K. Vary – Kometa Brno 4:0 (kon.) | Kladno – Pardubice 1:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 2:4 (kon.)
Mountfield HK – Liberec 5:3 (kon.) | Motor ČB – Olomouc 3:1 (kon.) | Litvínov – Plzeň 4:2 (kon.)
Třinec – Sparta 2:3 (1:3 po s.n.)
konec
Mountfield HK
5:3 (2:1, 1:1, 2:1)
Bílí Tygři Liberec
Neděle 17.09.2023, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    48:00
    Navíc po komerční přestávce budou mít modrobílí přesilovou hru. Bohumil Jank (MHK) podrazil nohou Faško-Rudáše na modré a mizí na trestnou.
     
    44:46
    Tamáši se snažil dostat do koncovky, přišel ale o puk a ve velké rychlosti neúmyslně najel do brankáře. To se nelíbilo libereckým obráncům, kteří do Tamášiho šli a vznikla z toho rozmíška. Nejaktivnější v ní byl Kelly Klíma (LIB), kterého poté srovnával Patrik Marcel (MHK). Z jasných důvodů jdou tak oba na trestnou lavici, shodně dvojka za hrubost.
     
    38:28
    Na konci třetiny přijde druhá přesilová hra pro Hradec! Lukáš Derner (LIB) nechytnul pohyb Okuliara a snažil se to zachraňovat až zákrokem hokejkou. Ten rezultoval v podrážení a zkušený liberecký zadák už jede na trestnou.
     
    25:24
    Navíc budou mít Tygři přesilovou hru. Christophe Lalancette (MHK) schytal dvojku za podrážení, když v rychlostním souboji nestačil na protihráče.
     
    23:56
    Po delší době se Hradečtí dostali do útočného pásma. A hned tak, že je z toho trestné střílení pro Liberec! Patrik Marcel totiž trefil jenom Bulíře, který ujel dopředu. Marcel reagoval v poslední chvíli hákováním.
     
    17:23
    Ralfs Freibergs (MHK) však Faško-Rudáše podrazil, proto byl slovenský forvard v pádu. Lotyšský obránce tak dostává dvě minuty a Tygři mají první přesilovku.
     
    10:50
    Jankův pokus od modré spustil na brankovišti nepřehlednou situaci a strkanici, ze které branka nevzešla, avšak přesilovka pro Lvy ano! Kelly Klíma (LIB) naremploval zezadu do gólmana Perreta, čehož si všiml sudí ve středním pásmu a posílá ho na dvě minuty za hrubost ven.
     
    03:40
    Ian McCoshen nezvládl další řešení situace! Na modré čáře trefil zblízka jenom hokejku Okuliara, který tak mohl mazat sám na kasu. McCoshen to ještě chtěl zachránit a zahákoval jej. Okuliar i přesto mohl dokončit akci, jenže pálil vedle. Druhé trestné střílení zápasu.
     
    01:32
    Jenže krátce po vedoucí trefě přišel tvrdý trest pro domácí! Únik jednoho z Libereckých musel hasit David Šťastný seknutím. Protože už to bylo v koncovce, rozhodčí nařizuje trestné střílení!
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 2. Okuliar, 13. Šťastný (Perret, Okuliar), 40. Okuliar (Blain, Pavelka), 52. Jergl (Tamáši, Blain), 60. Okuliar (Jergl, Jank) – 2. Flynn (TS), 28. Flynn (Rychlovský, Melancon), 48. Birner (Bulíř)


    Mountfield HK: Bartošák (Kiviaho) – Kalina, Blain (A), Marcel, Freibergs, Pavelka, F. Pavlík, Jank – R. Pavlík, Miškář, Eberle (C) – Okuliar, Tamáši, Jergl (A) – Perret, Lalancette, Šťastný – Chalupa, Zachar, Jasper.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Bílí Tygři Liberec: Hrenák (D. Král) – Budík, Ivan, McCoshen, Melancon, Derner, Kolmann, A. Král – Birner (C), Bulíř (A), Klíma – Pérez, Filippi (A), Faško-Rudáš – Flynn, Rychlovský, Hawryluk – Vlach, Šír, Gajda.
    Trenér: Filip Pešán

    Rozhodčí: Kika, Vrba – Rampír, Bohuněk

    Diváci: 4 572
    bahis siteleri