Pittsburgh – Columbus 5:1 (kon.) | Carolina – Tampa 3:2 (kon.) | New Jersey – NY Rangers 7:4 (kon.)
Washington – St. Louis 2:5 (kon.) | Detroit – Philadelphia 6:3 (kon.) | NY Islanders – Ottawa 3:0 (kon.)
Winnipeg – Vegas 4:0 (kon.) | Dallas – Edmonton 5:3 (kon.) | Calgary – San Jose 3:4 (kon.)
Arizona – Seattle 2:4 (kon.) | Los Angeles – Nashville 6:1 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Tampa Bay Lightning
Středa 23.03.2022, 00:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:34
    Teď už se fanoušci Caroliny faulu dočkali. Nikita Kučerov předvedl vzorové nedovolené bránění, když bez puku narazil do Aha.
    59:00 Alex KILLORN - 3:2
     
    59:00
    Tampa právě vstřelila branku!
    Dobře sehranou power-play se Bolts postarali o dramatický zbytek základní hrací doby! Victor Hedman dostal od Kučerova puk na střed modré čáry. Prudké nahození tečoval ALEX KILLORN a 19. gólem v sezóně dal hostům naději na vyrovnání. Asistence: Victor Hedman, Nikita Kučerov.
     
    57:19
    Sergačjov se bezohledně ohnal po hlavě Staala, který ho v probíhající bitvě za Vasilevským masíroval u mantinelu. Poblíž stojící rozhodčí poslal na trestnou oba, i když kapitán Canes nic neprovedl.
     
    56:43
    Hostům se vyplatil forčekink. Point dával získaný puk doprava na Kučerova a tomu vzala gólovou radost bližší tyčka!
     
    49:22
    Kučerov přihrál na osou Palátovi, který poměrně snadno proklouzl za obranu. Střela země-vzduch se zasekla v lapačce Andersena, od kterého to byl jasně nejefektivnější zákrok večera.
    48:07 Sebastian AHO - 3:1
     
    48:07
    Carolina právě vstřelila branku!
    Teräväinen odevzdal puk za sebe k modré čáře, kde vznikla Slavinova střela bez přípravy. Jarvis ji tečí posunul k SEBASTIANU AHOVI a ten všechno dokončil dorážkou mezi Vasilevského bruslí a jeho levou tyčkou. Asistence: Seth Jarvis, Jaccob Slavin.
     
    41:01
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Nikita Kučerov – 2 min., držení).
     
    39:47
    Ian Cole obdržel 2 minuty za držení a další 2 minuty za hrubost. Cirelli má menší trest za hrubost, což dohromady dělá přesilovku Lightning.
     
    36:49
    Paní štěstěna si zahrála s Carolinou! Cirelliho nástřel z levého křídla prošel skrz Andersena a zastavil se až o bližší tyčku.
    33:55 Anthony DEANGELO - 2:1
     
    33:55
    Carolina právě vstřelila branku!
    I druhá domácí přesilovka končí gólovou radostí! Andrej Svečnikov si odmítl McDonagha a podél mantinelu přihrál na pravý konec modré čáry. Z té nahazoval ANTHONY DEANGELO a původně vysoký puk byl Sergačjovovou hokejkou sražen k zemi tak, že Vasilevskij nestihl zareagovat. Asistence: Andrej Svečnikov, Teuvo Teräväinen.
     
    32:39
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Steven Stamkos – 2 min., sekání).
    29:39 Nick PAUL - 1:1
     
    29:39
    Tampa právě vstřelila branku!
    Včera byl hráčem Ottawy, dnes už slaví gól s logem Lightning na hrudi! NICHOLAS PAUL vytáhl puk přes středního pásmo a díky narážečce s Coltonem jej optimálně protečoval za poprvé kapitulujícího Andersena. Asistence: Ross Colton.
    26:56 Martin NEČAS - 1:0
     
    26:56
    Carolina právě vstřelila branku!
    Canes skórují v přesilové hře! Bear nabíjel směrem k levému kruhu. Napřáhl tam Jarvis a tvrdou střelou orazítkoval tyč. Domácí u puku zůstali, Bear ho tentokrát půjčil MARTINU NEČASOVI a ten zpoza pravého kruhu prostřelil Vasilevského. Asistence: Ethan Bear, Seth Jarvis.
     
    25:15
    Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Corey Perry.
     
    16:38
    S Palátovým přispěním dostal před Andersena puk Point. Canes nepříjemnou situaci ustáli, avšak krosček DeAngela je poslal do čtyř.
     
    01:50
    Andersen s porcí štěstí napravil své zaváhání na krátkém mantinelu, kde se neplánovaně octl v souboji s Kučerovem. Stamkos v zadarmo získané příležitosti trefil tyč a při dorážce Kučerova už domácí gólman pokryl levý dolní roh.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 27. M. Nečas (Bear, Jarvis), 34. A. DeAngelo (A. Svečnikov, T. Teräväinen), 49. Aho (Jarvis, Slavin) – 30. N. Paul (Colton), 59. Killorn (Hedman, Kučerov)


    Carolina Hurricanes: F. Andersen (Raanta) – A. DeAngelo, Slavin (A), Pesce, Skjei, Bear, Cole – Jarvis, Aho (A), T. Teräväinen – M. Nečas, Trocheck, A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Niederreiter – Stepan, Kotkaniemi, Lorentz.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (B. Elliott) – Rutta, Hedman (A), Černák, Sergačjov, Bogosian, McDonagh – Kučerov, Stamkos (C), Killorn – Cirelli, B. Point, Palát – Hagel, Colton, N. Paul – Perry (A), Bellemare, Maroon.
    Trenér: Jon Cooper

    Rozhodčí: Joannette, O´Rourke – Gibbons, Suchánek

    Diváci: 16 783
    bahis siteleri