheson, Ruhwedel, M. Pettersson – Rodrigues, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), D. Heinen – Kasperi Kapanen, J. Carter, R. Zohorna – D. Simon, Blueger, Boyle.
    Trenér: Mike Sullivan

    Rozhodčí: Graham Skilliter, Brad Meier. Čároví: Vaughan Rody, Tyson Baker

    Diváci: 14507
    bahis siteleri