Slovensko – USA 3:5 (kon.) | Česko – Švýcarsko 4:3 (kon.)
konec
Česko
4:3 (2:2, 2:1, 0:0)
Švýcarsko
Pátek 04.08.2023, 19:00 • ROCKNET ARÉNA, Chomutov • Turnaj pěti (U17)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Fajmon (Höhlig) – Malínek, Mrtka, Pšenička, Holub, Pelikán, Černý, Mikel – Záhejský, Rozsíval, Lev, Netušil, Poletín, Novotný, Krčál, Pavlík, Hrubý, Pekař, Macek, Rybnikár, Fasner.
    Trenér: Pavel Patera

    Švýcarsko: Birchler (Gerber) – Bär, Bichsel, Haas, Heyer, N. Lehmann, Moret, Nappiot, van der Kaaij – Aebli, Aeschlimann, Binder, Blaha, Dandois, Etter, Guinchard, Hasler, Kneubühler, L. Lehmann, Meier, Peter, Schenk.
    Trenér: Fabio Schumacher

    Rozhodčí: Kosnar – Hnát, Pěkný.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Zápas mezi Českem a Švýcarskem odstartoval! V rámci tří přípravných utkání ve všech třech uspěli Češi, kteří jsou tedy favoritem i v rámci skupinového klání.
     
    00:41
    Švýcarští hokejisté podnikli útočnou akci po levé lajně a neuspěli, akci zastavil čárový rozhodčí, který odpískal ofsajd.
     
    01:22
    Jeden na jednoho mohl postupovat Vít Záhejský, ovšem dostal nahrávku za brusle, takže ze slibně vypadající akce nebylo vůbec nic.
     
    01:45
    Do švýcarské rozehrávky se zapojil i gólman Maria Birchler, který zastavil nahození po mantinelu a nechal hrát Lucu Nappiota.
     
    02:02
    David Hrubý si rozmyslel nájezd do útočného pásma proti dvojici konkurentů, místo toho udělal ještě jeden oblouk do obranné třetiny.
     
    02:16
    První přesilovou hru si zahrají čeští hokejisté. Menší dvouminutový trest za sekání vyfasoval útočník Daniele Wagner.
     
    02:41
    Zprava se až před bránu natlačil Jakub Lev a bekhendem hledal mezeru mezi Birchlerovými betony. Neúspěšně.
     
    03:15
    Švýcaři se zatím brání bez větších problémů, a dokonce v oslabení vystartovali do útoku, ten zastavil rozhodčí pískající ofsajd.
     
    03:51
    Rozehrávku zvládl Martin Fajmon na jedničku, zkontroloval situaci kolem sebe a vybral si po pravém mantinelu Štěpána Černého.
     
    04:02
    Početní převaha české sedmnáctky je u konce. Daniele Wagner strávil na lavici hanby poměrně klidné dvě minuty, soupeř si žádnou větší příležitost nevytvořil.
     
    04:14
    S nahozením od pravého mantinelu neměl Maria Birchler vážnější starosti, kus černé gumy bez problémů schoval do lapačky.
     
    04:27
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Důležitý první gól střílí Švýcarsko! Českou rozehrávku vystihl FLAVIEN ETTER, který zaskočil překvapeného gólmana Fajmona střelou k bližší, levé tyčce. Bez asistence.
    04:27 Flavien ETTER - 0:1
     
    05:22
    Po pravém mantinelu nabral vysokou rychlost David Hrubý, ten se chtěl natlačit až před gólmana, ale v tom mu zabránil Luca Nappiot.
     
    05:49
    Češi vystartovali do přečíslení dvou na jednoho, které Adam Novotný nevyřešil dobře, pomalou nahrávku vystihl Nik Lehmann.
     
    06:22
    Neúspěchem skončila rovněž situace dvou proti dvěma. Michal Rybnikár hledal Matěje Pekaře, toho zradilo zpracování.
     
    06:59
    Švýcarský protiútok neskončil navýšením náskoku. Mike Aeschlimann hledal Noéla Blahu, jemuž kotouč přeskočil přes čepel hole.
     
    07:30
    Hokejisté v červených dresech zaútočili pravou stranou. Jan Kneubühler zadovkou vybídl k zakončení Doriana Moreta, jenž pálil nad břevno.
     
    07:47
    V přečíslení dostal puk před bránu Dominik Pavlík, kterému vyšlo zakončení na bekhend, připraveného Bichlera trefil do levého betonu.
     
    08:19
    Česko právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno! V útočném pásmu získal puk Pavlík, přisunul ho na Poletína, jehož bekhendová střela ještě úspěch neslavila, ovšem k dorážce se dostal MATĚJ PEKAŘ a ten dokázal nasměrovat kotouč za Birchlerova záda. Asistence: Tomáš Poletín a Dominik Pavlík.
    08:19 Matěj PEKAŘ - 1:1
     
    08:40
    Český tým má možnost bleskově překlopit vývoj zápasu na svou stranu, protože Luca Nappiot vyfasoval dvě minuty za podrážení soka, kterého nestíhal.
     
    09:04
    Přesilovka Česka příliš dlouho netrvala. V útočném pásmu se totiž sekáním provinil kapitán mužstva Tomáš Poletín.
     
    09:06
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Schumacherova družina skóruje ihned po buly a je znovu o krok napřed! Wagner vyhrál puk za sebe na MIKEA AESCHLIMANNA, proti svižné ráně ze zápěstí do protější, levé šibenice byl brankář bezmocný. Asistence: Daniele Wagner.
    09:06 Mike AESCHLIMANN - 1:2
     
    10:23
    Situaci dvou proti dvěma Michal Rybnikár nevyřešil vůbec dobře, zastavil a zápěstím vypálil o kus vedle levé části brankové konstrukce.
     
    10:57
    Hraje se krátká švýcarská přesilovka. Florian Schenk vypálil z levého kruhu, cílové zařízení o pár čísel minul.
     
    11:21
    Dobrou práci odvedl v brankovišti Martin Fajmon. Po zákroku se chystal rozehrát, kvůli blížícímu se Blahovi však původní úmysl přehodnotil a puk podržel.
     
    11:55
    Češi rozjeli rychlý útok po pravé lajně. David Rozsíval vyslal žabičku na Davida Krčála, jenž vypálil z voleje nad břevno.
     
    12:30
    Z ostrého úhlu zkoušel pozornost gólmana Radim Mrtka. Maria Birchler byl v pozoru, prostor u pravé tyčky nenechal vůbec žádný.
     
    12:57
    Před bránou číhal na přihrávku Vít Záhejský a dočkal se jí, jenže bránící Simon Bär mu v poslední chvíli šikovně zablokoval hokejku.
     
    13:12
    Od levého mantinelu nahazoval na zadní tyčku Jan Kneubühler, Martin Fajmon včas vykopl beton a zabránil třetímu inkasovanému gólu.
     
    13:40
    Z pod tlaku se Češi dostali pouze za cenu zakázaného uvolnění, Dominik Pavlík marně stíhal obránce Nika Lehmanna.
     
    14:12
    Po pravé lajně nabral vysokou rychlost David Rozsíval. Jednoho protihráče si obhodil po pravém mantinelu, přes dalšího neprocpal nahrávku na Šimona Fasnera.
     
    14:44
    Na malém prostoru si vytvořil prostor ke střele Michal Rybnikár, ze zápěstí vypálil pomalou střelu vedle levé části brankové konstrukce.
     
    15:23
    Postavení mimo hru zastavilo švýcarský celek v rozletu. Mike Aeshlimann si ještě celou situaci vyříkává cestou na střídačku s Noélem Blahou.
     
    15:58
    Pobyt českého týmu v útočné třetině ukončila přihrávka rukou, o kterou se postaral Ramon Meier. Vhazování ve středním pásmu.
     
    16:21
    Nahození od modré čáry nebylo nikým tečované a Matia Birchler na něj velmi dobře viděl, proto bez větších problémů zakročil lapačkou.
     
    16:45
    Švýcarský gólman odvážně vyrazil až k pravému mantinelu, odkud odvážně rozehrával přes vysoko forčekujícího soka, kus černé gumy zvládl nasměrovat aspoň do středního pásma.
     
    17:16
    Češi mají možnost vrátit stav do vyrovnané podoby v přesilové hře, při plnění defenzivních povinností Jan Kneubühler soka zahákoval.
     
    17:40
    Kličkovanou středním pásmem provedl David Krčál, aby nakonec střílel zápěstím od mantinelu mimo cílové zařízení.
     
    17:58
    Na druhou polovinu kluziště vystartoval Flavien Etter, jenž dobruslil až do levého kruhu, odtud vypálil křižně mimo tři tyče.
     
    18:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    Přesilovka využita, Češi podruhé srovnávají! Od modré čáry napřáhl Mikel a byl to ŠIMON FASNER, kdo nechytatelně tečoval kotouč do levého horního růžku. Asistence: Tomáš Mikel.
    18:20 Šimon FASNER - 2:2
     
    18:57
    Dokonce nadvakrát se mezi kruhy dostal ke střele Dominik Pavlík. První pokus vyrazil brankář, druhý proletěl vedle pravé tyče.
     
    19:22
    S ránou zpoza kruhů neměl Matia Birchler vážnější starosti, vyrážečkou hrací předmět odpálil k pravému mantinelu.
     
    19:49
    Rozjetý Dominik Pavlík se proháčkoval až za bránu, odkud ale nic zajímavého nevymyslel, nedostalo se mu totiž podpory a byl sám proti dvěma.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina zápasu mezi Českem a Švýcarskem rozhodně nenudila, k vidění byly čtyři góly, po dvou na každé straně. Hokejisté ze „země helvétského kříže“ se dvakrát dostali do vedení zásluhou Flaviena Ettera a Mikea Aeschlimanna, ovšem Češi dokázali v obou případech odpovědět, prosadili se Matěj Pekař a v přesilovce Šimon Fasner.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:53.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Prostřední dějství je v plném proudu, tak pojďme na něj! Úvodní útok patřil českému týmu, jemuž ovšem akce po levém mantinelu nevyšla.
     
    20:41
    Rychle na druhou polovinu kluziště, kde si o pozornost řekl Florian Schenk, z ostrého úhlu ale cílové zařízení netrefil.
     
    21:26
    Od modré nahazoval Tomáš Mikel. Kotouč se zastavil o obránce, Pavlíkova bekhendová dorážka proletěla nad břevnem.
     
    21:51
    Švýcaři míří do čtyř. Důvodem je nedovolený zákrok Doriana Moreta, který podrazil konkurenta v obranném pásmu u pravého mantinelu.
     
    22:30
    Hokejisté v červených dresech zatím brání bez problémů. Dvakrát v krátkém časovém sledu úspěšně vyhodili po levé straně.
     
    22:59
    Střela od modré čáry Matiovi Birchlerovi vážnější starosti nezpůsobila, na puk po celou dobu velmi dobře viděl a udržel ho ve výstroji.
     
    23:36
    Místo očekávaného zakončení Tomáš Mikel volil ještě přihrávku k levému mantinelu, tu zblokoval dobře reagující Luca Nappiot.
     
    23:52
    A znovu v akci Tomáš Mikel, jenž s koncem Moretova trestu už vypálil a Matia Birchler zapsal úspěšný zákrok pravým betonem.
     
    24:19
    Volnějším středem kluziště se pokusil projet Hasler a neuspěl, protože mu strom postavil do cesty dobře pracující Pelikán.
     
    24:40
    Češi se usadili v útočném pásmu, ale žádnou zajímavější příležitost si nevytvořili, nakonec Luca Nappiot obral Lva.
     
    25:00
    Tomáš Malínek správně očekával, že Mike Aeschlimann zkusí projet až za soupeřovu svatyni a tělem ho přimáčkl na mantinel.
     
    25:12
    Česko právě vstřelilo branku!
    Domácí mužstvo poprvé strhává těsný náskok na svou stranu! Fasnerovi se nepovedlo projet mezi dvojicí konkurentů, načež volný puk převzal FRANTIŠEK NETUŠIL a z levého kruhu jej křižnou střelou pověsil do šibenice. Asistence: Šimon Fasner.
    25:12 František NETUŠIL - 3:2
     
    25:36
    A Švýcaři nejspíše mohou na rychlou odpověď zapomenout, protože zase dochází k vyloučení v jejich řadách, za podrážení odjíždí pykat Joel Binder.
     
    26:12
    Česko kombinuje v útočném pásmu, ale zatím nic z toho. Malínek nahazoval na teč, kotouč pomalu proskákal vedle levé části brankové konstrukce.
     
    26:49
    Skvěle si v obranné třetině počínal Gaël Haas, když nejenže obral váhajícího Šimona Fasnera, ale i úspěšně vyhodil přes všechny čáry.
     
    27:20
    Individuálně si věřil David Rozsíval, který se dokázal natlačit až před bránu, ale bohužel už bez kotouče na holi.
     
    27:40
    Švýcarsko je kompletní. Potrestaný Joel Binder se zkusil schovat za českou defenzivou, výborně se k němu však stáhl Radim Mrtka.
     
    28:12
    Po delší době práce pro Martina Fajmona, jenž si poradil na jedničku, nahození do přehuštěného prostoru podržel mezi betony.
     
    28:43
    Bez přípravy vypálil od modré čáry Radim Mrtka a trefil prvního clonícího protihráče, jímž byl Flavien Etter.
     
    29:06
    Autor zatím rozhodující trefy František Netušil je odeslán na dvě minuty na lavici hanby, důvodem je podrážení.
     
    29:38
    Vyhození středem kluziště vyšlo na jedničku. Matěj Pekař byl tím, jemuž se povedlo kus černé gumy odpálit přes všechny čáry.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Češi disponují těsným dvougólovým náskokem, nyní se ale, zatím úspěšně, brání v oslabení.
     
    30:48
    K pravému mantinelu dostal nahrávku Mike Aeschlimann. Na průnik si nevěřil, po mantinelu nepřesně přihrával Danielemu Wagnerovi.
     
    31:14
    Česko právě vstřelilo branku!
    Svěřenci trenéra Patera odskakují do dvoubrankového náskoku! Pšenička vyslal do úniku navrátilce do hry z trestné lavice FRANTIŠKA NETUŠILA, který tváří v tvář brankáři uspěl forhendovou střelou o levou tyč. Asistence: Max Pšenička.
    31:14 František NETUŠIL - 4:2
     
    32:26
    Levou stranou nabral vysokou rychlost Šimon Fasner, který bekhendovým pasem pod sebe hledal Adama Novotného, tomu rána nevyšla.
     
    33:05
    Lucien Lehmann zahákoval protihráče ve snaze o kličku gólmanovi, rozhodčí neváhal a zkřížil ruce nad hlavou, uvidíme trestné střílení!
     
    33:05
    Nájezd obstaral Adam Novotný. Zvolil bekhendový blafák, s nímž však Maria Birchler podle všeho počítal a bez problémů zasáhl.
    33:05 Novotný nařízené trestné střílení neproměnil
     
    33:49
    Češi pokračují v tlaku. Michal Rybnikár nabil Davidu Lukasovi Holubovi, dělová střela z první prosvištěla vedle pravé tyče.
     
    34:16
    Po delší době navštívilo útočnou třetinu i Švýcarsko. Nic zajímavého nevymyslelo, kličkujícího Noéla Blahu obral Jakub Lev.
     
    34:45
    Směrem dozadu příkladně zapracoval Matěj Pelikán, počkal si, co Lauro Peter udělá a od kotouče ho odstavil čistě tělem.
     
    35:21
    Vysokou rychlost nabral po levém mantinelu Vít Záhejský, jenž v plné rychlosti vypálil a trefil prostor, který měl Matia Birchler pod kontrolou.
     
    35:55
    Forčekující Lucie Lehmann neuspěl, protože byl sám proti dvěma a nikdo se k němu nepřipojil, Štěpán Černý v poklidu nahrál Holubovi.
     
    36:16
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Hokejisté v červených dresech neskládají zbraně a vracejí se na dostřel! V situaci dvou proti dvěma Wagner přihrál doleva MIKEU AESCHLIMANNOVI, jehož forhendový pokus zápěstím na zadní tyč proletěl Fajmonovi nad lapačkou. Asistence: Nik Lehmann.
    36:16 Mike AESCHLIMANN - 4:3
     
    36:59
    Rozhodčí nepískal zakázané uvolnění, protože Ramon Meier dokázal natlačit tělo před Tomáše Poletína, český kapitán pak soupeři zdárně touš vypíchl.
     
    37:20
    Švýcary vstřelený gól pořádně nakopl. Gabin Guinchard nastartoval středem kluziště Niklase Aebliho, tomu v klíčovou chvíli ujel puk z čepele hole.
     
    38:27
    Švýcarsko má příležitost vrátit se do vedení v přesilové hře, menší dvouminutový trest za podrážení si vykoledoval kapitán Tomáš Poletín.
     
    38:53
    Český gólman Martin Fajmon měl velké štětí, protože na střelu od pravého mantinelu neviděl a jeden z bránících hokejistů ji zvedl do ochranné sítě.
     
    39:12
    Při dalším střeleckém pokusu už byl Fajmon na svém místě, tvrdou střelu od modré čáry poslal vyrážečkou do rohu kluziště.
     
    39:36
    Křižnou přihrávku dostal do pravého kruhu Noél Blaha, ale kotouč netrefil vůbec dobře, poslal ho přímo k obránci Pšeničkovi.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Česká reprezentace je po druhé třetině nad Švýcary o krok napřed. Poprvé poslal domácí mužstvo do vedení ve 25. minutě František Netušil, stejný hráč přidal svou druhou trefu o sedm minut později poté, co dostal přihrávku do úniku po návratu z trestné lavice. Švýcaři nicméně nesložili zbraně a vrátili se na kontakt, ve 37. minutě uspěl křižnou střelou z levého kruhu Lucien Lehmann.
     
    Další třetina začne přibližně ve 20:43.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Češi do ní vstupují s těsným jednobrankovým náskokem, zároveň ale i v oslabení, trest Tomáše Poletína může trvat ještě 27 vteřin.
     
    40:40
    Češi se ubránili a už jsou kompletní. David Hrubý nabral vysokou rychlost po levém mantinelu, z úhlu cílové zařízení minul.
     
    41:21
    Od modré čáry nahazoval Gaël Haas. S drobnou tečí přispěchal Finn Bichsel, puk propadl těsně vedle levé tyče.
     
    41:46
    Ihned po buly vypálil Adam Novotný. Mířil na zadní tyčku, Matia Birchler vyprodukoval úspěšný zákrok levým betonem.
     
    42:17
    Sám proti dvěma vyrazil aktivní Adam Novotný, jenž nakonec vypálil zápěstím přes obránce, touš zamířil do ochranné sítě.
     
    42:40
    Před brankou soupeře se k zakončení chtěl prodrat David Rozsíval, přes dvě hokejky soupeřů ale nebyl ke střele puštěn.
     
    43:01
    V levém kruhu si vytvořil prostor Noél Blaha, z otočky vypálil křižnou ránu vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    43:12
    Přesilovka pro Švýcarsko. Za katr usedl střelec dvou českých gólů František Netušil za nedovolený zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    44:15
    Minuta z početní převahy je pryč a Švýcarsko si zatím nevytvořilo žádnou zajímavou příležitost, Češi v mezičase třikrát vyhodili.
     
    44:44
    Po pravém mantinelu chtěl vyhodit Max Pšenička, leč trefil jenom bránícího Nika Lehmanna, ten následně nepřesně rozehrával.
     
    45:03
    Nahození od modré čáry bylo snadným soustem pro Martina Fajmona, který zachytil puk v lapačce a počkal na hvizd rozhodčího.
     
    45:34
    Už při hře pět na pět postupovali hokejisté v červených dresech dva na dva, Lauro Peter poslal Joelu Binderovi přihrávku za paty.
     
    46:19
    Daniele Wagner se natlačil až do předbrankového prostoru, těsně bráněný obráncem zakončil forhendem pouze do gólmana.
     
    46:40
    František Netušil útočil na hattrick. Pálil z pravého kruhu, křižná rána proletěla vedle cílového zařízení.
     
    47:21
    Trojice švýcarských hokejistů si bez větších problémů poradila s osamoceným Tomášem Poletínem, ten neměl šanci na úspěch.
     
    47:57
    Přečíslení tří proti dvěma Šimon Fasner nevyřešil dobře, hledal Davida Hrubého, který si neporadil se zpracováním ostré nahrávky.
     
    48:23
    David Rozsíval nabral rychlost středem. Nedostalo se mu podpory, jeden na jednoho neobehrál pozičně dobře postaveného Simona Bära.
     
    48:41
    Další početní převaha pro Švýcarsko, které má ve třetí části zatím mírně navrch. Tomáš Mikel usedá na trestnou lavici z důvodu krosčeku.
     
    49:22
    Marně se zatím švýcarští hokejisté snaží usadit v útočném pásmu. Česká obrana pracuje na jedničku a nebezpečí před Fajmonem nepřipouští.
     
    49:59
    Ozval se hvizd rozhodčího signalizující postavení mimo hru. Češi mohou vydechnout, vhazování proběhne ve střední třetině.
     
    50:36
    Pět vteřin se bude hrát čtyři na čtyři, potom začne česká přesilovka. Na dvě minuty byl z hry vykázán Noél Blaha za hrubost.
     
    50:51
    Češi se udrželi v útočném pásmu a spustili kombinační kolotoč, který završil David Lukas Holub ránou z levého kruhu do obránce.
     
    51:12
    Zmatky ve švýcarském brankovišti vyřešil gólman Matia Birchler, když si našel volný kotouč a přikryl ho lapačkou.
     
    51:52
    Česko čeká početní převaha pěti proti třem! Spoluhráče Blahu doplnil na trestné lavici Gabin Guinchard, když vysokou holí zasáhl do obličeje jednoho z konkurentů.
     
    52:21
    Hned dvakrát zkoušel střelecké štěstí Tomáš Mikel. V prvním případě střílel vedle pravé tyče, ve druhém napálil obránce.
     
    52:38
    Hattrick chtěl v početní převaze zkompletovat František Netušil, křižný pokus z levého kruhu Birchler vytěsnil mimo tři tyče lapačkou.
     
    53:11
    Švýcaři už se brání ve čtyřech. Úspěšně vyhodili, aby následně Rozsíval zbrklou rozehrávkou způsobil zakázané uvolnění.
     
    53:35
    Další útočnou akci české sedmnáctky přerušil svým hvizdem čárový rozhodčí, jenž si správně všiml ofsajdu.
     
    54:23
    Švýcarsko se ubránilo i ve čtyřech a je kompletní. Pod tlakem rozehrávající Tomáš Malínek dostal puk aspoň do středního pásma.
     
    54:46
    Guus Van der Kaaij vyslal dlouhou nahrávku na Joela Bindera, jemuž nevyšlo zpracování, puk alespoň protečoval do útočného pásma.
     
    55:09
    Po přerušení hry došlo k potyčce mezi Matějem Pelikánem a Danielem Wagnerem. Oba hráči dostali dvě minuty za hrubost, utkání bude pokračovat v pěti na obou stranách.
     
    55:47
    Švýcaři se dostávali do tlaku, který alespoň na pár vteřin přerušil Tomáš Malínek odpalem na zakázané uvolnění.
     
    56:18
    Nahození od modré čáry chtěl tečovat Vít Záhejský, ale svou hokejkou na vysokou rychlostí letící puk nedosáhl.
     
    56:41
    Krásně se Max Pšenička proháčkoval až před gólmana, avšak z bezprostřední blízkosti na zakleknuvšího Birchlera nevyzrál.
     
    57:54
    Druhý nájezd pro Česko! Vysokou rychlostí najel z levé strany před gólmana Dominik Pavlík, který nezakončil z důvodu podražení Lucy Nappiota.
     
    57:54
    Michal Rybnikár byl tím, kdo byl vyslán k exekuci trestného střílení. Střela mu však vůbec nevyšla, ve snaze o střelu zápěstím mu touš sjel z čepele hole.
    57:54 Rybnikárovi trestné střílení nevyšlo
     
    57:54
    Oddechový čas pro Švýcarsko.
     
    58:12
    Švýcaři už hráli bez gólmana v momentě, kdy Michal Rybnikár obral protihráče, ze středního pásma ale mířil vedle pravé tyče.
     
    58:45
    Švýcaři si zakázaným uvolněním výrazně komplikují honbu za vyrovnáním, Matia Birchler se dle očekávání vrací zpátky do brány.
     
    59:12
    Český kapitán Tomáš Poletín si přes obránce vytvořil mezi kruhy prostor ke střele, forhendovou střelu po ledě Birchler vykopl levým betonem.
     
    59:50
    Je to jasné, Česko zvítězí! Švýcarsko sice stihlo podruhé odvolat gólmana, ale nevytvořilo si žádný tlak, hokejisté v bílých dresech drží zašlápnutý puk v útočném pásmu u mantinelu.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči: Dominik Pavlík – Lauro Peter.
     
    Česká reprezentace do 17 let odstartovala turnaj pěti zemí vítězně, v pohledné přestřelce zdolala Švýcarsko výsledkem 4:3.

    Nejvíce gólu nabídla první dvacetiminutovka, v níž oba celky skórovaly dvakrát. Ve druhé části Čechy poprvé poslal do vedení František Netušil, tentýž hráč českému celku vystřelil dvoubrankový náskok. Švýcaři se vrátili do hry trefou Mikea Aeschlimanna, ale na vyrovnání už se nezmohli, třetí třetina skončila bez branek.

    Druhé utkání turnaje čeká Čechy v sobotu, kdy změří síly s Německem, Švýcarsko zabojuje o první body proti Slovensku. (21:27:11)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 9. Pekař (Poletín, Pavlík), 19. Fasner (Mikel), 26. Netušil (Fasner), 32. Netušil (Pšenička) – 5. Etter, 10. Aeschlimann (Wagner), 37. Aeschlimann (Wagner)


    Česko: Fajmon (Höhlig) – Malínek, Mrtka, Pšenička, Holub (A), Pelikán, Černý, Mikel – Záhejský, Rozsíval, Lev, Netušil, Poletín (C), Novotný, Krčál, Pavlík (A), Hrubý, Pekař, Macek, Rybnikár, Fasner.
    Trenér: Pavel Patera

    Švýcarsko: Birchler (Gerber) – Bär, Bichsel, Haas, Heyer, N. Lehmann (C), Moret, Nappiot, Van der Kaaij – Aebli, Aeschlimann, Binder, Blaha, Dandois, Etter, Guinchard, Hasler, Kneubühler, L. Lehmann, Meier, Peter (A), Schenk, Wagner (A).
    Trenér: Fabio Schumacher

    Rozhodčí: Kosnar – Hnát, Pěkný

    Diváci: 378
    bahis siteleri