Girona – Rayo Vallecano 2:2 (kon.) | Real Betis – Ath. Bilbao 0:0 (kon.) | Atlético – Elche 2:0 (kon.)
konec
Atlético Madrid
2:0 (0:0)
Elche CF
Čtvrtek 29.12.2022, 21:30 • Estadio Wanda Metropolitano (Madrid) • Španělská LaLiga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
     
    90
    Domingos Quina strávil na trávníku necelých sedm minut. Portugalec zezadu podrazil do brejku směřujícího Álvaru Moratu a sám moc dobře tušil, že se z ruky arbitra Cuadry dočká druhé žluté karty.
     
    89
    Ani z rohového kopu se Elche nedostalo na dostřel, byť bylo blízko! Odražený míč si našel Pedro Bigas, jehož pokus z otočky Jan Oblak fantasticky vyškrábl pravou rukou.
     
    86
    Další žlutou kartu do řad Elche připsal Domingos Quina. Nejprve ho zradilo zpracování a vzápětí podklouzl, nohama lehce přejel pravý kotník Lemara.
     
    83
    Střídání v týmu Elche CF:
    ze hřiště odchází Helibelton Palacios, přichází Tete Morente.
     
    82
    Střídání v týmu Elche CF:
    ze hřiště odchází Pere Milla, přichází Fidel.
     
    82
    Střídání v týmu Elche CF:
    ze hřiště odchází Raúl Guti, přichází Domingos Quina.
     
    80
    Do statistik utkání se zapsal Álex Collado. Stojnou levou nohu Geoffreyho Kondogbii dohrál úmyslně, snaha trefit balón byla nulová.
     
    79
    Střídání v týmu Atlético Madrid:
    ze hřiště odchází Antoine Griezmann, přichází Saúl.
     
    79
    Střídání v týmu Atlético Madrid:
    ze hřiště odchází Pablo Barrios, přichází Koke.
     
    76
    Krátce po druhém vstřeleném gólu přichází do domácích řad žlutá karta, za nedovolený zákrok u pravé lajny si ji vykoledoval mladík Pablo Barrios.
     
    74
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Simeoneho družina přidává pojistku a tento náskok už nejspíše nepustí! ÁLVARO MORATA se z hrotu stáhl na pravé křídlo, kde posadil na zadek Bigase. Poté už uvnitř vápna kličkou do středu obelstil i Clerca a střelu levou nohou tečoval Mascarell vysoko do vzduchu, ale míč chytil takovou trajektorii, že spadl na zem a odrazil se do sítě, gólman Badía se dostal na nohy příliš pozdě. Střelec zůstal po střelue a střetu s konkurentem ležet na trávníku, až po pár vteřinách si uvědomil, že vlastně vstřelil gól a běžel slavit.
     
    72
    Od pravé lajny si vytvořil prostor k centru Helibelton Palacios. Balón posadil na hlavu Pere Milly, ten zakončoval z dobré pozice těsně vedle levé části brankové konstrukce.
     
    69
    Střídání v týmu Elche CF:
    ze hřiště odchází Lucas Boyé, přichází Álex Collado.
     
    69
    Střídání v týmu Elche CF:
    ze hřiště odchází Roger Martí, přichází Ezequiel Ponce.
     
    66
    Střídání v týmu Atlético Madrid:
    ze hřiště odchází João Félix, přichází Thomas Lemar.
     
    61
    Na druhý gól v utkání měl políčeno João Félix. Z hranice velkého vápna mířil po zemi k pravé tyči, ale Edgar Badía spadl včas a rukou vytěsnil míč na roh.
     
    58
    Střídání v týmu Atlético Madrid:
    ze hřiště odchází Yannick Carrasco, přichází Sergio Reguilón.
     
    56
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Čekání na úvodní gól zápasu prolomili Atleti! Střílený centr Llorenteho z pravé strany zblokoval González jenom ke Griezmannovi, který nezazmatkoval a místo střely z úhlu nasměroval míč na hlavu JOAA FÉLIXE, proti jehož zakončení z bezprostřední blízkosti neměl Badía žádnou šanci.
     
    53
    Skutečnost, že má Atlético početní převahu, už neplatí! Mario Hermoso totiž ve skluzu minul míč, avšak zasáhl rozběhnutého Palaciose, za což si vysloužil druhu žlutou, a tedy červenou kartu.
     
    50
    Arbitr Cuadra si na nedostatek práce stěžovat nemůže. Vytáhl druhou žlutou kartu v krátkém časovém sledu, tentokráte pro Maria Hermosa za zmaření slibného protiútoku.
     
    49
    Také druhý karetní trest utkání míří do hostujících řad. V tomto případě se jedná o kartónek žluté barvy, za faul kolem poloviny hřiště si ho vysloužil Roger Martí.
     
    48
    První velká tutovka favorita zůstala nevyužita! Pablo Barrios vymyslel parádní nahrávku do vápna na Félixe, který za sebe sklepával Antoineovi Griezmannovi, francouzský reprezentant vypálil pravačkou nad břevno.
     
    45+1
    Je to tak! Gonzalo Verdú viditelně stáhl Álvara Moratu k zemi v momentě, kdy by španělský útočník postupoval sám na bránu, červená karta je tedy logickým vyústěním celé situace.
     
    45
    Pozor! Arbitr Cuadra se jde na obrazovku podívat, zda za souboj Verdúa s Moratou neudělí kartu červené barvy.

    Milan Huppert

    Branky: 56. Félix (Griezmann), 74. Morata (Griezmann)

    Karty:   50. Hermoso (ATM), 76. Barrios (ATM) – 49. Martí (ELC), 80. Collado (ELC), 86. Quina (ELC)   53. Hermoso (ATM) – 90. Quina (ELC)   45+1. Verdú (ELC)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 11:3. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 14:20.
    Atlético Madrid: Oblak (C) – Llorente, Savić, J. Giménez, Hermoso, Carrasco (58. Reguilón) – Barrios (79. Koke), Kondogbia, Griezmann (79. Saúl) – Félix (66. Lemar), Morata.
    Náhradníci: Gomis Aleman, Grbić – Correa, Diez, Felipe, Reinildo, C. Martín, Gismera.

    Trenér: Diego Simeone

    Elche CF: Badía – D. González, Verdú (C), Bigas – Palacios (83. Morente), Mascarell, Guti (82. Quina), Clerc – Martí (69. Ponce), Boyé (69. Collado), P. Milla (82. Fidel).
    Náhradníci: Werner, J. Navarro – Alfaro, Roco, Carle. Soler, Cocca.

    Trenér: Pablo Machín

    Rozhodčí: Cuadra – De Francisco, Tresaco
    bahis siteleri