Buffalo – Boston 4:1 (kon.) | Carolina – Tampa 5:2 (kon.) | Detroit – Pittsburgh 4:3 (kon.)
NY Rangers – NY Islanders 4:2 (kon.) | Dallas – Minnesota 6:1 (kon.) | San Jose – Anaheim 2:4 (kon.)
konec
San Jose Sharks
2:4 (0:3, 1:0, 1:1)
Anaheim Ducks
Středa 27.09.2023, 04:00 • SAP Center, San Jose • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Anaheim ve druhém přípravném utkání zdolal San Jose 4:2
     
    Statistika
    Střely na bránu: 17 – 25 | Přesilová hra: 1/2 – 1/2 | Trestné minuty: 8 – 8

    Česká a slovenská stopa
    Pavol Regenda (ANA) – 0+1

    Tři hvězdy utkání
    1. Olen Zellweger (ANA) – 1+1
    2. William Eklund (SJS) – 1+0
    3. Šakir Muchamadullin (SJS) – 0+1 (06:44:14)
     
    Utkání přihlíželo 7 448 diváků.
     
    Hokejisté Anaheimu zůstávají v přípravě neporažení i po druhém utkání, na stadiónu San Jose zvítězili 4:2.

    Kačeři zadělali na úspěch skvěle odehranou první dvacetiminutovkou, v níž si zásluhou Bretta Leasona, Olena Zellwegera a Andrewa Agozzina vybudovali tříbrankový náskok. Domácí se postupně dostali do hry a přiblížili se na kontakt trefami Williama Eklunda a Marca-Édouarda Vlasica. V závěru ještě Žraloci vyzkoušeli powerplay, ale kýženého vyrovnání se nedočkali, naopak do prázdné brány inkasovali čtvrtý gól z hole Sama Carricka.

    Oba celky si vzájemné měření sil zopakují hned zítra s tím rozdílem, že výhodou domácího prostředí budou mít hokejisté Ducks.
     
    Konec zápasu.
    59:51 Sam CARRICK - 2:4
     
    59:51
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Je to jasné, zvítězí Anaheim! Jak se dalo očekávat, tak domácí vyzkoušeli powerplay, během níž si ale žádnou příležitost nevytvořili, naopak po levém mantinelu ujel SAM CARRICK a puk dovezl až do odkryté soupeřovy klece. Bez asistence.
     
    59:001
    Že by přeci jen drama? Naprosto zbytečný faul vyrobil v útočném pásmu Colton White, když zezadu viditelně přidržel Muchamadullina. Hrát se tedy bude minutu před koncem základní hrací doby čtyři na čtyři.
     
    58:46
    Ve hře samozřejmě zůstává i trefa v oslabení. Po levém mantinelu nabral vysokou rychlost Kevin Labanc, proti dvěma soupeřům však neměl moc šancí na úspěch.
     
    58:15
    Není bez překvapení, že hosté se vůbec nikam neženou. V klidu kombinují i ve středním pásmu, jsou si vědomi, že v plném počtu jim v závěru stačí ubránit pouhých dvacet sekund.
     
    57:40
    Velká komplikace pro San Jose, které míří do čtyř. Sekáním proti Samu Carrickovi se provinil Marc-Éduoard Vlasic, jemuž se rozhodnutí vůbec nelíbí, ale nic s ním nenadělá.
     
    57:21
    Z pod tlaku se ruský zadák Ilja Ljubuškin dostal pouze za cenu vyhození přes všechny čáry po levém mantinelu. Zakázané uvolnění, tlak Sharks se stupňuje.
     
    56:39
    Už to vypadalo, že by do úniku mohl postupovat Brett Leason, ale výborně mu zakřižoval cestu Turek Nick Cicek a k puku dojel nejrychleji.
     
    56:12
    Olen Zellweger mohl střílet, ale ještě vlil přihrávku doleva na Traceyho, zakončení ze zápěstí kryl Blackwood vyrážečkou.
     
    55:55
    Před bránu mířil puk do přehuštěného prostoru na Nica Sturma, německý forvard se přes tři konkurenty k zakončení neprotlačil.
     
    55:15
    Na útočné modré čáře párkrát zakvedlal s kotoučem Nikolaj Knyžov, aby nakonec nahodil na bránu, po bloku bránícího hokejisty touš zavítal do ochranné sítě.
     
    54:44
    Odvážně se Alex Stalock vydal za vlastní bránu, nicméně poradil si perfektně, podél forčekujícího Kaspicka přihrál osamocenému Harringtonovi.
     
    54:19
    Tlak San Jose pokračuje. William Eklund na sebe natáhl dva hráče a na modrou nabil Nicku Cicekovi, ostrý projektil prosvištěl vedle pravé tyčky.
     
    53:54
    Kevin Labanc zpoza brány přihrál doprava Leonovi Gawankemu, tvrdý projektil z ostrého úhlu minul prostor brány výrazně.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 28. Eklund (Muchamadullin, Labanc), 44. Vlasic (Sturm) – 8. Leason (S. Carrick, Perreault), 9. Zellweger (Ljubuškin, S. Carrick), 13. Agozzino (Regenda, Zellweger), 60. S. Carrick


    San Jose Sharks: Blackwood (G. Romanov) – Vlasic, Ferraro (A), Gawanke, Knyžov, Muchamadullin, Cicek – Cardwell, Carpenter, Eklund, Halttunen, Kaspick, Labanc, Lindblom, Peterson, Robins, Sabourin, Sturm (A), Zetterlund.
    Trenér: David Quinn

    Anaheim Ducks: Stalock (Clang) – Ljubuškin, Zellweger, White, Hinds, Luneau, Harrington – R. Strome (A), Agozzino, Vatrano (A) – Perreault, S. Carrick (A), Leason – Caulfield, Groulx, Regenda – Tracey, Lopina, McLauglin.
    Trenér: Greg Cronin

    Rozhodčí: Kozari – Gibbons, Mahon

    Diváci: 7 448
    bahis siteleri