K. Vary – Kometa Brno 4:0 (kon.) | Kladno – Pardubice 1:3 (kon.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 2:4 (kon.)
Mountfield HK – Liberec 5:3 (kon.) | Motor ČB – Olomouc 3:1 (kon.) | Litvínov – Plzeň 4:2 (kon.)
Třinec – Sparta 2:3 (1:3 po s.n.)
konec
Mountfield HK
5:3 (2:1, 1:1, 2:1)
Bílí Tygři Liberec
Neděle 17.09.2023, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:45
    Hradec právě vstřelil branku!
    Čepice na led, tenhle slovenský klenot má hattrick! Tygrům se nepovedlo kloudně dostat do náporu a puk vybojovali zpátky domácí. OLIVER OKULIAR na sebe vzal vyhození z pravého kruhu vlastního pásma a neomylně poslal kotouč do branky. V Hradci je hotovo – 5:3! Asistence: Aleš Jergl, Bohumil Jank.
     
    59:26
    Jergl po přistrčení od Okuliara mohl dát tečku, trefil ale jenom couvajícího Melancona, který suploval brankáře!
     
    58:13
    Blain vyhodil puk na čistý icing. Vhazovat se tak bude v útočném pásmu a Hrenák míří na střídačku, Liberec nemá na co čekat!
    51:54 Aleš JERGL - 4:3
     
    51:54
    Hradec právě vstřelil branku!
    Další hokejová paráda druhé útočné formace a Hradec je zase ve vedení! Proti nahozenému puku se trhnul Tamáši a odjel do rohu. Tam se dostal do situace, kdy mohl nahrávat napříč. Také to tak vyřešil, na druhé straně mu čekal volný ALEŠ JERGL, pro nějž už to byla jenom střela do prázdné – 4:3! Asistence: Alex Tamáši, Jeremie Blain.
     
    50:16
    Okuliar je při chuti a mohl zkompletovat hattrick! Stáhl si puk okolo Rychlovského, objel elegantně obránce před sebou a střílel na delší štangli. Tohle vypadalo už o poznání nadějněji oproti pokusu Šťastného, ale i teď pomohla hostujícímu gólmanovi tyčka.
     
    48:00
    Navíc po komerční přestávce budou mít modrobílí přesilovou hru. Bohumil Jank (MHK) podrazil nohou Faško-Rudáše na modré a mizí na trestnou.
     
    47:53
    Liberec právě vstřelil branku!
    Jenže Tygři srovnávají a jede se tak zase od začátku! Hra nabrala velmi svižný spád a divoké momenty rezultují v třetí gól Liberce. Hosté měli již předtím slušný závar, který Bartošák řešil zákrokem hokejkou. Poté se však dostala do šance první formace, kdy vzniklo přečíslení. Bulíř poslal puk na zkušeného MICHALA BIRNERA, který poslal kotouč nad lapačku Bartošáka. A co se Šťastného břevnem? Zkoumat se nic nebude, jedeme dále – 3:3! Asistence: Michal Bulíř.
     
    45:56
    Diváci za brankou se již radovali po tvrdém pokusu Šťastného, který skončil z našeho pohledu na břevně! Je však možné, že se celá situace půjde zkoumat, ještě se ale hraje dále.
     
    44:46
    Tamáši se snažil dostat do koncovky, přišel ale o puk a ve velké rychlosti neúmyslně najel do brankáře. To se nelíbilo libereckým obráncům, kteří do Tamášiho šli a vznikla z toho rozmíška. Nejaktivnější v ní byl Kelly Klíma (LIB), kterého poté srovnával Patrik Marcel (MHK). Z jasných důvodů jdou tak oba na trestnou lavici, shodně dvojka za hrubost.
     
    42:49
    Přesto ale Hradečtí dlouho kombinovali v pásmu a téměř slavili! Jasper zůstal na hranici brankovištiě s pukem zcela nepokrytý a nadvakrát zakončoval. Hrenák v obou případech zajistil Tygrům stále těsný stav!
     
    39:42
    Hradec právě vstřelil branku!
    I druhá přesilovka využita a 18 sekund před sirénou Hradec vede! Přitom to vypadalo, že se povede Tygrům vyhodit, Pavelka ale pásmo ještě udržel a přes Blaina se puk dostal nad kruhy pro OLIVERA OKULIARA. K němu nikdo nedostupoval, proto se rozhodl Okuliar pro střelu. A ta mu sedla náramně, o břevno napasoval kotouč do klece – 3:2! Asistence: Jeremie Blain, Tomáš Pavelka.
     
    38:28
    Na konci třetiny přijde druhá přesilová hra pro Hradec! Lukáš Derner (LIB) nechytnul pohyb Okuliara a snažil se to zachraňovat až zákrokem hokejkou. Ten rezultoval v podrážení a zkušený liberecký zadák už jede na trestnou.
     
    36:51
    Dokonce tak, že mohli jít znovu do vedení! Po dobrém forčekingu byli rázem sami před Hrenákem Zachar s Jasperem. Zachar už mohl střílet, snažil se najít zpět Jaspera, jenže toho už zakřižoval vracející se bek!
     
    33:04
    I na druhé straně se rozezněla kovová trubka! Faško-Rudáš neměl komu nahrát, tak spíše z nouze střílel na branku a po ledě trefil právě zadní tyč Bartošákovy branky!
     
    31:08
    Šikovné ruce ukázal i Jergl, který na malém prostoru vyjel zprava mezi kruhy. Bekhendem tlačil puk nad Hrenákovu vyrážečku, nakonec kotouč poslal do tyče!
    27:11 Oscar FLYNN - 2:2
     
    27:11
    Liberec právě vstřelil branku!
    Domácí tlačili možná až moc na pilu, Perret ve středním pásmu podklouzl a nastartovalo to sled událostí, který rezultoval ve srovnání! Hosté totiž ujeli 2 na 1, situaci sehrávali pod sebe na Flynna. Šikovný útočník sice trefil bloky, Rychlovský mu ale puk do pozice vrátil a napodruhé se už OSCAR FLYNN dočkal. Bartošáka si vytáhl z branky a zasunul za jeho beton – 2:2! Asistence: Jakub Rychlovský, T.J. Melancon.
     
    25:58
    Jenže paradoxně v oslabení měli Lvi největší šanci! Zachar ujel s Radovanem Pavlíkem dopředu a ex-liberecký forvard chtěl celou situaci zakončit gólově. Hrenáka ale neprostřelil!
     
    25:24
    Navíc budou mít Tygři přesilovou hru. Christophe Lalancette (MHK) schytal dvojku za podrážení, když v rychlostním souboji nestačil na protihráče.
     
    24:55
    Hradec hraje v obraně nedůsledně a nebýt Bartošáka, tak už mohl klidně prohrávat! Brejk 3 na 2 táhl Rychlovský a zakončil jej do betonu. Odražený kotouč ale měl Flynn a cpal jej z úhlu k tyči, Bartošák byl ale připraven!
     
    23:56
    Flynn jel k trestnému střílení podruhé a zkusil kličku na opačný směr, Bartošák si ale celou situaci pohlídal a odměnou jsou mu ovace z domácího kotle!
     
    23:56
    Po delší době se Hradečtí dostali do útočného pásma. A hned tak, že je z toho trestné střílení pro Liberec! Patrik Marcel totiž trefil jenom Bulíře, který ujel dopředu. Marcel reagoval v poslední chvíli hákováním.
     
    22:37
    Výbornou střelu předvedl Kelly Klíma, když stahoval puk na střelu do vrchního vinglu. Bartošák byl ale připraven tak, že stáhl kotouč lapačkou a poradil si i s následným závarem v brankovišti!
     
    19:41
    A tak to mohlo být klidně 3:1! Freibergs naskočil z trestné a hned mazal do úniku, jenže řešení nebylo optimální. Čitelnou kličku vzal Hrenák do lapačky, přesto si Tygři hodně oddechli.
     
    19:12
    Flynn dostal na modré nabito a ostrým pokusem trefil bloky. Puk se však odrazil k Filippimu, který si najel do nadějné pozice napravo, střela mu vůbec nesedla a trefil jenom boční síť, navíc po ledě.
     
    17:23
    Ralfs Freibergs (MHK) však Faško-Rudáše podrazil, proto byl slovenský forvard v pádu. Lotyšský obránce tak dostává dvě minuty a Tygři mají první přesilovku.
     
    17:23
    Martin Faško-Rudáš už měl dlouhé střídání, přesto ukázal svoje šikovné ruce a přes dva obránce se dostal až do koncovky. Už v pádu po zákroku Freibergse zasouval za Bartošákův beton, i vlivem tlačenice v brankovišti to však gól není!
     
    12:21
    Hradec právě vstřelil branku!
    29 sekund před koncem přesilovky Hradec jde podruhé do vedení! Perret zůstal viset za brankou, ihned si zpracoval puk a poslal jej na pravou stranu pro DAVIDA ŠŤASTNÉHO. Ten využil toho, že před Hrenáka najela mnohonásobná clona a prostřelil jej – 2:1! Asistence: Jordann Perret, Oliver Okuliar.
     
    10:50
    Jankův pokus od modré spustil na brankovišti nepřehlednou situaci a strkanici, ze které branka nevzešla, avšak přesilovka pro Lvy ano! Kelly Klíma (LIB) naremploval zezadu do gólmana Perreta, čehož si všiml sudí ve středním pásmu a posílá ho na dvě minuty za hrubost ven.
     
    04:14
    V dalším přerušení to vypadalo, že přijde trest pro Dernera za podrážení. Tak i bylo signalizováno a rozhodčí i dvojku udělili. Po poradě se však rozhodli trest odvolat a jede se dále 5 na 5.
     
    03:40
    Gól však nepřišel. Okuliar zvolil velmi podobné řešení situace jako Flynn, provedení však bylo nepatrně méně kvalitní. Proto se dále hraje za stavu 1:1.
     
    03:40
    Ian McCoshen nezvládl další řešení situace! Na modré čáře trefil zblízka jenom hokejku Okuliara, který tak mohl mazat sám na kasu. McCoshen to ještě chtěl zachránit a zahákoval jej. Okuliar i přesto mohl dokončit akci, jenže pálil vedle. Druhé trestné střílení zápasu.
     
    01:32
    Liberec právě vstřelil branku!
    K trestnému střílení se rozjel OSCAR FLYNN. Nikterak v rychlosti, před Bartošákem zvolil jednoduchý bekhendový blafák, který posléze zakončil pod víko. Domácí brankář byl bez šance a máme srovnáno – 1:1!
     
    01:32
    Jenže krátce po vedoucí trefě přišel tvrdý trest pro domácí! Únik jednoho z Libereckých musel hasit David Šťastný seknutím. Protože už to bylo v koncovce, rozhodčí nařizuje trestné střílení!
     
    01:10
    Hradec právě vstřelil branku!
    Povedený vstup do utkání a po hrubé chybě McCoshena Hradec vede! Hostující bek po zisku kotouče vyjel z rohu před branku, kde byl ale pod tlakem a fakticky jenom odevzdal puk OLIVERU OKULIAROVI. A ten si na kruzích z otočky poradil, Hrenáka prostřelil okolo vyrážečky – 1:0! Bez asistence.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 2. Okuliar, 13. Šťastný (Perret, Okuliar), 40. Okuliar (Blain, Pavelka), 52. Jergl (Tamáši, Blain), 60. Okuliar (Jergl, Jank) – 2. Flynn (TS), 28. Flynn (Rychlovský, Melancon), 48. Birner (Bulíř)


    Mountfield HK: Bartošák (Kiviaho) – Kalina, Blain (A), Marcel, Freibergs, Pavelka, F. Pavlík, Jank – R. Pavlík, Miškář, Eberle (C) – Okuliar, Tamáši, Jergl (A) – Perret, Lalancette, Šťastný – Chalupa, Zachar, Jasper.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Bílí Tygři Liberec: Hrenák (D. Král) – Budík, Ivan, McCoshen, Melancon, Derner, Kolmann, A. Král – Birner (C), Bulíř (A), Klíma – Pérez, Filippi (A), Faško-Rudáš – Flynn, Rychlovský, Hawryluk – Vlach, Šír, Gajda.
    Trenér: Filip Pešán

    Rozhodčí: Kika, Vrba – Rampír, Bohuněk

    Diváci: 4 572
    bahis siteleri