Česko – Rakousko 2:2 (kon.)
konec
Česko
2:2 (1:1)
Rakousko
Úterý 26.04.2022, 16:00 • Písek • Reprezentace U16
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše. Přeji hezký zbytek úterního dne a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (18:01:18)
     
    Duel reprezentačních šestnáctek mezi Českem a Rakouskem končí svorně 2:2. Oba týmy měly v utkání lepší i horší pasáže, dalo by se říct, že každý chvilku tahal pilku. Výběr alpské země měl vynikající vstup do druhé půle, kdy si vytvořil několik dobrých příležitostí. Následně však to samé platilo pro svěřence Petra Havlíčka, kteří šli v 54. minutě zásluhou pěkné rány Adama Binara do vedení 2:1. Jejich nadšení však hned v další minutě zchladil vyrovnávací trefou Nikolaus Wurmbrand. Následně si Češi dokázali vytvářet šance, jenže stejně jako jejich protivník hořeli v jejich zakončování, a tak už ani jedno mužstvo branku nepřidalo. Zápas tak končí remízou 2:2.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Sudí Opočenský nastavuje, pokud jsem dobře slyšel, dvě minuty nad rámec základní hrací doby. Honajzer pokryl balon před Grgicem a rozhodčí opravdu utkání ukončuje.
     
    90+1
    Wurmbrand nacentroval z pravé strany do šestnáctky českého celku. Nejvýš však vyskočil brankář Hložánek, jenž chytá merunu do rukavic.
     
    90
    Piták šikovně zakombinoval se Zíkou, jenž se po další narážečce s Rusem dostával na hranici šestnáctky do šance, ale soupeři nakonec finální pas projít nenechali.
     
    89
    Riedl naprosto zbytečně rozehrál na levé straně před vlastní bránu a Kubín musel exkluzivním skluzem zastavit Grgice v obrovské šanci. Tak ta, že se nepískala penalta.
     
    88
    Suka a Österreicher zakombinovali na levém křídle a druhý jmenovaný vysouvá Brkice, jehož rána však trefila jednoho z bránících hráčů českého týmu.
     
    87
    Eliáš Piták má zdravotní trable v šestnáctce domácích. Nakonec zvládne vyskočit na nohy sám a belhá se k postranní lajně. Canazlar mezitím vhazuje balon zpět do hry.
     
    87
    Suka zahrával rohový kop na pravé straně. Jeho centr přetažený za zadní tyč svatyně Čechů uplatnění nenajde. Sudí Opočenský píská útočný faul.
     
    86
    Honajzer nenechal projít Rakušany po levém křídle a ukopl jim mičudu do zámezí. Znovu vhazuje Marijan Österreicher.
     
    85
    Riedl neuspěl v hlavičkovém souboji před pokutovým územím soupeře. Následně může na levé straně u půlící čáry vhazovat Österreicher.
     
    84
    Saal se snažil rychlou kolmou přihrávkou vysunout nově příchozího Zelinu, ale pas byl přece jen až příliš razantní a sbírá jej gólman Überbacher.
     
    83
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Binar, přichází Zelina.
     
    83
    Zíka si hezky narazil míč s Pitákem na levé straně vápna Rakušanů. Balon ale nakonec zamířil do zámezí a Überbacher může vykopávat od své klece.
     
    82
    Honajzer poslal vysoký míč do vápna soupeře, Rakušané se ubránili a menší zdravotní problémy má Denis Suka, jenž je ale znovu rychle na nohách.
     
    81
    Binar nyní zpracoval po sklepnutí od Kubína míč, ale následně byl faulován. Vypadá to však, že bude schopen pokračovat ve hře. Ke standardce se staví Honajzer.
     
    80
    Piták poslal autový hod k Riedlovi, jehož rána zpoza šestnáctky šla jen kousek nad břevno svatyně gólmana Überbachera.
     
    79
    Brkic se protáhl po levém křídle a centroval do šestnáctky Čechů, tam však byl znovu první na balonu gólman Brna Hložánek.

    Petr Šatalík

    Branky: 36. Rus, 54. Binar – 24. Lukic, 55. Wurmbrand

    Karty:   65. Lalic (AUT)


    Česko: Hložánek – Herák, Konečný, Jindra (63. Kubín), Piták – Saal, Kucharik (61. Zíka), Binar (83. Zelina), Honajzer – Rus "C", Bouchner (75. Riedl).
    Náhradníci: Drobný – Michálik, Princ, Rek, Zelina, Kubín, Šetka, Zíka, Riedl.

    Trenér: Petr Havlíček.

    Rakousko: Überbacher – Schuster, Brunnhofer, Murauer (59. Canazlar) – Kerber (46. Brkic), Lukic "C" – Wurmbrand, Mankan (76. Hajdini), Lalic (76. Suka), Brandtner (46. Grgic) – Kavaz (46. Österreicher).
    Náhradníci: Dietinger – Suka, Stöckl, Canazlar, Brkic, Hajdini, Grgic, Österreicher.

    Trenér: Manfred Zsak.

    Rozhodčí: Opočenský – Pečenka, Hrabovský.
    bahis siteleri