Vyškov – Nový Jičín 6:4 (kon.) | Ústí n/L – Tábor 3:1 (kon.) | SHKM Hodonín – Kopřivnice 8:2 (kon.)
Havlíčkův Brod – Havířov 9:3 (kon.) | Příbram – Chomutov 3:4 (po pr.) | Vel. Meziříčí – Val. Meziříčí 4:6 (kon.)
Znojmo – Opava 4:2 (kon.) | Mostečtí Lvi – Letňany 5:4 (2:1 po s.n.) | Kobra – Vrchlabí 8:5 (kon.)
Jablonec n/N – Písek 3:5 (kon.) | Cheb – Benátky n/J 2:3 (kon.) | Děčín – Klatovy 3:5 (kon.)
Řisuty – Hronov 4:2 (kon.)
konec
HC Děčín
3:5 (0:2, 2:0, 1:3)
HC Klatovy
Sobota 14.01.2023, 18:00 • Zimní stadion, Děčín • 2. liga skupina Západ • Nadstavba B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům hokeje. Druhá liga dospěla do další fáze a nyní jsou na řadě nadstavby. My se prostřednictvím tohoto textového online přenosu zaměříme na duel mezi týmy HC Děčín a SHC Klatovy v nadstavbové skupině B.
     
    HC Děčín

    Děčínští hokejisté zakončili základní část výhrou 7:3 nad Jabloncem, a to v domácím prostředí. Ve skupině Západ tak skončili na dvanáctém místě s pětatřiceti body, které si přenesli do skupiny B, kde budou bojovat o účast ve vyřazovacích bojích. Z této skupiny pak postoupí dva týmy, které se utkají s dvěma posledními týmy ze skupiny B o play-off. Nejlépe umístěné týmy jsou v tabulce B Písek a Benátky. Na Benátky Děčínští ztrácejí pět bodů, což není mnoho a rozhodně mají šanci. Hned první důležitý duel je čeká dnes proti Klatovům.
     
    SHC Klatovy

    Hosté z Klatov po základní části skončili na patnáctém místě a získali osmnáct bodů. I hráčům Klatov se povedl poslední zápas v základní části, když doma vyhráli 4:0 nad Chebem v západočeském derby. Díky tomu přerušili dlouhou šňůru proher, která čítala rovných deset zápasů, ve kterých Klatovští nezískali ani bod. A je i možné, že je tato výhra mohla povzbudit do další, nejdůležitější fáze této sezóny. Skupina B tak bude hodně zajímavá a uvidíme, kdo se nakonec bude radovat z postupu do vyřazovacích bojů.
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v probíhající sezóně utkaly dvakrát a pokaždé se z výhry radoval Děčín. Nejprve doma vyhrál 5:0, v Klatovech pak těsně 4:3. Západočeši tak mají svému soupeři co vracet.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Děčín: Lavinger (Skokan) – Brož (C), Kučera, Charvát, Loukota (A), Gottfried, Kaltenböck – D. Tůma, T. Nezbeda, Faigl – Paršakov, L. Nezbeda, Volráb (A) – Nowák, J. Tůma, Macek
    Trenér: Tomáš Mareš

    SHC Klatovy: Kolář (Mečl) – Šilhán, Vajner, Pánek, Kremláček, Houfek (A), Walter (A) – Prokop, Lang, Kolář – Roubal (C), Beránek, Matoušek – Adamec, Kvasnička, Čech – Beníšek, Ženíšek
    Trenér: Michal Straka

    Rozhodčí: Šmika – Toman, Pěkný.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Děčínští se hned vrhli do útočné akce, ale ta skončila zmarem. Na druhé straně z bekhendu zakončil Daniel Čech, jeho zvednutý pokus ale pokryl Lukáš Lavinger.
     
    01:01
    Po levém křídle zavezl puk do útočné třetiny Jakub Loukota, ale záhy Děčín o kotouč přišel a hosté jdou do akce.
     
    01:13
    Klatovy právě vstřelily branku!
    A je z toho úvodní gól zápasu. Martin Lang vyslal pasem VÁCLAVA ADAMCE do samostatného úniku a ten hostující útočník přetavil v branku Klatov. Zblízka švihem nedal Lavingerovi vůbec žádnou šanci – 0:1. Asistence: Martin Lang a Daniel Čech.
    01:13 Václav ADAMEC - 0:1
     
    02:23
    Hosté ožili a znovu se dostali do pásma Děčína, kde ale o puk přišli. Na opačné straně zakončoval na levém kruhu Lukáš Nezbeda, ale trefil jen beton Kristiána Koláře.
     
    03:15
    Hra je přerušena v pásmu Medvědů a vhazovat se bude po levé ruce Lukáše Lavingera.
     
    03:58
    Zblízka zakončoval David Tůma, ovšem jeho příklep zastavil betony znovu Kristán Kolář. Hned na to šli do další akce Klatovští a Lavinger měl opět co dělat ve svém brankovišti.
     
    04:55
    Domácí vystřídali a na ledě jsou čerstvé síly, které se už vydávají rychle do akce před branku Klatov.
     
    05:47
    Nikolaj Paršakov, čerstvá děčínská posila, se dostal mezi kruhy, ač byl tísněn, vystřelil, ale jeho projektil neměl takovou razanci, aby Koláře ohrozil.
     
    06:24
    Další souhra Děčína nepřinesla kýžené ovoce v podobě vyrovnávacího gólu a u puku už jsou zase Klatovy, které vyráží směr branka Lukáše Lavingera.
     
    06:55
    Střela hostů od modré čáry skončila na levém betonu Lavingera a poté šel puk do rohu obranného pásma.
     
    07:34
    Hosté jsou zatím mnohem aktivnější a nyní se znovu lehce dostali do děčínského teritoria, kde kombinují před Lavingerem. Ten už se v brance chystá k případnému zákroku.
     
    07:50
    A ten také přišel. Hra je opět zastavena, buly po jeho levé ruce.
     
    08:01
    A znovu musel chránit svou svatyni domácí brankář, jenž u pravé tyče natáhl nohu a pod beton touš ukryl. Opět je přerušeno.
     
    09:41
    Další buly před Lavingerem, hosté zatím neopustili útočnou třetinu a nadále se snaží navýšit svůj náskok.
     
    10:15
    Od modré čáry napřáhl ke střele Vajner, ale jeho pokus bezpečně pokryl Lukáš Lavinger.
     
    12:01
    Medvědi se opět dostali do útočné třetiny, tam si pohrál s pukem Nikolaj Paršakov, jeho zakončení ale mířilo jen vedle hostující branky.
     
    13:23
    Zakázané uvolnění hostů a hra se stěhuje před Kristiána Koláře, vhazovat se bude po jeho pravé ruce. Medvědi tak zadarmo získali útočnou třetinu.
     
    14:17
    Klatovy právě vstřelily branku!
    Hosté jdou do dvoubrankového náskoku. Střela Adama Šilhána se odrazila od zadního mantinelu, na levé straně pak z úhlu nekompromisně pálil VLADIMÍR KREMLÁČEK a vymetl v Lavingerově síti doslova všechny pavučiny – 0:2. Asistence: Adam Šilhán a Jiří Beníšek.
    14:17 Vladimír KREMLÁČEK - 0:2
     
    15:20
    Děčínští se dostali před branku Koláře, ale nakonec před ním nevystřelili a po zisku puku pak Klatovy opět otáčejí hru před Lavingerovu klec.
     
    16:10
    Další náznak akce Děčína, ale vše znovu končí na obraně soupeře. Medvědi se zatím nedokáží popasovat s hrou Klatov a jsou před Kolářem bezradní.
     
    17:01
    Do blízkosti Koláře se dostal Tomáš Nezbeda, jeho pokus ale končí na jeho zákroku. Kolář tak udržel čisté konto.
     
    17:55
    Znovu se hosté dostali do pásma soupeře, kde rozvinuli další akci, střela Kremláčka od modré čáry pak skončila na betonu Lavingera.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:38
    Vyloučení v týmu SHC Klatovy:
    Aleš Matoušek – 2 min., sekání.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí a povedla se lépe hostům. Ti se do vedení dostali už ve druhé minutě hry a Děčín musel dotahovat. Ale hosté byli lepším týmem a několikrát zahrozili před Lavingerem, nakonec ho prostřelili v patnácté minutě podruhé a mají dvoubrankový náskok. Dvakrát se do šance dostal novic v děčínské sestavě Nikolaj Paršakov, ale zatím to ke gólovému příspěvku nevedlo. Stejně tak jako zůstal nevyužit pokus Tomáše Nezbedy, jenž neuspěl tváří v tvář Kolářovi.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:43.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:52
    Děčínští se hned natlačili před Koláře v přesilové hře zakončili. Ovšem hostující brankář zapisuje další zákrok.
     
    21:18
    Hosté získali puk a vyhodili ho až před domácí branku, šetří tak další cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    21:38
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    22:20
    Martin Lang na pravé straně táhlou střelou prověřil připravenost Lavingera, ten špičkou betonu jeho pokus kryje. Hra je zastavena, buly po pravici Koláře.
     
    22:53
    Vladimír Brož projel za brankou soupeře, poté vyzval mezi kruhy Nikolaje Paršakova, ten ale branku Kristiána Koláře míjí.
     
    23:28
    Daniel Čech se protáhl po levém křídle až do zakončení, jeho švih z levého kruhu se zastavil o hruď Lukáše Lavingera.
     
    23:50
    Zakázané uvolnění Klatov, Medvědi získali útočnou třetinu a vhazovat v ní se bude po pravé ruce Kristiána Koláře.
     
    24:41
    Hosté nepustili domácí do zakončení a po zisku puku pádili před Lavingera. Ale nevymysleli nic a znovu se hra otáčí před klec Kristiána Koláře.
     
    25:23
    Tomáš Nezbeda přijel z druhé vlny do prostoru mezi kruhy, jeho následný střelecký pokus však skončil na obraně soupeře a poté i na brankáři Kolářovi.
     
    26:22
    Hosté jen nahodili puk do útočného pásma a odešli střídat. Medvědi zakládají další akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    27:15
    Další nepřesná střela Medvědů, puk končí u brankoviště, kde ho pod lapačku raději kryje Kristián Kolář. A opět se hra zastavuje.
     
    28:05
    Chvíli Medvědi operovali před Kolářem, ale po chvilce o touš přišli. A museli se rychle vracet zpět před Lavingera, aby mu pomohli.
     
    29:03
    Jan Kaltenböck střílel z vrcholu pravého kruhu, ale jeho střela měla spíše propagační parametry a branku Kristiána Koláře vůbec neohrozila.
     
    29:40
    Rána Stanislava Vajnera od modré čáry orazítkovala zadní mantinel, který jen zaduněl.
     
    30:36
    Děčín právě vstřelil branku!
    Medvědi se vrací zpět do zápasu a jsou hostům na dostřel jediné branky. DAVID TŮMA se dostal až před hostující brankoviště, obešel Kristiána Koláře a z levé strany v pádu trefuje odkrytou klec soupeře – 1:2. Asistence: Vladimír Brož a Tomáš Faigl.
    30:36 David TŮMA - 1:2
     
    31:46
    Děčínští se znovu dostali před klec soupeře, kde zakončil Daniel Volráb, ale jeho pokus zastavil Kolář a hra je zastavena.
     
    32:10
    Děčín právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Tomáš Nezbeda dostal puk na DAVIDA TŮMU, který se zjevil těsně před Kristiánem Kolářem a zblízka ho dokázal překonat – 2:2. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Tomáš Nezbeda.
    32:10 David TŮMA - 2:2
     
    32:42
    Děčínští vycítili šanci a znovu se prodrali do útočné třetiny, dva vstřelené góly Medvědy doslova nakoply a nyní už zase předvádějí útočný hokej.
     
    33:50
    Bohuslav Nowák se dostal do blízkosti hostující branky, ale nepovedla se mu střela. Následně pak se hra zase otáčí před Lavingera.
     
    34:52
    Medvědům utekl puk do středního pásma a museli tak útočnou třetinu opustit. Po chvilce se ale zase vrátili zpět a už znovu kombinují před Kolářem.
     
    36:12
    Vyloučení v týmu SHC Klatovy:
    Jakub Houfek – 2 min., krosček.
     
    37:32
    Medvědům se nedaří využít přesilovou hru, hosté posílají puky daleko od branky Kristiána Koláře.
     
    38:12
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:45
    Hosté se ještě natlačili před děčínskou branku, kde musel pokus Aleše Matouška pokrýt Lukáš Lavinger a ten po přikrytí puku lapačkou hru zastavuje.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je minulostí. V ní také padly dvě branky a obě do sítě Klatov, takže v Děčíně je vyrovnáno. Dvakrát poslal puk za záda Kristiána Koláře David Tůma a vrátil tak Medvědy definitivně zpět do hry a zároveň tak má šanci dnes dosáhnout na hattrick.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:15
    Klatovy právě vstřelily branku!
    Hned úvodu třetí třetiny si hosté berou své vedení zase zpátky. ADAM ŽENÍŠEK se natlačil až před Lavingera a zblízka dostal kotouč za jeho záda – 2:3. Asistence: Vladimír Kremláček.
    41:15 Adam ŽENÍŠEK - 2:3
     
    42:28
    Děčín se snažil o vyrovnání, akce Lukáše Nezbedy ale skončila jen na brankáři Kristiánu Kolářovi.
     
    43:30
    Klatovští opět získali na soupeři puk a vrátili se rychle zpět do útočné třetiny, pokus Kremláčka ale končí mimo tři tyče.
     
    45:15
    Nyní se musel zaskvět ve svém brankovišti také hostující gólman Kristián Kolář, jenž po zisku puku raději přerušil hru.
     
    46:01
    Vlastimil Kvasnička nabral rychlost a dobruslil soupeře, ale z levého kruhu švihem Lavingera nepřekonal.
     
    46:12
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Nikolaj Paršakov – 2 min., vysoká hůl.
     
    47:12
    Hosté se snaží navýšit náskok v přesilové hře, Medvědi jsou však zatím proti.
     
    48:12
    Paršakov je na ledě a Děčín je v plném počtu.
     
    49:45
    Ve středním pásmu byl volný puk, ani jeden z domácích se k němu nedostal, následovala akce hostů, ale tu zastavil obránce Vladimír Brož.
     
    50:21
    Hosté z pásma vyhodili puk do neutrální zóny a nedovolili tak Děčínu, aby dokončil slibně se rodící akci.
     
    51:15
    Vhazovalo se v pásmu Děčína, tam puk získali hosté a hned zase zahrozili před jeho klecí. Ale pokus Roubala končí mimo tři tyče.
     
    52:01
    Další zákrok Lavingera a hra je přerušena. Buly bude vhozeno po jeho levé ruce. Hosté se tak ještě mohou zdržet v útočné třetině.
     
    53:15
    Hosté se snaží držet své vedení a dostávají se do akcí. Nyní z levého kruhu pálil Daniel Čech, ale jeho nepříjemné zakončení jen těsně minulo protější tyč.
     
    53:59
    Zakázané uvolnění hostů a hra se stěhuje před Kristiána Koláře. Buly bude vhozeno po jeho pravé ruce.
     
    55:25
    Klatovy právě vstřelily branku!
    Hosté navyšují své vedení a znovu tak mají dvoubrankový náskok. Do samostatného úniku vyzval Kremláček VÁCLAVA ADAMCE, který tváří v tvář prostřelil Lukáše Lavingera a ten musí lovit puk ze své sítě dnes už počtvrté – 2:4. Asistence: Vladimír Kremláček a Josef Roubal.
    55:25 Václav ADAMEC - 2:4
     
    56:15
    Hosté napadají rozehrávku Děčína už ve středním pásmu a snaží se držet puk co nejdále od Koláře.
     
    57:01
    Zakázané uvolnění Děčína, znovu se vše stěhuje před Lukáše Lavingera, buly na levém kruhu.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:20
    Hosté nyní vyšachovali obranu Děčína a mohli definitivně rozhodnout, ale nikdo z hostů si nevšiml puku, který byl chvíli před odkrytou Lavingerovou klecí!
     
    58:39
    Vyloučení v týmu SHC Klatovy:
    Vladimír Kremláček – 2 min., hákování.
     
    58:45
    Branka Děčína je prázdná, Medvědi to zkoušejí se šesti bruslaři v poli.
     
    59:13
    Děčín právě vstřelil branku!
    Závar před hostující brankou a ten končí gólem TOMÁŠE NEZBEDY. Domácí se tak dostávají zpět na dostřel svému soupeři a ještě vykřesali jiskru naděje na úspěch – 3:4. Asistence: Daniel Volráb a Tomáš Faigl.
    59:13 Tomáš NEZBEDA - 3:4
     
    59:37
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Tomáš Nezbeda – 2 min., nesportovní chování,
    David Tůma – 2 min., nesportovní chování.
     
    59:49
    Klatovy právě vstřelily branku!
    Domácí ve středním pásmu ztratili puk a do úniku se vydal VÁCLAV ADAMEC. Ten poté zblízka překonal Lukáše Lavingera mezi jeho betony a definitivně tak pečetí výhru Klatov – 3:5. Asistence: Vladimír Kremláček a Martin Lang.
    59:49 Václav ADAMEC - 3:5
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Medvědi nakonec na domácím ledě v prvním utkání nadstavby ve skupině B padli a ztratili tak všechny tři body. Naopak Klatovští se domů za západ Čech vydají s plným počtem bodů.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:09:05)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 31. D. Tůma (Brož, Faigl), 33. D. Tůma (Nezbeda), 60. T. Nezbeda (Volráb, Faigl) – 2. Adamec (Lang, Čech), 15. Kremláček (Šilhán, Beníšek), 42. Ženíšek (Kremláček), 56. Adamec (Kremláček, Roubal), 60. Adamec (Kremláček, Lang)


    HC Děčín: Lavinger (Skokan) – Brož (C), Kučera, Charvát, Loukota (A), Gottfried, Kaltenböck – D. Tůma, T. Nezbeda, Faigl – Paršakov, L. Nezbeda, Volráb (A) – Nowák, J. Tůma, Macek
    Trenér: Tomáš Mareš

    HC Klatovy: Kolář (Mečl) – Šilhán, Vajner, Pánek, Kremláček, Houfek (A), Walter (A) – Prokop, Lang, Kolář – Roubal (C), Beránek, Matoušek – Adamec, Kvasnička, Čech – Beníšek, Ženíšek
    Trenér: Michal Straka

    Rozhodčí: Šmika – Toman, Pěkný

    Diváci: 368
    bahis siteleri