Ajaccio – Angers 1:0 (kon.) | Troyes – Nantes 0:0 (kon.) | Auxerre – Monaco 2:3 (kon.)
Clermont Foot – Lille 0:2 (kon.) | Brest – Lyon 2:4 (kon.) | PSG – Štrasburk 2:1 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
2:1 (1:0)
RC Štrasburk
Středa 28.12.2022, 21:00 • Parc des Princes, Paříž • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Paris Saint-Germain nehrála ideální zápas, ale v posledním okamžiku se zachránila a doslova vyválčila vítězství. Naopak hráči Štrasburku budou pořádně zklamaní, protože sahali po senzaci. Jenomže v nastaveném čase přišel faul na Kyliana Mbappého, jenž následně sám proměnil pokutový kop.

    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek večera. (23:01:31)
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Kylian Mbappé (PSG) po vstřelené brance sundal dres a uviděl žlutou kartu.
    90+6. Kylian MBAPPÉ - 2:1
     
    90+6
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je obrovská zkáza pro Štrasburk! K pokutovému kopu se postavil sám faulovaný KYLIAN MBAPPÉ, který zamířil do pravého spodního rohu branky, kam se také vydal Matz Sels, jenž se marně po balonu natahoval.
    90+4. Penaltový zákrok na Kyliana Mbappého
     
    90+4
    Marquinhos dal další branku, která neplatí, protože rozhodčí ještě předtím pískal pokutový kop pro PSG! Jelikož Kylian Mbappé postupoval sám na branku a byl zatažený za rameno!
     
    90+3
    Domácí mužstvo ještě rozehrávalo rohový kop, který byl na první tyči odvrácený. Další centr před branku posílal ještě Pablo Sarabia, ale ani on neuspěl.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    90+1
    Do pokutového území vnikl Kylian Mbappé. Celou akci přeběhl Alexander Djiku, jemuž francouzský útočník míč zasekl. Celou situaci zvládl až dobíhající Gerzino Nyamsi.
     
    90
    Sportovní gesto rozhodně nepředvedli fanoušci PSG, kteří laserem svítili do očí exekutorovi volného kopu. Následná akce skončila nedůraznou hlavičkou Ludovica Ajorquea.
     
    89
    Marco Verratti rozhodně nehraje povedené utkání, což potvrdil také tentokrát. Nyní sáhl ke zbytečnému zákroku, po němž Štrasburk bude rozehrávat standardní situaci.
     
    88
    Paris Saint-Germain znovu kombinovala na útočné polovině, ovšem Ašraf Hakimí trefil centrem jen prvního bránícího hráče.
     
    87
    Pablo Sarabia přihrál na střed, kde si od soupeřů odskočil Kylian Mbappé. Francouzský útočník hledal zpátky prvně jmenovaného, ale přihrávka k němu neprošla.
     
    86
    Na pravé straně vápna se nacházel Kylian Mbappé, který dával střílenou přihrávku před branku, kam dobíhal střídající Pablo Sarabia. Ovšem ten se po míči natahoval marně, a tak je stav stále vyrovnaný.
     
    85
    Marquinhos se snažil přihrát na pravou stranu, ovšem Ašraf Hakimí balon nedoběhl. Matz Sels bude rozehrávat od branky a bod pro Štrasburk je znovu blíže.
     
    84
    Ašraf Hakimí neprošel na pravé straně přes soupeře, který v souboji použil ruce. Domácí krajní obránce se diví, že nebyl odpískaný faul.
     
    83
    Hostující hráči šli ve třech do přečíslení, které dobrým obranným zákrokem zastavil Marquinhos. PSG je tak znovu u balonu a kombinuje kolem středového kruhu.
     
    82
    Carlos Soler viděl na levé straně dva hráče, ovšem poslal míč přesně mezi ně. Štrasburk odehrál balon následně pouze za postranní lajnu.

    Michal Luxa

    Branky: 15. Marquinhos (Neymar), 90+6. Mbappé (pen.) – 51. Marquinhos (vla.)

    Karty:   50. Verratti (PSG), 61. Neymar (PSG), 90+6. Mbappé (PSG) – 49. Nyamsi (SSG)   62. Neymar (PSG)


    Držení míče: 71 % : 29 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 1:5. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 6:12.
    Paris Saint-Germain: Donnarumma – Mukiele, Ramos, Marquinhos (C), Bitshiabu (79. Hakimí) – Ruiz, Verratti, Vitinha (73. Sarabia) – Neymar – Ekitike (73. Soler), Mbappé.
    Náhradníci: Navas, Rico – Gharbi, Danilo Pereira, Zaire-Emery, Housni.

    Trenér: Galtier

    RC Štrasburk: Sels – Doukouré, Djiku (C), Nyamsi, L. Perrin – Prcić (65. Aholou) – Bellegarde, Thomasson, H. Diarra (78. I. Sissoko) – Gameiro (78. H. Diallo), Ajorque.
    Náhradníci: Risser – Mothiba, Nuss, Bouebari, Saettel.

    Trenér: Stephan

    Rozhodčí: Turpin – Gringore, Danos
    bahis siteleri