Slovensko – USA 3:5 (kon.) | Česko – Švýcarsko 4:3 (kon.)
konec
Česko
4:3 (2:2, 2:1, 0:0)
Švýcarsko
Pátek 04.08.2023, 19:00 • ROCKNET ARÉNA, Chomutov • Turnaj pěti (U17)
Partner:
     
    Česká reprezentace do 17 let odstartovala turnaj pěti zemí vítězně, v pohledné přestřelce zdolala Švýcarsko výsledkem 4:3.

    Nejvíce gólu nabídla první dvacetiminutovka, v níž oba celky skórovaly dvakrát. Ve druhé části Čechy poprvé poslal do vedení František Netušil, tentýž hráč českému celku vystřelil dvoubrankový náskok. Švýcaři se vrátili do hry trefou Mikea Aeschlimanna, ale na vyrovnání už se nezmohli, třetí třetina skončila bez branek.

    Druhé utkání turnaje čeká Čechy v sobotu, kdy změří síly s Německem, Švýcarsko zabojuje o první body proti Slovensku. (21:27:11)
     
    Nejlepší hráči: Dominik Pavlík – Lauro Peter.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Je to jasné, Česko zvítězí! Švýcarsko sice stihlo podruhé odvolat gólmana, ale nevytvořilo si žádný tlak, hokejisté v bílých dresech drží zašlápnutý puk v útočném pásmu u mantinelu.
     
    59:12
    Český kapitán Tomáš Poletín si přes obránce vytvořil mezi kruhy prostor ke střele, forhendovou střelu po ledě Birchler vykopl levým betonem.
     
    58:45
    Švýcaři si zakázaným uvolněním výrazně komplikují honbu za vyrovnáním, Matia Birchler se dle očekávání vrací zpátky do brány.
     
    58:12
    Švýcaři už hráli bez gólmana v momentě, kdy Michal Rybnikár obral protihráče, ze středního pásma ale mířil vedle pravé tyče.
     
    57:54
    Oddechový čas pro Švýcarsko.
    57:54 Rybnikárovi trestné střílení nevyšlo
     
    57:54
    Michal Rybnikár byl tím, kdo byl vyslán k exekuci trestného střílení. Střela mu však vůbec nevyšla, ve snaze o střelu zápěstím mu touš sjel z čepele hole.
     
    57:54
    Druhý nájezd pro Česko! Vysokou rychlostí najel z levé strany před gólmana Dominik Pavlík, který nezakončil z důvodu podražení Lucy Nappiota.
     
    56:41
    Krásně se Max Pšenička proháčkoval až před gólmana, avšak z bezprostřední blízkosti na zakleknuvšího Birchlera nevyzrál.
     
    56:18
    Nahození od modré čáry chtěl tečovat Vít Záhejský, ale svou hokejkou na vysokou rychlostí letící puk nedosáhl.
     
    55:47
    Švýcaři se dostávali do tlaku, který alespoň na pár vteřin přerušil Tomáš Malínek odpalem na zakázané uvolnění.
     
    55:09
    Po přerušení hry došlo k potyčce mezi Matějem Pelikánem a Danielem Wagnerem. Oba hráči dostali dvě minuty za hrubost, utkání bude pokračovat v pěti na obou stranách.
     
    54:46
    Guus Van der Kaaij vyslal dlouhou nahrávku na Joela Bindera, jemuž nevyšlo zpracování, puk alespoň protečoval do útočného pásma.
     
    54:23
    Švýcarsko se ubránilo i ve čtyřech a je kompletní. Pod tlakem rozehrávající Tomáš Malínek dostal puk aspoň do středního pásma.
     
    53:35
    Další útočnou akci české sedmnáctky přerušil svým hvizdem čárový rozhodčí, jenž si správně všiml ofsajdu.
     
    53:11
    Švýcaři už se brání ve čtyřech. Úspěšně vyhodili, aby následně Rozsíval zbrklou rozehrávkou způsobil zakázané uvolnění.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 9. Pekař (Poletín, Pavlík), 19. Fasner (Mikel), 26. Netušil (Fasner), 32. Netušil (Pšenička) – 5. Etter, 10. Aeschlimann (Wagner), 37. Aeschlimann (Wagner)


    Česko: Fajmon (Höhlig) – Malínek, Mrtka, Pšenička, Holub (A), Pelikán, Černý, Mikel – Záhejský, Rozsíval, Lev, Netušil, Poletín (C), Novotný, Krčál, Pavlík (A), Hrubý, Pekař, Macek, Rybnikár, Fasner.
    Trenér: Pavel Patera

    Švýcarsko: Birchler (Gerber) – Bär, Bichsel, Haas, Heyer, N. Lehmann (C), Moret, Nappiot, Van der Kaaij – Aebli, Aeschlimann, Binder, Blaha, Dandois, Etter, Guinchard, Hasler, Kneubühler, L. Lehmann, Meier, Peter (A), Schenk, Wagner (A).
    Trenér: Fabio Schumacher

    Rozhodčí: Kosnar – Hnát, Pěkný

    Diváci: 378
    bahis siteleri