Švýcarsko – Lotyšsko 4:3 (kon.) | Kanada – Česko cz 5:6 (po pr.) | Švédsko – Finsko 4:3 (kon.)
USA – Německo 10:2 (kon.)
po prodl.
Kanada
5:6 (1:1, 2:3, 2:1 - 0:1)
Česko
Úterý 26.04.2022, 15:30 • Fanatec Arena, Landshut • Mistrovství světa do 18 let • Skupina A
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Přeji krásné úterní odpoledne, vítejte u posledního duelu ve skupině české reprezentace do 18 let. Naši mladíci v něm vyzvou v souboji o druhé místo Kanadu. Utkáním vás provede Matěj Vybíral, příjemnou zábavu.
     
    Kanada
    Své první utkání na šampionátu odehráli Kanaďané proti USA. V po dlouhou dobu herně vyrovnaném utkání se však nedokázali prosadit a zápletku přinesl až začátek druhé třetiny. To totiž Kanada bleskově srovnala z 0:2 na 2:2. Jenže závěr druhého dějství už patřil soupeři, i když si Kanada dokázala vypracovat dobré momenty, její koncovka nebyla tak nebezpečná.
    Kanada – USA 3:8 (0:2, 3:4, 0:2)
    Branky a nahrávky:
    25. Wood (Bedard), 26. Ward (TS), 32. Bedard (Moldenhauer, Pickering) – 5. I. Howard (Hutson), 19. I. Howard (Brindley, Nazar), 30. Cooley (Gauthier), 31. Lucius (Chesley, Stramel), 35. Chesley, 39. I. Howard (Nazar, Brzustewicz), 50. Spicer (Kaplan), 51. I. Howard (Cooley, Powell).
    Střely na branku: 30:51

    Německo – Kanada 3:8 (0:2, 2:2, 1:4)
    Branky a nahrávky:
    32. Lutz (Oswald, Bettahar), 35. Kechter (Lutz, Oswald), 41. Lutz (Oswald, Bettahar) – 8. Siepmann (Lorenz, Collins), 8. Goyette (Lorenz, Siepmann), 25. Bedard (Fantilli, Sova), 26. Schuurman (Goyette), 44. Bedard, 45. Bedard, 46. Wood (Davies), 58. Parker.
    Střely na branku: 34:49

    Kanada obhajuje zlato z loňského šampionátu, letos jsou ale hlavním favoritem Spojené státy. Javorové listy za dalším úspěchem největší hvězda letošního ročníku. Connor Bedard zakončil minulé mistrovství světa do 18 let bilancí dva body na zápas, letos si připsal už čtyři góly a jednu asistenci. Němcům nasázel hattrick. Tuto sezonu působí ve WHL, kde v 62 zápasech vstřelil 51 gólů a posbíral 49 asistencí. Jinak se ale tým Kanady nepředstaví v nejsilnější možné sestavě, protože spousta hráčů nyní hraje play-off svých soutěží.
     
    Česko
    Národní tým sehrál přes mistrovstvím světa čtyři přátelské zápasy. Nejprve porazil Slovensko 4:3, poté s východními sousedy zapsal porážku 1:3. Na začátku tohoto týdne Češi zapsali cenný skalp Finska 4:3 po nájezdech a na závěr přípravy si ve středu poradili s Lotyšskem výsledkem 5:1. Ve čtvrtek se poté autobusem přesunuli do Landshutu.

    A v sobotu český tým otevřel turnaj soubojem s domácími Němci. I přes velkou herní převahu musel otáčet skóre z 0:1 a poté 1:2. Díky třem využitým přesilovkám se to ale povedlo a Češi vybojovali důležité vítězství. „Měli jsme spoustu šancí. Elitní týmy jako Finsko, Kanada nebo USA by po první části vedly 6:1. Top týmem však ještě nejsme. Říkal jsem klukům, ať zůstávají trpěliví a drží se plánu. Mužstvo se s tím popralo velmi dobře," oceňoval trenér Jakub Petr.
    Česko – Německo 4:2 (1:1, 3:1, 0:0)
    Branky a nahrávky:
    20. Š. Slavíček (Rymon), 32. Kulich (Šalé, Prčík), 37. Bareš (Šalé, Petr), 40. Kulich (Šalé, Petr) – 7. Kechter (Lutz), 25. Hauf (M. Elias, Krening).
    Střely na branku: 56:21

    V nedělním utkání Češi narazili na hlavního favorita turnaje, USA. V první třetině se drželi a dokonce do vedení je dostal proměněným trestným střílením kapitán Jiří Kulich. Ve druhé třetině ale Spojené státy přepnuly na vyšší rychlostní stupeň a skóre čtyřmi góly otočily. V poslední části už se národní tým soupeři opět vyrovnal, ale zdramatizovat duel už nedokázal. „Dokázali jsme si, že se můžeme s takovým soupeřem měřit. Ale ve druhé třetině jsme neplnili plán. Sice jsme si říkali, že si chceme zápas užít, ale tohle fungovat nemohlo. Ve druhé třetině jsme si jenom šli zahrát hokej," hodnotil Kulich.
    USA – Česko 6:2 (0:1, 4:0, 2:1)
    Branky a nahrávky:
    26. I. Howard (Casey, Muszelik), 29. Snuggerud (Cooley, Gauthier), 29. Leonard (Hutson), 33. McGroarty (Kaplan), 49. Cooley (Gauthier), 54. McGroarty (Lucius, Stramel) – 13. Kulich (TS), 53. Plos (Hamara).
    Střely na branku: 39:37
     
    Systém turnaje:
    Po vyloučení ruské a běloruské reprezentace se šampionátu v německém Landshutu a Kaufbeurenu účastní pouze osm celků, které jsou rozděleny do dvou skupin po čtyřech. Do čtvrtfinále postupují všechny celky, vítěz skupiny A vyzve posledního ze skupiny B, druhý se utkání se třetím atd. Podle výsledků dnešních zápasů Češi narazí na Lotyšsko, Švédsko, nebo Finsko.
     
    Změny v českém týmu:
    Reprezentace bohužel přišla útočníka Dominika Petra, syna trenéra Jakuba Petra. Šestnáctiletý forvard finského celku Lukko byl naražen na mantinel a při nekontrolovaném pádu si přisedl nohu. Turnaj pro něj skončil, trenéři tak povolali náhradníka Vojtěcha Poláka z Mladé Boleslavi. Nejistý je také start karlovarského Dominika Rymona, který vinou zdravotních problémů vynechal duel s USA. Asistent trenéra Darek Stránský avizoval, že ho proti Kanadě nejspíše ještě pošetří, aby byl připraven na čtvrtfinále.
     
    Úvodní sestavy:

    Kanada: Dyck (Lalonde) – Pickering (A), Mastrodomenico, Siepmann, Dragicevic, Collins, Parker, Morden – Howe, Bedard (C), Ward – Filmon, Fantilli (A), Moldenhauer – Lorenz, Schuurman, Goyette – Davies, Hvidston, Delic – Wood.
    Trenér: Nolan Baumgartner

    Česko: Špunar (Schnattinger) – Hamara, Prčík (A), A. Čech (A), Tůma, Dvořák, F. Němec, Puchala – Šalé, Šapovaliv, Kulich (C) – Melovský, Becher, Bareš – Š. Slavíček, Sapoušek, Gaspar – Plos, Polák, M. Soukup.
    Trenér: Jakub Petr

    Rozhodčí: Palkovi (HUN), Suominen (FIN) – Hautamäki (FIN), Rozitis (LAT).
     
    V české sestavě opravdu chybí Dominik Rymon, kterého trenéři šetří na čtvrtfinále. Nově povolaný Vojtěch Polák nastoupí na centru čtvrté formace. Útočné lajny se protočily, elitní útok tvoří Šalé, Šapovaliv a Kulich. V brance tentokrát olomoucký Jan Špunar, který odchytal úvodní duel s Němci.
     
    Utkání opět začne s drobným „zámořským“ zpožděním přibližně v 15:38.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:38
    Kulich obkroužil branku a přihrál ze střídačku naskakujícímu Tůmovi, jeho ránu Kanaďané srazili.
     
    01:11
    Dobrý úvod českého týmu, který se usadil v útočném pásmu a zvládl prostřídat. Z tlaku vytěžil další pokus Tadeáše Tůmy od modré čáry. Dyck ale dobře viděl a kryje puk v lapačce.
     
    01:27
    Sražený kotouč trefil kostku nad ledem, vhazuje se ve středovém kruhu.
     
    01:55
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorové listy jdou z první šance do vedení! Dragicevic vypálil od modré čáry, sražený kotouč skončil mezi kruhy u osamoceného NICKA MOLDENHAUERA. Ten z dobré pozice propálil Špunara střelou po ledě. Asistence: Lukas Dragicevic a Adam Fantilli.
    01:55 Nick MOLDENHAUER - 1:0
     
    02:30
    Lukáš Plus vypálil z levého kruhu, Dyck nadvakrát puk pokryl.
     
    02:47
    Kulich bekhendovou střelou z úhlu rozvlnil jen boční síť.
     
    03:33
    Tečované nahození Siepmanna od modré čáry skončilo mimo, na druhou stranu vyrazil Melovský, který dostal přihrávku mezi kruhy. Trefil ale jen připraveného Dycka.
     
    04:40
    Sapoušek si s kotoučem nabruslil mezi kruhy, čas na střelu ale prováhal a pokus zvládli Kanaďané srazit do ochranné sítě.
     
    04:51
    Zakázané uvolnění Kanady.
     
    05:02
    Soukupova přihrávka na Plose za obranu nebyla přesná, kotouč sbírá Dyck.
     
    05:34
    Šalé byl při akci dvěma na jednoho faulován, signalizovaná výhoda českého týmu.
     
    05:53
    Vyloučení v týmu Kanada (Michael Mastrodomenico – 2 min., podrážení).
     
    05:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    Šest sekund stačilo národnímu týmu na využití přesilovky a srovnání! Tomáš Hamara napřáhl od modré čáry a kotouč přizvedl do pravého horního rohu ADAM BAREŠ, který stál mezi kruhy. Zafungovala tak spolupráce hráčů z finských týmů Tampere a Lahti. Asistence: Tomáš Hamara a Eduard Šalé.
    05:59 Adam BAREŠ - 1:1
     
    06:16
    Po komerční přestávce se bude vhazovat ve středním pásmu.
     
    07:03
    Češi dobře napadají a znepříjemňují Kanadě rozehrávku.
     
    07:21
    Prčík dvakrát pálil z pravé strany. První ránu vytěsnil Dyck vyrážečkou, druhou betonem. Dobré jedovky vítkovického beka.
     
    08:23
    Hamara při rozehrávce přišlápl kotouč, ale v pádu ještě odzbrojil Bedarda, který by jinak zůstal před brankou osamocený. Na druhé straně si Dyck poradil se střelami Poláka i Soukupa.
     
    09:27
    Moldenhauser přihrával před branku, dobře se vrátil Kulich, který pas srazil.
     
    10:13
    Zajímavá kombinace Kanady na dvě přihrávky přes celé hřiště! Rychlostí teď česká defenziva nestíhala. Schuurman při brejku dvou na jednoho přihrál Lorenzovi, proti němuž se ale výborně přesunul Špunar. Český gólman ukryl puk ve výstroji a podržel národní tým.
     
    10:31
    Schovaná střela Slavíčka ze skrumáže těl by možná překvapila Dycka, ale skončila těsně mimo.
     
    11:26
    Češi dokázali soupeře na chvíli uzamknout a prostřídali, čtvrtá formace už ale v útočném pásmu dlouho nezůstala.
     
    12:18
    Šapovaliv dobře zastavil rodící se akci Kanady a sám táhl přečíslení tří proti dvěma. Neměl prostor na nahrávku, tak se natlačil před Dycka, ale rychlou kličkou do bekhendu ho nepřekvapil.
     
    13:01
    Moldenhauser se zpoza branky vytočil před ní, Špunar z pomocí defenzivy ale odolal.
     
    13:57
    Národní tým pod tlakem, ale dobrým bruslením nepustil Kanadu do větší šance.
     
    14:09
    Zakázané uvolnění Česka.
     
    14:21
    Češi se stále nedokázali osvobodit, Fantilli zariskoval na útočné modré čáře. Vyšla mi klička, a tak mohl střílet z pravého kruhu. Napálil vzdálenější tyčku Špunarovy branky!
     
    14:56
    Zakázané uvolnění Kanady.
     
    15:31
    Vyloučení v týmu Česko (Šimon Slavíček – 2 min., hákování).
     
    15:51
    Bedard dostal přihrávku na brusle a Češi vyhazují.
     
    16:15
    Plos dobrým napadáním vybojoval puk a pošetřil cenné vteřiny v rohu kluziště.
     
    16:31
    Kotouč znovu až u Dycka.
     
    16:47
    Kostrbatá kanadská přesilovka, ve které měli největší šanci Češi. Šapovaliv zastavil puk na útočné modré čáře, nabruslil s ním mezi kruhy a ranou po ledě málem propálil Dycka mezi betony. Kanadský gólman ale beton sklapl včas.
     
    17:31
    Česko hraje v plném počtu.
     
    18:32
    Bedardův průnik Češi dokázali zastavit, ale o pár sekund později pálil z levé strany Ward. Sražený pokus skončil mimo.
     
    19:18
    Collinsův pokus z pravého kruhu Češi také srazili, puk poté schoval pod lapačku Špunar.
     
    19:29
    Zakázané uvolnění Česka.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina měla podobný obrázek jako souboj Čechů s USA. Národní tým se zámořskému soupeři naprosto vyrovnal. Tentokrát ale šla do vedení Kanada, Moldenhauser napálil odražený kotouč do sítě. Češi si pomohli přesilovou hrou, kterou využil už po šesti sekundách povedenou tečí Adam Bareš. Ve zbytku první části měl český tým mírně navrch, ale další šance nevyužil. Na druhé straně Špunarovi pomohla tyčka. Kanaďané poté svou přesilovku nevyužili.

    Střely na branku: 6:13
     
    Další třetina začne přibližně v 16:29.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Javorové listy vyhodily puk na zakázané uvolnění.
     
    20:22
    Vyloučení v týmu Kanada (Connor Bedard – 2 min., nedovolené bránění), zbytečný útočný faul kapitána a největší hvězdy Kanady.
     
    20:39
    Dvě tvrdé rány českého týmu. Kulichovu i Hamarovu dělovku však Kanaďané zablokovali. Tu druhou dokonce do ochranné sítě.
     
    20:48
    Kulich z pravého kruhu trefil beton přesunujícího se Dycka.
     
    21:03
    Kanadský gólman si betonem poradil i s ránou Tomáše Hamary.
     
    21:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Druhá využitá přesilovka, čtvrtý gól českého kapitána na turnaji a národní tým jde do vedení! JIŘÍ KULICH si vyměnil pozice i kotouč s Tomášem Hamarou a zápěstím vypálil od modré čáry. Dyck toho pravděpodobně moc neviděl a puk propustil kolem lapačky do sítě. Asistence: Tomáš Hamara a Eduard Šalé.
    21:25 Jiří KULICH - 1:2
     
    22:19
    Přesilovku si ale zahraje také Kanada.
     
    22:19
    Vyloučení v týmu Česko (Jakub Dvořák – 2 min., podrážení).
     
    22:38
    Kanada právě vstřelila branku!
    Vedení Česka trvalo jen 73 sekund. ADAM FANTILLI si najel na přihrávku na levý kruh. Jeho první pokus národní tým zablokoval, ale kotouč se po skrumáži před brankou dostal zpět znovu k Fantillimu. Napodruhé už kanadský útočník nezaváhal a vypálil k pravé tyčce nad Špunarův beton. Bez asistence.
    22:38 Adam FANTILLI - 2:2
     
    23:12
    Tůma si najel na pravou stranu, střelou po ledě Dycka nepřekvapil.
     
    23:35
    Gaspar přihrál před branku na Slavíčka, tomu ale kotouč odskočil od hokejky.
     
    23:59
    Delic vypálil z levé strany přes obránce do připraveného Špunara.
     
    24:23
    Lukáš Plos zariskoval při vyvážení kotouče z obranného pásma, ale několik kliček mu vyšlo. V útoku nahodil z úhlu puk na branku, Dyck kotouč jen vyrazil, ale k dorážce se Češi nedostali.
     
    25:03
    Bedard clonil před brankou proti pravidlům, píská se postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    25:09
    Vyloučení v týmu Kanada (Josh Davies – 2 min., hákování).
     
    25:24
    Další dobrá souhra Hamary s Kulichem, proti jehož dělovce z pravého kruhu se Dyck dobře přesunul a vyrazil kotouč betonem.
     
    25:54
    Hamarovi nesedla rána z první a Kanada se osvobozuje.
     
    26:13
    Šapovaliv se dostal k odraženému puku na hranici levého kruhu, Dyck jeho pokus vyráží a Kanada znovu vyhazuje.
     
    26:28
    Signalizovaná výhoda českého týmu!
     
    26:49
    Kulichovu ránu z pravého kruhu Dyck kryje. Následovala větší mela, bude se pravděpodobně ještě vylučovat.
     
    26:49
    Vyloučení v týmu Kanada (Tanner Howe – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Kanada (Kocha Delic – 2 min., hrubost).
     
    26:49
    Dokonce dvě vyloučení pro Kanadu, tři její hráči na trestné lavici! Celé dvě minuty budou hrát Češi pět na tři!
     
    27:29
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přesilovky národnímu týmu fungují! Dvojnásobnou početní výhodu Češi využívají po 40 sekundách. Hamara vypálil z mezikruží, Dyck kotouč pouze vyrazil. Na brankovišti byli hodně důrazní Šapovaliv a ADAM BAREŠ, který doklepl puk do sítě. Asistence: Matyáš Šapovaliv a Tomáš Hamara.
    27:29 Adam BAREŠ - 2:3
     
    27:29
    Kanada si ale ještě bere trenérskou výzvu! Pokud neuspěje, Češi by hráli další minutu a 41 sekund přesilovku pět na tři!
     
    27:29
    Po dlouhé poradě s videem nakonec rozhodčí ukazují na středový kruh, je to gól! Bude tedy následoval další kanadský trest.
     
    27:29
    Vyloučení v týmu Kanada (Matthew Wood – 2 min. pro hráčskou lavici, zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva).
     
    27:29
    Dalších 101 vteřin dvojnásobná přesilovka pro Česko.
     
    27:57
    Česko usazeno v útoku. Po Kulichově ráně následoval velký závar, ale dorážky národního týmu se neujaly! Poté to zkoušel Hamara i Šalé, ale Dyk odolal.
     
    28:54
    To je škoda! V dobrých pozicích pálil Tomáš Hamara, napodruhé už kanadský gólman jen ležel, ale přesto vychytal českého obránce!
     
    29:01
    Kanada se osvobozuje.
     
    29:09
    Javorové listy už jsou ve čtyřech.
     
    29:29
    Kanada v závěru dobře zablokovala české střely a je v plném počtu. Na brankovišti důrazný Soukup sekl gólmana a přesilovku si zahraje také soupeř.
     
    29:36
    Vyloučení v týmu Česko (Marek Soukup – 2 min., sekání).
     
    29:59
    Česko podruhé v krátkém sledu vyhazuje.
     
    30:24
    Tečované vyhození Aleše Čecha končí na tribuně. Vhazuje se před Špunarem.
     
    30:49
    Špunar vyrazil nebezpečnou střelu Fantilliho z levého kruhu a Česko vyhazuje.
     
    31:17
    Pickeringova rána od modré čáry přelétla branku, Špunar nic neviděl, ale zasahovat nemusel.
     
    31:36
    Závar před českou brankou, Jan Špunar se ale výtečně přesunul proti bekhendové dorážce Davida Goyettea a udržel těsné vedení národního týmu! Ten už je v plném počtu.
     
    32:07
    Becher pokazil rozehrávku, Bedar přiťukl puk na Warda, ten z levého kruhu minul vzdálenější tyčku.
     
    32:53
    Zajímavé přečíslení českého týmu! Marek Soukup táhl akci dvou proti jednomu, přes ležícího obránce nemohl přihrát, ale dobře pálil do protipohybu na bližší tyč. Dyck ale natáhl svou lapačku a podržel Kanadu.
     
    32:53
    Střely na branku: 10:34
     
    33:20
    Nepřesná rozehrávka Čechů končí na zakázaném uvolnění.
     
    33:56
    Sapouškovo vyhození končí na kanadské střídačce. Vhazuje se před Špunarem.
     
    34:14
    Jiří Kulich ukázal velkou rychlost, přebruslil kanadského beka a z levého kruhu prověřil Dycka.
     
    34:43
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorové listy bohužel znovu srovnávají skóre. Lorenz našel rozjetého Goyettea, který objel nešikovně se otáčejícího Prčíka. Následně při akci dvou na jednoho naservíroval puk LUKASI DRAGICEVICOVI, který jen zasunul kotouč do prázdné branky. Špunar byl bez šance. Asistence: David Goyette a Rieger Lorenz.
    34:43 Lukas DRAGICEVIC - 3:3
     
    34:57
    Vyloučení v týmu Kanada (Josh Davies – 2 min., podrážení).
     
    35:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    Výtečné přesilovky národního týmu pokračují, čtvrtý gól v početní výhodě v tomto zápase! JIŘÍ KULICH si najel netradičně na levý kruh na přihrávku Šalého z rohu kluziště, opřel se do kotouče a propálil Dycka mezi betony. Asistence: Eduard Šalé a Matyáš Šapovaliv.
    35:15 Jiří KULICH - 3:4
     
    36:23
    Kanada uzamkla český tým před Špunarem, volný Filmon ale před brankou promáchl.
     
    37:04
    Ward s Bedardem už se řítili do zajímavé akce, ale Češi prvnímu jmenovanému na poslední chvíli vypíchli kotouč.
     
    37:31
    Plos nezpracoval Dvořákovu přihrávku, zakázané uvolnění Česka.
     
    38:01
    Češi se ubránili a Slavíček s Plosem mohli vyrazit do brejku, jenže nedostali přesnou přihrávku.
     
    38:40
    Gaspar dostal naloženo u mantinelu, ale je v pořádku. Češi mezitím zastavili akci Goyettea.
     
    39:17
    Šalé netrpělivě nabruslil do útočné třetiny a vystavil Kulicha do ofsajdu.
     
    39:41
    Šalého pokus Kanaďané srazili, na druhou stranu ještě vyrazil Fantilli, který dostal dobrou přihrávku před branku. V tísni ale povyjetého Špunara nepropálil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Dobrý český výkon pokračuje. Národní tým potrestal nedisciplinovanost soupeře, který byl potrestán už sedmkrát, a využil už čtyři přesilovky! Nejprve se trefil Kulich, ale Kanada hned srovnala. Následně se při početní výhodě pět na tři prosadil z dorážky Bareš, Kanaďanům navíc nevyšla trenérská výzva a šli znovu do tří. Další šance už však Češi nevyužili a znovu dokázal srovnat Dragicevic. V klasické přesilovce si však Česko vzalo vedení zpět díky další přesné ráně kapitána Jiřího Kulicha. Stav je tak 3:4. Zajímavostí je, že (nejen) díky přesilovkám mají Češi trojnásobek střel co Kanada!

    Střely na branku: 12:37
     
    Další třetina začne přibližně v 17:32.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Ofsajd českého týmu po přihrávce přes celé hřiště, hra se stěhuje před Špunara.
     
    40:30
    Gaspar se snažil protáhnout mezi dvěma obránci, neuspěl. Následně Kanaďané vyhodili kotouč na zakázané uvolnění.
     
    40:30
    Dnešní utkání sleduje 326 diváků.
     
    41:18
    Kulich tečoval Prčíkovo nahození, Dyck betonem vyráží.
     
    41:40
    Kanada právě vstřelila branku!
    Bohužel je znovu srovnáno. Češi dlouho útočili, ale poté propadli a z brejku Kanada udeřila. Při průniku byl faulován Fantilli, ale hra pokračovala a při velkém závaru před brankou dotlačil puk do sítě GRAYDEN SIEPMANN. Asistence: Josh Filmon.
    41:40 Grayden SIEPMANN - 4:4
     
    43:21
    Český tým se na chvíli usadil v útočném pásmu, ale do šance se nedostal.
     
    43:41
    Wood střelou z úhlu málem překvapil Špunara, ten dokázal puk vytěsnit.
     
    44:06
    Šalé dostal přihrávku do jízdy na levou stranu, jeho ránu ale srazil do ochranné sítě Dragicevic.
     
    44:34
    Nenápadná akce národního týmu mohla přinést pátý gól! Bareš z levé strany narýsoval parádní přihrávku na Melovského, který ale sám před Dyckem nedokázal kotouč zvednout. Trefil tak jen kanadského gólmana.
     
    45:02
    Ofsajd Kanady.
     
    45:42
    Javorové listy znovu zastavil ofsajd.
     
    46:47
    Zakázané uvolnění českého týmu.
     
    47:02
    Mathew Ward měl na levém kruhu spoustu prostoru, nakonec vypálil zápěstím. Špunar předvedl dobrý zákrok a skryl puk ve výstroji.
     
    47:27
    Kanada je teď jasně lepší, Češi teď bránili hodně pasivně a zapomněli na Graydena Siepmanna, který zůstal volný na pravé straně. Špunar maskou vyrazil jeho ránu.
     
    48:20
    Češi se po delší době dostali do útočného pásma.
     
    48:49
    Melovský při napadání odzbrojil Wooda, ale nedokázal přesně přihrát.
     
    49:06
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorové listy otáčejí skóre a vedou 5:4. Owen Pickering dostal přihrávku z rohu kluziště. Jeho ránu z pravého kruhu ještě Špunar vyrazil, ale na dorážejícího KOCHU DELICE už byl krátký. Asistence: Owen Pickering a Connor Hvidston.
    49:06 Kocha DELIC - 5:4
     
    50:06
    Jedovatou střelu Vojtěcha Poláka z levého kruhu Dyck vyrazil ramenem.
     
    50:52
    Šalého přihrávka před branku nenašla nikoho v bílém dresu.
     
    51:18
    Rychlá akce českého týmu, Čech přenechal puk Soukupovi, jehož rána z mezikruží mířila jen doprostřed branky.
     
    51:23
    Nahození Tůmy od modré čáry hned po buly kryje Dyck.
     
    51:26
    Další rána hned po buly, tentokrát od Slavíčka z levého kruhu. Dyck vyráží.
     
    51:51
    Chyby v kanadské rozehrávce mohl využít Šimon Slavíček, který se zjevil sám mezi kruhy, ale trefil jen Dyckův beton! Velká škoda.
     
    52:34
    Ofsajd zastavil akci Matyáše Šapovaliva.
     
    53:08
    Pickeringovu ránu od modré čáry kryje Špunar v lapačce.
     
    53:24
    Becher zajímavě pálil z levého kruhu, Dyck ramenem vyráží.
     
    54:33
    Češi se marně snažili probojovat do útočného pásma, naopak přišel brejk Kanady. Moldenhauser při přečíslení dvou na jednoho naservíroval puk Fantillimu, proti jeho ráně se výborně přemístil Špunar.
     
    55:01
    Kotouč na české střídačce, vhazuje se ve středním pásmu.
     
    55:26
    Adam Bareš se protáhl podél pravého mantinelu a z úhlu vypálil na branku. Vystrašil Dycka, ale ten dokázal přizvednout kotouč do ochranné sítě.
     
    55:32
    Tůmovu ránu od modré čáry kanadský gólman dobře viděl a betonem ji vyrazil.
     
    56:01
    Sapoušek dostal od Gaspara přihrávku na brusle, ale Češi se dobře vrátili a zastavili Bedardovu akci.
     
    56:25
    Lorenz zablokoval českou střelu a vyrazil do brejku, na poslední chvíli ho čistým způsobem zastavil vracející se Prčík.
     
    56:50
    Šapovalivovu tečovanou přihrávku před branku si do sítě málem srazil Dyck!
     
    57:05
    Češi se tlačí za vyrovnáním. Kulichova dělovka z mezikruží ale skončila těsně nad brankou.
     
    57:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Převaha národního týmu v posledních minutách opravdu přinesla vyrovnání! Češi dokázali udržet útočné pásmo, Kulich vybojoval ztracený puk a posunul ho na pravý kruh. Odtud pálil mezi betony kanadského gólmana EDUARD ŠALÉ. Ten tak prolomil střelecké trápení a k šesti asistencím na turnaji přidává i první gól. Stává se tak nejproduktivnějším hráčem šampionátu. Asistence: Jiří Kulich.
    57:26 Eduard ŠALÉ - 5:5
     
    57:58
    Zakázané uvolnění Česka.
     
    58:12
    Další icing národního týmu.
     
    58:29
    Ohromná hrubka v české rozehrávce! Fantilli díky tomu přihrával Bedardovi před poloprázdnou branku, kanadská hvězda ale nezpracovala kotouč!
     
    58:52
    Ofsajd zastavil Kanadu.
     
    59:59
    Bareš s Melovským zavezli puk do útočného pásma. To ještě udržel Šapovaliv a Češi v závěru mohli rozhodnout! Eduard Šalé v posledních sekundách objel branku a z úhlu trefil bližší tyč Dyckovy klece! Kanadský gólman musel ztuhnout hrůzou, ale klinickou smrt přežil.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Dramatický duel šedesát minut nerozhodlo. Kanada otočila skóre díky trefám Siepmanna a Delice z dorážek. Češi se ale nevzdali a na 5:5 srovnal po Kulichově přihrávce Eduard Šalé, aktuálně nejproduktivnější hráč turnaje. Brněnský útočník mohl dokonce rozhodnout v poslední sekundě, ale z úhlu trefil tyč. Následuje tedy prodloužení pět minut tři na tři, případně samostatná nájezdy.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:27
    Fantilli vytvořil střeleckou pozici pro Pickeringa, toho zablokoval Prčík.
     
    60:43
    Kulich se nebojácně pustil do předbrankového prostoru a byl faulován. Poté však tvrdě narazil do kanadské branky a chvíli zůstal ležet na ledě. Naštěstí se zdá být v pořádku a odjíždí po svých na střídačku. Češi budou hrát přesilovku čtyři na tři!
     
    60:43
    Vyloučení v týmu Kanada (Tanner Howe – 2 min., sekání).
     
    60:43
    Oddechový čas si bere trenér Jakub Petr.
     
    60:50
    Kulichova dělovka z pravého kruhu skončila těsně mimo a Kanada vyhazuje.
     
    61:29
    Další ránu českého kapitána, tentokrát z levého kruhu, vyráží Dyck.
     
    61:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je to doma, Češi poráží Kanadu! Rána Šalého z levého kruhu nebyla přesná, ale kotouč se odrazil od zadního mantinelu na pravou stranu. Tam byl jako první JIŘÍ KULICH, který se opřel do puku a zamířil pod horní tyčku. Český kapitán kompletuje hattrick a šestým gólem na turnaje se dostává do čela tabulky střelců. Asistence: Tomáš Hamara.
    61:50 Jiří KULICH - 5:6
     
    Konec zápasu.
     
    Cenné vítězství je doma! Češi poráží Kanadu 6:5 v prodloužení, hattrickem se blýskl Jiří Kulich. Česko tak končí ve skupině A na druhém místě a na čtvrteční čtvrtfinále zůstane v Landshutu. Ve vyřazovacích bojích vyzve Lotyše, nebo Švýcary. O tom rozhodne večerní zápas Švédska s Finskem.

    Střely na branku: 24:52

    Nejlepší hráči zápasu:
    Kanada – Reid Dyck
    Česko – Tomáš Hamara
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, na počtenou u dalších on-line přenosů. (18:22:19)
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 2. Moldenhauer (Dragicevic, Fantilli), 23. Fantilli, 35. Dragicevic (Goyette, Lorenz), 42. Siepmann (Filmon), 50. Delic (Pickering, Hvidston) – 6. Bareš (Hamara, Šalé), 22. Kulich (Hamara, Šalé), 28. Bareš (Šapovaliv, Hamara), 36. Kulich (Šalé, Šapovaliv), 58. Šalé (Kulich), 62. Kulich (Hamara)


    Kanada: Dyck (Lalonde) – Pickering (A), Mastrodomenico, Siepmann, Dragicevic, Collins, Parker, Morden – Howe, Bedard (C), Ward – Filmon, Fantilli (A), Moldenhauer – Lorenz, Schuurman, Goyette – Davies, Hvidston, Delic – Wood.
    Trenér: Nolan Baumgartner

    Česko: Špunar (Schnattinger) – Hamara, Prčík (A), A. Čech (A), Tůma, Dvořák, F. Němec, Puchala – Šalé, Šapovaliv, Kulich (C) – Melovský, Becher, Bareš – Š. Slavíček, Sapoušek, Gaspar – Plos, Polák, M. Soukup.
    Trenér: Jakub Petr

    Rozhodčí: Palkovi (HUN), Suominen (FIN) – Hautamäki (FIN), Rozitis (LAT)

    Diváci: 326
    bahis siteleri