Liverpool – Chelsea 0:0 (kon.) | Bournemouth – Nottingham 1:1 (kon.) | Leicester – Brighton 2:2 (kon.)
Southampton – Aston Villa 0:1 (kon.) | West Ham – Everton 2:0 (kon.) | Crystal Palace – Newcastle 0:0 (kon.)
konec
West Ham United
2:0 (2:0)
Everton FC
Sobota 21.01.2023, 16:00 • London Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 21. kolo
Předzápasové kurzy
     
    84
    Bowen mířil do úniku po dlouhém nákopu na útočnou polovinu, dostal se s míčem do pokutového území, ale obránce dobíhající Coady skluzem dokázal zablokovat střelecký pokus domácího útočníka.
     
    82
    Další dvojité střídání domácího celku. Ze hřiště odešli Emerson a Benrahma, na jejich místa nastoupili Johnson a Downes.
     
    75
    Rice využil skrumáže u postranní čáry, pláchl po levé straně, Ings svým náběhem v pokutovém území do strany uvolnil soupeře a Rice vypálil míč na vzdálenější tyč, jenže o pár centimetrů minul konstrukci soupeřovy branky.
     
    72
    Trenér Moyes sáhl k dvojitému střídání. Premiéru v dresu kladivářů si odbude Danny Ings, který nahradil Antonia. Do hry vstoupil také český reprezentant Tomáš Souček, ten zastoupil Paquetu.
     
    67
    Bowen zkoušel uniknout po pravém křídle kolem Tarkowskiho, ale obránce Evertonu si pomohl faulem, když zatáhl svého soupeře za rameno. Rozhodčí ukázal provinilci žlutou kartu.
     
    65
    Po rohovém kopu z pravé strany hlavičkoval Akird a jen těsně minul břevno soupeřovy brány!
     
    65
    Domácí rozjeli parádní protiútok, Antonio strhl bránící hráče k sobě, Emersonovi se uvolnila levá strana, a tak vystřelil na bránu! Pickford střelu vytáhl na břevno!
     
    58
    Gueye dostal krátkou přihrávku od Onany, ze střední vzdálenosti napřáhl ke střele a zakroutil míč k levé tyči. Brankář Fabiański se natáhl a balón vytáhl vedle brány!
     
    56
    Davies zavezl míč před pokutové území, následně dostal míč na Iwobiho, který ze své pravačky vykouzlil zajímavý pas na Calverta-Lewina, jenže ten v pádu minul prudký pas spoluhráče. Diváci na stadionu si hluboce oddechli.
     
    50
    První žlutou kartu zápasu obdržel Lucas Paquetá (West Ham United), který fauloval Onanu.
     
    46
    Everton o přestávce vystřídal. V šatně zůstali Mykolenko s Colemanem a do hry naopak naskočili McNeil a Davies.
     
    44
    Everton mohl snížit. Po rohovém kopu a krátké rozehře, kdy jeden z domácích hráčů odrazil centr Mykolenka na nohy Iwobiho, ten z kroku vypálil na branku a orazítkoval levou tyč! Míč byl ještě tečován, takže následuje rohový kop.
    41. Jarrod BOWEN - 2:0
     
    41
    West Ham právě vstřelil branku!
    Everton kombinoval a kombinoval, až ztratil míč. Bowen následně nechal rozběhnout po pravé straně Antonia, ten oběhl Tarkowskiho, vběhl do pokutového území, kde našel nabíhajícího JARRODA BOWENA. Domácí útočník si dobře naběhl na střelu a napálil míč za Pickfordova záda – 2:0!
     
    37
    Antonio mohl zvýšit na 2:0, když dostal na hlavu centr od Emersona, jenže v gólové pozici minul branku. Hosté odvrátili míč na rohový kop.
    34. Jarrod BOWEN - 1:0
     
    34
    West Ham právě vstřelil branku!
    Kladiváři se radují z úvodního gólu! Centr Emersona z levé strany prodloužil hlavou za obránce Evertonu Zouma a JARROD BOWEN jedním kontaktem s míčem překonal brankáře Pickforda! Akci ještě zkoumalo video, ale ofsajd to nebyl. West Ham vede 1:0!
     
    28
    Tak konečně jsme viděli zajímavý moment! Po zpětné přihrávce Antonia se opřel do míče Benrahma, vystřelil zpoza šestnáctky pod horní tyč, kterou musel vytáhnout nad břevno brankář Pickford!
     
    16
    Po centru Iwobiho z pravé strany se míč odrazil od Zoumy k Minovi, který rychle vystřelil z otočky, ale přestřelil domácí branku. Hráči Evertonu se ještě dožadovali pokutového kopu, ale Zouma nezahrál rukou.

    Igor Mainka

    Branky: 34. Bowen, 41. Bowen (Antonio)

    Karty:   50. Paquetá (WHU) – 67. Tarkowski (EVE)


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 4:1. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:6.
    West Ham United: Fabiański – Zouma, Akird, Ogbonna – Coufal, Rice (C), Paquetá (72. Souček), Emerson (82. Be. Johnson) – Bowen, Benrahma (82. Downes) – Antonio (72. Ings).
    Náhradníci: Aréola – Cresswell, Kehrer, Fornals, Lanzini.

    Trenér: Moyes.

    Everton FC: Pickford – Mina, Coady, Tarkowski – Coleman (C) (46. T. Davies), Onana, Gueye, Mykolenko (46. McNeil) – Iwobi, D. Gray – Calvert-Lewin.
    Náhradníci: Begović – Holgate, Vinagre, Price, A. Gordon, Maupay, Simms.

    Trenér: Lampard.

    Rozhodčí: Attwell – Cann, Mainwaring.
    bahis siteleri