Island – Izrael 2:2 (kon.)
konec
Island
2:2 (1:1)
Izrael
Pondělí 13.06.2022, 20:45 • Laugardalsvöllur, Reykjavík • Liga národů UEFA - Liga B • Skupina 2
Předzápasové kurzy
     
    90+6
    Menachem zastavil soupeře ve středu pole a vyfasoval žlutou kartu. Island má asi poslední možnost, jak ještě urvat výhru na svou stranu...
     
    90+3
    Střídání v týmu Izrael:
    ze hřiště odchází Ijad Abu Abaid, přichází Omri Glazer.
     
    90
    Střídání v týmu Island:
    ze hřiště odchází Thórir Jóhann Helgason, přichází Albert Gudmundsson.
    83. střela S. Gudjohnsena
     
    83
    A na druhé straně se pokoušel S. Gudjohnsen rozradostnit Island, jenže na tribunách to jenom smutně zahučelo. Míč totiž nasměroval pouze do míst, kde stál připravený Marciano.
    82. zakončení Menachema
     
    82
    Tak tohle bylo hodně těsné! Střídající Menachem se dostal ve vápně k zakončení levačkou, snažil se ho po zemi usměrnit na zadní tyčku, nicméně jeho počínání nebylo přesné. Rúnarsson se po balón jenom ohlédl.
     
    79
    Střídání v týmu Island:
    ze hřiště odchází Birkir Bjarnason, přichází Aron Thrándarson.
    ze hřiště odchází Jón Dagur Thorsteinsson, přichází Stefán Thórdarson.
     
    78
    Střídání v týmu Izrael:
    ze hřiště odchází Liel Abada, přichází Omer Atzili.
    ze hřiště odchází Miguel Vítor, přichází Ijad Abu Abaid.
     
    73
    Střídání v týmu Izrael:
    ze hřiště odchází Munas Dabbur, přichází Shon Zalman Weissman.
     
    69
    Stěží odhadovat, jestli si Haraldsson (ISL) otevřel proti sudím pusu na špacír, nebo dostal žlutou kartu dodatečně, každopádně je prvním hráčem Islandu potrestaným osobním trestem.
    65. Dor PERETZ - 2:2
     
    65
    Izrael právě vstřelil branku!
    Tak pozor! Ačkoli rozhodčímu Strukanovi na hodinkách nic nepíplo, nakonec se předchozí situace po zakončení DORA PERETZE zkoumala na videu, a ve finále opravdu míč přešel celým svým objemem brankovou čáru. Takže máme srovnáno. Asistence: Eli Dasa.
     
    65
    Že by zákrok zápasu? Rúnarsson se nyní opravdu parádně vytáhl! Dasa přetáhl svůj centr zprava až na zadní tyčku, kde bránícího Sampsteda předskočil Dor Peretz, jenž z blízkosti na svého soka nevyzrál. Ten míč vyrazil svou nohou do bezpečí.
     
    62
    Střídání v týmu Island:
    ze hřiště odchází Andri Gudjohnsen, přichází Sveinn Aron Gudjohnsen.
     
    61
    Střídání v týmu Island:
    ze hřiště odchází Arnór Sigurdsson, přichází Isak Johannesson.
    60. Thórir Jóhann Helgason - 2:1
     
    60
    Island právě vstřelil branku!
    Domácí prožívají stejně dobré úvodní pasáže poločasu jako před přestávkou. A na své konto přidali další přesný zásah! Dlouhý nákop z levé strany nezachytil Menachem, jenž nahradil po obrátce na levém beku Leidnera, Sigurdsson udržel míč na hrací ploše, jeho produkou přihrávku z úhlu vyrazil Marciano pouze k nohám THÓRIRA JÓHANNA HELGASSONA, jenž pak lehce zamířil do poloprázdné brány. Bez asistence.
    pokus A. Gudjohnsena
     
    48
    Ta hořela! Island dobře presoval ve středu pole, najednou se tak zpoza vápna opřel do balónu svou levačkou A. Gudjohnsen, který jen o kousek minul prostor brány. Marciano by zřejmě stěží zasahoval, kdyby tenhle pokus letěl do brány.
     
    46
    Střídání v týmu Izrael:
    ze hřiště odchází Doron Leidner, přichází Sun Menachem.
    45+3. pumelice Magnússona doputovala do břevna
     
    45+3
    Brilantní zakončení! Island mohl v závěru půle strhnout výhru na svou stranu, Magnússon vyslal dělovku z přímého volného kopu, ta každopádně narazila do brankové konstrukce. Div že břevno nezlomil, fakt to byla velká pumelice.
     
    45+2
    Dor Peretz (ISR) je prvním hráčem, který inkasoval žlutou kartu. Jeho zákrok rozhodně snesl bezohledné parametry, jak uvádějí pravidla fotbalu. Zmešká tak mimochodem i poslední zářijové utkání Ligy národů.
    35. Daníel Leó Grétarsson vlastní - 1:1
     
    35
    Izrael právě vstřelil branku!
    Máme srovnáno. Izrael už v předchozích pasážích ukázal, že umí být nebezpečný, a tentokráte již svou snahu přetavil v první branku. Abada poslal přihrávku doprava na Dasu, ten míč vrátil dozadu do šestnáctky, odkud vypálil Safouri, a jeho pokus i s pomocí teče bránícího DANÍELA LEA GRÉTARSSONA zapadl přesně k tyčce, kam se gólman Rúnarsson nestačil natáhnout. Bez asistence.
    23. parádní příležitost Sigurdssona
     
    23
    A další obrovská možnost na druhé straně! Islanďané se řítili do brejku tři na brankáře Marciana. Nakonec Haraldsson poslal dlouhou přihrávku doprava na Sigurdssona, který se ocitl sám před hostujícím gólmanem, ten ovšem včas vyběhl a tuhle tutovku vyřešil svým úspěšným zákrokem.
    21. šance Jabera
     
    21
    A další tutovka pro Izrael! Island si nedokáže s rychlou kombinací soupeře na jeden dotek poradit. Naštěstí pro domácí stál zase Rúnarsson tam, kde stát měl vůči střele Jabera.
    20. střela Dabbura
     
    20
    Tak i Izrael poprvé v tomto utkání výrazněji zahrozil! Znovu ukázal, že umí hrát pohledný umný fotbal, Dabbur se najednou p o přihrávce zprava ocitl ve vyložené pozici, avšak míč nasměroval jen do připraveného Rúnarssona.
    12. hlavička Bir. Bjarnasona
     
    12
    A Island mohl skórovat ještě jednou z prakticky totožné možnosti, jakoz si vytvořil před pár okamžiky při úvodní trefě utkání! Thorsteinsson tentokráte hlavou přiťukl merunu k Bir. Bjarnasonovi, jenž hlavou zakončil. Nakonec však jen do míst, kde stál připravený Marciano.
    9. Jón Dagur Thorsteinsson - 1:0
     
    9
    Island právě vstřelil branku!
    Z ničeho nic domácí udeřili! Dostali se do první šance v tomto utkání a okamžitě ji přetavili v úvodní přesný zásah. Po autovém vhazování Magnússona se míč dopotácel po teči spoluhráče Grétarssona až na JÓNA DAGURA THORSTEINSSONA, který se opřel do míče hlavou a jeho oblouček zapadl za marně se natahujícího Marciana. Asistence: Daníel Leó Grétarsson.

    Patrik Sandev

    Branky: 9. Thorsteinsson (Grétarsson), 60. Helgason – 35. Grétarsson (vla.), 65. Peretz (Dasa)

    Karty:   69. Haraldsson (ISL) – 45+2. Peretz (ISR), 90+6. Menachem (ISR)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 8:4. Střely mimo: 6:6. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 16:12.
    Island: Rúnarsson – Sampsted, Magnússon, Grétarsson, Ólafsson – Helgason (90. A. Gudmundsson), Bi. Bjarnason (79. Thrándarson), Haraldsson – A. Sigurdsson (61. Johannesson), A. Gudjohnsen (62. S. Gudjohnsen), Thorsteinsson (79. Thórdarson).
    Náhradníci: Valdimarsson, P. Gunnarsson – Barkarson, Fridriksson, Ellertsson, Bjarnason, Leifsson.

    Trenér: Vidarsson

    Izrael: Marciano – Dasa, Goldberg, Vítor (78. Abu Abaid, 90+3. O. Glazer), Leidner (46. Menachem) – Safouri, Peretz, Jaber – Abada (78. Atzili), Dabbur (73. Weissman), Solomon.
    Náhradníci: Gerafi – Baribo, D. Glazer, Haziza, Abu Fani, Gandelman, Shlomo.

    Trenér: Hazan

    Rozhodčí: Strukan – Zobenica, Jakšič (všichni CRO)
    bahis siteleri