Chomutov – Č. Budějovice 2:3 (kon.) | Písek – Slavia 4:3 (2:0 po s.n.)
konec
Piráti Chomutov
2:3 (0:1, 0:1, 2:1)
HC Motor České Budějovice
Neděle 30.10.2022, 12:30 • ROCKNET ARÉNA, Chomutov • Liga juniorů • 13. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Hezkou neděli přeji všem příznivcům hokeje. Dnes je na programu juniorská liga a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Piráti Chomutov a HC Motor České Budějovice.
     
    Piráti Chomutov

    Chomutovští junioři se v tabulce ve skupině Západ nacházejí na čtvrtém místě se ziskem dvaceti bodů. Z dvanácti odehraných utkání nasbírali šest výher, šestkrát pak prohráli, ale z těchto proher získali alespoň dva body. Po výhře 5:3 v rakouském Salcburku pak padli na ledě brněnské Techniky těsně 4:5. Naposledy se jim už zase ale dařilo. V domácím prostředí si posvítili na Vsetín, jenž porazili 4:2. A dnes by na tříbodový zisk zase ve svém teritoriu rádi navázali.
     
    HC Motor České Budějovice

    Hosté z českobudějovického Motoru jsou na tom o něco lépe. Ve stejné skupině je najdeme na druhém místě a dosud nasbírali třiadvacet bodů. Oproti Pirátům jich tedy mají o tři více, což není mnoho. Hosté tak dnes budou na severu Čech chtít bodovat, nejlépe plně, aby svému soupeři odskočili. Motoru se v posledních čtyřech duelech dařilo, když si připsali čtyři výhry za sebou. Dvakrát to bylo po základní hrací době, jednou v prodloužení a jednou po samostatných nájezdech. Právě po nájezdech skončil jejich poslední duel. 4:3 Motor porazil Přerov.
     
    Vzájemná utkání

    Oba týmy se spolu v probíhající sezóně už utkaly. Bylo to hned v prvním kole juniorské ligy a Piráti na jihu Čech vydolovali všechny bod po výhře 4:2. Hosté tak mají dnes svému soupeři co vracet.
     
    Úvodní sestavy:

    Piráti Chomutov: Suk (Tuček) – Žižka, Hynek (A), Sýkora, Svoboda, Ibl, Filip – Bár, Pospíšil, Starý – Mišovic, Šugár, Kincl – Černý, Klobouček, Vostiňák (C) – Príhoda (A), Rindoš, Vondrášek
    Trenér: Petr Jíra

    HC Motor České Budějovice: Kalista (Schacherl) – Schuppler, Březina (C), Placek, Gřegořek, Gajdolín – Turek, Kotous, Vavřík – Kříž, Hála, Petrásek – Putz, Pitel, Sochor – Humeník
    Trenér: Jan Trummer

    Rozhodčí: Kryštof Ovsík — Jakub Stacho, Jakub Teršíp.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    U puku od úvodního vhazování byli hosté, ale před domácí brankou nic nevymysleli. Hned na to převzali iniciativu Piráti a míří opačným směrem.
     
    01:14
    Po nebezpečné střele Davida Putze končí kotouč v moci Suka a hra je zastavena. Vhazovat se bude po pravici domácího brankáře.
     
    01:50
    Chomutovští ve středním pásmu přišli o kotouč a znovu se tak Motor vydal před Štěpána Suka.
     
    02:18
    Proti dotírajícímu Richardu Pitlovi však brankář Pirátů zakročil a posunul puk vedle své branky, kde se ho zmocnila domácí obrana.
     
    02:54
    Mezi kruhy se zjevil Dominik Mišovic, po zisku puku si najel blíže, jeho svižný pokus ale kryje Michal Kalista.
     
    03:42
    Zakázané uvolnění chomutovských Pirátů a hra se stěhuje před Štěpána Suka. Buly po jeho pravici. Hosté tak zadarmo získali útočnou třetinu.
     
    04:10
    Po další neúspěšné šanci Chomutova následoval protiútok Českých Budějovic, které ale před Štěpánem Sukem nevyslaly žádný střelecký pokus.
     
    04:45
    Šimon Klobouček dotíral před Kalistou, nadvakrát ho ale neprostřelil. Ten má puk ve své moci a drží svůj tým. Za chvíli se bude před jeho brankou vhazovat.
     
    05:10
    Nahrávku soupeře zachytil v obranném pásmu František Hynek, následoval jeho únik do útočné třetiny. Jeho přihrávka na spoluhráče ale nakonec nenesla ovoce. Kalista zapisuje další zákrok.
     
    06:04
    Dominik Mišovic se hezky uvolnil, po levém křídle nabruslil do teritoria Českých Budějovic, ale jeho táhlá střela skončila jen vedle bližší tyče.
     
    06:37
    Pro postavení útočícího hráče v brankovišti byla hra vykázána do středního pásma. Vhazovalo se ve středovém kruhu a do akce poté šli Piráti. Šimon Klobouček se ale před Kalistou do zakončení nedostal.
     
    07:22
    Další důraz u brankoviště hostů, doklepávat puk se snažil David Černý, ale nakonec i tahle akce nekončí úvodní brankou.
     
    08:23
    Tomáš Březina dostal přihrávku do prostoru mezi kruhy a z první pálil na Suka. Proti jeho tvrdé ráně pak domácí brankář zakročil a zapisuje další důležitý zákrok.
     
    09:24
    Souhru Pirátů pokazila natažená hůl hostujícího Gřegořka a bylo po slibně rozjeté akci.
     
    09:47
    Chomutov se pak přeci jen dostal před klec soupeře, ale další spolupráce nepřinesla žádné nebezpeční před brankou českobudějovického Motoru.
     
    10:19
    Ofsajdové postavení Pirátů, hra je vykázána zpět do středního pásma, kde se za chvíli bude vhazovat.
     
    10:36
    A postavení mimo hru se píská i na druhé straně. Při něm dokonce hosté dotlačili puk za brankovou čáru, ale samozřejmě gól platit nemůže. Buly ve střední třetině.
     
    10:40
    Šimon Klobouček zachytil rozehrávku hostů a získal puk na svou stranu. Poté s ním projel do neutrální zóny, kde ale neměl nikoho a o touš opět přišel.
     
    10:47
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Rychlá akce hostů a ti jdou do vedení. Otevírají tak tedy účet dnešního zápasu. Do jízdy dostal puk ADAM TUREK, který si nabruslil do prostoru mezi kruhy a táhlou střelou pak propálil vše, co mu stálo v cestě – 0:1. Asistence: Tomáš Březina a David Putz.
    10:47 Adam TUREK - 0:1
     
    11:39
    Domácí se snažili zareagovat na inkasovanou branku, ale hned po buly v útočném pásmu o puk přišli a vrací se zase zpátky do obrany.
     
    12:32
    Jan Rindoš se ocitl mezi kruhy, přihrávky se však nedočkal, protože touš na svou stranu znovu získaly agilní České Budějovice.
     
    13:14
    Ondřej Filip se snažil u brankoviště dotlačit kotouč za záda Kalisty, ale nepovedlo. Filip poté upadl a tělem posunul klec. Ta nyní bude muset být usazena zase zpátky.
     
    13:20
    Šimon Klobouček na pravém kruhu na nic nečekal a vyslal pokus, který beci soupeře srazili do rohu obranného pásma.
     
    14:10
    Zakázané uvolnění Motoru, hra se stěhuje před Michala Kalistu a buly bude vhozeno po jeho pravé ruce. Také Piráti získali z ničeho nic soupeřovo teritorium.
     
    14:16
    Motor znovu rozjel akci před Sukem, na pravém kruhu po objetí jeho klece střílel Richard Pitel, ale jeho pokus doletěl jen vedle protější tyče.
     
    15:44
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice:
    Adam Sochor – 2 min., vysoká hůl.
     
    15:58
    Přesilovku mají k dispozici jako první chomutovští Piráti, kteří se na chvíli usadili v pásmu Motoru, ale hosté po zisku puku ho poslali až před Štěpána Suka.
     
    16:26
    Nyní už jsou domácí junioři zase zpět a kombinují před Michalem Kalistou. Zatím ale bez větší šance.
     
    16:59
    Martin Starý projel kolem pravého mantinelu až těsně před Michala Kalistu, u bližší tyče ho chtěl nachytat, ale rychlý přesun hostujícího brankáře znamenal další zákrok.
     
    17:13
    Jan Vostiňák z otočky střílel těsně před Kalistou a jeho rána pak orazítkovala jeho beton, který zaduněl.
     
    17:44
    České Budějovice jsou v plném počtu.
     
    18:04
    Další náznak akce hostů, jenže ti se dopustili postavení mimo hru a ta se opět přestěhovala do neutrální zóny, kde bude probíhat další vhazování.
     
    18:25
    Dlouhý výhoz puku domácí obranou, ale před útočnou modrou čárou si ho sebrali hosté a hned otáčí hru před brankáře Štěpána Suka.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:25
    Jaroslav Pospíšil se u modré čáry nechal obrat o puk a do akce šli znovu hosté, ale před Sukem nevyslali žádnou nebezpečnou střelu.
     
    19:55
    Ještě se snažili Piráti o nějakou akci, která by mohla vést k vyrovnání, ale obrana soupeře je obrala o kotouč a ten vyhazuje do středního pásma.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. Hosté začali hodně svižně a mnohdy si vytvářeli šance před Sukem. V jedenácté minutě to pak potvrdili úvodní brankou, když se v prostoru mezi kruhy zblízka svižně trefil Adam Turek a rozvlnil síť za Štěpánem Sukem. Domácí ale měli snahu vyrovnat, měli k tomu několik příležitostí, ale zatím se jim to nepovedlo. Stále tak musejí dohánět jednobrankovou ztrátu.
     
    Další třetina začne přibližně ve 13:13.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:22
    Domácí získali v obranném pásmu puk a hned se s ním vydali až do teritoria hostů. Pokus Davida Černého z pravé strany mířil na brankáře Kalistu, ale nakonec skončil nad břevnem jeho klece.
     
    21:17
    Další snaha Pirátů proniknout do pásma soupeře, tu ale zastavilo postavení mimo hru.
     
    21:24
    Jan Vavřík jel se spoluhráčem v tandemu dva na jednoho, nakonec to vzal na sebe a sám z levého kruhu vystřelil, jeho pokus ale kryje pozorný Štěpán Suk.
     
    22:09
    Na pravé straně vyslal svižnou ránu jeden z hostů a do akce musel jít znovu Štěpán Suk. Ten má puk u sebe a zastavuje hru.
     
    22:27
    Odražený kotouč po střele Richarda Pitla chtěl Hynek vyhodit ven, ale nestalo se tak. Hosté pak znovu zaútočili a rána Adama Gřegořka pak končí opět u Suka.
     
    23:04
    Adam Sochor si sjel do prostoru mezi kruhy a jeho další nebezpečný pokus sráží Štěpán Suk betonem pryč.
     
    23:45
    Ondřej Príhoda se dobře postavil u hostujícího brankoviště, kam směřoval puk. Ale v obrovské šanci Michala Kalistu neprostřelil! Hned se také poté chytá za hlavu.
     
    23:56
    Na druhé straně se nepovedl útok hostů a Piráti se snažili získat puk, o něj ale pak rychle přišli.
     
    24:40
    Zakázané uvolnění domácích a hra se stěhuje před Štěpána Suka.
     
    25:05
    Adam Žižka z levého kruhu vyslal táhlý pokus, který ale končí na betonu Michala Kalisty.
     
    25:41
    Postavení mimo hru Chomutova, další slibně se rozvíjející akci zmařil ofsajd a hra jde do středního pásma, za malý okamžik se tam bude vhazovat.
     
    26:15
    Branka hostů byla prázdná, Kalista si totiž hodně povyjel. Na pravé straně z úhlu pak Matyáš Kincl rychle chtěl puk nahodit před ní, mezitím se ale vrátila obrana Motoru, která ho zastavila!
     
    27:20
    Aktivita Pirátů roste každým okamžikem, nyní znovu v šanci Ondřej Príhoda, ale z levého kruhu trefil jen špičku betonu brankáře Motoru.
     
    27:56
    Jan Vavřík dostával na levý kruh přihrávku, ale špatně kotouč zpracoval. Následně pak po zisku puku spěchají dopředu chomutovští Piráti.
     
    28:46
    Jan Rindoš zakončil z hrany pravého kruhu, puk se pak odrazil zpět před brankoviště, stejný hráč pak proti Kalistovi znovu neuspěl. Mohl si ale pořádně oddychnout, protože čelí dalšímu tlaku soupeře.
     
    29:10
    A na druhé straně kryl pozorný Suk další pokus hostů a raději před nimi zastavuje hru.
     
    29:35
    Robin Vondrášek zblízka přestřelil branku Motoru. Znovu další šance nekončí vyrovnáním.
     
    30:48
    Piráti stále cítí šanci na vyrovnání a zrychlují tempo hry. Teď se ale před hostující brankou nedokázali udržet a ztrácejí puk.
     
    31:18
    Oddechový čas pro tým HC Motor České Budějovice.
     
    31:59
    Dominik Mišovic zachytil střelu soupeře a puk dostal do středního pásma, útočit tak nyní mohou jít zase chomutovští hokejisté.
     
    32:39
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Radim Ibl – 2 min., vysoká hůl.
     
    33:12
    Ve vlastním oslabení ujel do samostatné akce Šimon Klobouček, ale těsně před Kalistou mu nevyšla střela a nakonec před ním nezakončil!
     
    33:47
    Nyní už jsou zase na svých pozicích hosté v pásmu Chomutova a rozjíždějí další přesilovkovou akci.
     
    34:16
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Dominik Svoboda – 2 min., podrážení.
     
    34:39
    Piráti jsou ve čtyřech hráčích.
     
    34:58
    Domácí ještě brání klasickou přesilovku soupeře, nyní zachytili puk u sebe v pásmu a vyhazují ho až před branku Michala Kalisty. Šetří tak další vteřiny z oslabení.
     
    35:30
    Další osvobození Pirátů a jejich oslabení se už chýlí ke konci.
     
    36:16
    Chomutov je v plném počtu.
     
    36:34
    Střelu Adama Sochora na levé straně dobře zablokovala obrana Chomutova. Ten se nyní vydává do další útočné akce.
     
    36:55
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice:
    Petr Placek – 2 min., držení.
     
    37:15
    Nyní mají přesilovku Piráti, ale sami se nechali připravit o pásmo a kotouč letí až před Štěpána Suka.
     
    38:14
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A ve vlastním oslabení udeřili hosté, kteří jdou v závěru druhé třetiny do dvoubrankového náskoku. Od zadního mantinelu poslal kotouč do prostoru mezi kruhy Adam Turek, tam si poté sjel MATĚJ GAJDOLÍN a tvrdou ránou nedal Štěpánu Sukovi sebemenší šanci – 0:2. Asistence: Adam Turek a David Putz.
    38:14 Matěj GAJDOLÍN - 0:2
     
    38:55
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:35
    Piráti se ještě vydali do útočné akce, ale už se jim nepovedlo dostat se na kontaktní branku. I druhé dějství tak bude za malý okamžik minulostí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhé dějství je minulostí. Domácí v něm hodně zabrali a vytvořili si spousty šancí, ale ty nevedly k vyrovnání. Na konce pak měli příležitost v přesilové hře, jenže v ní paradoxně inkasovali. Z mezikruží se v jízdě přesně trefil Matěj Gajdolín a dal tak hostům náskok o dva góly. Piráti tak mají před sebou poslední dvacetiminutovku na to, aby se zápasem ještě něco udělali.
     
    Další třetina začne přibližně ve 14:03.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Hosté se hned dostali do útočného pásma a rozvinuli akci, kterou ale pokazila špatná střela.
     
    40:57
    Ondřej Príhoda se dobře postavil u brankoviště, ale nakonec mu nikdo neposlal kotouč. Nemohl tedy zblízka zakončit.
     
    41:53
    Série nepřesností na obou stranách nyní vyústila zakázaným uvolněním hostů a hra se tak stěhuje před Michala Kalistu.
     
    42:20
    Aleš Bár napřáhl na vrcholku levého kruhu a jeho pokus šel nad, následně pak střílel z pravé strany Martin Starý, který orazítkoval tyč soupeřovy brány!
     
    43:33
    Po pravém křídle pronikli do pásma hostů domácí hráči, ale záhy o puk přišli. Souhra se tedy nevydařila a to je voda na mlýn pro Motor.
     
    45:22
    Oba týmy se nyní dostaly do příležitostí, ale v obou případech se nedokázaly před brankářem soupeře prosadit.
     
    45:49
    Hosté byli ubráněni domácí obranou a Piráti se tak okamžitě snaží o průchod do útočného pásma.
     
    46:25
    Branka hostů je mimo své postavení a nyní probíhá její usazení zase zpátky.
     
    46:39
    František Hynek prověřil pozornost Michala Kalisty z levého kruhu, jeho svižný projektil pak končí na hrudi hostujícího brankáře.
     
    47:05
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    Jan Rindoš – 2 min., sekání.
     
    47:55
    Hosté mají k dispozici další přesilovou hru a budou se snažit ji využít, aby se více přiblížili vítězství na chomutovském ledě.
     
    48:41
    Motor se delší dobu drží v útočném pásmu, ale zatím se mu nedaří prostřelit Štěpána Suka. Nyní se domácí osvobozují.
     
    49:05
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    49:50
    Petr Placek se snažil říci si o přihrávku na pravý kruh, kde byl dobře postaven. Ale nikdo ze spoluhráčů mu kotouč neposlal.
     
    50:57
    Hosté nyní vyšachovali obranu Chomutova, ale z levé strany nezakončil přesně Petrásek. Následně pak Piráti vyhodili puk do neutrální zón tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    51:36
    Daniel Kotous z mezikruží napřáhl ke střele a po ní musel do dalšího zákroku Štěpán Suk. Hra je zastavena, buly po jeho pravé ruce.
     
    53:20
    Filip Petrásek nejprve vystřelil z pravého kruhu, jeho pokus vyrazil Suk před sebe a následná dorážka stejného hráče pak končí opět na domácím brankáři.
     
    53:59
    Blíží se závěr třetí třetiny a domácí stále dohánějí dvoubrankovou ztrátu. Podaří se jim ještě vrátit zpět do zápasu?
     
    54:10
    Piráti právě vstřelili branku!
    A o chvilku později se to opravdu povedlo a domácí jsou zpět ve hře o body. Od zadního mantinelu si na pravou stranu sjel JAN VOSTIŇÁK a svižnou ranou pověsil kotouč pod víko hostující klece – 1:2. Asistence: Radim Ibl a Jan Rindoš.
    54:10 Jan VOSTIŇÁK - 1:2
     
    55:18
    Jan Vostiňák projel do útočného pásma, ale z levé strany neprostřelil Kalistu. Na druhé straně pak čelil další ráně Suk a i ten drží svůj tým.
     
    55:26
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    O chvíli později ale přichází další rána v podobě třetího gólu hostů a ti mají zpět svůj dvoubrankový náskok. ADAM TUREK měl před sebou na pravé straně odkrytou klec, kterou poté v pokleku trefil – 1:3. Asistence: Matyáš Humeník a David Putz.
    55:26 Adam TUREK - 1:3
     
    56:00
    Piráti právě vstřelili branku!
    Už je to zase úplně jinak. Nahození od modré čáry sklepl šikovně před Kalistou JAN VOSTIŇÁK a svou druhou brankou v utkání tak posílá svůj tým na kontaktní branku – 2:3. Asistence: Jaroslav Sýkora.
    56:00 Jan VOSTIŇÁK - 2:3
     
    56:18
    Vyloučení v týmu Piráti Chomutov:
    František Hynek – 2 min., držení.
     
    56:55
    Hynek nyní pyká na trestné lavici a hosté mají přesilovou hru. A budou se snažit ji využít, aby opět svému soupeři odskočili na vyšší rozdíl.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:18
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    58:43
    Piráti vyvezli puk až před branku soupeře, kde ho doklepával u brankoviště Šimon Klobouček, ale hostující brankář to ustál.
     
    59:25
    Na levé straně zakončil Šimon Klobouček a jeho ránu zastavil Michal Kalista pravým betonem. Hra je přerušena a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    59:44
    Oddechový čas pro tým Piráti Chomutov.
     
    59:44
    Branka domácích je prázdná, Piráti to zkusí se šesti bruslaři v poli!
     
    59:55
    Domácí drželi dlouho puk v útočném pásmu, ale pozorná obrana Motoru nepovolila soupeři zakončit a vypadá to, že se v tomto duelu už nic nestane.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácím se dvakrát ve třetí třetině povedlo dostat se na kontaktní branku, ale na vyrovnání už nedosáhli. Nepomohla tomu ani závěrečná hra bez brankáře a hosté tak těsný náskok uhájili až do konce. Na jih Čech tak poputují se třemi body, domácí naopak nezískali žádný. Motor tak svému soupeři oplatil porážku z úvodního kola juniorské ligy.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (14:37:31)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 55. Vostiňák (Ibl, Rindoš), 56. Vostiňák (Sýkora) – 11. Turek (Březina, Putz), 39. Gajdolín (Turek, Putz), 56. Turek (Humeník, Putz)


    Piráti Chomutov: Suk (Tuček) – Žižka, Hynek (A), Sýkora, Svoboda, Ibl, Filip – Bár, Pospíšil, Starý – Mišovic, Šugár, Kincl – Černý, Klobouček, Vostiňák (C) – Príhoda (A), Rindoš, Vondrášek
    Trenér: Petr Jíra

    HC Motor České Budějovice: Kalista (Schacherl) – Schuppler, Březina (C), Placek, Gřegořek, Gajdolín – Turek, Kotous, Vavřík – Kříž, Hála, Petrásek – Putz, Pitel, Sochor – Humeník
    Trenér: Jan Trummer

    Rozhodčí: Kryštof Ovsík — Jakub Stacho, Jakub Teršíp

    Diváci: 80
    bahis siteleri