Česko – Rakousko 2:2 (kon.)
konec
Česko
2:2 (1:1)
Rakousko
Úterý 26.04.2022, 16:00 • Písek • Reprezentace U16
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše. Přeji hezký zbytek úterního dne a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (18:01:18)
     
    Duel reprezentačních šestnáctek mezi Českem a Rakouskem končí svorně 2:2. Oba týmy měly v utkání lepší i horší pasáže, dalo by se říct, že každý chvilku tahal pilku. Výběr alpské země měl vynikající vstup do druhé půle, kdy si vytvořil několik dobrých příležitostí. Následně však to samé platilo pro svěřence Petra Havlíčka, kteří šli v 54. minutě zásluhou pěkné rány Adama Binara do vedení 2:1. Jejich nadšení však hned v další minutě zchladil vyrovnávací trefou Nikolaus Wurmbrand. Následně si Češi dokázali vytvářet šance, jenže stejně jako jejich protivník hořeli v jejich zakončování, a tak už ani jedno mužstvo branku nepřidalo. Zápas tak končí remízou 2:2.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Sudí Opočenský nastavuje, pokud jsem dobře slyšel, dvě minuty nad rámec základní hrací doby. Honajzer pokryl balon před Grgicem a rozhodčí opravdu utkání ukončuje.
     
    90+1
    Wurmbrand nacentroval z pravé strany do šestnáctky českého celku. Nejvýš však vyskočil brankář Hložánek, jenž chytá merunu do rukavic.
     
    90
    Piták šikovně zakombinoval se Zíkou, jenž se po další narážečce s Rusem dostával na hranici šestnáctky do šance, ale soupeři nakonec finální pas projít nenechali.
     
    89
    Riedl naprosto zbytečně rozehrál na levé straně před vlastní bránu a Kubín musel exkluzivním skluzem zastavit Grgice v obrovské šanci. Tak ta, že se nepískala penalta.
     
    88
    Suka a Österreicher zakombinovali na levém křídle a druhý jmenovaný vysouvá Brkice, jehož rána však trefila jednoho z bránících hráčů českého týmu.
     
    87
    Eliáš Piták má zdravotní trable v šestnáctce domácích. Nakonec zvládne vyskočit na nohy sám a belhá se k postranní lajně. Canazlar mezitím vhazuje balon zpět do hry.
     
    87
    Suka zahrával rohový kop na pravé straně. Jeho centr přetažený za zadní tyč svatyně Čechů uplatnění nenajde. Sudí Opočenský píská útočný faul.
     
    86
    Honajzer nenechal projít Rakušany po levém křídle a ukopl jim mičudu do zámezí. Znovu vhazuje Marijan Österreicher.
     
    85
    Riedl neuspěl v hlavičkovém souboji před pokutovým územím soupeře. Následně může na levé straně u půlící čáry vhazovat Österreicher.
     
    84
    Saal se snažil rychlou kolmou přihrávkou vysunout nově příchozího Zelinu, ale pas byl přece jen až příliš razantní a sbírá jej gólman Überbacher.
     
    83
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Binar, přichází Zelina.
     
    83
    Zíka si hezky narazil míč s Pitákem na levé straně vápna Rakušanů. Balon ale nakonec zamířil do zámezí a Überbacher může vykopávat od své klece.
     
    82
    Honajzer poslal vysoký míč do vápna soupeře, Rakušané se ubránili a menší zdravotní problémy má Denis Suka, jenž je ale znovu rychle na nohách.
     
    81
    Binar nyní zpracoval po sklepnutí od Kubína míč, ale následně byl faulován. Vypadá to však, že bude schopen pokračovat ve hře. Ke standardce se staví Honajzer.
     
    80
    Piták poslal autový hod k Riedlovi, jehož rána zpoza šestnáctky šla jen kousek nad břevno svatyně gólmana Überbachera.
     
    79
    Brkic se protáhl po levém křídle a centroval do šestnáctky Čechů, tam však byl znovu první na balonu gólman Brna Hložánek.
     
    78
    Suka se dostal na hranici vápna českého týmu ke střele, kterou však defenziva domácích dokázala zablokovat a míč má brankář Hložánek.
     
    77
    Rakušané mají míč ve středu hrací plochy, Schuster a Hajdini si několikrát vyměnili míč, po nich bude hrát na levém křídle Brunnhofer.
     
    76
    Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Lalic, přichází Suka.
    Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Mankan, přichází Hajdini.
     
    75
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Bouchner, přichází Riedl.
     
    74
    Český tým nyní vystrkuje ofenzivní růžky. Po průniku Pitáka a následně i Ruse měli svěřenci Petra Havlíčka výhodu, Daniel Rus však akci na levé straně nedokázal dobře zakončit. Pravdou je, že byl v podstatě v nulovém úhlu.
     
    73
    Celek z alpské země kombinuje na vlastní polovině hrací plochy. Nepřesnost v rozehrávce Rakouska vystihl Binar, jenž vypálil z ostrého úhlu, Überbacher jeho pokus jen vyrazil a obrovskou šanci měl Honajzer, který mohl pálit z penalty, jenže střela mu vůbec nesedla a zamířila jen do náruče brankáře hostí!
     
    72
    Daniel Rus a Muhammed Canazlar svedli souboj ve středu hrací plochy. Lépe z něj vyšel rakouský hráč, protože je na něj pískán faul.
     
    71
    Konečný jednoznačně vyhrál hlavičkový souboj ve středovém kruhu a vrací mičudu na půli Rakušanů. Hrát může opět Lukáš Saal.
     
    70
    Saal vysouvá na pravé straně Bouchnera, jenž mu vrátil míč. Defenziva Rakouska se však před hráči českého mužstva zavřela včas.
     
    69
    Mankan a Binar se tvrdě střetli na ose hřiště, rakouský záložník toho českého fauloval, nicméně oba si po odpískání sportovně podali ruce a domácí rozehrávají.
     
    68
    Daniel Rus nyní dobře sklepl balon pod sebe a Petr Zíka pálil z druhé vlny. Jeho rána z dobrých dvaceti metrů byla pěkně razantní, šla však do středu klece Rakouska, kde byl připraven gólman Überbacher!
     
    67
    Na opačný konec trávníku vyrazil Saal, jenž však v rohu hrací plochy standardku pro český tým nevybojoval. Überbacher vykopává od své brány.
     
    67
    Schuster si nyní šikovně vyměnil míč s Österreicherem na levé straně u vápna Čechů a tým z alpské země nebezpečně zatápí u šestnáctky domácích.
     
    66
    Wurmbrand se po pravé straně protáhl kupředu a jeho zakončení na zadní tyč jen těsně minulo klec, kterou stráží Hložánek.
     
    65
    Leon Lalic nyní skluzem zezadu sundal k zemi Petra Zíku a zcela po zásluze vidí kartonek žluté barvy. Češi rozehrají standardku z vlastní poloviny hrací plochy.
     
    64
    Po menší prodlevě se opět hraje. Brankář Überbacher posílá balon na levou stranu hřiště, kde na míč číhá Leon Grgic, jenž je zatím hodně nebezpečný.
     
    63
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Jindra, přichází Kubín.
     
    62
    Na hrací ploše leží obránce českého nároďáku do šestnácti let Václav Jindra. Ten má nejspíš problém s nějakým svalem na noze a za pomoci lékaře nyní kulhá z hřiště.
     
    61
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Kucharik, přichází Zíka.
     
    61
    Lukic nyní strčil do Binara, který mu nechtěl vrátit balon. Rakušané budou rozehrávat od vlastní svatyně.
     
    60
    Lalic na pravé straně přešel přes Jindru, jenž ho nakonec ve vlastním pokutovém území sestřelil k zemi, sudí ale penaltu pískat nebude.
     
    59
    Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Murauer, přichází Canazlar.
     
    58
    Balon šel z pravého rohového praporku na přední tyč, kde však defenziva českého celku zapracovala na jedničku a poslal míč do bezpečí.
     
    57
    Rakouský celek nyní hodně tlačí, po akci Lukice budou zahrávat další roh z pravé strany. Ten si bere na starost Leon Lalic.
     
    56
    Následně se ještě hráči alpské země dostali k rohovému kopu z levé strany, po němž hlavičkoval Mankan, jenž však trefil jen záda před sebou stojícího Jindry.
    55. WURMBRAND - 2:2
     
    55
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Rakušané během minuty srovnávají na 2:2! Vysoký balon na hranici pokutového území nedokázal Jindra odkopnout a NIKOLAUS WURMBRAND byl najednou proti Hložánkovi sám. Nohou se razantně opřel do míče a nad vyběhnuvším brankářem českého celku poslal merunu pod horní tyč! Máme tak znovu vyrovnaný stav.
    54. BINAR - 2:1
     
    54
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi se ale z protiútoku trefují a otáčí vývoj utkání! Na levém křídle se uvolnil Rus, který posunul míč do vápna Pitákovi, jenž ještě vylepšil pozici domácích, když předložil balon ADAMU BINAROVI, který přibližně z penalty zamířil nádhernou ranou k zadní tyči! Češi vedou po této akci hradeckých jmen 2:1! Asistence: Eliáš Piták.
     
    53
    Centr Daniela Ruse na hranici malého čtverce Rakušané odvrátili a ihned se vrhli do bleskového kontru, který zakončoval na penaltě Grgic, Hložánek však proti němu skvěle vyběhl a přízemní ránu kryje.
     
    52
    Češi se dostali k rohovému kopu z levé strany a Daniel Rus už koriguje postavení svých spoluhráčů ve vápně.
     
    51
    Lukáš Saal potřeboval trochu ošetřit, nejspíš má problém s nosem. Mezitím poslal Daniel Rus svou ránu z přímáku jen do zdi Rakouska.
     
    50
    Na ose hřiště se po přihrávce Pitáka protahoval kupředu Binar. Hradecká spolupráce končí faulem Lukice. Český tým má k dispozici volný přímý kop z ideální pozice jen dva metry za pokutovým územím soupeře.
     
    49
    Wurmbrand se protáhl po pravém křídle kupředu, ale defenziva Čechů jej nakonec dokázala zdvojit a o balon jej obrala.
     
    48
    Do obrovské šance se na levé straně dostal nově příchozí Grgic, ale jeho prudkou ránu chytá Hložánek do náruče!
     
    47
    Rakousko provedlo na startu druhé půle hned trojí střídání a po centru z levé strany nyní hlavičkoval Österreicher jen kousek na břevno svatyně českého celku!
     
    46
    Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Kavaz, přichází Österreicher.
    Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Brandtner, přichází Grgic.
    Střídání v týmu Rakousko: ze hřiště odchází Kerber, přichází Brkic.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Fotbalisté obou mužstev už se vrací zpět na hrací plochu, za chvilku začne druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:06.
     
    První půle souboje české šestnáctky s tou rakouskou je za námi. Hráči země ze srdce Evropy neměli ideální vstup do utkání, první minuty patřily spíš soupeři, který svůj výkon korunoval brankou Olivera Lukice ve 24. minutě. Od té chvíle však svěřenci Petra Havlíčka převzali otěže zápasu a byli lepším celkem než jejich protivník. V 36. minutě to potvrdil Daniel Rus, který pohotovou dorážkou hlavičky Bouchnera srovnal na 1:1. V závěru poločasu pak byli domácí lepším celkem, ale dvě zakončení Binara se neujala, pročež je jejich souboj s alpským celkem dosud stále nerozhodný.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Bouchner ještě přihrál před velké vápno, kde znovu pálil hráč Hradce Králové Adam Binar, jeho projektil však tentokrát klec soupeře minul.
     
    45
    Saal nyní poslal z pravé strany krásný centr na malý čtverec Rakouska, kde se do ideální pozice dostal Binar, jehož hlavička však šla jen do středu klece soupeře a trefila brankáře Überbachera.
     
    44
    Rakouský celek byl na pravém křídle nachytán v ofsajdovém postavení. Rozehrávat tak může Alex Honajzer.
     
    43
    Rohový kop z pravé strany zahrávají hosté. Balon centrovaný od praporku prošel vápnem Čechů za zadní tyč, kde ho Herák odkopává do bezpečí.
     
    42
    Rus se na pravé straně šikovně vymotal z nepříjemného přečíslení, kdy se k němu stáhli tři soupeři a může ve své akci pokračovat.
     
    41
    Leon Lalic poslal vysoký balon do vápna českého celku. Pro ten si sebevědomě došel brankář Hložánek, jenž mičudu stáhl rukavicemi ze vzduchu.
     
    40
    Standardku budou zahrávat Rakušané a to téměř z půlícího kruhu, balon si staví Leon Lalic, jenž už kontroluje postavení spoluhráčů ve vápně.
     
    39
    Herák vhazuje balon zpět do hry na pravé straně hrací plochy. Snažil se narazit Bouchnerovi, jenž však myšlenku nepochopil. Napadat vyráží Binar.
     
    38
    Saal rozjíždí akci po levém křídle, kde ho však zastavil Mankan. Prostor u lajny je nyní hodně přehuštěný, nachází se v něm snad osm fotbalistů.
     
    37
    České mladíky jejich zásah očividně povzbudil. Saal a Bouchner se nyní málem dostali k zakončení ve vápně soupeře. Defenziva Rakouska ale nakonec míč vykopává z vlastního pokutového území.
    36. Daniel RUS - 1:1
     
    36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi srovnávají na 1:1! Piták z levé strany nacentroval do vápna, kde se k hlavičce dostal Bouchner, jehož pokus skončil na tyči. K odraženému balonu se okamžitě prodral DANIEL RUS, jenž pohotově uklidil míč z bezprostřední blízkosti do svatyně Rakušanů. Máme tak znovu nerozhodný stav. Asistence: Daniel Bouchner.
     
    35
    Centr ze standardky šel na malé vápno, kde hlavičkoval Bouchner, jehož hlavičku vykopl z brankové čáry Rakouska snad Schuster!
     
    34
    Daniel Rus se probil po pravé straně a nakonec společně se svými parťáky vydobyl na soupeři alespoň volný přímý kop.
     
    33
    Jindra sráží balon na rohový kop. Přetažený centr z pravého rohového praporku zpracoval na kraji šestnáctky Wurmbrand. Ten poslal balon jen do připravených rukavic Hložánka, který jeho pas před svou klec chytá.
     
    32
    Herák si trochu zkomplikoval situaci, když před svým vápnem chtěl vše řešit fotbalově, jenže mu scházela nabídka. Balon nakonec alespoň odpaluje k půlící čáře.
     
    31
    Überbacher rozehrává od své klece na krátko s Kerberem, jenž se snaží protlačit po pravém křídle, kde je však silně přehuštěný prostor.
     
    30
    Piták poslal dlouhý balon až do vápna Rakušanů, jejich defenziva však razantně odklízí mičudu od své šestnáctky až na půlící čáru.
     
    29
    Piták vhodil míč zpět do hry, Daniel Rus se snažil přejít přes dva bránící soupeře, ale neuspěl. Získal však další autové vhazování.
     
    28
    Überbacher vykopl od své svatyně na středový kruh. Češi odražený balon získali, ale Piták se po levém křídle přes přesilu soupeřů neprodral.
     
    27
    Daniel Rus zakroutil balon od levého rohového praporku zajímavě na hranici malého vápna Rakušanů. Defenziva hostí si ale dokázala poradit.
     
    26
    Syn slavného českého fotbalisty Eliáš Piták vhodil míč do šestnáctky Rakouska a po jeho akci budou mít Češi k dispozici rohový kop.
     
    25
    Schuster drží míč na levé straně u půlící lajny, přenést hru se mu sice povedlo, jenže následně se Rakušané dopustili faulu.
    24. Oliver LUKIC - 0:1
     
    24
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Rakousko otevírá skóre zápasu! Lalic na pravém křídle vysunul OLIVERA LUKICE. Kapitán hostí parádní individuální akci přešel přes bránícího hráče a pak z ostrého úhlu na straně šestnáctky trefil přesně na přední tyč, Hložánek jeho ránu vytěsnit nedokázal a jižní sousedé Česka tak jdou do vedení 1:0! Asistence: Leon Lalic.
     
    24
    Wurmbrand se protáhl po pravé straně a centroval na zadní tyč, kde se zjevil Brandtner, jenž hlavičkoval těsně vedle levé tyče svatyně českého celku!
     
    23
    Daniel Rus dostal balon do šestnáctky Rakouska, ale jeho centr nebyl povedený a defenziva hostí s ním neměla větší potíže.
     
    23
    Znovu se vydal kupředu Herák, jenž tentokrát již získal rohový kop pro Čechý. Z pravé strany jej rozehraje Saal.
     
    22
    Herák se cpal po pravém křídle kupředu, jenže Schuster předvedl precizní skluz, kterým poslal balon za krajní lajnu.
     
    21
    Schuster rozehrává na středové čáře, posílá míč Brandtnerovi, který je však defenzivou českého celku dostoupen precizně.
     
    20
    Konečný musel od vlastního pokutového území balon vzduchem odkopnout. Na pravé straně se k odraženému míči prodral Binar.
     
    19
    Herák za cenu většího vypětí zastavil balon u půlící čáry a následně jej přihrál Kucharikovi, jenž zkusí vymyslet další akci Čechů.
     
    18
    Bouchner na levém křídle nestihl zastavit míč směřující do zámezí. Rakousko tak může vhazovat u vlastní šestnáctky.
     
    17
    Lalic cpal prudký přízemní pas do vápna domácích, jenže jeho přihrávka byla až příliš razantní a skončila v rukavicích Hložánka.
     
    16
    Také Mankan byl Kucharikem přistrčen zezadu v kruhovém středu, takže také jižní sousedi Čechů mohou rozehrát volný přímý kop.
     
    15
    Honajzer byl faulován ve středu hrací plochy a Češi tak budou moci zahrávat standardní situaci ze středu hrací plochy.
     
    14
    Po rohovém kopu byl brankář Hložánek sestřelen jedním ze soupeřů k zemi a Rakušané tak nebudou moci po své standardní situaci zakončit, píská se proti jejich svatyni.
     
    13
    Schuster má míč ve středu hrací plochy a přenáší hru doleva na Lukice. Jeho balon do vápna Čechů sráží domácí defenziva na rohový kop.
     
    12
    Vysoký balon letěl až daleko za zadní tyč od rohového praporku, Mankan se k němu probil, ale posunul jej pouze do zámezí. Hložánek může vykopávat.
     
    11
    Wurmbrand se protáhl po lajně kupředu a jeho zblokovaný centr bude přetaven v první rohový kop duelu, kteří zahrají hráči Rakouska.
     
    10
    Daniel Rus dostal prostor na pravém křídle, ve vápně se ještě snažil situaci vylepšovat přihrávkou na lépe postaveného spoluhráče, ale jeho pas dokázala obrana protivníka zblokovat.
     
    9
    Kucharik hází aut na pravé krajní čáře, balon posílá na kopačku Adama Binara, jenž rychle táhne akci Čechů po lajně kupředu.
     
    8
    Lukic vhodil míč zpět do hry a Rakousko se po pravém křídle dostalo kupředu, zakončující Kavaz však pálil vysoko nad klec Čechů.
     
    7
    Brandtner dostal nízký oblouček do šestnáctky soupeře a z ostrého úhlu pálil na levé straně vápna. Svůj projektil však na bránu Hložánka nenasměroval.
     
    6
    Kavaz fauloval u vápna českého týmu Konečného, takže domácí celek bude moci rozehrávat od vlastní šestnáctky.
     
    5
    Brandtner a Mankan kombinují ve středu hrací plochy, snaží se najít cestu skrz postavení českého celku, zatím se jim to nedaří.
     
    4
    Balon od vápna Čechů odpaluje Jindra, balon z jeho kopačky srazili hosté do zámezí a fotbalisté ze srdce Evropy tak mohou vhazovat.
     
    3
    Kucharik dobře zapracoval na levé straně hřiště a zastavil kombinaci Rakouska, který bude muset vhazovat míč zpět na hrací plochu.
     
    2
    Bouchner šel po levém křídle kupředu a nakonec zvládl vypálit na přední tyč, gólman Rakouska Überbacher však míč chytá.
     
    1
    Utkání bylo zahájeno a kupředu mohou po své rozehrávce hráči Rakouska, centr Wurmbranda do vápna Čechů však domácí obrana zvládla odvrtátit.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Hložánek – Herák, Konečný, Jindra, Piták – Saal, Kucharik, Binar, Honajzer – Rus "C", Bouchner.
    Náhradníci: Drobný – Michálik, Princ, Rek, Zelina, Kubín, Šetka, Zíka, Riedl.
    Trenér: Petr Havlíček.

    Rakousko: Überbacher – Schuster, Brunnhofer, Murauer – Kerber, Lukic "C" – Wurmbrand, Mankan, Lalic, Brandtner – Kavaz.
    Náhradníci: Dietinger – Suka, Stöckl, Canazlar, Brkic, Hajdini, Grgic, Österreicher.
    Trenér: Manfred Zsak.

    Rozhodčí: Opočenský – Pečenka, Hrabovský..
     
    Oba celky již přichází na hrací plochu. Zazní státní hymny obou zemí.
     
    Rakousko

    Naši jižní sousedé sehráli v březnu dva přátelské duely. V prvním prohráli s celkem Izraele 1:3. Druhé utkání, ve kterém změřili síly s Polskem, se muselo rozhodovat až v pokutových kopech. Rakousko nakonec zvládlo zvítězit na penalty 5:3 a soupeře tak porazilo 3:2.
     
    Česko

    Fotbalisté ze srdce Evropy nastoupili v březnu ke třem přípravným utkáním. Nejlepší výkony však nepodali. S Norskem prohráli 2:3, Dánsko sice následně rozstříleli 4:0, jenže následně padli s Kyprem 1:2. Daniel Rus a Alex Honajzer se v těchto kláních prosadili dvakrát.
     
    Příjemné úterní odpoledne přeji všem příznivcům kvalitního fotbalu. Česká reprezentace do 16ti let má před sebou dva přípravné duely s Rakouskem. Ten první startuje již dnes od 16:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Petr Šatalík

    Branky: 36. Rus, 54. Binar – 24. Lukic, 55. Wurmbrand

    Karty:   65. Lalic (AUT)


    Česko: Hložánek – Herák, Konečný, Jindra (63. Kubín), Piták – Saal, Kucharik (61. Zíka), Binar (83. Zelina), Honajzer – Rus "C", Bouchner (75. Riedl).
    Náhradníci: Drobný – Michálik, Princ, Rek, Zelina, Kubín, Šetka, Zíka, Riedl.

    Trenér: Petr Havlíček.

    Rakousko: Überbacher – Schuster, Brunnhofer, Murauer (59. Canazlar) – Kerber (46. Brkic), Lukic "C" – Wurmbrand, Mankan (76. Hajdini), Lalic (76. Suka), Brandtner (46. Grgic) – Kavaz (46. Österreicher).
    Náhradníci: Dietinger – Suka, Stöckl, Canazlar, Brkic, Hajdini, Grgic, Österreicher.

    Trenér: Manfred Zsak.

    Rozhodčí: Opočenský – Pečenka, Hrabovský.
    bahis siteleri