Švédsko – Itálie 5:0 (kon.) | Francie – Brazílie 2:1 (kon.) | Panama – Jamajka 0:1 (kon.)
konec
Švédsko
5:0 (3:0)
Itálie
Sobota 29.07.2023, 09:30 • Wellington Regional Stadium, Wellington • Mistrovství světa - ženy • Skupina G
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:1. (11:38:05)
     
    Švédské fotbalistky v souboji dvou hlavních favoritů na postup do osmifinále světového šampionátu rozdrtily Itálii 5:0 a zajistily si postup z prvního místa.

    Úvod patřil Italkám, jejichž tlak ale kýžený vedoucí gól nepřinesl. Naopak udeřily jako první soupeřky, a to dokonce třikrát během závěrečných deseti minut první půle, na trefu stoperky Amandy Ilestedtové navázaly Fridolina Rolföová a Stina Blacksteniusová. Švédky ve druhém poločase pokračovaly v aktivním pojetí hry a odměnou jim byly další dva góly, podruhé se trefila Amanda Ilestedtová, v závěru mířila v úniku přesně i střídající Rebecka Blomqvistová.

    Svěřenkyně trenéra Gerhardssona mají po dvou utkáních na kontě šest bodů a jistotu postupu do osmifinále z prvního místa. V dobré pozici jsou i Italky, se třemi body se nachází na druhém místě a pro proniknutí do další fáze turnaje jim stačí aspoň remíza v utkání s Jihoafrickou republikou.
     
    90+7
    Konec zápasu.
    90+5. Rebecka BLOMQVISTOVÁ - 5:0
     
    90+5
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Tým ze severu Evropy v závěrečných okamžicích zápasu završuje populárního „bůra“! Po ubráněném rohu vyslala Jakobssonová parádní nákop na čerstvou REBECKU BLOMQVISTOVOU, jež si s obrovskou lehkostí obhodila na polovině hřiště Linariovou a únik završila nechytatelnou přízemní střelou k pravé tyči.
     
    90+4
    Křeče postihly Nathalii Björnovou, které od bolesti pomáhají spoluhráčky. Nastavený čas tak zřejmě bude ještě o něco delší.
     
    90+3
    Standardku už hráčky ve žlutém rozehrály na krátkou vzdálenost a kombinaci přesunuly k polovině hřiště, skutečně již nikam nespěchají.
     
    90+2
    Zase v akci Madelen Janogyová, jež se odhodlala k centru z pravé lajny, po úspěšném bloku Annamarii Serturiniové uvidíme rohový kop.
     
    90+1
    Zápas se dohrává. Elena Linariová si dávala pořádně na čas s rozehrávkou, nakonec přihrávala k lajně těsně před Janogyovou.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby šest minut.
     
    89
    Střídání v týmu Švédsko:
    ze hřiště odchází Stina Blacksteniusová, přichází Rebecka Blomqvistová.
    88. Jakobssonová gólmanku nepropálila
     
    88
    Do zápasových statistik se chtěla gólem zapsat střídající Sofia Jakobssonová, kterou vybídla ke skórování skvěle načasovanou přihrávkou Blacksteniusová, leč střelkyně prováhala ideální moment pro zakončení, padající brankářku nepropálila.
     
    87
    Pravé křídlo se otevřelo před Sofií Cantoreovou, jež s hlavou nahoře našla Valentinu Giacintiovou, nepovedená střela pravačkou zamířila nad horní tyč.
     
    86
    Tak dlouho Valentina Cernoiaová váhala, až nakonec o balón přišla. Následovala akce Švédek, centr zprava odvrátila Salvaiová před Blacksteniusovou.
     
    85
    Po individuální chybě dostala možnost postupovat do brejku Stina Blacksteniusová, ve snaze o kličku na Linariovou smolně podklouzla.
     
    84
    V obležení dvou protihráček si velezkušená Caroline Segerová věděla rady, malou mezerou mezi nimi prostrčila kulatý nesmysl k volné Janogyové.
     
    83
    Neúspěchem skončil rovněž švédský protiútok, kdy Sofia Jakobssonová hledala průnikovým pasem Stinu Blacksteniusovou, ta očekávala nahrávku do nohy.

    Milan Huppert

    Branky: 39. Ilestedtová, 44. Rolföová, 45+1. Blacksteniusová, 50. Ilestedtová, 90+5. Blomqvistová


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 4:5. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:1.
    Švédsko: Mušovićová – Björnová, Ilestedtová, Erikssonová, Anderssonová – Angeldahlová, Rubenssonová (75. Segerová) – Ryttingová Kanerydová (75. Jakobssonová), Asllaniová (C) (62. Janogyová), Rolföová (62. Schoughová) – Blacksteniusová (89. Blomqvistová).
    Náhradníci: Enblomová, Falková – Bennisonová, Hurtigová, Lennartssonová, Sandbergová, Sembrantová.

    Trenér: Peter Gerhardsson

    Itálie: Duranteová – Di Guglielmová (59. Lenziniová), Linariová, Salvaiová, Boattinová – Giuglianová, Carusová (71. Cernoiaová) – Bonanseaová (C) (59. Serturiniová), Dragoniová (59. Greggiová), Beccariová (75. Giacintiová) – Cantoreová.
    Náhradníci: Baldiová, Giulianiová – Bartoliová, Girelliová, Glionnaová, Orsiová, Severiniová.

    Trenér: Milena Bertoliniová

    Rozhodčí: Fosterová (WAL) – O'Neillová (IRL), Overtoomová (NED)
    bahis siteleri