Plzeň – Sparta 2:3 (kon.) | Mladá Boleslav – K. Vary 1:0 (kon.) | Vítkovice – Pardubice 3:7 (kon.)
Olomouc – Třinec 3:4 (kon.) | Liberec – Kladno 3:2 (kon.) | Mountfield HK – Litvínov 2:3 (0:2 po s.n.)
Kometa Brno – Motor ČB 4:0 (kon.)
po s.n. (0:2)
Mountfield HK
2:3 (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0)
HC VERVA Litvínov
Středa 27.09.2023, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC VERVA Litvínov.
    Nájezd PETRA KOBLASY v první sérii tak definitivně rozhodnul o výhře Litvínova za dva body. Tím pádem jdou hosté na třetí místo, Lvi zapisují třetí prohru za bod v řadě.
     
    38:36
    Hradec právě vstřelil branku!
    V signalizované výhodě Lvi dotlačili puk do branky a srovnávají stav utkání! Jaks za brankou fauloval Miškáře a Kiviaho mířil na střídačku. Šestý hráč do pole rozhodil litvínovskou obranu a byla z toho volná pozice pro Pavelku. Ten vzal puk z první a Tomka prostřelil, ale ne natolik, aby z toho byl gól. O to se ale postaral RADOVAN PAVLÍK, který v pádu dorazil puk do kasy – 2:2! Asistence: Tomáš Pavelka, Jeremie Blain.
     
    33:22
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přesilovka využita a litvínovský brejk končí inkasováním taktéž z brejkové situace! Hned z kontru se totiž jelo dva na jednoho, přičemž situaci vedl OLIVER OKULIAR. Mohl nahrát na pravý kruh spoluhráči, s takovou formou to ale Okuliar vzal na sebe. Neomylně se trefil nad Tomkův beton a stále je to otevřené – 1:2! Bez asistence.
     
    21:09
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Chemici odskakují do dvougólového vedení a přesilovku využívají! David Kaše našel na útočné modré dobře postaveného NICOLASE HLAVU, který to měl fakticky sám na branku. Bartošákovi nejprve trefil beton, od nějž se puk odrazil na levý kruh. Hlava však nikoho za sebou neměl a dorážel do prázdné. Přitom se v první moment zdálo, že to Bartošák zákrokem ještě zachrání, hokejkou si ale srazil puk do vlastní kasy – 0:2! Asistence: David Kaše, Liam Kirk.
     
    09:57
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté se na konci první desetiminutovky ujímají vedení! Jejich vedoucí gól vzešel z nepříliš nápadné střely. Koblasa vrátil hru na modrou pro Zileho, který před sebou neměl žádné bloky. Lotyšský obránce proto střílel, na hranici brankoviště skvěle operoval MICHAL GUT. Právě jeho hokejka změnila směr letu kotouče, Bartošák téměř nic neviděl – 0:1! Asistence: Kristaps Zile, Petr Koblasa.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 34. Okuliar, 39. R. Pavlík (Pavelka, Blain) – 10. Gut (Zile, Koblasa), 22. Hlava (D. Kaše, Kirk), rozh. náj. Koblasa

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:1   Petr Koblasa (LIT)
    0:1   Aleš Jergl (HKM)
    2. série:
    0:1   Ondřej Kaše (LIT)
    0:1   Oliver Okuliar (HKM)
    3. série:
    0:2   David Kaše (LIT)
    0:2   Christophe Lalancette (HKM)
    4. série:
    0:2   Liam Kirk (LIT)
    0:2   David Šťastný (HKM)


    Mountfield HK: Bartošák (28. Kiviaho) – Kalina, Blain (A), Freibergs, Pavelka, Jank, F. Pavlík, Marcel – R. Pavlík, Miškář, Perret – Okuliar, Tamáši, Jergl (A) – Jasper, Lalancette, Šťastný – Zachar, Pilař, Eberle (C).
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC VERVA Litvínov: M. Tomek (Klika) – Zile, Demel (C), Baránek, Jaks, Czuczman, Zeman, Šalda – Kudrna (A), Gut, Koblasa – Hlava, D. Kaše, O. Kaše (A) – Válek, Kirk, Abdul – Zygmunt, Jurčík, Havelka.
    Trenér: Karel Mlejnek

    Rozhodčí: Hribik, Veselý – Svoboda, Bohuněk

    Diváci: 3 911
    bahis siteleri