Island – Izrael 2:2 (kon.)
konec
Island
2:2 (1:1)
Izrael
Pondělí 13.06.2022, 20:45 • Laugardalsvöllur, Reykjavík • Liga národů UEFA - Liga B • Skupina 2
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (22:47:10)
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 6:6. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 16:12.
    přímo z dějiště utkání se s námi loučí také jeden z redaktorů
     
    Stejně jako před pár dny na izraelské půdě dopadlo tohle měření sil mezi oběma celky stejným způsobem – tedy remízou 2:2. A nutno říci, že se znovu jednalo o asi zasloužený výsledek. Islanďané dvakrát v utkání vedli, vždy ovšem o svůj náskok přišli. A v tabulce Ligy národů tak zůstane na prvním místě jejich protivník, který si na své konto přece připsal nedávno aspoň vítězství v Albánii.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Menachem zastavil soupeře ve středu pole a vyfasoval žlutou kartu. Island má asi poslední možnost, jak ještě urvat výhru na svou stranu...
     
    90+4
    Nastavovat se nakonec bude rozhodně více času než avizované čtyři minuty. Přece jenom do hry vstoupilo zranění Abua Abaida, který musel být odnášen na nosítkách.
     
    90+3
    Střídání v týmu Izrael:
    ze hřiště odchází Ijad Abu Abaid, přichází Omri Glazer.
     
    90+2
    Tohle nevypadá vůbec dobře pro Abua Abaida. Sotva se dostal na hřiště, už si přivodil zřejmě těžké zranění. A na hřišti jsou nyní přítomni nosítkáři. Tohle je opravdu smutný konec sezóny pro izraelského obránce. Nevypadá to, že by se na trávníky měl vrátit v brzkých dnech.
     
    90
    Střídání v týmu Island:
    ze hřiště odchází Thórir Jóhann Helgason, přichází Albert Gudmundsson.
     
    90
    Nastavovat se budou celkem čtyři minuty ke druhému dějství.
     
    89
    Atzili se snažil centrem ze standardky z pravé strany najít u zadní tyčky Peretze, jenže ten na míč nedosáhl. Pas byl jednoduše příliš prudký. Nakonec tedy odkopávat od své brány bude Rúnarsson.
     
    87
    Ne že by Izrael na útočení jaksi rezignoval, ale přece se směrem dopředu nežene tolik jako Island. Ten by přece potřeboval po dvou remízách zabrat naplno, aby ještě mohl usilovat o návrat do áčkové grupy Ligy národů.
    85. další střela S. Gudjohnsena
     
    85
    Další slušná možnost pro Island, zase však neskončila nějakým úspěchem. Jóhannesson přenechal balón ve středu pole S. Gudjohnsenovi, který se během krátké chvíle opřel do meruny i podruhé, avšak o kousek bránu netrefil.
    83. střela S. Gudjohnsena
     
    83
    A na druhé straně se pokoušel S. Gudjohnsen rozradostnit Island, jenže na tribunách to jenom smutně zahučelo. Míč totiž nasměroval pouze do míst, kde stál připravený Marciano.
    82. zakončení Menachema
     
    82
    Tak tohle bylo hodně těsné! Střídající Menachem se dostal ve vápně k zakončení levačkou, snažil se ho po zemi usměrnit na zadní tyčku, nicméně jeho počínání nebylo přesné. Rúnarsson se po balón jenom ohlédl.
     
    79
    Střídání v týmu Island:
    ze hřiště odchází Birkir Bjarnason, přichází Aron Thrándarson.
    ze hřiště odchází Jón Dagur Thorsteinsson, přichází Stefán Thórdarson.
     
    78
    Střídání v týmu Izrael:
    ze hřiště odchází Liel Abada, přichází Omer Atzili.
    ze hřiště odchází Miguel Vítor, přichází Ijad Abu Abaid.
     
    77
    Miguel Vítor se ocitl v ofsajdu, akce Izraele tak pokračovat nemohla.
     
    75
    Islandští fanoušci se snaží své miláčky na hrací ploše povzbudit. A zase tak zní hromové "hu, hu, hu" tribunami. Uvidíme, jestli i tenhle moment domácí borce nabudí ke třetímu gólu.
     
    74
    Zhruba patnáct minut do konce plus nějaké nastavení zbývá do konce tohoto utkání. Je pravda, že více tenhle stav spíše vyhovuje Izraeli, který by si díky remíze udržel své vedení v tabulce před zářijovou dohrávkou Ligy národů.
     
    73
    Střídání v týmu Izrael:
    ze hřiště odchází Munas Dabbur, přichází Shon Zalman Weissman.
     
    71
    Lidově řečeno do koše nyní nasměroval svou střelu ze střední vzdálenosti stále aktivní Helgason. Marciano se zkrocením tohoto míče neměl ve finále větší potíže.
     
    69
    Stěží odhadovat, jestli si Haraldsson (ISL) otevřel proti sudím pusu na špacír, nebo dostal žlutou kartu dodatečně, každopádně je prvním hráčem Islandu potrestaným osobním trestem.
     
    67
    Hodně smutný je nyní Rúnarsson, který třeba vztekle bouchl o zem poté, co Strukan přisoudil branku Izraeli. Zajímavé drama zkrátka pokračuje i nadále.
    65. Dor PERETZ - 2:2
     
    65
    Izrael právě vstřelil branku!
    Tak pozor! Ačkoli rozhodčímu Strukanovi na hodinkách nic nepíplo, nakonec se předchozí situace po zakončení DORA PERETZE zkoumala na videu, a ve finále opravdu míč přešel celým svým objemem brankovou čáru. Takže máme srovnáno. Asistence: Eli Dasa.
     
    65
    Že by zákrok zápasu? Rúnarsson se nyní opravdu parádně vytáhl! Dasa přetáhl svůj centr zprava až na zadní tyčku, kde bránícího Sampsteda předskočil Dor Peretz, jenž z blízkosti na svého soka nevyzrál. Ten míč vyrazil svou nohou do bezpečí.
     
    63
    Island je zase na koni a snaží se ještě navýšit svůj náskok. Jenže tentokráte zakončení Haraldssonovi vážně nevyšlo, nebylo ani přesné, ani prudké, chybělo mu prostě všechno.
     
    62
    Střídání v týmu Island:
    ze hřiště odchází Andri Gudjohnsen, přichází Sveinn Aron Gudjohnsen.
     
    61
    Střídání v týmu Island:
    ze hřiště odchází Arnór Sigurdsson, přichází Isak Johannesson.
    60. Thórir Jóhann Helgason - 2:1
     
    60
    Island právě vstřelil branku!
    Domácí prožívají stejně dobré úvodní pasáže poločasu jako před přestávkou. A na své konto přidali další přesný zásah! Dlouhý nákop z levé strany nezachytil Menachem, jenž nahradil po obrátce na levém beku Leidnera, Sigurdsson udržel míč na hrací ploše, jeho produkou přihrávku z úhlu vyrazil Marciano pouze k nohám THÓRIRA JÓHANNA HELGASSONA, jenž pak lehce zamířil do poloprázdné brány. Bez asistence.
     
    59
    Sampsted zakombinoval napravo s Helgasonem, jeho centr do šestnáctky ale nakonec nebyl úspěšný. Island nyní v útoku trochu tápe.
     
    58
    Centr z levé strany sebral Rúnarsson do náruče. Izrael každopádně začíná více vystrkovat růžky. Připomeňme jen, že před pár dny v Albánii také prohrával o branku a nakonec zvítězil, a to díky přispění Solomona.
     
    56
    Dabbur v hodně nebezpečné pozici u vzdálenější tyče! Nakonec z blízkosti vypálil a Rúnarsson musel děkovat, že s obranným zákrokem přispěchal zavčasu Grétarsson. Od něj se ve finále dostala meruna do zámezí.
     
    55
    Solomon se prostě musí bránit natěsno, jinak z toho může být velký průšvih. Přešel přes beka Sampsteda a vybojoval nakonec rohový kop. Ten nakonec nepřinesl žádnou zajímavou situaci. Chvilku se sice zkoumala situace u videa, zda nedošlo ke hře rukou ve vápně, ale vše bylo podle VAR v pořádku.
     
    52
    Domácí trenér Vidarsson zatím nesáhl k žádné změně v sestavě, ten hostující Hazan zvolil jen tu v rámci postu za post. Leidner už toho přece jenom po náročném programu v Lize národů plné zuby, Menachem by určitě neměl být špatnou volbou na levém kraji. Tolik tedy k taktickým rošádám po poločasové přestávce.
     
    50
    I po obrátce se oba celky snaží útočit, rozhodně se nejedná o nějaký obranný způsob v jejich podání. Mohli bychom se tak těšit z pohledného ofenzivního fotbalu a několika dalších šancí, než byla ta předchozí od A. Gudjohnsena.
    pokus A. Gudjohnsena
     
    48
    Ta hořela! Island dobře presoval ve středu pole, najednou se tak zpoza vápna opřel do balónu svou levačkou A. Gudjohnsen, který jen o kousek minul prostor brány. Marciano by zřejmě stěží zasahoval, kdyby tenhle pokus letěl do brány.
     
    47
    A. Gudjohnsen se nyní ve vápně chytrou patičkou snažil pobídnout svého spoluhráče Thorsteinssona, ten už se už už chystal zakončit, nakonec ho ale na poslední chvíli zastavil bránící Miguel Vítor. Skvělá práce izraelského stopera.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Izrael:
    ze hřiště odchází Doron Leidner, přichází Sun Menachem.
     
    Vyrovnaný průběh zajímavého utkání vyústil v plichtu po prvním poločase. Island více hrozil ze standardních situací, Izrael je naopak technicky velmi vyspělým mužstvem a s jeho rychlostí měl jeho soupeř problémy. Suma sumárum se jedná vlastně o zasloužený rezultát po úvodním dějství.
     
    45+3
    První poločas skončil.
    45+3. pumelice Magnússona doputovala do břevna
     
    45+3
    Brilantní zakončení! Island mohl v závěru půle strhnout výhru na svou stranu, Magnússon vyslal dělovku z přímého volného kopu, ta každopádně narazila do brankové konstrukce. Div že břevno nezlomil, fakt to byla velká pumelice.
     
    45+2
    Dor Peretz (ISR) je prvním hráčem, který inkasoval žlutou kartu. Jeho zákrok rozhodně snesl bezohledné parametry, jak uvádějí pravidla fotbalu. Zmešká tak mimochodem i poslední zářijové utkání Ligy národů.
     
    45+1
    Právě běží první ze dvou avizovaných nastavovaných minut první půle.
    45. nepřesná střela Safouriho
     
    45
    Island je pod velkým tlakem! Dabuur zase nebezpečně operoval ve vápně, Dasův pokus zablokoval Haraldsson, nakonec však vypálil ještě o pár chvil později taktéž Safouri a jen o kousek minul kýžený a chtěný prostor brány.
     
    44
    ... Safouriho centr z pravé strany zase nenašel očekávaného adresáta.
     
    43
    Hodně nevybíravě nyní sestřelil Abadu bránící Magnússon. Zatím však chorvatští sudí v čele se Strukanem žádný osobní trest neudělovali. Každopádně další standardka pro Izrael...
     
    41
    A. Gudjohnsen se dožadoval nařízený pokutového kopu, ale opravdu neměl důvod. Spíše to vypadalo, že právě on fauloval bránícího Miguela Vítora, jehož v hlavičkovém souboji povalil na zem.
    40. zakončení Miguela Vítora po rohovém kopu Solomona
     
    40
    ... Izrael zahrál rohový kop nakrátko, nakonec centroval na bližší tyč Lediner, avšak Island se zase ubránil za cenu dalšího rohového kopu. Solomon tentokráte zvolil dlouhý pas do šestnáctky, kde hlavičkoval Miguel Vítor, po jeho zakončení se ale rozvlnila jen horní branková síť.
     
    39
    Dabuur nyní operoval nebezpečně ve vápně soupeře, nakonec se ovšem k pořádnému zakončení nedostal. Nakonec Rúnarsson situaci vyřešil rázným odkopem míče do zámezí. Rohový kop si chystá Solomon...
     
    38
    ... Safouriho centr zprava nebyl úspěšný, islandská defenzíva si s touhle standardkou soupeře poradit dokázala.
     
    37
    Island je trochu pod dekou, za chvilku bude čelit nepříjemné standardce, kterou se chystá na pravé straně rozehrát Safouri...
    35. Daníel Leó Grétarsson vlastní - 1:1
     
    35
    Izrael právě vstřelil branku!
    Máme srovnáno. Izrael už v předchozích pasážích ukázal, že umí být nebezpečný, a tentokráte již svou snahu přetavil v první branku. Abada poslal přihrávku doprava na Dasu, ten míč vrátil dozadu do šestnáctky, odkud vypálil Safouri, a jeho pokus i s pomocí teče bránícího DANÍELA LEA GRÉTARSSONA zapadl přesně k tyčce, kam se gólman Rúnarsson nestačil natáhnout. Bez asistence.
     
    30
    Ou, určité zmatky vznikly před brankou Izraele. Leidner si moc nerozuměl s Marcianem, nakonec míč nebezpečně putoval vápnem, a i když byl hostující muž v rukavicích úplně mimo svůj prostor, nakonec Hazanovo družstvo situaci přežilo.
     
    29
    Marciano znovu v pohotovosti! Ze střední vzdálenosti ozkoušel své střelecké schopnosti záložník Haraldsson, avšak na soupeřova muže v rukavicích nevyzrál. Ten si dobře si poradil s jeho zakončením.
    28. přímák Thorsteinssona
     
    28
    Thorsteinsson se chtěl uvést znovu na střeleckou listinu, tentokráte zkusil zacílit z přímého kopu. A ačkoli obstřelil zeď, jeho pokus skončil mimo. Marciano situaci bez obtíží jistil.
     
    25
    Tohle utkání je zatím zajímavé, ne že ne. Fanoušci defenzivního fotbalu rozhodně nejásají. Oba celky se totiž snaží útočit, Island chce co nejrychleji svůj náskok navýšit, Izrael se pokouší za každou cenu o vyrovnání. Zatím duel nabídl jednu změnu skóre.
    23. parádní příležitost Sigurdssona
     
    23
    A další obrovská možnost na druhé straně! Islanďané se řítili do brejku tři na brankáře Marciana. Nakonec Haraldsson poslal dlouhou přihrávku doprava na Sigurdssona, který se ocitl sám před hostujícím gólmanem, ten ovšem včas vyběhl a tuhle tutovku vyřešil svým úspěšným zákrokem.
    21. šance Jabera
     
    21
    A další tutovka pro Izrael! Island si nedokáže s rychlou kombinací soupeře na jeden dotek poradit. Naštěstí pro domácí stál zase Rúnarsson tam, kde stát měl vůči střele Jabera.
    20. střela Dabbura
     
    20
    Tak i Izrael poprvé v tomto utkání výrazněji zahrozil! Znovu ukázal, že umí hrát pohledný umný fotbal, Dabbur se najednou p o přihrávce zprava ocitl ve vyložené pozici, avšak míč nasměroval jen do připraveného Rúnarssona.
     
    19
    Abada nyní tuhle dlouhou přihrávku k pravé straně nestihl. Je však vidět, že Izrael se rozhodně nevzdává. A snaží se najít okamžitou cestu za vyrovnáním.
     
    18
    Situace na hrací ploše se poněkud uklidnila. Island byl do této chvíle nebezpečnějším mužstvem, teď už ovšem soupeře tolik nepresuje jako během okamžiků předchozích.
     
    16
    Solomon, klíčový muž v minulém souboji v Tiraně, který Albánii zasadil dva přesné zásahy a zařídil Izraeli důležité vítězství, nyní operoval u vápna. Islandská obrana si ho ovšem dobře hlídala.
     
    15
    Miguel Vítor nyní srazil k zemi Sigurdssona, tomu se zvedat opětovně moc nechtělo. Nakonec ale tentokráte k ošetření nedošlo, mělo by se nevidět pokračovat ve hře.
    13. nabízíme známý islandský pokřik v live provedení přímo ze stadionu
     
    13
    V Reyjkavíku se diváci zatím baví. Jejich pověstný pokřik, laicky řečeno stupňované "hu, hu, hu", se rozléhá tribunami. Island přitom nyní soupeře přehrává, je vidět, že je daleko hladovější.
    12. hlavička Bir. Bjarnasona
     
    12
    A Island mohl skórovat ještě jednou z prakticky totožné možnosti, jakoz si vytvořil před pár okamžiky při úvodní trefě utkání! Thorsteinsson tentokráte hlavou přiťukl merunu k Bir. Bjarnasonovi, jenž hlavou zakončil. Nakonec však jen do míst, kde stál připravený Marciano.
    9. Jón Dagur Thorsteinsson - 1:0
     
    9
    Island právě vstřelil branku!
    Z ničeho nic domácí udeřili! Dostali se do první šance v tomto utkání a okamžitě ji přetavili v úvodní přesný zásah. Po autovém vhazování Magnússona se míč dopotácel po teči spoluhráče Grétarssona až na JÓNA DAGURA THORSTEINSSONA, který se opřel do míče hlavou a jeho oblouček zapadl za marně se natahujícího Marciana. Asistence: Daníel Leó Grétarsson.
     
    8
    Islanďané se hnali do brejku, konkrétně se snažil Sigurdsson prosadit na pravé straně, nakonec ale svou přihrávku do středu poslal jen na soupeřovy kopačky. Nutno mimochodem pochválit i předchozí obranný zákrok Sampsted, díky němuž by tenhle rychlý protiútok nevznikl.
     
    7
    Island se vrhnul na soupeřovu polovinu hřiště, velmi rychle se ale stáhl zpátky. A to až natolik, že se míč dostal až k brankáři Rúnarssonovi.
     
    6
    Izrael nyní Islandu jasně ukázal, jak rychlý umí být v přechodu do útoku. Nejprve Dasa unikl po pravé straně, po jeho neúspěšném centru se o pár vteřinek později dostal k zakončení Jaber, avšak jeho pokus nakonec stačil zablokovat bránící Grétarsson.
     
    4
    Rozhodčí Strukan znovu přerušil hru pro určité zdravotní problémy. Tentokráte se na hrací ploše Dor Peretz, a to po souboji s Bir. Bjarnasonem. Island nakonec zůstane u míče, chorvatský sudí se již chystá vhodit míč Thorsteinssonovi.
     
    3
    Thorsteinsson se nyní snažil u levé lajny prosadit přes své strážce, dostal se ovšem s míčem jen mimo hrací plochu. Izrael se tak chopí autového vhazování.
     
    2
    A hned po pár okamžicích se muselo na hrací ploše ošetřovat. Každopádně kapitán Bir. Bjarnason nevypadá, že by ho jakýsi zdravotní problém dále limitoval. Je evidentně nahecovaný opětovně vstoupit na hrací plochu, a to co nejrychleji.
     
    1
    Utkání právě začalo.
    oba týmy při vstupu na hrací plochu
     
    Úvodní sestavy:

    Island: Rúnarsson – Sampsted, Magnússon, Grétarsson, Ólafsson – Helgason, Bi. Bjarnason, Haraldsson – A. Sigurdsson, A. Gudjohnsen, Thorsteinsson.
    Náhradníci: Valdimarsson, P. Gunnarsson – S. Gudjohnsen, Barkarson, Thórdarson, Fridriksson, Thrándarson, Ellertsson, Bjarnason, A. Gudmundsson, Johannesson, Leifsson.
    Trenér: Vidarsson

    Izrael: Marciano – Dasa, Goldberg, Vítor, Leidner – Safouri, Peretz, Jaber – Abada, Dabbur, Solomon.
    Náhradníci: O. Glazer, Gerafi – Baribo, D. Glazer, Haziza, Atzili, Abu Fani, Weissman, Gandelman, Abu Abaid, Menachem, Shlomo.
    Trenér: Hazan

    Rozhodčí: Strukan – Zobenica, Jakšič (všichni CRO).
    ceny vstupenek na tohle utkání nejsou nijak vysoké
     
    Ačkoli pro českého fanouška nepředstavuje tenhle duel vyložený magnet, my se Vám ho pokusíme každopádně zpestřit o netradiční přiblížení atmosféry na stadionu Laugardalsvöllur v Reykjavíku, kde bude přítomný jeden z našich redaktorů Tomáš Lysý. Těšit se tak můžete na několik zajímavostí, tweetů či jiných informací, které ani televizní kamery nemůžou mnohdy nabídnout.
     
    Izrael zatím, stejně jako Island, zůstává v Lize národů neporažen. Jeho poslední výhra v Tiraně každopádně nadobro rozsekla nečitelná fakta, kdo bude mít nakonec k postupu do áčkové úrovně nejblíže. Hosté měli na přípravu tohoto klání přece jenom o trochu méně času, ovšem jen o den, poněvadž Islanďané si ve volné chvíli střihli přátelák se San Marinem. Suma sumárum by měla být k vidění vyrovnaná bitva.
     
    Island je zatím na tom hůře než Izrael, pořád ovšem nemusí nijak panikařit, ačkoli na úvod remizoval na půdě svého nynějšího konkurenta a následně také doma s Albánií. Pokud se mu podaří zvítězit, svého soka o bod v tabulce předskočí, a bude mít tak před posledním vystoupením v Albánii, které se bude konat v září, situaci ve svých rukou. Jakýkoli jiný výsledek ho ale bude stavět do role toho, kdo Izraeli přenechá tyhle trumfy.
     
    Pouze tříčlenné uskupení má druhá skupina béčkové ligy, protože Rusko bylo vyřazeno z Ligy národů kvůli válečnému konfliktu na Ukrajině. A právě taková skutečnost hraje do karet Albánii, Islandu i Izraeli, celkům, které tak mají daleko lepší šanci postoupit v této soutěži na nejvyšší level. A nynější poslední duel červnového reprezentačního cyklu pro oba výběry nabídne přímou bitvu o první příčku v tabulce.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Patrik Sandev

    Branky: 9. Thorsteinsson (Grétarsson), 60. Helgason – 35. Grétarsson (vla.), 65. Peretz (Dasa)

    Karty:   69. Haraldsson (ISL) – 45+2. Peretz (ISR), 90+6. Menachem (ISR)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 6:6. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 16:12.
    Island: Rúnarsson – Sampsted, Magnússon, Grétarsson, Ólafsson – Helgason (90. A. Gudmundsson), Bi. Bjarnason (79. Thrándarson), Haraldsson – A. Sigurdsson (61. Johannesson), A. Gudjohnsen (62. S. Gudjohnsen), Thorsteinsson (79. Thórdarson).
    Náhradníci: Valdimarsson, P. Gunnarsson – Barkarson, Fridriksson, Ellertsson, Bjarnason, Leifsson.

    Trenér: Vidarsson

    Izrael: Marciano – Dasa, Goldberg, Vítor (78. Abu Abaid, 90+3. O. Glazer), Leidner (46. Menachem) – Safouri, Peretz, Jaber – Abada (78. Atzili), Dabbur (73. Weissman), Solomon.
    Náhradníci: Gerafi – Baribo, D. Glazer, Haziza, Abu Fani, Gandelman, Shlomo.

    Trenér: Hazan

    Rozhodčí: Strukan – Zobenica, Jakšič (všichni CRO)
    bahis siteleri