Maroko – Kolumbie 1:0 (kon.) | Jižní Korea – Německo 1:1 (kon.)
konec
Maroko
1:0 (1:0)
Kolumbie
Čtvrtek 03.08.2023, 12:00 • Perth Rectangular Stadium, Perth • Mistrovství světa - ženy • Skupina H
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 3:6. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:9. (14:53:31)
     
    Maroko si na světovém šampionátu senzačně zahraje v osmifinále! Rozhodly o skvělém úspěchu těsným vítězstvím 1:0 nad Kolumbií a vhod jim přišel i výsledek souběžně hraného utkání mezi Německem a Jižní Koreou.

    Jediný gól střetnutí padl v nastavení prvního poločasu, kdy rozhodčí nařídila penaltu po faulu Daniely Ariasové, kterou Šebbáková sice neproměnila, ale v pokračující akci skórovala Aníssa Lahmáríová. Druhý poločas byl hlavně ve znamení pevné defenzivy Maroka, kterou do dnešního zápasu neporažené Kolumbijky prolomit nezvládly.

    Kolumbie postoupila do osmifinále z prvního místa a doplnilo ji právě Maroko, které postoupilo se ziskem šesti bodů a záporným skóre 2:6, neboť Němky v souběžně hraném zápase senzačně zaváhali a jen remizovaly 1:1 s Jižní Koreou.
     
    90+12
    Konec zápasu.
     
    90+11
    Příliš dlouho otálela s rozehrávkou volného přímého kopu od levé lajny Ghizlán Šebbáková, odměnou jí byl kartónek žluté barvy.
     
    90+10
    Gólmanka marocké reprezentace si ještě chvíli poležela na trávníku, takže rozhodčí Ferrieri Caputiová ještě prodlužuje nastavený čas nad rámec signalizovaných devíti minut.
     
    90+9
    Maroko je blízko. Centr od pravé lajny sebrala vyběhnuvší brankářka Chadídža er-Rmíšíová, kterou navíc nedovoleně atakovala Ivonne Chacónová.
     
    90+8
    Rúzíla Ajánová nejprve výborně podržela balón, aby pak nezvládla zdánlivě jednoduchou nahrávku, míč poslala mimo dosah Fátimy Táknáwtové.
     
    90+7
    Na trávníku se momentálně neděje vůbec nic zajímavého. Kolumbie dominuje na balónu, ale jako kdyby se ani nechtěla pouštět do zdolávání marocké defenzivní hradby.
     
    90+6
    Hráčky v červených dresech vrhly zbytky sil do defenzivy s jasným cílem udržet těsné vítězství a doufat, že Jihokorejky udrží remízu s Němkami.
     
    90+5
    Stříleným centrem se prezentovala Mayra Ramírezová, jenže míč mířil do prostoru brány, Chadídža er-Rmíšíová bezpečně zasáhla.
     
    90+4
    Reprezentace Kolumbie nikam přehnaně spěchat nemusí, protože i těsná porážka znamená postup z prvního místa, proto hráčky ve žlutém kombinují na obranné polovině a dopředu se tolik neženou, byť určitě nechtějí prohrát.
     
    90+3
    Kolem osobní strážkyně si Diana Ospinaová vytvořila prostor k centru, balón ovšem poslala nad hlavy ve vápně přítomných fotbalistek.
     
    90+2
    Kousek za velkým vápnem natáhla k přízemnímu pokusu Rúzíla Ajánová, Catalina Pérezová šla včas k zemi a střelu směřující k pravé tyči schovala v rukavicích.
     
    90+1
    Střídání v týmu Kolumbie:
    ze hřiště odchází Carolina Ariasová, přichází Marcela Restrepová.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby devět minut.
     
    89
    Skrze přehuštěný prostor se Sakína Wuzráwíová dle očekávání neprocpala, nicméně šikovně nastřelila Nuhajlu Benzínovou a vybojovala autové vhazování.
     
    88
    Pravou lajnou nabrala vysokou rychlost Hanán el-Hádžová. Věřila si na Manuelu Vanegasovou, ta ji za svá záda nepustila.
     
    87
    Hrozbě v podobě rohového kopu zamezila Jorelyn Carabalíová, která šla do skluzu a nákopem po pravé lajně udržela míč na hrací ploše.

    Milan Huppert

    Branky: 45+4. Lahmáríová

    Karty:   90+11. Šebbáková (MRK) – 51. Vanegasová (CLM)

    Neproměněná penalta: 45+4. Šebbáková (MRK), brankář C. Pérezová zneškodnil


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 3:6. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:9.
    Maroko: er-Rmíšíová – el-Hádžová, Benzínová, el-Tšádová, Redúaníová – Wuzráwíová, Naqášová, Šebbáková (C), Táknáwtová – Džraídíová (86. Ajánová), Lahmáríová (71. Amáníová).
    Náhradníci: Arwajsaová, Zúhajrová – Badríová, Búftíníová, Gharbíová, Šábílová, Kassíová, Mazráwíová, Mrábetová, Seghírová.

    Trenér: Reynald Pedros

    Kolumbie: C. Pérezová – C. Ariasová (90+1. Restrepová), Carabalíová, D. Ariasová, Vanegasová – Bedoyaová (86. Chacónová), Montoyaová (C) (59. Ospinaová) – Caicedová, Santosová, Ramírezová – Usmeová.
    Náhradníci: Giraldová, Sepúlvedaová – Andradeová, Bahrová, Barónová, Caracasová, Guzmánová, Ramosová, Reyesová.

    Trenér: Angelo Marsiglia

    Rozhodčí: Ferrieri Caputiová (ITA) – Di Monteová (ITA), Țepușăová (ROU)
    bahis siteleri