Havířov – Chomutov 2:1 (kon.) | Vsetín – Kladno 3:1 (kon.)
konec
VHK ROBE Vsetín
3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
Rytíři Kladno
Čtvrtek 17.11.2022, 17:15 • Vsetín, Zimní stadion Na Lapači • Liga juniorů • 15. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:15.
     
    Úvodní sestavy:

    VHK ROBE Vsetín: Pavlíček (Tkadlec) — Mlčoch, Mošnička, Hamřík, Kráčalík, Fojtík (C), Zedek — Ürge, Rigo, Jurek, Melenovský, Heinrich, Stodůlka, Matějíček, Janíček (A), Juráň.
    Trenér: Jan Srdínko

    Rytíři Kladno: Hykel (Gabriška) — Čarda, Novák, Sýkora (C), Nácovský, Šátek, Šeba, Marcinek — Iljuk, Kulich, Vosyka, Hurta (A), Typolt, Halfar.
    Trenér: Petr Procházka

    Rozhodčí: Šico — Kučera, Šobáň.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Utkání začíná zakázaným uvolněním hostujícího týmu. Vhazovat se bude před Hyklem a Valaši budou mít první příležitost vytvořit útočnou akci.
     
    00:14
    Z vyhraného vhazování na levém kruhu útočného pásma těžil Melenovský, jenž zakončoval z bezprostřední blízkosti. Kladenský brankář úspěšně zasahuje.
     
    00:43
    První minutě je hned plná akce. Vosyka se prohnal po levém křídle do útočného pásma, odkud také zalončil směrem k Pavlíkčově bráně. Puk trefil lapačku vsetinského brankáře, nejprve vyletěl vzhůru a skončil za brankou.
     
    02:32
    Juráň drží kotouč v útočném pásmu, nemá ovšem prostor pro přihrávku.
     
    03:07
    Na druhé straně nahrozil obránce Nácovský, pro úspěch by ale bylo třeba ještě dorážky a nikdo u Rytířů se v předbrankovém prostoru nenacházel.
     
    03:19
    Čeká nás první přesilovka, kterou si zahrají Vsetínští. Hostující kapitán Sýkora si odnáší trest za držení.
     
    03:58
    Melenovský střílel z vrcholu pravého kruhu, na dorážku byl připraven Janíček, ale na Hykla si nepřišel. Kladenský gúolman už měl kotouč pod kontrolou.
     
    04:21
    Valaši museli rozehrát až z hloubi svého pásma, vše ale vykrystalizovalo v celkem nadějně vypadající útočnou akci, kterou domácí zakončili na hranici brankoviště.
     
    04:44
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínští přesilovku přece jen využívají a dostávají se do vedení. Tomáš Ürge předal kotouč Štěpánu Jurkovi, který z pravého křídla vybídl ke střele JAKUBA ZEDKA. Domácí obránce byl připraven na levém kruhu, z kterého si sjel blíž k brance a zakončil do pravého horního rohu. Asistence: Štěpán Jurek, Tomáš Ürge.
     
    06:18
    Domácí se tlačí do branky a druhý gól je na spadnutí. Aktivní je v předbrankovém prostoru hlavně Juráň.
     
    07:06
    Hrozí také hosté, ale střely Kladna míří na Pavlíčka většinou z velké vzdálenosti, svetínský gólman o nich má přehled a nedělají mu problém.
     
    07:44
    Heinrich prokličkoval mezi hostujícími hráči a snažil se kotouč bekhendem zvednout. To se mu podařilo, ale trefil pouze vyrážečku Hykla.
     
    08:26
    Vsetínští jsou stále aktivní a derou se do předbrankového prostoru. Rytíři se zatím uchylují pouze k šikovnému vyhození kotouče.
     
    09:03
    Vyhození znamenalo pro Kladenské také zisk útočného pásma, čehož střelou od modré využil Sýkora. Pavlíček zasahuje pravým betonem.
     
    09:46
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Juráň – 2 min., vražení na hrazení.
     
    10:08
    Kladnu se zatím početní výhoda příliš nedaří. Vsetín se velmi rychle osvbodil a je odpískáno zakázané uvolnění Rytířů.
     
    10:45
    Kladno se přesunulo do útočného pásma a kombinuje. Střely hostů jsou ovšem nepřesné.
     
    10:50
    Hosté se sami vyhnali z útočného pásma a v dalším postupu je zastavilo postavení mimo hru.
     
    11:46
    Domácí v plném počtu.
     
    12:23
    Přesilovka Kladna skončila, ale hosté se i přesto stále drží na kotouči. Měli ovšem problém s přesunem do útočného pásma, který vyřešili nahozením na Pavlíčka. Vsetínský brankář zasahuje lapačkou.
     
    12:45
    Kladno získalo vhazování před Pavlíčkem. Hosté kotouč po buly získali a od modré vystřelil Marcinek. Jeho ránu zablokoval Janíček a vydává se dopředu.
     
    13:41
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Tak tohle se jednomu z kladenských obránců vůbec nepovedlo. Sice uhájil kotouč za vlastní brankou, ale odtud nahrál přesně na hokejku LUKÁŠE STODŮLKY, který se střelou do bližšího horního rohu nemýlil. Asistence: Bez asistence.
     
    14:56
    Vsetínští se po vstřelené brance drží v útoku. Hamříkova střela od modré se zastavila o bránícího Nácovského. K odraženému kotouči se dostal vsetínský hráč čekající na levém křídle a prudce vystřelil. Kotouč končí u Hykla a hra je přerušena.
     
    15:03
    Valaši zakončují ihned po vyhtaném vhazování na levém kruhu útočného pásma. Vidět jde hlavně útočné trojice Matějíček, Stodůlka a Rigo.
     
    15:45
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno:
    Nácovský – 2 min., krosček.
     
    15:54
    Hamříkova střela končí na bránících hráčích. Blokování střel je jedna ze silných stránek Kladna.
     
    16:25
    Melenovský z pravého křídla hledal Riga na druhé straně. Tomu pokus příliš nesedl, ale nechybělo mnoho, aby jedna z hokejek, které se v předbrankovém prostoru nacházely, tečovala puk do branky.
     
    17:10
    Kotouč skáče po brankovišti, kde velmi svižně operuje Melenovský.
     
    17:45
    Hosté v plném počtu.
     
    18:16
    Vsetínským nyní nepozorovaně ujel Kulich, který z levého křídla zakončil na bližší beton. Pavlíček puk vykopl před sebe a dojíždějící Typolt neměl na další zakončení potřebný čas ani prostor.
     
    19:08
    Dopředu se snažil prodraz hostující Novák. Tentokrát si ale začínající únik domácí pohlídali a kladenský obránce byl dobře bráněn.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina utkání mezi Vsetínem a Kladnem je za námi. Jasně lepší byli domácí Valaši, kteří v 5. minutě využili přesilovou hru. Konkrétně se střelou z levého kruhu prosadil obránce Jakub Zedek. Vsetínští nepolevovali, až na chvilkovou pasáž při oslabení a několik kladenských úniků. Vedení Valachů pak po chybě soupeře ještě navýšil Lukáš Stodůlka. Dvougólový náskok si teď domácí přenesou do další části utkání.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Máme tady bleskový start Kladna. Vojtěch Hurta vybojoval kotouč u mantinelu ve středním pásmu a vymanil se ze sevření vsetínských hráčů. Zakončení se mu nepovedlo, ale i tak zůstal puk někde pod betony vsetínského brankáře, odkud jej vyšťoural LUKÁŠ KULICH, který snižuje náskok domácích. Asistence: Vojtěch Hurta.
     
    22:01
    Kladenské vstřelená branka nabudila a vypadá to, jako kdyby do druhé třetiny nastoupil v modrých dresech úplně jiný tým. Hraje se u vsetínské branky a pokusy hostů jsou velmi nebezpečné. Naposledy se dobrým pokusem prezentoval Sýkora.
     
    22:41
    Za kapitánem Sýkorou jde také další povedení pokus od modré čáry. Pavlíček na něj však dobře viděl a ukrývá puk ve výstroji. Hra je přerušena.
     
    23:11
    Kladenští si nyní nerozuměli u své vlastní branky, odkud chtěli rozehrát, čehož se snažil využít Heinrich. Vsetínský útočník se ke střele nedostal, a tak musel Hykel zasahovat až po pokusu Fojtíka z vrcholu levého kruhu.
     
    23:39
    Jedno zaváhání Kladna v rozehrávce na začátku 24. minuty znamená, že si útočné pásma pro sebe ukradli Vsetínští. Domácí si začínají vytvářet tlak.
     
    24:05
    Novák ujel po levém křídle bránícím hráčům Vsetína a bekhendem zakončil. Jeho střela ovšem vůbec neměla gólové parametry a vypadalo to, že spíš hledá někoho ze spoluhráčů na protější straně kluziště.
     
    25:00
    Kladno je v útočném pásmu a kombinuje. Do šancí se dostávají oba celky, stejně tak si obě mužstva umí vytvořit tlak, což jsme v první třetině neviděli. Úvodních dvacet minut totiž jasně patřilo Vsetínu.
     
    25:31
    Šebova střela od modré nebyla nijak nebezpečná, protože na ni Pavlíček viděl stejně tak jako na předchozí pokusy.
     
    25:53
    Rytíři vyhráli vhazování před gólmanem soupeře, ale k zakončení se neprobojovali. Kotouče se naopak ujali Vsetínští, kteří čikovně vyhodili. To už se nepovedlo Kladnu, jejichž pokus o osvobození se končí zakázaným uvolněním.
     
    26:49
    Vidíme pasáž poměrně chudou na střelecké pokusy. O jeden se nyní postaral Jurek, ale jednalo se spíše o snahu získat vhazování před Hyklem než o ohrožení branky.
     
    27:27
    Hurta sám proti dvěma hráčům Vsetína neuspěl. K přesunu do útočného pásma to však kladenskému útočníkovi stačilo.
     
    27:59
    Pavlíček nemá příliš práce. Střela z vrcholu levého kruhu sice letěla jeho směrem, ale zákrok betony pro něj neznamenal vůbec žádný problém. Další pokus hostů letěl mimo.
     
    28:42
    Domácí brankář rozehrává zpoza vlastní branky, oba celky střídají. Tempo hry není oproti předchozím minutám tak vysoké.
     
    29:19
    Hraje se především kolem mantinelu, kde vybojoval kotouč Šeba. Hostující obránce se s pukem na hokejce vydává za Hyklovu branku, odkud bude zakládat kladenský útok.
     
    30:20
    Sýkora tentokrát přenechal střelu od modré čáry Nácovskému, jeho pokus letěl vysoko nad. Následně musela tato obranná dvojice řešit únik Riga, který zakončil z pravého křídla. Hykel zasahuje lapačkou.
     
    31:07
    V nesnázích se ocitl vsetínský brankář, který po střele chvílí nevěděl, kde se puk nachází. Naštěstí pro něj to všechno dobře dopadlo, když kotouč objevil pod svými betony a včas jej odpálil do bezpečí.
     
    31:38
    Kráčalíkovu střelu od modré vyrazil Hykel před sebe, kde už na dorážku čekal Matějíček. Druhý jmenovaný vsetínský hráč ale puk netrefil úplně podle svých představ a kladenský brankář už napodruhé zasahovat nemusel.
     
    32:32
    Heinrich šel sám proti Sýkorovi v situaci jeden na jednoho a z levého kruhu vystřelil. Hostující bek jeho střelu hokejkou srazil nad branku. Sýkora je v dnešním utkání zatím nejviditelnější hráč hostujícího celku.
     
    33:10
    Na druhé straně teď zahrozil Kulich. Jeho pokus do horních pater branky domácí gólman pokryl.
     
    33:54
    Kráčalík pro udržení útočného pásma nahodil puk na branku. Hykel na jeho lehke nahození neměl příliš dobrý výhled, a proto jeho zákrok lapačkou nebyl jistý. Kotouč poté poskakoval před jeho brankovištěm a hosté museli dávat pozor, aby si jej bruslemi nesrazili do branky.
     
    35:03
    Domácí nejprve nezakončili z akce tři na tři, na druhé straně už se hosté do střelecké pozice propracovali a zahrozili z levého křídla. Pavlíček zasahuje lapačkou.
     
    35:39
    Sám před gólmanem soupeře se objevil Nácovský. Jeho střela na betony skončila na výstroji vsetínského brankáře, který puk vykopl na druhou stranu.
     
    36:43
    Nyní si museli dát domácí dobrý pozor na Halfara, který zakončoval přečíslení dva na jednoho. Poté se navíc dostal k vyraženému puku a vystřelil ještě z otočky na pravém kruhu.
     
    37:34
    Matějíček nabízel po vyhraném vhazování puk před branku, ale nikdo ze spoluhráčů se nechytil. Hra se přesouvá do středního pásma.
     
    38:20
    Stodůlkovu přihrávku zablokovali hosté a vydali se na druhou stranu. Jejich útočný výpad zastavil offside. Po pasáži se značným množstvím nebezpečných pokusů se opět dostáváme ke klidnější hře.
     
    38:59
    Melenovský prošel přes Kulicha, ale u Marcinka už narazil. Ohrozit branku soupeře se pokoušel také Mošnička od modré čáry, ten už sice donutil Hykla zasáhnout, ale úspěch neslavil.
     
    39:51
    Halfar se v posledních sekundách druhé třetiny pokusil překvapit Pavlíčka střelou z nulového úhlu k bližší tyči. Vsetínský gólman má puk v lapačce.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina přinesla vyrovnanější hokej s šancemi na obou stranách. Naznačila to už její první minuta, v které se hned po čtrnácti sekundách prosadili hosté. Konkrétně to byl Lukáš Kulich, kdo jako první překonal Pavlíčka. Rytíři se tak dostali na dostřel. Žádná další branka už však v průběhu druhého dějství nepadla a do třetí části zápasu se bude vstupovat za stavu 2:1 pro domácí.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:27
    Melenovského střela z osy kluziště zapadla do výstroje bránícího Marcinka a chvíli trvalo, než se kotouč našel. Teď už je ale vše v pořádku a hosté posílají puk do středního pásma.
     
    41:17
    Domácí gólman Pavlíček se opět ocitl v situaci, kdy si nebyl příliš jistý polohou kotouče. Tentokrát se v bráně otáčel a kotouč byl za sítí u mantinelu, kde se k němu dostali hosté. I se štěstím jejich zakončení zneškodnil
     
    41:39
    Hamřík pálil od modré a Hykel neměl příliš dobrý výhled. Na poslední chvíli ukryl kotouč ve své výstroji.
     
    41:50
    V kladenském přečíslení dva na jednoho si skvěle poradil jediný vsetínský bránící hráč Kráčalík, který skočil do přihrávky a Kulichovi stačil kotouč vypíchnout. Puk se tak po nadějné akci nachází v rohu kluziště.
     
    42:58
    Heinrich skvěle prošel přes celé kluziště a narazil až na levém kruhu, odkud jej Šeba odtlačil k manitnelu. K zakončení se tak vsetínský útočník nedostal.
     
    43:54
    Hladký přechod Kladna do útočného pásma ztroskotal u Nováka na levém křídle, jelikož mu kotouč přeskočil hokejku. Hra na obou stranách nyní celkově postrádá přesnost.
     
    44:42
    Vosyka získal puk ve vlastním pásmu, uklidňuje hru a chystá se rozehrát.
     
    45:55
    Pokus o přechod Rytířů do útoku končí podruhé v řadě zakázaným uvolněním.
     
    46:07
    Juráň vybojoval kotouč na pravém křídle útočného pásma a okamžitě vystřelil, i když z nevýhodné pozice. Jeho pokus končí na boční síti.
     
    46:50
    Hra je v posledních minutách velmi kouskovaná. Vidíme třetí zakákazé uvolnění Kladna v řadě. Stejný počin jsme od hostů mohli zaregistrovat také v předchozí minutě hry.
     
    47:46
    Hostům se po delší době podařil bezchybný přesun do útočného pásma, a hned zahrozili. Od modré čáry vyslal schovanou střelu Kulich, jehož pokus těsně před brankovištěm tečoval Halfar. Pavlíček měl velké štěstí, kotouč jej trefil.
     
    48:41
    Zahrozili také Matějíček s Juráněm, kteří si vyměnili kotouč a souhru na jeden dotyk zakončili pohotovou střelou k pravé tyči. Hykel se stačil včas přesunout a zasáhnout.
     
    49:41
    Hosté budou mít příležitost ke srovnání. Za sekání odchází na trestnou lavici domácí Rigo.
     
    50:19
    Šebova střela z vrcholu levého kruhu zamířila mimo. Hned dva hráči se ovšem sjížděli k dorážce a ani jeden z nich nezakončil k odkryté pravé tyči. Vsetínští se osvobozují.
     
    50:23
    Kladno předvedlo rychlý přesun do útočného pásma, který hned po přechodu modré čáry okořenil střelou Hurta. Nepříjemná střela končí v Pavlíčkově lapačce.
     
    51:04
    Sýkorova střela od modré se zastavila o bránícího Melenovského. Kladno zůstává na kotouči a kombinuje.
     
    51:21
    Šeba byl těsně bráněn Hamříkem, a proto nemohl z ostrého úhlu zakončit. Rozhodl se proto pro křižnou přihrávku na Kulicha. Ten ji ale vůbec nečekal, a tak puk pouze proletěl mezikružím.
     
    51:41
    Domácí hrají v plném počtu. A spolu s návratem vyloučeného hráče na led se hosté také radovali ze vstřelené branky. Rozhodčí ovšem okamžitě rozpažil a gól neuznává.
     
    53:00
    Hraje se především ve středním pásmu. Kladno sice přijelo na Vsetín se třinácti hráči do pole, ale zdá se, že hosté mají stále plno energie.
     
    53:41
    Vsetínští začínají na energickou hru soupeře reagovat brejky. Nejprve zahrozil Matějíček, poté se v útoku objevil Stodůlka, jehož střelu z mezikruží nejprve jemně tečoval bránící hráč a následně ji Hykel vyrazil vyrážečkou mimo prostor třech tyčí.
     
    54:37
    Valachy vidíme často v situacích jeden na jednoho nebo jeden na dva. To je hra, kterou se nyní domácí prezentují. Kladno by si zase rádo vytvořilo souvislejší tlak, ale domácí bleskově reagují na každou sebemenší chybu.
     
    55:24
    Domácí se opět nastěhovali do útočného pásma, o kotouč ale musí nejprve svést souboj v rohu kluziště.
     
    56:04
    Hurtovu střelu z mezikruží zablokoval Fojtík. Zdá se, že Kladno přistoupilo na hru Vsetína a začalo také hrát na brejky. I tak ale stále platí, že nejvíce děje se odehraje ve středním pásmu.
     
    56:52
    Ve druhé třetině šlo především o souboj plný kombinací. Nyní za stavu 2:1 přibližně tři minuty před koncem oba soupeři otevírají obrany a hraje se nahoru dolů.
     
    57:42
    Vsetínští vybojovali kotouč v útočném pásmu, ale stáhli se s ním za vlastní branku, odkud budou rozehrávat. Klid na to však nemají, protože za sebou mají napadající hráče Kladna.
     
    58:16
    Sýkora přešel přes Riga i Zedka, jeho finální střela z levého kruhu ovšem v míří mimo bránu.
     
    58:51
    Domácí drží kotouč za vlastní brankou. Je logické, že v tuto chvíli příliš nespěchají.
     
    59:21
    Melenovský se přece jen uchýlil k cestě do útoku, kde narazil na Typolta. Kladenský útočník nejproduktivnějšího hráče Vsetína o puk obral, ale ten se k němu dostal znovu a vybojoval tak pro domácí útočné pásmo.
     
    59:34
    Vsetín právě vstřelil branku!
    A to se vyplatilo. Marek Melenovský ustál nápor ze strany Typolta a vymanil se z rohu kluziště, kde byl v sevření soupeře. Když měl prostor, přihrál na ŠTĚPÁNA JURKA, který kotouč nasměroval k odkryté pravé tyči. Asistence: Marek Melenovský.
     
    59:45
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno:
    Marcinek – 2 min., krosček.
     
    59:54
    V oslabení ještě zahrozili Sýkora a Vosyka. Jde vidět, že v posledních sekundách už si Vsetínští soupeře příliš nehlídají. Prvně jmenovaný obešel hráče soupeře po pravém křídle a bekhendem zakončil od brankové konstrukce. Odražený kotouč si našel Vosyka, který dělovkou přestřelil.
     
    Konec zápasu. (19:19:14)

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 5. Zedek (Jurek, Ürge), 14. Stodůlka, 60. Jurek (Melenovský) – 21. Kulich (Hurta)


    VHK ROBE Vsetín: Pavlíček (Tkadlec) — Mlčoch, Mošnička, Hamřík, Kráčalík, Fojtík (C), Zedek — Ürge, Rigo, Jurek, Melenovský, Heinrich, Stodůlka, Matějíček, Janíček (A), Juráň.
    Trenér: Jan Srdínko

    Rytíři Kladno: Hykel (Gabriška) — Čarda, Novák, Sýkora (C), Nácovský, Šátek, Šeba, Marcinek — Iljuk, Kulich, Vosyka, Hurta (A), Typolt, Halfar.
    Trenér: Petr Procházka

    Rozhodčí: Šico — Kučera, Šobáň
    bahis siteleri