Girona – Rayo Vallecano 2:2 (kon.) | Real Betis – Ath. Bilbao 0:0 (kon.) | Atlético – Elche 2:0 (kon.)
konec
Atlético Madrid
2:0 (0:0)
Elche CF
Čtvrtek 29.12.2022, 21:30 • Estadio Wanda Metropolitano (Madrid) • Španělská LaLiga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásný čtvrteční večer. Vítám vás při sledování 15. kola španělské LaLigy, u zápasu mezi Atléticem Madrid a Elche.
     
    Atlético Madrid

    Madridské Atlético neprožívá dobrou sezónu. Po čtrnácti kolech se nachází na pátém místě, přičemž na vedoucí Barcelonu ztrácí propastných třináct bodů. Při špatných výsledcích se začalo spekulovat o konci trenéra Simeoneho, ten však nadále zůstává hlavním koučem. Colchoneros po pauze způsobenou konáním světového šampionátu už odehráli jedno ostré utkání, v rámci poháru zvítězili na půdě třetiligového Arenteira 3:1. Nejlepším střelcem týmu je Antoine Griezmann se šesti trefami.
     
    Elche CF

    Elche potřebuje pořádně zabrat, pokud se chce udržet mezi španělskou elitou. Nachází se na úplném chvostu tabulky se ziskem pouhých čtyř bodů, za devatenáctým Cádiz zaostává sedmibodovým rozdílem. Špatné výkony stály místo trenéra Francisca Rodrígueze, novým koučem se stal těsně před startem měsíční přestávky Pablo Machín. A štaci začal úspěšně, v poháru jeho družina vyřadila Guadalajaru výsledkem 3:0. Střelecké produktivitě mužstva vévodí čtyřgóloví Pere Milla a Ezequiel Ponce.
     
    Úvodní sestavy:

    Atlético Madrid: Oblak (C) – Llorente, Savić, J. Giménez, Hermoso, Carrasco – Barrios, Kondogbia, Griezmann – Félix, Morata.
    Náhradníci: Gomis Aleman, Grbić – Correa, Diez, Felipe, Koke, Lemar, Reinildo, C. Martín, Saúl, Reguilón, Gismera.
    Trenér: Diego Simeone

    Elche CF: Badía – D. González, Verdú (C), Bigas – Palacios, Mascarell, Guti, Clerc – Martí, Boyé, P. Milla.
    Náhradníci: Werner, Navarro – Alfaro, Collado, Fidel, Ponce, Quina, Roco, Carle. Soler, Morente, Cocca.
    Trenér: Pablo Machín

    Rozhodčí: Cuadra – De Francisco, Tresaco.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních červeno-bílých dresech, hosté pro dnešní ligové střetnutí oblékli dresy barvy zelené.
     
    3
    Z levé strany pokutového území centroval Álvaro Morata. Hledal Maria Hermosa, před nímž Diego González odvracel na roh.
     
    4
    Od praporku centroval Antoine Griezmann. Míč přetáhl nad hlavy ve vápně přítomných fotbalistů, Marcos Llorente s vypětím všech sil stihl míč na postranní čáře.
     
    5
    S malou domů si Edgar Badía poradil na jedničku. Nedělal si starosti se zpracováním, z první odpálil balón na útočnou polovinu.
     
    6
    Na polovině hřiště fauloval Antoine Griezmann. Ve vzdušném souboji i pomohl loktem, kterým neúmyslně trefil do ucha Gonzala Verdúa.
     
    7
    Další nedovolený zákrok, tentokráte na straně hostujícího celku. Rychlost nabírajícího Joãa Félixe podrazil zezadu Pedro Bigas.
     
    8
    Na zemi skončil Álvaro Morata po souboji s Diegem Gonzálezem. Arbitr Cuadra chvíli váhal, aby nakonec přerušil hru pro faul.
     
    9
    Zpoza velkého pokutového území vypálil levačkou bez přípravy Pere Milla. Jan Oblak mohl zůstat v klidu, balón prosvištěl vysoko nad břevnem.
     
    10
    Utkání se v posledních okamžicích hodně kouskuje. Výborné krytí balónu ukázal Lucas Boyé, nedovolený zákrok vybojoval na Llorentem.
     
    11
    Krásnou kličkou se Carlos Clerc uvolnil kolem Josého Giméneze, aby poté odcentroval od pravé lajny, Geoffrey Kondogbia zblokoval míč na roh.
     
    12
    Rohovému kopu se domácí ubránili. Odražený míč získal Álvaro Morata a bez rozmýšlení ho napálil až k soupeřovu brankáři.
     
    13
    Rychlý protiútok favorita táhl po pravé straně Marcos Llorente. Nahrávku ovšem adresoval Álvaru Moratovi na paty, útočníka obral Pedro Bigas.
     
    14
    Tlak červeno-bílých pokračuje. João Félix startoval obloučkem za obranu na pravou stranu Marcose Llorenteho, jehož předskočil Diego González a situaci uklidnil malou domů.
     
    15
    Proti zajímavému centru Griezmanna vystartoval z brány Edgar Badía a před Moratou vyboxoval míč k Félixovi, s jehož slabým pokusem z voleje si rovněž poradil.
     
    16
    Zabojoval sympaticky, ale kulatý nesmysl ve hře Marcos Llorente nestihl. Hádal se s pomezním, ale skutečnost, že míč přešel celým objemem čáru, byla neoddiskutovatelná.
     
    17
    Útok pravou stranou poslednímu celku tabulky nevyšel. Pere Milla adresoval nahrávku po zemi Raúlu Gutimu, toho zradilo zpracování.
     
    18
    Přenesení doprava Griezmannovi nevyšlo. Míč letěl vzduchem příliš dlouho, ke Kondogbiovi se stihl stáhnout Gonzalo Verdú a soka přehlavičkoval.
     
    19
    Na levé straně dostal příliš mnoho volného prostoru Yannick Carrasco. Centroval do pokutového území, kam si pro míč vyběhl Edgar Badía.
     
    20
    Svěřenci kouče Simeoneho nadále kontrolují průběh zápasu, chybí pouze vstřelené góly. Antoine Griezmann nepřetlačil posledního bránícího Diega Gonzáleze.
     
    21
    Dobrou práci odvedl ve vlastním pokutovém území Pedro Bigas. Volil akrobatický obranný zákrok, kulatý nesmysl nasměroval k polovině hřiště.
     
    22
    Gonzalo Verdú ztratil stabilitu po souboji s Álvarem Moratou. Španělský forvard ovšem sklepával za paty Griezmannovi.
     
    23
    Mizerný zpětný pas vymyslel Marcos Llorente. Přestože Jan Oblak zabojoval, tak míč ve hře nestihl. Elche disponuje rohovým kopem.
     
    24
    S centrem si domácí defenziva poradila. Do odraženého míče se z první opřel Helibelton Palacios, kulatý nesmysl napálil o kus vedle pravé tyče.
     
    25
    Hlouběji do pole si sběhl Álvaro Morata. Dočkal se nahrávky a nahrával směrem dozadu na Hermosa, ten útok zase zbrzdil.
     
    26
    Levou stranou se uvolnil Yannick Carrasco. Naslepo volil střílený centr pod sebe, Álvaro Morata běžel za míčem neúspěšně.
     
    27
    Individuálně João Félix neuspěl. Zamotal se ve vlastních kličkách, došlo k jeho ztrojení, aby mu nakonec nevyšla hned první klička na Bigase.
     
    28
    Tentokráte již střílený centr Yannicka Carrasca našel svého adresáta. Byl jím Álvaro Morata, jehož zakončení špičkou kopačky proletělo těsně vedle pravé tyče.
     
    29
    Útočným faulem se provinil Geoffrey Kondogbia. Nevyšlo mu úplně ideálně zpracování, posléze pravou nohou nedovoleně dohrál Gonzala Verdúa.
     
    30
    Standardní situaci v podobě volného přímého kopu získal pro Elche Lucas Boyé. Uspěl kličkou po pravé lajně na Marcose Llorente, jenž zatáhl za záchrannou brzdu a soka podrazil.
     
    31
    Centr směřoval na přední tyč, kam si nabíhal Diego González, José Giménez protihráči nedal ve vzdušném souboji žádnou šanci.
     
    32
    Za průnikovým pasem Griezmanna spěchal Pablo Barrios. Tělem se před Pereho Millu nenatlačil, hostující hráč zklidnil hru pasem na stopera Bigase.
     
    33
    Dlouhou štaci s balónem u kopaček si dal Carlos Clerc. U vápna soupeře si nicméně do třech fotbalistů jít netroufl, přihrával k levé lajně stojícímu Gutimu.
     
    34
    Těžko říct, co Mario Hermoso zamýšlel provést, když volil dlouhý nákop k levé lajně, kde ale nebyl nejen žádný ze spoluhráčů, nýbrž ani protihráčů.
     
    35
    Na vlastní pěst zkusil štěstí Álvaro Morata. Střílel z hranice velkého vápna, technický pokus placírkou mezi tři tyče nevměstnal.
     
    36
    Až do pokutového území naběhl i s balónem Yannick Carrasco. Pokus o střelu na zadní tyč mu vůbec nevyšel, bránu výrazně minul.
     
    37
    Za šestnáctkou se přes osobního strážce proháčkoval João Félix. Zpoza velkého vápna volil přízemní ránu, Edgar Badía zasahovat nemusel.
     
    38
    Na levý kraj si sběhl Pablo Barrios a dočkal se přihrávky. Vzápětí volil přetažený centr, na nějž Álvaro Morata těsně nedoskočil.
     
    39
    Pod tlakem Lucas Boyé udělal zřejmě to nejlepší, co v danou chvíli mohl. Šikovně nastřelil clonícího Marcose Llorenteho a vybojoval rohový kop.
     
    40
    Roh byl rozehrán nakrátko. Posléze přišel přetažený centr, který před Perem Millou pohlídal Antoine Griezmann.
     
    41
    Po další ofenzivní akci posledního týmu tabulky se fotbalisté v zelených dresech dožadovali odpískání pokutového kopu, leč arbitr Cuadra odpískal útočný faul Boyému.
     
    42
    Antoine Griezmann piluje nejen střed, ale i obě lajny. V tomto případě sprintoval po pravém křídle a ve finále adresoval střílený centr do vápna, před Moratou zasahoval skluzující González.
     
    43
    Ani čtvrtý rohový kop Elche nevyšel. Jak útočící, tak ani bránící hráč na míč nedoskočili, na hranici velkého vápna míč odkopával Antoine Griezmann.
     
    44
    Slibnou standardku chtěl pro Atlético vybojovat João Félix. Po souboji s Verdúem šel k zemi příliš ochotně, proto utkání pokračuje bez přerušení.
     
    45
    Pozor! Arbitr Cuadra se jde na obrazovku podívat, zda za souboj Verdúa s Moratou neudělí kartu červené barvy.
     
    45+1
    Je to tak! Gonzalo Verdú viditelně stáhl Álvara Moratu k zemi v momentě, kdy by španělský útočník postupoval sám na bránu, červená karta je tedy logickým vyústěním celé situace.
     
    45+2
    Standardku domácí nevyužili. Féli napálil zeď, odražený balón byl posléze napálen o velký kus vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka zápasu mezi Atléticem Madrid a Elche branku nenabídla. Domácí favorit je dle očekávání častěji na míči, ale proti poslednímu týmu tabulky si ještě nedokázal vytvořit gólovou příležitost. Ve druhém dějství ovšem bude mít o něco více prostoru, protože v nastavení první půle byl za stažení Moraty vyloučen kapitán Gonzalo Verdú.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 22:37.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě, což je překvapení hlavně na straně hostů, neboť byl vyloučen jeden ze stoperů.
     
    48
    První velká tutovka favorita zůstala nevyužita! Pablo Barrios vymyslel parádní nahrávku do vápna na Félixe, který za sebe sklepával Antoineovi Griezmannovi, francouzský reprezentant vypálil pravačkou nad břevno.
     
    49
    Také druhý karetní trest utkání míří do hostujících řad. V tomto případě se jedná o kartónek žluté barvy, za faul kolem poloviny hřiště si ho vysloužil Roger Martí.
     
    50
    Arbitr Cuadra si na nedostatek práce stěžovat nemůže. Vytáhl druhou žlutou kartu v krátkém časovém sledu, tentokráte pro Maria Hermosa za zmaření slibného protiútoku.
     
    51
    Proti centru Pabla Barriose z brány vystartoval Edgar Badía. Gólman vyboxoval míč v pádu pravou rukou před sebe, Antoine Griezmann poslal oblouček nad břevno.
     
    52
    Álvaro Morata se na trávníku vzteká, ale může maximálně sám na sebe, protože neustál souboj s Bigasem, který byl tělo na tělo.
     
    53
    Skutečnost, že má Atlético početní převahu, už neplatí! Mario Hermoso totiž ve skluzu minul míč, avšak zasáhl rozběhnutého Palaciose, za což si vysloužil druhu žlutou, a tedy červenou kartu.
     
    54
    Elche rázem znovu cítí šanci na plný bodový zisk. Zleva centroval Lucas Boyé, vzdušnému prostoru kraloval Geoffrey Kondogbia.
     
    55
    Stoper Pedro Bigas si všiml běžícího Pereho Milly. Pokusil se o průnikovou nahrávku, tu bez větších komplikací zachytil Stefan Savić.
     
    56
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Čekání na úvodní gól zápasu prolomili Atleti! Střílený centr Llorenteho z pravé strany zblokoval González jenom ke Griezmannovi, který nezazmatkoval a místo střely z úhlu nasměroval míč na hlavu JOAA FÉLIXE, proti jehož zakončení z bezprostřední blízkosti neměl Badía žádnou šanci.
     
    58
    Střídání v týmu Atlético Madrid:
    ze hřiště odchází Yannick Carrasco, přichází Sergio Reguilón.
     
    59
    Velkou rychlost nabral Antoine Griezmann. Doběhl až na levou stranu pokutového území, odkud zkoušel centrovat, v tom mu ovšem zabránil dobře pozičně postavený Pedro Bigas.
     
    60
    Zaútočit umí i Elche. Po levé lajně nastartoval motory Lucas Boyé, jenž v blízkosti praporku centroval a byl to Geoffrey Kondogbia, kdo odvracel nebezpečí před Raúlem Gutim.
     
    61
    Na druhý gól v utkání měl políčeno João Félix. Z hranice velkého vápna mířil po zemi k pravé tyči, ale Edgar Badía spadl včas a rukou vytěsnil míč na roh.
     
    62
    Středem se rozběhl Raúl Guti. Proběhl kolem dvojice stojících konkurentů, načež mu cestu zkřížil Stefan Savić a černohorský stoper uzmul balón pro sebe.
     
    63
    Rohový kop pro Elche. Sergio Reguilón se skvěle stáhl k Lucasi Boyému, avšak nedokázal se ubránit nakopnutí své osoby.
     
    64
    Ještě před centrem do vnitra pokutového území se ozvala píšťalka rozhodčího, útočným faulem se provinil Roger Martí.
     
    65
    Marcos Llorente podpořil ofenzivu, pojistka náskoku výsledkem není. Centr si ze vzduchu stáhl vyběhnuvší gólman Edgar Badía.
     
    66
    Střídání v týmu Atlético Madrid:
    ze hřiště odchází João Félix, přichází Thomas Lemar.
     
    67
    Helibelton Palacios správně tušil, že Sergio Reguilón vyzkouší z levého křídla centrovat. Postavil se míči do cesty a odehrál ho do bezpečí levou rukou, kterou však měl u těla, takže u prohřešku nemohla být řeč.
     
    68
    Individuálně pokusil štěstí Pere Milla. Příliš dlouho ovšem s míčem na kopačkách nepobyl, Geoffrey Kondogbia se blýskl ukázkovým skluzem.
     
    69
    Střídání v týmu Elche CF:
    ze hřiště odchází Roger Martí, přichází Ezequiel Ponce.
     
    69
    Střídání v týmu Elche CF:
    ze hřiště odchází Lucas Boyé, přichází Álex Collado.
     
    70
    Proti dvěma protihráčům si věřil odvážný mladíček Pablo Barrios. Klička mu vyšla, zatažením za dres ho zastavil Diego González.
     
    71
    Narážečka mezi Sergiem Reguilónem a Antoinem Griezmannem vyšla dokonale. Totéž nelze říct o následném pasu beka na střed šestnáctky, který Pedro Bigas pohlídal před Moratou.
     
    72
    Od pravé lajny si vytvořil prostor k centru Helibelton Palacios. Balón posadil na hlavu Pere Milly, ten zakončoval z dobré pozice těsně vedle levé části brankové konstrukce.
     
    73
    Atleti kontrolují hru v blízkosti poloviny hřiště. Elche nicméně před malou chvílí ukázalo, že zápas ještě ani zdaleka nezabalilo.
     
    74
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Simeoneho družina přidává pojistku a tento náskok už nejspíše nepustí! ÁLVARO MORATA se z hrotu stáhl na pravé křídlo, kde posadil na zadek Bigase. Poté už uvnitř vápna kličkou do středu obelstil i Clerca a střelu levou nohou tečoval Mascarell vysoko do vzduchu, ale míč chytil takovou trajektorii, že spadl na zem a odrazil se do sítě, gólman Badía se dostal na nohy příliš pozdě. Střelec zůstal po střelue a střetu s konkurentem ležet na trávníku, až po pár vteřinách si uvědomil, že vlastně vstřelil gól a běžel slavit.
     
    76
    Krátce po druhém vstřeleném gólu přichází do domácích řad žlutá karta, za nedovolený zákrok u pravé lajny si ji vykoledoval mladík Pablo Barrios.
     
    77
    Antoine Griezmann vyzkoušel oblouček za obranu na Thomase Lemara. Adresát má jako střídající hráč ještě dostatek sil, přesto míč ve hře nestihl.
     
    78
    Ojedinělý útočný výpad posledního celku tabulky podnikl Pere Milla. S hlavou k zemi nahrával naslepo po levé ruce do prostoru, kde se nacházel jen Stefan Savić.
     
    79
    Střídání v týmu Atlético Madrid:
    ze hřiště odchází Pablo Barrios, přichází Koke.
     
    79
    Střídání v týmu Atlético Madrid:
    ze hřiště odchází Antoine Griezmann, přichází Saúl.
     
    80
    Do statistik utkání se zapsal Álex Collado. Stojnou levou nohu Geoffreyho Kondogbii dohrál úmyslně, snaha trefit balón byla nulová.
     
    81
    Zpoza velkého poutového území vypálil právě Geoffrey Kondogbia. Prudká rána prosvištěla o kousek vedle pravé tyče.
     
    82
    Střídání v týmu Elche CF:
    ze hřiště odchází Raúl Guti, přichází Domingos Quina.
     
    82
    Střídání v týmu Elche CF:
    ze hřiště odchází Pere Milla, přichází Fidel.
     
    83
    Střídání v týmu Elche CF:
    ze hřiště odchází Helibelton Palacios, přichází Tete Morente.
     
    84
    Fotbalisté v zelených dresech sice drží míč na svých kopačkách, ale daleko od brány Jana Oblaky. Dramatické koncovce nic nenasvědčuje.
     
    85
    Thomas Lemar si u levé lajny vyměnil míč s Marcosem Llorentem, aby posléze odcentroval do vnitra pokutového území, bránící Pedro Bigas vyskočil nejvýše.
     
    86
    Další žlutou kartu do řad Elche připsal Domingos Quina. Nejprve ho zradilo zpracování a vzápětí podklouzl, nohama lehce přejel pravý kotník Lemara.
     
    87
    Ve středu hřiště se uvolnil Domingos Quina. Zkontroloval postavení spoluhráčů a na pravé straně si vybral volného Álexe Collada.
     
    88
    Proti dvojici konkurentů si Fidel nevěřil. S balónem se proto otočil a situaci zklidnil zpětným pasem směrem ke stoperům.
     
    89
    Ani z rohového kopu se Elche nedostalo na dostřel, byť bylo blízko! Odražený míč si našel Pedro Bigas, jehož pokus z otočky Jan Oblak fantasticky vyškrábl pravou rukou.
     
    90
    Domingos Quina strávil na trávníku necelých sedm minut. Portugalec zezadu podrazil do brejku směřujícího Álvaru Moratu a sám moc dobře tušil, že se z ruky arbitra Cuadry dočká druhé žluté karty.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    90+2
    Svěřenci kouče Simeoneho kontrolují závěr střetnutí kombinací na útočné polovině. Elche v devíti jen těžko stíhá vykrývat prostor.
     
    90+3
    Přihrávku za obranu dostal Álvaro Morata. Po kontaktu s Pedrem Bigasem chtěl penaltu, jíž se nedočkal, naopak byl španělskému forvardovi odmáván ofsajd.
     
    90+4
    Stefan Savić zahnal Sergia Reguilóna, jenž se ovšem velmi rychle otočil a balón ještě stihl ve hře, poslední vteřiny zápasu probíhají v poklidném duchu.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Atlético Madrid potvrdilo roli velkého favorita, poslední Elche na domácím stadiónu porazilo 2:0.

    Bezbrankový první poločas měl zajímavé vyústění, za stažení do úniku směřujícího Moraty totiž viděl červenou kartu Verdú. Síly se ovšem v 53. minutě vyrovnaly, po druhé žluté byl vyloučen Hermoso. Krátce na to Atleti poprvé udeřili, když se po centru Griezmanna hlavou trefil João Félix. Pojistku na vedení přidal v 74. minutě šťastným zásahem Álvaro Morata. Hosté již střetnutí zdramatizovat nedokázali, navíc dohrávali o devíti, do sprch ještě předčasně zamířil střídající Quina po necelých sedmi strávených minutách na trávníku.

    Svěřenci kouče Simeoneho se vítězstvím vyšvihli na třetí příčku tabulky, na vedoucí Barcelonu ztrácí jedenáct bodů. Elche zůstává beznadějně poslední se ztrátou osmi bodů na pozice mimo sestupové pásmo.
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 11:3. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 14:20. (23:40:44)

    Milan Huppert

    Branky: 56. Félix (Griezmann), 74. Morata (Griezmann)

    Karty:   50. Hermoso (ATM), 76. Barrios (ATM) – 49. Martí (ELC), 80. Collado (ELC), 86. Quina (ELC)   53. Hermoso (ATM) – 90. Quina (ELC)   45+1. Verdú (ELC)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 11:3. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 14:20.
    Atlético Madrid: Oblak (C) – Llorente, Savić, J. Giménez, Hermoso, Carrasco (58. Reguilón) – Barrios (79. Koke), Kondogbia, Griezmann (79. Saúl) – Félix (66. Lemar), Morata.
    Náhradníci: Gomis Aleman, Grbić – Correa, Diez, Felipe, Reinildo, C. Martín, Gismera.

    Trenér: Diego Simeone

    Elche CF: Badía – D. González, Verdú (C), Bigas – Palacios (83. Morente), Mascarell, Guti (82. Quina), Clerc – Martí (69. Ponce), Boyé (69. Collado), P. Milla (82. Fidel).
    Náhradníci: Werner, J. Navarro – Alfaro, Roco, Carle. Soler, Cocca.

    Trenér: Pablo Machín

    Rozhodčí: Cuadra – De Francisco, Tresaco
    bahis siteleri