Nizozemsko – Japonsko 1:8 (kon.) | Čína – Ukrajina 5:4 (po pr.) | Srbsko – Estonsko 1:2 (1:2 po s.n.)
po s.n. (1:2)
Srbsko
1:2 (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
Estonsko
Neděle 23.04.2023, 18:30 • Tondiraba jäähall, Tallin • Mistrovství světa - I. B Divize • 1. kolo
Partner:
    Kristjan KOMBE - 1:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Estonsko.
    Autorem vítězné branky je KRISTJAN KOMBE.
     
    62:39
    Od modré nahazoval Mirko Djumić. Koitmaa nic neviděl a pomohla mu tyčka!
     
    61:58
    Srbové budou hrát přesilovku! Erich Embrich špatně trefil kotouč a následně musel hasit případný požár podražením Popoviće. Time-out pro Srbsko. Kouč Janković cítí šanci!
     
    60:43
    Semafor Rankoviće po ráně Roberta Rooby z levého kruhu. Gólman Crvene Zvezdy Bělehrad exceluje!
     
    60:20
    Ani tohle není gól! Robert Rooba zavezl puk do pásma. Obkroužil branku a nahrál na modrou Daniilovi Kulincevovi. Ten adresoval křížnou přihrávku před branku na volného Kristjana Kombeho, proti jehož zakončení se stačil výtečný brankář Srbska přemístit!
     
    59:01
    Ne! Estoncům není přáno! Jejich nejlepší hráč Robert Rooba to vzal na sebe. Projel s kotoučem až před Rankoviće a snažil se mířit pod víko. Trefil však pravé rameno srbského gólmana!
     
    55:06
    Rasmus Kiik se dostal do samostatného úniku! Podunavać ho lehce osekával holí, ale na závěr akce jej nechal, aby se nepískalo trestné střílení. Kiik šel do bekhendové kličky, po níž netrefil branku. Přesouvající se Ranković pak pohybem vyhodil brankovou konstrukci z jejího ukotvení.
     
    53:48
    Estonský veterán Lauri Lahesalu je potrestán za vysokou hůl. Přesilovka pro Srbsko!
     
    51:22
    Srbové v přečíslení 3 na 1! Ve finále si ale vzájemně překáželi a přihrávku Dragoviće tak u tyčky nikdo pořádně nezakončil!
     
    45:30
    Roobova dělovka z osy proti přesouvajícímu se Rankovićovi. Estonský sniper těsně minul branku!
    42:43 Mirko DJUMIĆ - 1:1
     
    42:43
    Srbsko právě střelilo branku!
    Přichází trest za špatně sehranou přesilovku i všechny zahozené estonské šance v tomhle zápase! Rána Roberta Rooby v momentě, kdy přesilová hra vypršela, skončila jen na pozorném Rankovićovi. Kotouč se odrazil k Srbům a Marko Dragović poslal do úniku MIRKA DJUMIĆE, který právě naskočil z trestné lavice. Hráč maďarské Budapešti svou šanci proměnil. Koitmu překonal kličkou do forhendu. Asistence: Marko Dragović a Arsenije Ranković.
     
    40:33
    Dvě minuty za vražení dostává nejlepší srbský hráč Mirko Djumić. Přesilovka pro Estonsko.
     
    36:33
    Kevin Parras našel Andreho Lindeho, který si roztáhl Rankoviće, ale bekhendem neskóroval! Následně neuspěl ani dorážející Parras. Kotouč projel brankovištěm za na břiše rozplácnutým srbským gólmanem!
     
    36:08
    Rasmus Kiik nabral rychlost a už se dostával před Rankoviće. Zakončit nemohl, protože ho podrazil Nikola Pušac. Po reklamní přestávce přijde na řadu přesilovka Estonska.
     
    33:15
    Dvě minuty za krosček dostal Robert Arrak. Přesilovka pro Srbsko.
    32:08 Neuznaný gól Potsinoka.
     
    32:08
    Gól neplatí! Estonci dobře forčekovali a Marek Potsinok získal v útočném pásmu puk. Dostal se s ním až před Rankoviće, který jeho bekhendové zakončení přizvedl vyrážečku nad sebe. Tam ho Potsinok baseballově zasáhl a nasměroval do síťky. Rozhodčí si ale jeli celou situaci prohlédnout k videu a zjistili, že útočník Estonska měl hůl nad úrovní horní tyčky. Jednalo se tedy o vysokou hůl!
     
    32:08
    Estonci slavili druhý gól, ale tady se ještě bude zkoumat video! Je možné, že Marek Potsinok usměrnil puk do branky vysokou holí.
    31:37 Eduard SLESSAREVSKI - 0:1
     
    31:37
    Estonsko právě vstřelilo branku!
    Estonci konečně prorazili tuhou defenzivu soupeře! Rasmus Kiik ve středním pásmu elegantně obešel protihráče a z pravého křídla zamířil do útočného pásma. Tam předal puk Nikitovi Puzakovovi a vydal se před brankoviště. Puzakov mu tam nahrál, Kiik ještě nedokázal skórovat. Kotouč se ale odrazil na levý kruh k EDUARDOVI SLESSAREVSKIMU? který se trefil nad pravé rameno klečícího Rankoviće. Asistence: Rasmus Kiik.
     
    16:07
    Dobrou akci na pravém křídle předvedl Mateja Popović. Ten pak nahrál před branku Mirkovi Djumićovi, který nevyzrál na Koitmu!
     
    10:44
    Robert Rooba obkroužil s pukem branku. Počkal si na podporu od obránce Daniila Kulinceva, který z jedničky vypálil těsně vedle!
     
    07:15
    Právě Villem-Henrik Koitmaa ale svou holí zadržel jednoho ze srbských hráčů, což bylo posouzeno jako nedovolený zákrok. Trest za svého brankáře odpyká Linde.
     
    07:09
    Dobrá příležitost Srbů. Z pravé strany si vyjel do střelecké pozice Mateja Popović. Jeho ránu vykopl Koitmaa, jenž pak musel ještě čelit dorážce Mirka Djumiće, s čímž si rovněž poradil.
     
    02:11
    Vyloučení v týmu Srbsko:
    Andrija Račić – 2 min., držení.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 43. Djumić (Dragović, Ranković) – 32. Slessarevski (Kiik), rozh. náj. Kombe

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Robert Rooba (EST)
    1:1   Djumić (SRB)
    2. série:
    1:2   Kristjan Kombe (EST)
    1:2   Mateja Popović (SRB)
    3. série:
    1:2   Embrich (EST)
    1:2   Lazar Lestaric (SRB)
    4. série:
    1:2   Mark Viitanen (EST)
    1:2   Dragović (SRB)
    5. série:
    1:2   Arrak (EST)
    1:2   Novaković (SRB)


    Srbsko: Ranković (Padalica) – Podunavać (A), Novaković, Anić, Mladenović, Španjević, Pušac, Djindjić – Popović, Dragović, Djumić (A) – Vučurević (C), Gvozdenović, Lestarić – Račić, Subotić, Zwick – Savić, Dinić, Grković.
    Trenér: Nemanja Janković

    Estonsko: Koitmaa (Mölder) – Ossipov (A), Kulincev, Novikov, Kerna, Slessarevski, Lahesalu (A), Kookmaa – Rooba (C), Embrich, Kombe – Linde, Arrak, Viitanen – Kiik, Parras, Puzakov – M. Potsinok, E. Potsinok, Jõgi – Alexandrov.
    Trenér: Jussi Tupamäki

    Rozhodčí: Moschen (ITA), Ruuska (FIN) – Ozolinš (LAT), Puff (AUT)

    Diváci: 1564
    bahis siteleri