Kolín – Teplice B 1:1 (kon.) | Přepeře – Brozany 1:2 (kon.) | Most/Souš – Jablonec B 1:0 (kon.)
Živanice – Ml. Boleslav B 2:2 (kon.) | Velvary – Č. Lípa 3:0 (kon.)
konec
SK Sparta Kolín
1:1 (0:1)
FK Teplice B
Sobota 26.08.2023, 10:00 • Brankovická 1216, Kolín • Česká fotbalová liga (B) • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:00.
     
    Příjemnou sobotu u sledování ČFL! V rámci čtvrtého kola nové sezóny dnes dopoledne na půdu Kolína zavítá návštěva ze severu Čech: rezerva ligových Teplic.
     
    SK SPARTA KOLÍN

    Svěřenci kouče Pavlíka nový ročník otevřeli vítězstvím nad nováčkem z České Lípy, kterého díky dvěma gólům Veselého a jedné trefě Neuberga porazili hladce 3:0. V prvním venkovním utkání pak remizovali na hřišti Mostu, přičemž branka tehdy nebyla k vidění ani jedna.

    Kolínští tak zatím potvrzují trend, jenž je doprovázel celou uplynulou sezónu. Zatímco venku podávají proměnlivé výkony, ze svého domácího stánku v Brankovické ulici si udělali takřka nedobytnou tvrz. Bude tomu tak i dnes, nebo je hosté překvapí?

    Soutěžní utkání Kolína
    19. 8. (ČFL): Most-Souš – Kolín 0:0
    16. 8. (pohár): Nový Bydžov – Kolín 0:1
    11. 8. (ČFL): Kolín – Česká Lípa 3:0
     
    FK TEPLICE B

    Oproti tomu teplická rezerva do zápasového kolotoče třetí nejvyšší soutěže nevstoupila nejlépe. Těsná prohra 2:3 se severočeským rivalem s Brozan, jenž tradičně patří mezi silnější celky ligy, sice není nic, za co by se měla stydět, ale následný neúspěch 0:1 na půdě českolipského Arsenalu je už o něco méně omluvitelný.

    Mladí skláři na první bod sezóny tak čekali až do této středy, kdy v dohrávce 1. kola vyzvali na souboj Chlumec. Díky gólům Emmera a Beránka tehdy ještě na začátku nastavení druhého poločasu vedli 2:1, ale pak se soupeři podařilo srovnat. A to navzdory tomu, že po červené kartě Zukala dohrával jen v deseti.

    Soutěžní utkání Teplic
    23. 8. (ČFL): Chlumec n. C. – Teplice B 2:2
    18. 8. (ČFL): Česká Lípa – Teplice B 1:0
    13. 8. (ČFL): Teplice B – Brozany 2:3
     
    LOŇSKÁ VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ

    Pokud se dnešní duel bude vyvíjet podobně jako loňská střetnutí Kolína s Teplicemi, nudit se dnes rozhodně nebudeme. Obě utkání totiž nabídla skutečně bohatou porci branek: Severočeši nejprve doma v říjnu uspěli 6:1, přičemž Sparta jim v květnu prohru oplatila výsledkem 4:2. Uvidíme gólové hody i dnes?
     
    DNEŠNÍ DELEGACE

    Hlavním rozhodčím dnešního utkání v Kolíně bude pan Martin Nenadál, na stranách pak uvidíme dvojici asistentů ve složení Lukáš Vojtěch – Petr Kotalík.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Sparta Kolín: Tůma – Štancl, Hakl, Veselý, Breda, Vondráček (C), Jaroš, Čapek, Trýzna, Milec, Soběslav.
    Náhradníci: Přibyl – Slavík, O. Sodoma, J. Sodoma, Koutský, Drobnyi, Snížek.
    Trenér: Petr Pavlík.

    FK Teplice B: Němeček – Havelka, Procházka, Bednár, Dramé, Trnovec, Sarr, Hadinec, Vachoušek (C), Lukáš, Emmer.
    Náhradníci: Grümann – Jamrich ml., Bzura, Korselt, Kolář, Hrdlička, Gornický.
    Trenér: Ladislav Jamrich st.

    Rozhodčí: Nenadál – Vojtěch, Kotalík.
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemné sobotní ráno, utkání začíná za pár minut. Níže si v mezičase můžete prohlédnout dnešní kompletní sestavy.
     
    Oba týmy s drobným zpožděním nastupují na hrací plochu, oba ve svých tradičních barvách: Kolín zvolil pruhované černobílé dresy, Teplice žluté.
     
    Úvodní výkop obstarají Severočeši, jdeme na to!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    První teplické tažení na soupeřovu bránu zastavil odpískaný faul na pravé straně. Sparta si bere míč.
     
    2
    Ani jednomu klubu se hned zkraje nedaří proniknout dopředu, nedovolený zákrok na středu plochy si nyní do statistik zapsali také domácí borci.
     
    3
    Vondráček si u postranní čáry pohlídal Vachouška a vytěsnil míč za hranici hřiště, dění tak bude pokračovat vhazováním Teplic na polovině soupeře.
     
    4
    Jednomu z hostů se na kraji vápna podařilo z posledních sil odcentrovat balón před Tůmu, kde ale v té době neměl spoluhráče. Míč si poté zpracoval Hakl.
     
    5
    Teplice jsou v úvodu střetnutí aktivnějším týmem na hrací ploše, skákající balón znovu skončil až u Tůmy. Kolínu se nedaří se na delší dobu dostat k míči.
     
    6
    Hadinec se na sekundu odpoutal od bránícího Veselého a nasměroval míč před domácí klec, Tůma si ovšem znovu udržel kvalitní přehled o hře.
     
    7
    O první střelu utkání se postaral Havelka, který vzal věci do svých rukou a vypálil zpoza šestnáctky. Jeho projektil ale nebyl přesný, míč zamířil nad břevno.
     
    8
    Sparta se dostala do celkem rychlého protiútoku, který vyvrcholil rutinním centrem z dílny Čapka. Němeček byl připraven a míč bez větších obtíží lapil.
     
    9
    Dlouhý domácí nákop na pravé straně opustil hranici bitevního pole, Teplice opět mají balón.
     
    10
    Prvních deset minut je takřka minulostí. V Brankovické ulici zatím sledujeme rychlý a atraktivní fotbal, přičemž více ze hry má stále béčko Severočechů.
     
    11
    Čapek na křídle odzbrojil protihráče pouze za cenu rohového kopu. Z toho ovšem hosté nic nevymysleli, připravený Tůma totiž balón rychle vyboxoval pryč.
     
    13
    Procházka teď zahodil obrovskou gólovou příležitost Teplic! Hosté se po chybě kolínské obrany dostali do nebezpečného brejku, záložník ve žlutém ale zazmatkoval a trestuhodně zakončil výrazně vedle zadní tyče!
     
    14
    Teplice B právě vstřelily branku!
    Sklářům se nakonec přeci jen daří přetavit převahu v úvodní gól! Procházka tentokrát ve velmi podobné situaci poslal míč na úplně volného MICHALA TRNOVCE, který hravě zakončil do úplně prázdné brány Sparty. S tímhle Tůma moc dělat nemohl, zatím nepříliš přesvědčivá obrana Kolína má podnět k zamyšlení – 0:1!
    14. Michal TRNOVEC - 0:1
     
    16
    Teplicím jeden gól evidentně nestačí, hosté se znovu přesunuli dopředu a snaží se svůj náskok rozšířit. Tůma, zatím nejlepší hráč Kolína, byl ve střehu.
     
    17
    Procházka se nyní blýskl pro změnu ve svém vápně, když zvládl riskantní skluz a odzbrojil protihráče. Středočeši nicméně získávají rohový kop.
     
    18
    Vachoušek si na své polovině vyměňuje míč se Sarrem. Skláři hledají cestu zpět před Tůmu.
     
    19
    Dramé si pohlídal vysunutého Milce a nepustil ho ke skákajícímu míči, přičemž následnou rozehrávkou přes křídlo nastartoval další útok Teplic.
     
    20
    Dobře si ovšem nyní počínala i obrana Kolína, která nechala míč spadnout k Tůmovi. Na střelu na kteroukoliv bránu už čekáme hned několik minut.
     
    22
    Před kolínskou bránou se teď zničehonic zjevil nikým nestřežený Vachoušek, kterému ale skákající míč nesedl na kopačku a jeho zakončení šlo mimo tři tyče! Obrovská škoda pro Teplice!
     
    23
    Němeček bude za pár sekund rozehrávat míč od své brány. Sparta toho v útoku znovu moc nepředvedla, zatím to dnes z její strany není to pravé ořechové.
     
    24
    Kdyby se Severočechům podařilo eliminovat opakující se nepřesnosti v ofenzívě, byli by ještě nebezpečnější. Nyní znovu operují u Tůmy, uvidíme, co vymyslí.
     
    25
    Vachoušek se z křídla pokusil nasměrovat míč před svatyni, jeho snahu ale vzápětí zastavil postranní rozhodčí. Hostující borec se totiž ocitl v ofsajdu.
     
    27
    Tůma rozehrává míč nakrátko na Hakla, Sparta následně volí rychlý útok po pravé straně hrací plochy.
     
    28
    Hadinec si před svou bránou naskočil na kolínský centr a hlavičkou ho vyrazil mimo nebezpečí.
     
    29
    Rozhodčí zastavil hru po faulu jednoho z hostů u středové čáry, Kolín získává volný kop.
     
    30
    Sarr zatím vzadu podává velmi solidní výkon, nyní se nasunul před dobíhajícího Jaroše a umožnil Němečkovi převzít skákající míč na kraji vápna.
     
    32
    Vondráček se pasem na Veselého pokusil nastartovat rychlý útok, spoluhráč mu ale musel míč vrátit zpátky. O pár sekund později prvního fauloval Emmer.
     
    33
    Domácí trenér popustil uzdu frustraci a po odpískaném faulu Sparty si dovolil pár slov na adresu hlavního rozhodčího, karta z toho nicméně není.
     
    34
    Po dalším kolínském rohu zavládl před Němečkem naprostý chaos. Někdo z domácích zřejmě míč tečoval hlavou, pokus o vyrovnání se ale do brány nevešel.
     
    35
    Balón putuje po kopačkách obranného valu Sparty, Kolín hledá nějakou skulinu v teplickém rozestavení.
     
    36
    Veselého centr před přední tyčí vystihl dlouhán Sarr, který hlavou vytěsnil balón za bránu. Domácí si tak vyzkouší ještě jeden rohový kop.
     
    38
    Trnovec byl sražen k zemi těsně za středovou čarou, exekuce volného kopu se ujme Havelka.
     
    39
    Tůma znovu vyzrál na hostující forvardy a schoval skákající míč do svého náručí. Sparta má šanci po krátké době znovu zamířit před Němečkovu bránu.
     
    40
    Další bleskový teplický výpad, tentokrát po levém křídle, skončil zachyceným centrem. Gólman Tůma v domácím vápně odvádí velmi dobrou práci.
     
    41
    První poločas se chýlí ke konci. Aktuálně se hraje na polovině sklářů, Sparta se zatím bezúspěšně snaží proniknout do hostující šestnáctky.
     
    42
    Další velká šance ligové rezervy! Bednár využil nepřipravené domácí obrany a naservíroval balón skrz vápno k zadní tyči na volného Procházku, jehož dělovka z voleje šla těsně vedle!
     
    44
    Balón po nepovedeném kolínském útoku znovu zmizel za hostující svatyní, Němeček bude rozehrávat.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 2 minuty.
     
    45+1
    Kolín zneškodnil teplický útok na pravé straně a vynutil si výkop Tůmy. To bude z první půle vše.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 11:04.
     
    První poločas je minulostí a hráči Teplic se vrací zpět do kabiny se zaslouženým jednobrankovým náskokem. Ze strany Kolína to dnes není úplně ono, hra Sparty vázne zejména v defenzívě. Nebýt skvělého výkonu Tůmy mezi třemi tyčemi a ofenzivních nepřesností sklářů, mohla být její situace ještě mnohem horší. Inu, uvidíme, jak se duel bude vyvíjet po přestávce.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SK Sparta Kolín:
    ze hřiště odchází Daniel Jaroš, přichází Jiří Sodoma.
     
    47
    David Breda měl hned zkraje druhé půle velkou šanci srovnat, jeho zakončení z bezprostřední blízkosti brány ale šlo nad břevno! Tak to je obrovská škoda pro Spartu!
     
    48
    Nevím, co si domácí během pauzy v kabině řekli, ale evidentně to zafungovalo. Kolínští po chabé první půli hrají jako vyměnění, o další nebezpečnou (a také nepřesnou) ránu se nyní postaral Vondráček.
     
    49
    Procházka se pokusil nastartovat hostující výpad po pravé straně hřiště, dotěrný Soběslav ho ale nepustil dopředu a donutil ho zahrát míč do zámezí.
     
    50
    Severočeši nyní kontrolují míč na své polovině a hledají nějakou cestičku na soupeřovu stranu plochy.
     
    52
    Němečka teď zachránila branková konstrukce, jeden z domácích forvardů po přihrávce od Vondráčka orazítkoval zadní tyč! K vyrovnání teď chybělo jen pár centimetrů!
     
    53
    Sparta je ve varu! Vondráček nyní míč pro změnu nasměroval na Sodomu, jehož první střela v nové sezóně měla gólový potenciál! Němeček ale skvěle zasáhl a míč vytáhl na roh!
     
    54
    A ještě jedna nastřelená tyč! Spartě dnes zatím štěstí nepřeje, gólman měl znovu štěstí!
     
    55
    První žlutá karta. Ibrahima Sarr (TEB) fauloval Čapka a zdálo se, že sudí by byl ochoten situaci přejít jen s napomenutím, ale po protestech vytáhl kartónek.
     
    56
    Kolín právě vstřelil branku!
    Obrovský nápor Sparty vrcholí gólem, v 56. minutě v Brankovické ulici začínáme zase od začátku! Pod kýžený domácí zásah se nakonec podepisuje DOMINIK VESELÝ, který v posledních momentech přetíženého Němečka překonal z bezprostřední blízkosti klece – 1:1!
    56. Dominik VESELÝ - 1:1
     
    58
    Kolín znovu zamířil do útoku. Veselý se málem prodral až do šestnáctky, na hraně vápna ho ale na poslední chvíli odzbrojilo duo protihráčů ve žlutých dresech.
     
    59
    Na poměrně spoře zaplněné tribuně to zašumělo, Čapek krásnou přihrávkou vyslal do úniku navrátilce Sodomu. Akci ale zastavil postranní sudí – ofsajd.
     
    60
    Ale pozor, skláři se zničehonic mohli vrátit do vedení! Jeden z nich chtěl potrestat vysunutého Tůmu, na moment se odpoutal od protihráče a z velké vzdálenosti vyslal na bránu padající balón, který jen těsně minul břevno!
     
    61
    Sodoma se ani tentokrát prvního gólu sezóny nedočkal, znovu k němu ale neměl daleko. Němeček si poradil s jeho střelou k přední tyči, je z toho roh.
     
    63
    Vachoušek poslal přihrávkou do útoku Trnovce, který kvůli neodbytnému Trýznovi nedokázal rozšířit svůj střelecký účet. Jeho střela šla vedle.
     
    64
    Domácí si z dalšího útoku vybojovali roh, další gól visí ve vzduchu, Uvidíme, co Kolín vymyslí.
     
    65
    Chaotická situace před Němečkem vede k dalšímu kopu od praporku, gólman Teplic měl co dělat.
     
    66
    A vzápětí přichází ta samá standardka zase na druhé straně. Druhý poločas rozhodně nenudí, sledujeme velmi svižnou, ofenzivní a napínavou bitvu.
     
    67
    Zákrok na Trnovce na hraně vápna byl sudím posouzen jako čistý, hru tak zastavil až útočný faul Teplic o pár sekund později. Hosté chystají první střídání.
     
    68
    Střídání v týmu FK Teplice B:
    ze hřiště odchází Jakub Emmer, přichází Jonáš Bzura.
     
    68
    Střídání v týmu SK Sparta Kolín:
    ze hřiště odchází Jiří Vondráček, přichází Michal Snížek.
     
    70
    Atmosféra by se dala krájet. V přerušené hře teď došlo ke skupinové strkanici u středového kruhu, po které je rozhodčím varován Michal Trnovec (TEB).
     
    72
    Zákroků za hranicí pravidel výrazně přibylo. Jeden takový teď převedl bránící domácí hráč, který sklářům nabídl standardku poblíž vápna.
     
    73
    Exekuce kopu se ujal Havelka, jenž sice balón vzduchem nasměroval do šestnáctky, ale jen na protihráče.
     
    74
    Bzura se po ostrém zákroku Trýzny pomalu zvedá z trávníku, za tohle nejspíš bude i karta...
     
    75
    ...je to tak, Jakub Trýzna (KOL) si bude muset ve zbývajícím průběhu utkání počínat opatrněji.
     
    75
    Střídání v týmu FK Teplice B:
    ze hřiště odchází Michal Trnovec, přichází Patrik Kolář,
    ze hřiště odchází Matyáš Vachoušek, přichází Ladislav Jamrich ml.
     
    77
    Žlutá karta znovu vystřelila na plac, tentokrát rozhodčí napomenul neomaleného Martina Lukáše (TEB).
     
    78
    Hra nyní nabrala naprosto vražedné tempo a přelévá se ze strany na stranu. Jde vidět, že ani jeden tým se nechce smířit s dělbou bodů a snaží se rozhodnout.
     
    79
    Častěji jsou na balónu domácí hráči, Teplice ale zpevnily svou obranu a nepouští je před Němečka.
     
    80
    Strážce hostující svatyně rozehrál míč na střed hřiště, Kolín teď protihráčům nenechává na ploše moc prostoru a snaží se se vrátit na balón.
     
    82
    Chybí tomu koncovka, a to na obou koncích hřiště. Ani jeden gólman nyní nemá moc práce.
     
    83
    Domácí slibnější zakončení nevykřesali ani z další akce, která vyvrcholila jen nepřesnou střelou. Zatím to vypadá, že v Brankovické uvidíme remízu.
     
    84
    Střídání v týmu FK Teplice B:
    ze hřiště odchází Samuel Bednár, přichází Pavel Hrdlička,
    ze hřiště odchází Dominik Procházka, přichází Vojtěch Gornický.
     
    86
    Nyní byl k vidění nepříjemný kolínský centr z pravé strany, který ale jeden z obránců hlavou tečoval přímo do náručí pozorného Němečka. Teplice útočí.
     
    87
    Nově příchozí Hrdlička se na trávníku uvedl nepříliš povedenou střelou, který zaplula přesně na Tůmu. Brankář Sparty balón bez obtíží zkrotil.
     
    88
    Skláři dostávají unikátní příležitost rozhodnout, uvidíme jejich roh. K praporku se přesouvá Havelka.
     
    89
    Utkání pomalu ale jistě spěje ke konci. Kolín standardku ubránil, Čapek nyní drží míč u středové čáry a přemýšlí, kudy by jej mohl poslat dopředu.
     
    90
    Tohle bude zajímavé, uvidíme volný kop Sparty z hranice šestnáctky! Stačilo jen pár centimetrů a z faulu Dramého by byla penalta...
     
    90
    Závěr bitvy se protáhne aspoň o 3 minuty.
     
    90+1
    Tohle šlo určitě zahrát i lépe, skláři nakonec přílišné hrozbě nečelili. Nyní pádí do protiútoku.
     
    90+2
    Domácí se ještě jednou pokusili přesunout hru na polovinu soupeře, Veselého přihrávku ale zachytil Bzura a obratem vrátil hru zpět za středovou lajnu.
     
    90+3
    Dramatickou bitvu uzavře kolínská standardka, kterou bude kopat Breda. Až si tedy dováže tkaničky.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Kolín hlásí dohráno, dnešní bitva Sparty s rezervou Teplic končí remízou! A nutno podotknout, že nejspíš spravedlivou: domácím vůbec nevyšel první poločas a ač si v tom druhém počínali výrazně lépe, skláři si bod za svůj výkon rozhodně zaslouží. Celkově jsme sledovali velmi napínavou bitvu, které výsledek 1:1 sluší.
     
    Sparta se se dvěma remízami v zádech příští týden vydá na půdu béčka Jablonce, zatímco Severočeši budou v prvním zářijovém kole hostit silné Velvary.
     
    Dnešní utkání sledovalo 150 diváků.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek soboty. Napočtenou někdy příště! (12:07:27)

    Vojtěch Martinek

    Branky: 56. Veselý – 14. Trnovec

    Karty:   75. Trýzna (KOL) – 55. Sarr (TEB), 70. Trnovec (TEB), 77. Lukáš (TEB)


    SK Sparta Kolín: Tůma – Štancl, Hakl, Veselý, Breda, Vondráček (C) (68. Snížek), Jaroš (46. J. Sodoma), Čapek, Trýzna, Milec, Soběslav.
    Náhradníci: Přibyl – Slavík, O. Sodoma, Koutský, Drobnyi.

    Trenér: Petr Pavlík.

    FK Teplice B: Němeček – Havelka, Procházka (84. Gornický), Bednár (84. Hrdlička), Dramé, Trnovec (75. Kolář), Sarr, Hadinec, Vachoušek (C) (75. Jamrich ml.), Lukáš, Emmer (68. Bzura).
    Náhradníci: Grümann – Korselt.

    Trenér: Ladislav Jamrich st.

    Rozhodčí: Nenadál – Vojtěch, Kotalík.

    Diváci: 150
    bahis siteleri