Boston – Toronto 4:6 (kon.) | Tampa – Carolina 4:3 (po pr.) | Florida – Montreal 7:4 (kon.)
Columbus – NY Islanders 3:4 (kon.) | Pittsburgh – NY Rangers 2:3 (kon.) | Nashville – Ottawa 4:1 (kon.)
Minnesota – Philadelphia 4:1 (kon.) | Calgary – Colorado 1:2 (kon.) | Anaheim – Dallas 2:3 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
2:3 (1:0, 0:2, 1:1)
New York Rangers
Středa 30.03.2022, 01:13 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:55
    Mike Sullivan si ještě bere oddechový čas, Tučňákům zbývá necelých pět vteřin na to, aby vstřelili vyrovnávací branku!
     
    59:55
    Pittsburgh vytvořil obrovský závar před klecí New Yorku, celou akci dvakrát zakončoval Jake Guentzel, jenž ale Igora Šesťorkina nepřekonal ani z bezprostřední blízkosti, ani po křižné přihrávce na pravou stranu!
     
    59:20
    Adam Fox dojel vyhozený kotouč a z ostrého úhlu se jej snažil dopravit do klece Pens, jenže trefil pouze tyčku svatyně Pittsburghu.
     
    58:48
    Andrew Copp stál už před poloprázdnou bránou v mezikruží, přihrál však ještě doprava na Zibanejada, který ranou z kruhu minul opuštěnou klec Pens!
     
    58:01
    Tristan Jarry už svému týmu nepomůže, maže na střídačku, Tučňáci hrají se šesti bruslaři v poli a hrají buď všechno, nebo nic.
     
    55:41
    Andrew Copp nyní vystartoval po levé straně a ranou z kruhu řádně prověřil Tristana Jarryho, jenž na přední tyči tasil dobrý zákrok ramenem!
     
    51:16
    Tučňáci se znovu dostali do útočného pásma a Michael Matheson ranou z levé strany od modré čáry orazítkoval břevno svatyně Rangers!
    50:37 Sidney CROSBY - 2:3
     
    50:37
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pittsburgh využívá početní výhodu a snižuje na 2:3! SIDNEY CROSBY dostal kotouč k modré čáře a vůbec se nerozmýšlel. Napřáhl, vypálil a jeho ostrý projektil zaplul na zadní tyči do sítě i díky skvělé cloně Jakea Guentzela. Penguins tak snižují na rozdíl jediné branky! Asistence: Jevgenij Malkin, Kris Letang.
     
    50:04
    Penguins si zahrají další přesilovku. Andrew Copp nyní zcela zbytečně podrazil za bránou soupeře rozehrávajícího Chada Ruhwedela a fasuje zasloužené dvě trestné minuty.
     
    46:49
    Nyní už se ale Penguins do šance dostali, když rychlou akci po pravé straně zakončoval v předbrankovém prostoru Jeff Carter, na Šesťorkina si však z bezprostřední blízkosti nepřišel!
     
    45:02
    Barclay Goodrow padl v rohu kluziště pod nohy Bryana Rusta, kterého hokejkou podsekl a fasuje dvě trestné minuty.
    41:06 Chris KREIDER - 1:3
     
    41:06
    Rangers právě vstřelili branku!
    Rangers využívají přesilovku a vedou už 3:1! Adam Fox vystřelil od modré čáry. Jeho rána šla do zadního hrazení, odkud se kotouč odrazil před bránu, kde ho na brankovišti rychle uklidil do sítě Pens CHRIS KREIDER! New York tak vede o dva góly! Asistence: Adam Fox, Artěmij Panarin.
     
    40:01
    Jake Guentzel a Ryan Lindgren dostali po zaznění sirény trest na dvě minuty za hrubost. Spolu s nimi je za stejný prohřešek vyloučen i Michael Matheson, takže Rangers hrají přesilovku.
    37:04 Braden SCHNEIDER - 1:2
     
    37:04
    Rangers právě vstřelili branku!
    Rangers otáčí duel a vedou 2:1! New York nyní skvěle přečíslil soupeře a stáhl jeho obranu hluboko do pásma. Artěmij Panarin se na pravé straně neunáhlil a počkal na BRADENA SCHNEIDERA, jenž situaci dojel v druhé vlně, obdržel pas na vrchol kruhů a perfektně umístěnou ranou na vyrážečku Jarryho posílá Jezdce do těsného vedení! Asistence: Artěmij Panarin, Andrew Copp.
    33:32 Frank VATRANO - 1:1
     
    33:32
    Rangers právě vstřelili branku!
    Rangers srovnávají na 1:1! Kotouč se po souboji v rohu kluziště dostal do vzduchu, ze kterého ho v mezikruží šikovně sklepl Mika Zibanejad přímo na hůl FRANKA VATRANA, jenž ranou z ideální pozice propálil Jarryho a dává tak první gól New Yorku v tomto utkání, Jezdci vyrovnali na 1:1! Asistence: Mika Zibanejad, Chris Kreider.
     
    32:06
    Jake Guentzel šel do situace dva na jednoho, jenže Braden Schneider se mu vrhl pod nohy a skvělým defenzivním zákrokem mu puk vypíchl holí!
     
    30:11
    Sidney Crosby dostal kotouč na vrchol levého kruhu, jenže jeho přízemní projektil vykopává Igor Šesťorkin svým betonem!
     
    29:45
    Pittsburgh si zahraje první přesilovku dnešního klání. Ryan Lindgren objal v souboji za bránou Jakea Guentzela a fasuje dvě trestné minuty za držení.
     
    28:05
    Alexis Lafreniere se dostal na pravém kruhu k zajímavé střele, která neminula vzdálenější tyč svatyně Penguins o moc!
     
    25:40
    Na druhé straně šli hokejisté Pittsburghu do akce dva na jednoho. Evan Rodrigues vzal na pravé straně odpovědnost na svá bedra, Igor Šesťorkin však jeho ránu vyráží do ochranné sítě za svou klecí.
     
    24:36
    Rangers se usadili v pásmu Pens a Artěmij Panarin se dostal k ostré ráně na pravém kruhu. Jeho pokus šel na vyrážečku, Tristan Jarry si šikovně popojel a touš krotí na hrudi!
     
    16:48
    New York se zabydlel v třetině soupeře a rána Ryana Lindgrena z pravé strany od modré čáry šla po zákroku Jarryho do tyče svatyně Pens!
    14:24 Brian BOYLE - 1:0
     
    14:24
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pittsburgh otevírá skóre duelu a jde do vedení! Brian Dumoulin dostal kotouč na levou stranu k modré čáře, vypálil, puk škrtl nohu bránícího hráče a pak také hokejku před bránou číhajícího BRIANA BOYLEA, jenž posílá Pens do nejtěsnějšího možného náskoku – 1:0! Asistence: Brian Dumoulin, Kris Letang.
     
    11:38
    Nyní se na ledě dějou věci! Bryan Rust šel od poloviny kluziště sám na klec Rangers, jenže bekhendovou kličkou si na Igora Šesťorkina nepřišel!
     
    11:16
    Rangers se usadili v třetině soupeře, kde spolupracovali Chris Kreider a Mika Zibanejad. Nakonec zakončoval Frank Vatrano, jenže z bezprostřední blízkosti poslal kotouč jen do tyče svatyně Jarryho!
     
    10:27
    Nyní ovšem dobře zapracoval na pravé straně Jeff Carter, jenž přihrál na osu hřiště, odkud střílel Danton Heinen. Igor Šesťorkin měl obrovské štěstí, zakončení Heinena šlo do tyče!
     
    05:37
    Jacob Trouba se dostal k ráně téměř od modré čáry a Tristan Jarry si chvilku vůbec nebyl jistý, kam jeho pokus vyrazil! Obrana Pens však situaci ustála.

    Petr Šatalík

    Branky a nahrávky: 15. Boyle (Dumoulin, Letang), 51. Crosby (Malkin, Letang) – 34. Vatrano (Zibanejad, Kreider), 38. B. Schneider (Panarin, Copp), 42. Kreider (A. Fox, Panarin)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang (A), Dumoulin, Marino, Matheson, Ruhwedel, M. Pettersson – Rodrigues, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), Rakell – Kasperi Kapanen, J. Carter, D. Heinen – Blueger, Boyle, R. Zohorna.
    Trenér: Mike Sullivan.

    New York Rangers: Šesťorkin (A. Georgijev) – A. Fox, R. Lindgren, Trouba (A), K'A. Miller, B. Schneider, Nemeth – Vatrano, Zibanejad (A), Kreider – Dryden Hunt, Copp, Panarin – Goodrow, Chytil, Lafreniere – Reaves, Brodzinski, Motte.
    Trenér: Gerard Gallant.

    Rozhodčí: McCauley, Rehman – Suchánek, Cormier

    Diváci: 18 011
    bahis siteleri