Chomutov – Cheb 2:1 (kon.) | Benátky n/J – Letňany 4:9 (kon.) | Ústí n/L – Jablonec n/N 6:1 (kon.)
Hronov – Vrchlabí 1:9 (kon.) | Písek – Tábor 2:5 (kon.) | Mostečtí Lvi – Klatovy 7:4 (kon.)
Nový Jičín – Opava 3:2 (kon.) | Znojmo – Vyškov 7:0 (kon.) | SHKM Hodonín – Vel. Meziříčí 1:3 (kon.)
Žďár n/S – Havlíčkův Brod 4:5 (kon.) | Val. Meziříčí – Kopřivnice 4:2 (kon.) | Příbram – Kobra 5:0 (kon.)
Řisuty – Děčín 2:3 (po pr.)
konec
SHKM Baník Hodonín
1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
HHK Velké Meziříčí
Středa 12.10.2022, 18:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského, Hodonín • 2. liga skupina Východ • 6. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Úvodní sestavy:

    SHKM Baník Hodonín: Holík (Dolíška) – Šmach, Němec, Škápik (A), Kališ, Polesný (A), Rauš, Kučera – Peš, Matějka, Medek, Popelka, Krejčiřík, Bartes, Charvát, Štědrý, Hložánek, Sajdl (C), Krejčí, Dufek.
    Trenér: Radko Křivinka

    HHK Velké Meziříčí: Slavíček (Juda) – Vlašín (A), Sedláček, Švejda, Ambrož (C), Buchal, Slabý, Trnka – Dupljaku, Oščádal, Škvrně, Juráň, Burian, Vedral, Maštera, Strnad, Křenek (A), Nesvadba, Doležal, Střecha.
    Trenér: Jozef Zavadil

    Rozhodčí: Vaněk – Kučera, Peluha.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Hodonínem a Velkým Meziříčím začal, tak pojďme na něj! Budeme sledovat utkání dvou týmů, kterým se zatím vůbec nedaří, dnešní vítězství by tak jeden z nich mohl výrazně nabudit.
     
    00:42
    První útok patřil domácím hokejistům. Ti ovšem příliš daleko nedojeli, jejich snažení zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Ofsajd.
     
    01:12
    Na zteč se vydal Marek Škvrně. Vyzkoušel se z pravého křídla natlačit až před bránu, v čemž mu zabránil Ondřej Šmach.
     
    01:45
    Zakázané uvolnění vrací hru před Martina Holíka. Jan Štědrý vyzkoušel dlouhou nahrávku na Petra Peše, ten ovšem na kotouč nedosáhl.
     
    02:06
    Domácí se usadili v útočné třetině, ale nic zajímavého z toho nebylo, nahrávku mezi kruhy na Medka zastavil jeden z obránců.
     
    02:53
    Hokejisté v bílých dresech znovu obsadili útočnou třetinu. Petr Krejčí nahazoval od levého mantinelu, Zdeněk Slavíček zasahovat nemusel.
     
    03:20
    Jan Švejda rozjel po levém křídle Marcela Juráně. Ten první střelou neuspěl, avšak gólman k němu puk vyrazil, útočník obtočil soupeřovu svatyni, aby druhou střelou trefil brankářův levý beton.
     
    03:52
    Za vysokým obloučkem Jiří Kališ natahoval rukavici marně. Ovšem velmi rychle se otočil a forčekujícího protihráče udržel na zádech.
     
    04:20
    Fanoušci jsou od úvodních vteřin hodně hlasití a ženou Hodonín za vedoucím gólem. Plní roli tzv. šestého hráče na ledě.
     
    04:56
    Z vrcholku levého kruhu střílel Vojtěch Krejčiřík. Zdeněk Slavíček měl na kus černé gumy velmi dobrý výhled a udržel ji ve výstroji.
     
    05:17
    Hosté se maně snaží dostat z pod tlaku soupeře. Tomáš Sedláček chtěl rozehrávat konstruktivně, jenže nikdo se mu nenabídl, proto jen vyhodil do středního pásma.
     
    05:41
    Petr Krejčí výrazně vysunul forčekink proti Petru Vlašínovi. Hostující zadák odjel za vlastní svatyni, odkud rozehrál pravému mantinelu na Oščádala.
     
    06:19
    Přihrávku za obranu dostával Viktor Nesvadba. Tělem sice dokázal odstavit posledního obránce, jenže si neporadil se zpracováním.
     
    06:40
    Zakázané uvolnění Velkého Meziříčí. Marcel Juráň zareagoval na prudkou přihrávku pozdě a kotouč nedokázal ani lehce tečovat.
     
    07:12
    Přes dva konkurenty střílel Erik Hložánek. Prudká střela Slavíčka určitě vystrašila, levým ramenem ji v poslední chvíli vyrazil nad břevno.
     
    07:49
    Postavení mimo hru hodonínských hokejistů. David Rauš sice zpracoval neposedný kotouč, ale celým objemem přeci jen opustil útočné pásmo.
     
    07:58
    První přesilovou hru si zahrají domácí. Zbytečného faulu v útočné třetině se dopustil Marek Škvrně, jenž vyfasoval menší dvouminutový trest za sekání.
     
    08:23
    Dobře zapracoval na útočné modré Ondřej Šmach. Rozhodl se vyjet proti Viktoru Burianovi a to se ukázalo být správným rozhodnutím, neboť zblokoval nahrávku na Davida Křenka.
     
    08:45
    Přesilová hra zatím určitě neprobíhá dle představ útočícího mužstva. Zdeněk Slavíček ještě nemusel zasahovat, hosté se už dvakrát osvobodili.
     
    09:11
    Pochvalu za práci v útočné třetině zaslouží Jiří Doležal. Vyvinul velký tlak na trojici konkurentů a za bránou soupeře pošetřil několik cenných vteřin.
     
    09:46
    Hráči v bílých dresech se nakonec přeci jen usadili v útočném pásmu. Kombinaci završil Vojtěch Krejčiřík střelou z levého kruhu, Zdeněk Slavíček srazil betony k sobě včas.
     
    10:02
    Marek Škvrně se vrátil z trestné lavice, načež na něj okamžitě mířil nahrávka do úniku. Forvard na ni nedosáhl, píská se zakázané uvolnění.
     
    10:37
    David Polesný posunul hrací předmět po modré čáře na Jiřího Kališe, jeho slabé zakončení ze zápěstí schoval brankář v lapačce.
     
    11:11
    Individuálně vybojoval útočnou třetinu Jakub Sajdl. Ve finále akce i vypálil od pravého mantinelu, Zdeně Slavíček má na kontě další úspěšný zákrok.
     
    11:36
    Také druhé vyloučení míří do řad Velkého Meziříčí. Před vlastní bránou podrazil protihráče Pavel Buchal, pravice muže v pruhovaném okamžitě vyletěla vzhůru.
     
    12:18
    Ne, ani úvod druhé početní převahy zatím Hodonínu vůbec nevychází. Hosté s vysvobodili ihned po vhazování, načež Juráň ve střední třetině zastavil Sajdla.
     
    12:35
    Tak pozor, hosté míří do tří! Nervy na uzdě neudržel v předbrankovém prostoru Tomáš Sedláček, jenž se provinil krosčekem. Přesilovka 5 na 3 může trvat až 61 vteřin.
     
    13:06
    První velká příležitost zůstala nevyužita! Aleš Dufek hledal křižnou nahrávkou z levé strany Adama Popelku, ten promáchl.
     
    13:43
    Netradičně se v přesilově pět na tři pokusil o průnik Petr Krejčí. Prodral se až před Zdeňka Slavíčka, jehož z bezprostřední blízkosti nepropálil.
     
    14:03
    Už při hře ve čtyřech Vladimír Oščádal obral na obranné modré soka a ujížděl do brejku. Z pravého kruhu volil zakončení na přední tyč, Martin Holík zasáhl levým betonem.
     
    14:27
    Přesilovka pěti proti čtyřem končí předčasně. Ve snaze získat kotouč fauloval Robin Medek, na lavici hanby usedá za hákování.
     
    15:00
    Hosté hrají v plném počtu a právě probíhá jejich první přesilová hra. Určitě si chtějí počínat lépe, než v případě domácího celku.
     
    15:41
    Jenže i Hodonín si zatím počíná ve čtyřech hokejistech bez problémů. Velké Meziříčí má velké problémy obsadit útočné pásmo.
     
    16:30
    Domácí jsou kompletní, utkání pokračuje v pěti na obou stranách. S koncem hodonínského trestu pálil Vladimír Oščádal příliš vysoko.
     
    16:48
    S dvojicí dotírajících soupeřů si Tomáš Sedláček poradil s velkým přehledem, nahrávkou o mantinel posunul hru do středního pásma na Viktora Buriana.
     
    17:09
    Zmaty v brankovišti domácích gólem neskončili. Ve změti hokejek si touš našel Martin Holík a bleskově ho schoval pod lapačku.
     
    17:43
    Po nahození od modré čáry se před Zdeňkem Slavíčkem přihlásil o dorážku Vojtěch Krejčiřík, ale zasáhl jenom brusle dobře postaveného obránce.
     
    18:22
    Přes veškerou snahu David Křenek natahoval hokejku za křižným pasem zprava hokejku marně. Píská se icing Velkého Meziříčí.
     
    18:54
    Zpoza soupeřovy brány se vytočil Erik Hložánek. Zakončoval forhendem, navíc přes obránce a poměrně z úhlu, puk proletěl vedle pravé tyče.
     
    19:16
    Před bránu si najížděl nikým neatakovaný Jan Štědrý. Obdržel docela prudkou nahrávku, kterou usměrnil o kousek vedle levé části brankové konstrukce.
     
    19:44
    Zdeněk Slavíček nadále udržuje čisté konto. Parádně se přesunul k levé tyči, aby zastavil ránu protihráče, který byl ovšem faulován Janem Švejdou, takže Hodonín odehraje zbytek první části v přesilové hře.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina zápasu mezi Hodonínem a Velkým Meziříčím gól nepřinesla. Více ze hry mají domácí, avšak trápí je koncovka. Ke gólu nevedla ani minutová přesilovka pěti proti třem, během níž brankáře Zdeňka Slavíčka příliš nezaměstnávali. Atmosféra na stadiónu je výborná, tak doufejme, že vytrvalé fandění strhne i hráče k převedení o něco lepšího výkonu.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Hodonín do ní nastupuje v přesilové hře, která mu ovšem v první třetině příliš nesvědčila.
     
    20:43
    Zdeněk Slavíček musel zasahovat. Skvěle vystál Jana Matějku, jehož forhendové zakončení po ledě schoval pod betonem.
     
    21:06
    Byli poměrně dlouho pod tlakem, ale nakonec se Velké Meziříčí dokázalo ubránit, po levém mantinelu vyhodil do bezpečí Petr Slabý.
     
    21:45
    S koncem Švejdova trestu pálil od modré čáry Ľubomír Škápik. Ostrá dělovka proletěla jen těsně vedle levé tyče.
     
    22:08
    David Rauš zastavil rozjetého konkurenta pouze za cenu podrážení. Domácí zadák může být ještě rád, že rozhodčí nenařídil trestné střílení.
     
    22:42
    Petr Slabý nejprve zastavil pokus o vyhození na modré čáře, aby to byl nakonec on, kdo vypálil, obráncem tečovaný pokus skončil v ochranné síti.
     
    23:05
    Hostující zadák ztratil a puk a do úniku směřoval Erik Hložánek. Skvěle mu ovšem zakřižoval cestu Jiří Doležal, ten soka do šance nepustil.
     
    23:40
    Přesilové hry dnes nejsou prozatím nesou doménou ani jednoho z týmů. Naopak znovu zaútočili domácí, Matěj Charvát před bránou promáchl.
     
    24:15
    Domácí v plném počtu. David Rauš se po návratu na ledovou plochu okamžitě zapojil do hry, čistým způsobem odstavil od kotouče Zdeňka Vedrala.
     
    24:49
    Přestože hráli dvě minuty v oslabení, tak nadále platí, že hokejisté Hodonína mají více ze hry. Znovu obsadili útočné pásmo a usilují o vedoucí gól.
     
    25:05
    Kapitán Velkého Meziříčí Pavel Ambrož osvobodil svůj tým pouze za cenu zakázaného uvolnění. Žádný ze spoluhráčů neměl šanci jeho odpal tečovat.
     
    25:31
    Další vyloučení, tentokráte na straně hostů. Na trestnou lavici poslušně usedl Pavel Ambrož, který v pravém kruhu obranného pásma zahákoval soka ve slibné palebné pozici.
     
    26:19
    Od modré vystřelil Ondřej Šmach. Zdeněk Slavíček na kotouč velmi dobře viděl a vyrážečkou jej odpálil do rohu kluziště.
     
    26:53
    Zdeně Slavíček dnes působí velmi jistým dojmem. Nyní zůstal v poloze vsedě, přesto pod sebe dokázal lapačkou posunout touš.
     
    27:14
    Přes velkou snahu Ľubomír Škápik neudržel kotouč v útočné třetině, od levé brusle se odrazil za modrou čáru. Následně měl co dělat, aby udržel na zádech rozjetého Vedrala.
     
    27:40
    Ani tuto přesilovou hru domácí nevyužili. Potrestaný Pavel Ambrož je zpátky na hrací ploše a mohl v klidu odjet vystřídat.
     
    28:23
    Netrvalo dlouho a Hodonín opět obsadil útočné pásmo. Z pravého kruhu střílel na zadní tyčku Jakub Sajdl, tento prostor těsně minul.
     
    28:49
    Akci hostujícího mužstva zastavil hvizd čárového rozhodčího, který po nedorozumění dvou hráčů v modrých dresech odpískal postavení mimo hru.
     
    28:54
    Domácí míří do čtyř. Menší dvouminutový trest za napadení inkasoval Robin Medek, ten je dnes trestán už podruhé.
     
    29:06
    Velké Meziříčí vstřelilo branku!
    Přesilovka využita, důležitý první gól střetnutí střílí hosté! Kapitán Pavel Ambrož nahrál k mantinelu VLADIMÍRU OŠČÁDALOVI, jenž si povyjel do pravého kruhu a odtud vyslal nechytatelnou ránu zápěstím na zadní tyč. Asistence: Pavel Ambrož a Petr Slabý.
    29:06 Vladimír OŠČÁDAL - 0:1
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Psychická výhoda je nyní bezpochyby na straně hostujícího mužstva, které vstřelilo vedoucí gól, přestože není aktivnějším mužstvem.
     
    30:18
    A další komplikace pro hosty. V útočném pásmu bojoval až příliš urputně kapitán Jakub Sajdl, výsledkem je dvouminutový trest za podrážení.
     
    31:24
    Martin Holík zatím udržuje rozdíl ve skóre na jednom gólu. Ukázal výborný přesun k levé tyči a rukou zabránil druhému puku ve vlastní síti.
     
    31:53
    Tomáš Sedláček chtěl najet do levého kruhu, v čemuž mu zabránil dobře pozičně hrající Adam Popelka, hostující bek posléze nepřesně rozehrál a postaral se o ztrátu útočného pásma.
     
    32:20
    V tomto případě Hodonín přestál hru ve čtyřech bez úhony, tým za zbytečný prohřešek kapitána Sajdla potrestán nebyl a znovu může začít spřádat plány na vyrovnání.
     
    32:42
    Ještě ze středního pásma nahazoval puk na bránu Ľubomír Škápik. Účel splnil, protože Zdeně Slavíček puk sice zachytil, nicméně na rozehrávku si netroufl.
     
    33:33
    Z velkého úhlu pokusil střelecké štěstí Petr Krejčí. Zdeněk Slavíček s podobnou možností počítal a s přehledem zasáhl pravým ramenem.
     
    33:49
    Na druhou stranu vystartoval Vladimír Oščádal. V důležitý okamžik si ovšem dal puk až příliš před sebe, což trestal Jakub Němec.
     
    34:23
    Jiří Kališ nahazoval do útočného pásma šikovně až v momentě, kdy byl za černou čárou. Icing se nepískal a domácí mohli v klidu vystřídat.
     
    34:55
    Velké Meziříčí oslabuje Tomáš Sedláček. Před bránou si nepočínal čistým způsobem. Rozhodčí v jeho počínání viděli hrubost, kterou bleskově ocenili dvěma minutami.
     
    35:29
    Hráči v bílých dresech udržují útočné pásmo, ovšem zatím nepřišla střela, jež by mířila mezi tři tyče. Ondřej Šmach vypálil vedle pravé tyče.
     
    35:49
    Baník právě vstřelil branku!
    Vyrovnáno! Aleš Dufek na modré čáře zakvedlal s pukem, načež jej posunul doprava na VOJTĚCHA KREJČIŘÍKA, který střelou z první trefil odkrytou levou polovinu brány. Gólman Slavíček měl zakrytý výhled, nereagoval už na nahrávku skórujícímu hráči. Asistence: Aleš Dufek a Ľubomír Škápik.
    35:49 Vojtěch KREJČIŘÍK - 1:1
     
    36:28
    Fanoušci jsou ve varu a dožadují se obratu ve skóre. Hráči jim chtějí vyhovět, Aleš Dufek vystřelil bekhendem těsně nad břevno.
     
    37:20
    Jako další se o slovo přihlásil Petr Peš. Naznačil zakončení, ale ještě přenesl hru doleva na Adama Popelku, který minul bránu.
     
    37:53
    Velké Meziříčí je pod velkým tlakem. Aleš Trnka získal kotouč, jenže byl ihned zdvojen, proto volil jen oblouček do střední třetiny.
     
    38:20
    Ale ano, i hosté umí zaútočit. Pěknou rychlou akci završil Marek Škvrně nahrávkou zprava mezi kruhy na Marcela Juráně, jeho střelu Holík vykopl pravým betonem.
     
    38:47
    Znovu útočí Hodonín. Z pravého kruhu vyslal zakončení ze zápěstí Erik Hložánek, Slavíček proti nepřesnému pokusu zasahovat nemusel.
     
    39:27
    Ondřej Šmach si na zakončení nevěřil a ještě po modré čáře posunul kus černé gumy na Jiřího Kališe, ten vypálil forhendem příliš vysoko.
     
    39:53
    Vlastní vinou se domácí hokejisté připravili o útočné pásmo. Od modré čáry přišla pořádná dělovka, kterou zvedl do ochranné sítě jeden z útočících hráčů.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    V prostředním dějství už konečně začaly padat góly, oba celky vstřelily po jednom. Do vedení se dostali hosté, když ve 30. minutě využil přesilovou hru Vladimír Oščádal. Také domácí zvládli skórovat v početní převaze, z pravé strany vstřelil gól ránou na přední tyč Vojtěch Krejčiřík. Třetí třetina slibuje velké drama, rozhodovat mohou maličkosti.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:34.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Skóre zápasu mezi Hodonínem a Velkým Meziříčím je vyrovnané 1:1, další gól může o vítězi výrazně napovědět.
     
    40:44
    Po levém mantinelu najel do útočného pásma Vladimír Oščádal. Zkusil se natlačit až před bránu, v čemž mu zabránil Vojtěch Krejčiřík.
     
    41:21
    Akci domácího celku zastavil hvizd čárového rozhodčího. Adam Popelka vystavil Robina Medka do ofsajdového postavení.
     
    41:50
    Pod tlakem si Sebastian Bartes poradil velmi dobře. Zacouval do vlastní obranné třetiny, odkud přihrál k mantinelu na Jana Matějku.
     
    42:22
    Marcel Juráň vyvinul velký tlak na obránce Davida Rauše, ale kotouč pro hosty nevybojoval, protože jej bek nastřelil a touš vyletěl na domácí střídačku.
     
    42:31
    Hosté mají možnost vzít si vedení zpět v početní převaze. Za katr usedl domácí obránce David Polesný za krosček.
     
    42:42
    Velké Meziříčí vstřelilo branku!
    Svěřenci kouče Zavadila jsou zase o krok napřed! Pavel Ambrož nabil na modrou čáru JANU ŠVEJDOVI, ten rozvlnil síť dělovkou z první k pravé tyči. Holík registroval puk přes chumel hráče před sebou v poslední chvíli. Asistence: Pavel Ambrož.
    42:42 Jan ŠVEJDA - 1:2
     
    43:30
    Domácí musí zabrat. Herně to není vůbec špatné, ale od soupeře dnes dostávají velkou lekci z produktivity.
     
    44:06
    Na vrcholek levého kruhu sjel Jakub Sajdl. Vyzkoušel střelu zápěstím na zadní tyč, kus černé gumy nasměroval nad břevno.
     
    44:44
    V útočném pásmu Hodonína se u pravého mantinelu vytvořila rýha v ledu, pauza po domácím ofsajdu se proto lehce protahuje.
     
    45:15
    Mimo hlavního dění hry Jiří Kališ nešetrně hodně bolestivě sekl přes rukavici Liridona Dupljakua a může být rád za dvouminutový trest.
     
    45:38
    Hosté si jsou určitě vědomi, že není kam spěchat. Samozřejmě třetí gól v přesilovce by se hodil, ale důležitější bude předejít zbytečné chybě, jež by mohla vést k případnému úniku a vyrovnání.
     
    46:35
    Velké Meziříčí vstřelilo branku!
    Hostující celek přetavuje v gól třetí přesilovku v zápase a je zase o kousek blíže prvnímu vítězství v sezóně! Nahození Ambrože vyrazil Holík jenom před sebe, DAVID KŘENEK pohotovou dorážkou z mezikruží napálil puk do levé šibenice. Asistence: Pavel Ambrož a Vladimír Oščádal.
    46:35 David KŘENEK - 1:3
     
    47:22
    Není nač čekat, Hodonín musí vrhnout veškeré zbytky sil do ofenzivy. Zodpovědnost na sebe vzal Jakub Sajdl, skrze dvojici protihráčů se ale neprocpal.
     
    47:53
    Sebastian Bartes rozjel po pravém mantinelu Erika Hložánka, který si věřil na souboj jeden na jednoho, leč proti Marcelu Juráňovi neuspěl.
     
    48:26
    Jak se dalo čekat, tak hráči v modrých dresech řady ještě více. Výborně nyní zahrál Pavel Buchal, když nataženou hokejkou vypíchl puk z pod hokejky Medkovi.
     
    48:50
    Rychlý útok domácího celku skončil ofsajdem. Aleš Dufek nabral velkou rychlost, kus černé gumy přebral až za útočnou modrou.
     
    49:26
    Přihrávka Jiřího Kališe na Sebastiana Bartese skrze dvojici soupeřů neprošla. Tomáš Sedláček se postaral o přetrvání hry ve středním pásmu.
     
    49:45
    Přeci jen domácí získali útočnou třetinu, ovšem jenom na pár vteřin. Jan Švejda po zisku puku odpálil touš po levém mantinelu na zakázané uvolnění.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Velké Meziříčí je blízko prvnímu vítězství v sezóně, nad Hodonínem disponuje dvoubrankovým náskokem.
     
    50:49
    Vojtěch Krejčiřík si sjel od pravého mantinelu mezi kruhy odkud vyzkoušel střelu ze zápěstí, napálil ovšem prvního clonícího konkurenta.
     
    51:12
    Protože Zdeněk Vedral tečoval vyhození Aleše Trnka, tak nemohla být o icingu řeč. Jakub Němec musel zabrat směrem dozadu, Strnada na zádech udržel.
     
    51:50
    Za vlastní bránou pošetřil čas Pavel Buchal. Využil faktu, že soupeř střídal, po pravé lajně rozehrál až těsně před forčekujícím Charvátem.
     
    52:31
    Přechod Hodonína přes modrou čáru byl v pořádku. Erik Hložánek posléze zkusil přenést hru doleva na Aleše Dufka, jemuž nevyšlo zpracování.
     
    52:48
    Do brejku vystartoval Vladimír Oščádal. Tělem odstavil Popelku, jenže cestu mu ještě zkřížil Ondřej Šmach, s ním už si neporadil.
     
    53:03
    Nahození Pavla Ambrože od modré čáry tečoval jeden z obránců příhodně pro Buriana, který zakončoval forhendem z první do pravého betonu Holíka.
     
    53:24
    Hodonín má jednu z posledních šancí, jak zdramatizovat utkání. Hostující obránce Pavel Buchal inkasoval dvě minuty za podrážení a poslal Velké Meziříčí do čtyř.
     
    54:11
    Hokejisté v modrých dresech zatím zvládají hru ve čtyřech velmi dobře. Po souboji v rohu mantinelu získal puk Tomáš Sedláček a bez problémů vyhodil.
     
    54:38
    Forhendové zakončení Adama Popelky z velkého úhlu Zdeňka Slavíčka nezaskočilo, hostující gólman byl u pravé tyče pevně přilepen.
     
    55:07
    Ne, ani teď to nevyšlo. Erik Hložánek si věřil na průnik po levé straně, ovšem Jan Švejda jej čistým způsobem přišpendlil na mantinel.
     
    55:45
    Hosté už hrají v plném počtu. Tlak Hodonína pokračoval, alespoň na chvíli ho odpalem na zakázané uvolnění otupil Petr Slabý.
     
    56:27
    Hosté si neodpočinou, znovu míří do čtyř. Útočník Marcel Juráň zastavil rozjetého soupeře jen za cenu hákování.
     
    56:42
    O modré čáry vyslal tvrdou dělovku Jiří Kališ. Zdeněk Slavíček byl dobře postavený a maskou puk vyhlavičkoval nad bránu.
     
    57:16
    Zavadilova družina se osvobodila, domácí musí začínat znovu od vlastní brány. Ľubomír Škápik vyslal neúspěšný dlouhý pas na Hložánka.
     
    57:41
    S poměrně pomalým nahozením od pravého mantinelu neměl Zdeněk Slavíček žádné problémy, puk podržel ve výstroji. Akce už proběhla v době, kdy Holík seděl na střídačce, Hodonín zkouší powerplay.
     
    57:41
    Oddechový čas pro tým HHK Velké Meziříčí.
     
    58:19
    Do přehuštěného prostoru střílel Ľubomír Škápik. Hostující gólman reagoval na poslední chvíli, naštěstí pro něj puk proletěl vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    58:27
    Přesilovka domácího mužstva je u konce. Velké Meziříčí má tři body na dosah, nadále ovšem zůstává pod velkým tlakem v powerplay hrajícího konkurenta.
     
    58:30
    Oddechový čas pro tým SHKM Baník Hodonín.
     
    59:11
    Do levého kruhu dojel a zápěstím vypálil na zadní tyčku Erik Hložánek. Zdeněk Slavíček nastavil lapačku a kus černé gumy v ní schoval.
     
    59:41
    Velký závar před hostující svatyní gólem neskončil! Po střele z pravé strany už puk byl za zády Slavíčka, ale z brankové čáry jej odpálil Pavel Ambrož, ani následný tlak domácích neskončil kýženou trefou. Teď už je to jasné, Velké Meziříčí zvítězí.
     
    59:49
    V závěrečných vteřinách se strhla šarvátka, rozhodčí měli dost práce se zklidněním situace. Čtyřminutové tresty inkasovali Erik Hložánek s Pavlem Ambrožem, dvouminutový Vladimír Oščádal.
     
    Konec zápasu.
     
    Prvního vítězství v sezóně se dočkalo Velké Meziříčí, které zvítězilo na stadiónu Hodonína 3:1.

    Všechny čtyři góly padly v přesilové hře. Na trefu Vladimíra Oščádala ještě dokázal odpovědět Vojtěch Krejčiřík, na gól Jana Švejdy už ovšem domácí zareagovat nedokázali, vedení hostů naopak pojistil pohotovou forhendovou dorážkou David Křenek. Domácí v závěru tlačili, podle očekávání sáhli k powerplay, ale nedočkali se ani kontaktního gólu.

    Svěřenci kouče Zavadila si polepšili na tři body a odlepili se z posledního místa na desáté právě před Hodonín, který zůstává na jediném bodu.
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:23:48)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 36. Krejčiřík (Dufek, Škápik) – 30. Oščádal (Ambrož, Slabý), 43. Švejda (Ambrož), 47. Křenek (Ambrož, Oščádal)


    SHKM Baník Hodonín: Holík (Dolíška) – Šmach, Němec, Škápik (A), Kališ, Polesný (A), Rauš, Kučera – Peš, Matějka, Medek, Popelka, Krejčiřík, Bartes, Charvát, Štědrý, Hložánek, Sajdl (C), Krejčí, Dufek.
    Trenér: Radko Křivinka

    HHK Velké Meziříčí: Slavíček (Juda) – Vlašín (A), Sedláček, Švejda, Ambrož (C), Buchal, Slabý, Trnka – Dupljaku, Oščádal, Škvrně, Juráň, Burian, Vedral, Maštera, Strnad, Křenek (A), Nesvadba, Doležal, Střecha.
    Trenér: Jozef Zavadil

    Rozhodčí: Vaněk – Kučera, Peluha

    Diváci: 725
    bahis siteleri