Třinec – Olomouc 2:3 (kon.) | Vítkovice – Pardubice 4:5 (1:2 po s.n.) | Kometa Brno – Liberec 0:5 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:3 (0:0, 1:1, 1:2)
HC Olomouc
Úterý 22.11.2022, 17:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pokud jste dnešní zápas sledovali prostřednictvím našeho textového online přenosu, moc děkuji za pozornost. Třinecká redakce si dá teď od extraligového hokeje na chvíli pauzu, protože Oceláře čeká šňůra čtyř po sobě jdoucích zápasů na ledech soupeřů. Další zápas z třinecké WERK ARENY popíšeme textovým komentářem v rámci 26. kola Tipsport extraligy, konkrétně v neděli 4. prosince 2022 od 15 hodin, kdy se pod Javorovým odehraje zápas HC Oceláři Třinec – BK Mladá Boleslav. Do té doby přeji krásné dny! (19:30:49)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 33:24
    Střely mimo 10:9
    Zblokované střely 16:15
    Hity 8:9
    Vhazování 36:29
    Trestné minuty 6:6
     
    Vyrovnané utkání nakonec našlo rozuzlení ve třetí třetině. Dlouho jsme čekali v poslední dvacetiminutovce na nějakou šanci, nepřišla vlastně ani po vyloučení Marcinka. Už při hře pět na pět ujel Daniel Voženílek a překlopil skóre na třineckou stranu. O pět minut později bylo vyrovnáno, když se poprvé trefil pozdější hrdina zápasu Jakub Navrátil. Hosté pak nevyužili další přesilovku, ale ještě v normální hrací době udeřili potřetí, když rychlý protiútok zakončil gólovou dorážkou podruhé v zápase opět Navrátil.
     
    Nejlepší hráči utkání: Martin Růžička – Jakub Sedláček
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Ocelářům se podařilo odvolat brankáře až v samotném závěru, kdy zavezl puk do útočné třetiny Růžička. Kotouč ale zůstal utopený u mantinelu a nic nebezpečného z toho už nebude.
     
    59:39
    Naopak na druhou stranu jel Kunc s Kuskem a první jmenovaný orazítkovali zadní hrazení.
     
    59:21
    Oceláři se nemohou usadit v útočném pásmu a už jim moc času nezbývá.
    58:52 Jakub NAVRÁTIL - 2:3
     
    58:52
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak to je dramaticky zvrat situace! Kotouč se dostal v situaci dva na jednoho na Pláška, který byl na ose útočného, ale nedokázal v situaci tváří v tvář překonal Kacetla, To se podařilo až JAKUBU NAVRÁTILOVI z následné dorážky. Asistence: Karel Plášek ml. Stav utkání 2:3.
     
    58:25
    Růžička zavážel puk na osu útočného pásma, ale po obranném zákroku hostujících hráčů nedokázal vystřelit.
     
    58:00
    Ve chvíli, kdy byly ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny, se pokusil zavézt puk do útočného pásma Káňa. Rychle jej ale ztratil.
     
    57:27
    Doudera velmi těsně napadán v útočném pásmu dokázal ale včas předat puk. Hudáček s Daněm do útočného pásma už ale neprošli.
     
    56:53
    Oceláři se teď šikovně dostali do útočného pásma, puk se dostal na pravé hrazení k Hrehorčákovi, který hledal před branku najíždějícího Romana. Kotouč byl ale moc vysoký na zpracování.
     
    56:12
    Marcinko střílel z osy od modré čáry a jeho pokus tečoval Jeřábek těsně mimo pravou tyč Sedláčkovy branky. Tady nechybělo mnoho.
     
    55:41
    Oceláři se snažili forčekingem napadat rozehrávku hostů, ti z toho ale šikovně vybruslili. Následně se dostali do útočného pásma, Oceláři zde ale puk zase získali zpět.
     
    Dnešní utkání sleduje 3 512 diváků.
     
    55:04
    Domácí jsou kompletní a budou se zase po čase snažit o útočnou aktivitu v útočném pásmu. Situace ale bude pokračovat po vhazování ve středním pásmu po přihrávce rukou.
     
    54:32
    Voženílek s Draveckým ubránili kolem modré čáry zbytek oslabení a už se zdálo, že se bude rýsovat akce s navrátivším se Martinem Růžičkou. Ten ale nedokázal správně převzít puk v útočném pásmu.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 28. Buček (M. Růžička), 47. Voženílek (M. Doudera, M. Růžička) – 26. Dujsík (Ondrušek, J. Káňa), 52. Navrátil (Plášek ml., Kunc), 59. Navrátil (Plášek ml.)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – M. Doudera, Marinčin, J. Jeřábek, Čukste, Mar. Adámek, Jaroměřský, Zahradníček – M. Růžička (C), Marcinko (A), Voženílek – Daňo, Hudáček, Hrňa – Hrehorčák, Roman, Chmielewski – Kurovský, Dravecký (A), Buček.
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC Olomouc: Jak. Sedláček (Nowak) – Mareš, Ondrušek (C), Škůrek, Rašner, Švrček, Dujsík, Řezníček – Bambula, Knotek (A), J. Káňa (A) – Olesz, Nahodil, Kusko – Navrátil, Kunc, Plášek ml. – Rutar, Anděl, Menšík.
    Trenér: Jan Tomajko

    Rozhodčí: Hribik, Úlehla – Lučan, Kis

    Diváci: 3 512
    ocianews.com