Švýcarsko – Lotyšsko 4:3 (kon.) | Kanada – Česko cz 5:6 (po pr.) | Švédsko – Finsko 4:3 (kon.)
USA – Německo 10:2 (kon.)
po prodl.
Kanada
5:6 (1:1, 2:3, 2:1 - 0:1)
Česko
Úterý 26.04.2022, 15:30 • Fanatec Arena, Landshut • Mistrovství světa do 18 let • Skupina A
Partner:
    61:50 Jiří KULICH - 5:6
     
    61:50
    Česko právě vstřelilo branku!
    Je to doma, Češi poráží Kanadu! Rána Šalého z levého kruhu nebyla přesná, ale kotouč se odrazil od zadního mantinelu na pravou stranu. Tam byl jako první JIŘÍ KULICH, který se opřel do puku a zamířil pod horní tyčku. Český kapitán kompletuje hattrick a šestým gólem na turnaje se dostává do čela tabulky střelců. Asistence: Tomáš Hamara.
     
    60:43
    Vyloučení v týmu Kanada (Tanner Howe – 2 min., sekání).
     
    60:43
    Kulich se nebojácně pustil do předbrankového prostoru a byl faulován. Poté však tvrdě narazil do kanadské branky a chvíli zůstal ležet na ledě. Naštěstí se zdá být v pořádku a odjíždí po svých na střídačku. Češi budou hrát přesilovku čtyři na tři!
     
    59:59
    Bareš s Melovským zavezli puk do útočného pásma. To ještě udržel Šapovaliv a Češi v závěru mohli rozhodnout! Eduard Šalé v posledních sekundách objel branku a z úhlu trefil bližší tyč Dyckovy klece! Kanadský gólman musel ztuhnout hrůzou, ale klinickou smrt přežil.
     
    58:29
    Ohromná hrubka v české rozehrávce! Fantilli díky tomu přihrával Bedardovi před poloprázdnou branku, kanadská hvězda ale nezpracovala kotouč!
    57:26 Eduard ŠALÉ - 5:5
     
    57:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Převaha národního týmu v posledních minutách opravdu přinesla vyrovnání! Češi dokázali udržet útočné pásmo, Kulich vybojoval ztracený puk a posunul ho na pravý kruh. Odtud pálil mezi betony kanadského gólmana EDUARD ŠALÉ. Ten tak prolomil střelecké trápení a k šesti asistencím na turnaji přidává i první gól. Stává se tak nejproduktivnějším hráčem šampionátu. Asistence: Jiří Kulich.
     
    54:33
    Češi se marně snažili probojovat do útočného pásma, naopak přišel brejk Kanady. Moldenhauser při přečíslení dvou na jednoho naservíroval puk Fantillimu, proti jeho ráně se výborně přemístil Špunar.
     
    51:51
    Chyby v kanadské rozehrávce mohl využít Šimon Slavíček, který se zjevil sám mezi kruhy, ale trefil jen Dyckův beton! Velká škoda.
    49:06 Kocha DELIC - 5:4
     
    49:06
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorové listy otáčejí skóre a vedou 5:4. Owen Pickering dostal přihrávku z rohu kluziště. Jeho ránu z pravého kruhu ještě Špunar vyrazil, ale na dorážejícího KOCHU DELICE už byl krátký. Asistence: Owen Pickering a Connor Hvidston.
     
    44:34
    Nenápadná akce národního týmu mohla přinést pátý gól! Bareš z levé strany narýsoval parádní přihrávku na Melovského, který ale sám před Dyckem nedokázal kotouč zvednout. Trefil tak jen kanadského gólmana.
    41:40 Grayden SIEPMANN - 4:4
     
    41:40
    Kanada právě vstřelila branku!
    Bohužel je znovu srovnáno. Češi dlouho útočili, ale poté propadli a z brejku Kanada udeřila. Při průniku byl faulován Fantilli, ale hra pokračovala a při velkém závaru před brankou dotlačil puk do sítě GRAYDEN SIEPMANN. Asistence: Josh Filmon.
     
    39:41
    Šalého pokus Kanaďané srazili, na druhou stranu ještě vyrazil Fantilli, který dostal dobrou přihrávku před branku. V tísni ale povyjetého Špunara nepropálil.
    35:15 Jiří KULICH - 3:4
     
    35:15
    Česko právě vstřelilo branku!
    Výtečné přesilovky národního týmu pokračují, čtvrtý gól v početní výhodě v tomto zápase! JIŘÍ KULICH si najel netradičně na levý kruh na přihrávku Šalého z rohu kluziště, opřel se do kotouče a propálil Dycka mezi betony. Asistence: Eduard Šalé a Matyáš Šapovaliv.
     
    34:57
    Vyloučení v týmu Kanada (Josh Davies – 2 min., podrážení).
    34:43 Lukas DRAGICEVIC - 3:3
     
    34:43
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorové listy bohužel znovu srovnávají skóre. Lorenz našel rozjetého Goyettea, který objel nešikovně se otáčejícího Prčíka. Následně při akci dvou na jednoho naservíroval puk LUKASI DRAGICEVICOVI, který jen zasunul kotouč do prázdné branky. Špunar byl bez šance. Asistence: David Goyette a Rieger Lorenz.
     
    32:53
    Zajímavé přečíslení českého týmu! Marek Soukup táhl akci dvou proti jednomu, přes ležícího obránce nemohl přihrát, ale dobře pálil do protipohybu na bližší tyč. Dyck ale natáhl svou lapačku a podržel Kanadu.
     
    31:36
    Závar před českou brankou, Jan Špunar se ale výtečně přesunul proti bekhendové dorážce Davida Goyettea a udržel těsné vedení národního týmu! Ten už je v plném počtu.
     
    29:36
    Vyloučení v týmu Česko (Marek Soukup – 2 min., sekání).
     
    28:54
    To je škoda! V dobrých pozicích pálil Tomáš Hamara, napodruhé už kanadský gólman jen ležel, ale přesto vychytal českého obránce!
     
    27:57
    Česko usazeno v útoku. Po Kulichově ráně následoval velký závar, ale dorážky národního týmu se neujaly! Poté to zkoušel Hamara i Šalé, ale Dyk odolal.
     
    27:29
    Vyloučení v týmu Kanada (Matthew Wood – 2 min. pro hráčskou lavici, zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva).
     
    27:29
    Po dlouhé poradě s videem nakonec rozhodčí ukazují na středový kruh, je to gól! Bude tedy následoval další kanadský trest.
     
    27:29
    Kanada si ale ještě bere trenérskou výzvu! Pokud neuspěje, Češi by hráli další minutu a 41 sekund přesilovku pět na tři!
    27:29 Adam BAREŠ - 2:3
     
    27:29
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přesilovky národnímu týmu fungují! Dvojnásobnou početní výhodu Češi využívají po 40 sekundách. Hamara vypálil z mezikruží, Dyck kotouč pouze vyrazil. Na brankovišti byli hodně důrazní Šapovaliv a ADAM BAREŠ, který doklepl puk do sítě. Asistence: Matyáš Šapovaliv a Tomáš Hamara.
     
    26:49
    Dokonce dvě vyloučení pro Kanadu, tři její hráči na trestné lavici! Celé dvě minuty budou hrát Češi pět na tři!
     
    26:49
    Vyloučení v týmu Kanada (Tanner Howe – 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Kanada (Kocha Delic – 2 min., hrubost).
     
    25:09
    Vyloučení v týmu Kanada (Josh Davies – 2 min., hákování).
    22:38 Adam FANTILLI - 2:2
     
    22:38
    Kanada právě vstřelila branku!
    Vedení Česka trvalo jen 73 sekund. ADAM FANTILLI si najel na přihrávku na levý kruh. Jeho první pokus národní tým zablokoval, ale kotouč se po skrumáži před brankou dostal zpět znovu k Fantillimu. Napodruhé už kanadský útočník nezaváhal a vypálil k pravé tyčce nad Špunarův beton. Bez asistence.
     
    22:19
    Vyloučení v týmu Česko (Jakub Dvořák – 2 min., podrážení).
    21:25 Jiří KULICH - 1:2
     
    21:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Druhá využitá přesilovka, čtvrtý gól českého kapitána na turnaji a národní tým jde do vedení! JIŘÍ KULICH si vyměnil pozice i kotouč s Tomášem Hamarou a zápěstím vypálil od modré čáry. Dyck toho pravděpodobně moc neviděl a puk propustil kolem lapačky do sítě. Asistence: Tomáš Hamara a Eduard Šalé.
     
    20:22
    Vyloučení v týmu Kanada (Connor Bedard – 2 min., nedovolené bránění), zbytečný útočný faul kapitána a největší hvězdy Kanady.
     
    15:31
    Vyloučení v týmu Česko (Šimon Slavíček – 2 min., hákování).
     
    14:21
    Češi se stále nedokázali osvobodit, Fantilli zariskoval na útočné modré čáře. Vyšla mi klička, a tak mohl střílet z pravého kruhu. Napálil vzdálenější tyčku Špunarovy branky!
     
    12:18
    Šapovaliv dobře zastavil rodící se akci Kanady a sám táhl přečíslení tří proti dvěma. Neměl prostor na nahrávku, tak se natlačil před Dycka, ale rychlou kličkou do bekhendu ho nepřekvapil.
     
    10:13
    Zajímavá kombinace Kanady na dvě přihrávky přes celé hřiště! Rychlostí teď česká defenziva nestíhala. Schuurman při brejku dvou na jednoho přihrál Lorenzovi, proti němuž se ale výborně přesunul Špunar. Český gólman ukryl puk ve výstroji a podržel národní tým.
    05:59 Adam BAREŠ - 1:1
     
    05:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    Šest sekund stačilo národnímu týmu na využití přesilovky a srovnání! Tomáš Hamara napřáhl od modré čáry a kotouč přizvedl do pravého horního rohu ADAM BAREŠ, který stál mezi kruhy. Zafungovala tak spolupráce hráčů z finských týmů Tampere a Lahti. Asistence: Tomáš Hamara a Eduard Šalé.
     
    05:53
    Vyloučení v týmu Kanada (Michael Mastrodomenico – 2 min., podrážení).
     
    03:33
    Tečované nahození Siepmanna od modré čáry skončilo mimo, na druhou stranu vyrazil Melovský, který dostal přihrávku mezi kruhy. Trefil ale jen připraveného Dycka.
    01:55 Nick MOLDENHAUER - 1:0
     
    01:55
    Kanada právě vstřelila branku!
    Javorové listy jdou z první šance do vedení! Dragicevic vypálil od modré čáry, sražený kotouč skončil mezi kruhy u osamoceného NICKA MOLDENHAUERA. Ten z dobré pozice propálil Špunara střelou po ledě. Asistence: Lukas Dragicevic a Adam Fantilli.
    Marken.cz

    Matěj Vybíral

    Branky a nahrávky: 2. Moldenhauer (Dragicevic, Fantilli), 23. Fantilli, 35. Dragicevic (Goyette, Lorenz), 42. Siepmann (Filmon), 50. Delic (Pickering, Hvidston) – 6. Bareš (Hamara, Šalé), 22. Kulich (Hamara, Šalé), 28. Bareš (Šapovaliv, Hamara), 36. Kulich (Šalé, Šapovaliv), 58. Šalé (Kulich), 62. Kulich (Hamara)


    Kanada: Dyck (Lalonde) – Pickering (A), Mastrodomenico, Siepmann, Dragicevic, Collins, Parker, Morden – Howe, Bedard (C), Ward – Filmon, Fantilli (A), Moldenhauer – Lorenz, Schuurman, Goyette – Davies, Hvidston, Delic – Wood.
    Trenér: Nolan Baumgartner

    Česko: Špunar (Schnattinger) – Hamara, Prčík (A), A. Čech (A), Tůma, Dvořák, F. Němec, Puchala – Šalé, Šapovaliv, Kulich (C) – Melovský, Becher, Bareš – Š. Slavíček, Sapoušek, Gaspar – Plos, Polák, M. Soukup.
    Trenér: Jakub Petr

    Rozhodčí: Palkovi (HUN), Suominen (FIN) – Hautamäki (FIN), Rozitis (LAT)

    Diváci: 326
    bahis siteleri